Daha mutlu olmak için öneriler

umudumvarhala

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2012
262
89
Merhaba arkadaşlar,

Daha mutlu bir insan olmak için önerileriniz var mı onu sormak istedim:) aslında iç dünyamda mutlu biriyim ama bazı olumsuzluklar mutsuz biri haline gelmeme sebep oluyor. Sizin kendinizi mutlu etmek için yaptıklarınız nelerdir? Fikir almak istiyorum.
Sizce olumlu düşüncenin bir gücü var mı? Olumlu düşünerek güzellikleri hayeatımıza sokmamız mümkün mü? Ben mesela olmulu düşünen biriyim ama diyelim ki biri benim hakkımda olumsuz birşey söylediğinde içme kapanıyorum ya da öfkeleniyorum.
Önerilerinizi bekliyorum kendimi nasıl ödüllenidmeliyim sizce? :)

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar,

Daha mutlu bir insan olmak için önerileriniz var mı onu sormak istedim:) aslında iç dünyamda mutlu biriyim ama bazı olumsuzluklar mutsuz biri haline gelmeme sebep oluyor. Sizin kendinizi mutlu etmek için yaptıklarınız nelerdir? Fikir almak istiyorum.
Sizce olumlu düşüncenin bir gücü var mı? Olumlu düşünerek güzellikleri hayeatımıza sokmamız mümkün mü? Ben mesela olmulu düşünen biriyim ama diyelim ki biri benim hakkımda olumsuz birşey söylediğinde içme kapanıyorum ya da öfkeleniyorum. İş buluyorum ancak istediğim gibi değil, istediğimden daha aşağısına da razı gelmiyorum, birşeyler yapmam gerek daha neşeli bir kız olmak için

canım öyle hep mutlu olunmaz ki hayatta her duyguyu yaşamalıyız ki mutlulugun değerini bilelim ben böyle düşünüyorum...hayatta herşey olumlu olmuyor malesef bence en doğrusu dogru duyguları dogu zamanda dogru ölçüde yaşamak

bence söylenen hiç bişeyi kafana takma biri sana bişey söylediği zaman sinirlenip kendi iç dünyana kapanma gül geç ne güzel işte buluyomuşsun şimdilik birine başla ilerleyen zamanlarda daha iyisini bulana kadar çalış ben onu bile bulamıyorum burda

ben mesela sevgilim arayınca çok mutlu oluyorum:)) ama şuanda kendisi eski sevgilimdir, yine de arasın diye gözümü telefondan ayırmıyorum. arayınca mutluluktan uçuyorum ama açmıyorum no'ya basıyorum. beni çok üzdü yordu, sesimi duymayı haketmiyor:63:

Canım bak sen kendin söylemişsin zaten!
Olumlu düşünme gücünden bahsetmişsin.
İşe bununla başla işte.
Olaylara hep pozitif yönden bak.
Olumsuz bir olaya bile iyimser yaklaş.
Neden böyle oldu? Ama vardır bunda da bir hayır de mesela.
Senin için yapılan olumsuz eleştiriler canını sıkmasın!
Buna izin verme!
Gülümse sürekli.
İçinden gelerek yap bunu.
Kendisiyle barışık biri olduğunu söylemişsin zaten.
Yapacak tek şeyin bunu dışarı yansıtabilmen:KK34:

fikirleriniz için teşk.lerrr:)
ya aslında iş buluyorum ama hem ücret çok düşük hem de ayak işleri yaptırıyorlar bunlar olunca ben de gitmek istemiorum
yaş da 28, böle şeyler olunca bazen diyorum işte şanssızsın sen ya da aptalsın sana böle davranıolar diye düşünüp karamsarlığa kapılıorum

ne olursa olsun pozitif yönden bakmak lazım galiba, bazı ark.larım var hep neşeliler ve her işleri iyi gidio, istedikleri gibi işlere giriolar, sevgilileriyle mutlular gibi gibi...

