Umarım öyledir. Bize doktorun ilk sorduğu soru gece mi yoksa gündüz oynarken mi öksürüğü olmuştu. Gece öksürükleri ciğer ile bağlantılı olmalı.
İşe başlama konusunda da her çalışan anne aynı süreçten geçiyor. İlk yıl zor olsa da sonraki yıllar düzen oturuyor. Biz kayın validem ve annemden yardım almıştık her ikisi de çocuk kreşe giderken 2-3 ay bizimle kaldılar böylece ilk alışma sürecini atlattık. Özellikle hastalık durumları ilk yıl çok sorun oluyor ama sonrası aydınlık, pes etmeyin hemen..
İlk kez okula başlayan çocuklar 3 gün okuldaysa 4 gün evdeler. Çünkü yarı steril ev ortamında toplumun kaynağına iniyorlar ve ilk yıl hastalıklarla geçiyor. Pandemi öncesi uzmanlarda, öğretmenlerde hastayken gelsin böyle bağışıklık kazanacak derdi ama maalesef artık hastaysa göndermeyine döndü iş.Hanımlar kızım tam 2.5 yaşında.
Ben de yarın işe başlayacağım. Yarın erkenden kalkacağım güya... Kızımı 2 gün sadece birer saat oryantasyona götürdüm. Şu saat oldu öksürükten, burun akıntısından uyuyamıyor. Dün de böyleydi ama gündüz iyi diye ilaç vermek istemedim. Gece öksürüğü tutuyor.
İşi çok istiyorum, benim için iyi bi iş ama kızımla nasıl olacak diye kara kara düşünürken şimdiden bu şekilde bi başlangıç beni işe başlama fikrinden uzaklaştırıyor. Maddi olarak çok iyi değiliz. Sırf para için gideceğim işe de.
Daha gitmeden işten vazgeçecek hale geldim. Çünkü bunun gibi onlarca gün olacak ve kızım hasta olduğunda bakacak bir kişi dahi yok. Ailelerimiz farklı şehirlerde. Bu hafta için eşim işten izin aldı ama gerisi yok... Ay bilmiyorum çok karamsarım ve umutsuzum
Bir tane soğanı 4 parçaya bölüp tabağa koyuyoruz, onu da çocuğun yastığının yakınına koyuyoruz. Burnu tıkalıysa açılıyor, öksürüğe de faydası olıyor.Konudan alakasiz olacak ama sogan meselesi nedir arkadaslar, nasil yapiliyor?
Gece tutuyorsa alerjik astım düşünülebilir antihistaminik ilaçlar rahatlatır bir Dr götürüp anlatın durumuCumartesiden beri bu şekilde kızım. Gündüz hiçbi şeyi yok. Hatta parka gittik eğlendi. Gece öksürük krizi tutuyor. Yarın 1 saatliğine gidecek. Bugün zaten götürmedim. Kreş yarın mutlaka getirin artık dedi.
Öyle işte sabaha kadar oturup sonra işe gidiyoruzEvet. Mesela bu gece ona uyku yok bana uyku yok. Ben işte dururum belki ama o tüm gece uykusuz kalıp kreşte nasıl durur bilmiyorum
Cumartesiden beri bu şekilde kızım. Gündüz hiçbi şeyi yok. Hatta parka gittik eğlendi. Gece öksürük krizi tutuyor. Yarın 1 saatliğine gidecek. Bugün zaten götürmedim. Kreş yarın mutlaka getirin artık dedi.
Soğanı ikiye bölüp karanfil batırıyoruz biz nefes açıp solunum yollarını rahatlatıyor, yanınada bir dilim limon koyarız denge için.Konudan alakasiz olacak ama sogan meselesi nedir arkadaslar, nasil yapiliyor?
Soğanı ikiye bölüp karanfil batırıyoruz biz nefes açıp solunum yollarını rahatlatıyor, yanınada bir dilim limon koyarız denge için.
Gece öksürükleri,burun tıkanıklıkları için yapılıyor
Geçmiş olsun e çocuk bu hasta halde kresemi gidiyor orayı anlayamadim. Hem diğer çocuklara da