ben bencılım, en çok kendımı sevıyorum
herşeyıme dıkkat ederım, yememe, ıçmeme, bakım yaparım, alışverışe gıderım
hep kendımı mutlu ederım
artık bırde hıç bırşeyı kafaya takmamaya öğrendım
kuş gıbı hafıfledım sankı

bence mutlu olmak ıstıyorsan, kendını mutlu etmesını, kendını sevmesını bılceksın :82:

fikirleriniz için teşk.lerrr:)
ya aslında iş buluyorum ama hem ücret çok düşük hem de ayak işleri yaptırıyorlar bunlar olunca ben de gitmek istemiorum
yaş da 28, böle şeyler olunca bazen diyorum işte şanssızsın sen ya da aptalsın sana böle davranıolar diye düşünüp karamsarlığa kapılıorum

ne olursa olsun pozitif yönden bakmak lazım galiba, bazı ark.larım var hep neşeliler ve her işleri iyi gidio, istedikleri gibi işlere giriolar, sevgilileriyle mutlular gibi gibi...

bende bazen senin gibi karamsarlığa kapılıyorum ama sonra geçiyo önemli olan iyi tarafları görmek kötü olan şeyleri mümkün olduğunca görmemezlikten gelmek gülüp geçmek o zman insan daha mutlu oluyo bende zamanında herşeyi kafama takardım sürekli düşünürdüm ama artık deymez diyorum ve boş veriyorum inan böyle daha mutluyum hayatımda kötü olan ne varsa çıkardım

ben bencılım, en çok kendımı sevıyorum
herşeyıme dıkkat ederım, yememe, ıçmeme, bakım yaparım, alışverışe gıderım
hep kendımı mutlu ederım
artık bırde hıç bırşeyı kafaya takmamaya öğrendım
kuş gıbı hafıfledım sankı

bence mutlu olmak ıstıyorsan, kendını mutlu etmesını, kendını sevmesını bılceksın :82:

bencede çok doğru söylüyosun herşeyden herkesten önce insan kendini sevmeli kendine değer vermeli bende eskiden mutlu olamazdım ama herşeyden önce kendimi sevmeye başladım kimseyi kafama takmıyorum artık kendime bakıyorum daha mutlu olmaya başladım sıkıntı yapmıyorum eskisi gibi

Son düzenleme:
Beni mutlu eden , en önemlisi iç huzur veren, olayları çok büyütmemi sağlayan tek şey inancım. Sadece Ona inanmak ve her şeyi ondan bilmek rahatlatıyor.Ve tabiiki dua etmek.
Eskiden çok mutsuz, sürekli kötü bir şey olacak diye düşünen, pimpirikli birisiydim. Ne zaman inancım kuvvetlendi gerçekten çok daha rahat birisi oldum.
Özellikle son birkaç aydır yaşadıklarıma inancım sayesinde dayandığımı düşünüyorum.

mutlu olmak için bende çok düşünüyorum :) hele ki oyle bi dönemden geçtim ki psikolojim alt üst oldu.. ama herşeyi olumlu güzel yönden düşünmeye başladım.. mesela sabah parkta oturdum biraz aslında mutsuzum ama ağaçlara filan baktım şöyle ve dedim ki "allahım herşeyi ne güzel yaratmışssın.ufacık bi tohuma can vermiş yaprak vermiş kocaman ağaç olmuş.herşey onun eseri.ne güzel bir eser" dedim.. iş yerimle ev arası 1 saat sürüyo ve otobüste tam 1 saat ayakta geldim bu sabah. aslında sinirlerim bozuldu buna uykulu uykulu ayakta gitmek. çabuk sinirlenen biriyim.geri şöyle düşündüm. ayakta da gitsem şükür elim ayağım var bir yerlerden tutup gidiyorum. ya parmaklarım olmasaydı. bi an kendimi elim parmaklarım yokmuş gibi düşündüm. ha allahtan gelendir öyle olsa bile ama böyle düşününce mutlu oldum. 1 saatte ayakta gideyim ne olacak şükür elim var ayağım var dedim.. uzun uzun yazıp kafanızı şişirdim özür dilerim ama aslında şükredince insan gerçekten mutlu oluyo.. eğer şükretmezsek te çok büyük bi boşluğa düşüp çıkış yolu bulamıyo insan..

Merhaba arkadaşlar,

Sizce olumlu düşüncenin bir gücü var mı? Olumlu düşünerek güzellikleri hayeatımıza sokmamız mümkün mü? Ben mesela olmulu düşünen biriyim ama diyelim ki biri benim hakkımda olumsuz birşey söylediğinde içme kapanıyorum ya da öfkeleniyorum. İş buluyorum ancak istediğim gibi değil, istediğimden daha aşağısına da razı gelmiyorum, birşeyler yapmam gerek daha neşeli bir kız olmak için

Canim.baskalarinin dediklerinden baslayayim kesinlikle kulak asma dinle degerlendir saygi duy aman kendinebzehir etme..kendine guven ve bol bol gul.emin ol super recete

Düşünme tarzın çok hoşuma gitti. İnanki sen zaten doğru yoldasın. Olumlu düşünme bence zaman içerisinde gelişiyor. öyle pat diye değil. İstemek önemli mutlu olmayı istemek ve bunun için uğraşmak. Ama insanız elbette dipte olduğumuz zamanlar mutsuz olduğumuz zamanlarda olacak ama hemen çıkmak lazım bu durumdan enerjiyi yüksek tutmak lazım şeker. Hayat toz bulutu gibi geçip gidiyor işte. Mutlu olmak yada mutsuz olmak bakış açısı ile alakalı ve şükretmek tabiiki çook önemli. Elimizde olanlarla yetinip mutlu olmak. Elimizde olmayanları istemek ama çıldırasıya değil dozunda. İsteklerin için inanarak, uğraşıp emek sarfedersin senin olacaktır. Ama sen her anınla mutlu olmayı bil, içindeki çocuğu şımart kahkahalar senin içinde patlar zaten başkalarınkisi gibi yapmacık olmadan.

Ben de küçük şeylerden bile mutlu olmaya çalışıyorum, en iyisi bu galiba. Ah bir de hayatta bazı şeyler güzel gitse :)))))))

Ben de küçük şeylerden bile mutlu olmaya çalışıyorum, en iyisi bu galiba. Ah bir de hayatta bazı şeyler güzel gitse :)))))))

her hayırda bir şer,her şerde bı hayır vardır dıye bosuna dememısler canım... belkı senın için olumsuz olan olaylar ilerde iyide olmamıs diye dua etmeni saglayacak nedenlerdir..bunu bılemeyız değilmi..

birde bazen sunu soylemek gerekli ''allah bereket versın''... sonucta daha çok mutluluk isterken elimizdeki mutluluklarıda kaybetmeyelım değilmi :KK34:

evet kızlar kesinlikle, fikirleriniz çok hoşuma gitti ve bana çok faydalı oldu :)))))
hem bir ark.im diyor ki bazen herşey ters gider herkesin hayatında oluyor sonra düzelir en iyisi şu yaz günlerinin tadını çıkarmak

Kendine değer vereceksin. Dışardan bakmaya çalışacaksın kendine, başkasına yapmadığın haksızlıkları kendine de yapmayacaksın...

Kendine değer vereceksin. Dışardan bakmaya çalışacaksın kendine, başkasına yapmadığın haksızlıkları kendine de yapmayacaksın...

evet kendime değer vermem gerekiyor sanırım olumsuzlukları geçici görüp gelecekte olacak güzellklere odaklanmalıyım :)))))

mutluluğun bir serüven olduğunu,amaç değil süreç olduğunu kabullendim..
şükrediyorum,dua ediyorum..:KK31:

önce ben mutlu olmalıyım ki çevremdekilere faydam olsun

mesela kocam her zaman der, sen kendine ne güzel bakıyosun valla keyfini biliyosun der:)

bende ona derim ki: benim kendime hayrım olmazsa sana ne hayrım dokunur derim:)

Mutluluk,anlarda gizlidir.
Kimse tamamen mutlu veya tamamen mutsuz değildir.
En mutsuzum diyen kişinin bile mutlu olduğu ve gülümsediği anlar vardır.

En mutsuz olanlar,aile,iş veya ilişki sorunu yaşayan,baskı altında olan,değer görmeyen,ümidi veya hedefi olmayan,
başkaları için yaşayan ve bir de fazla mükemmeliyetçi olan kişilerdir sanıyorum.
Sağlık sorunları ve kayıplar ayrı tabii...

Rutin de mutsuz eder insanı.Arada rutini kırmak iyidir.Her gün yaptığını yapmayıp bünyeyi şaşırtmak lazım.

X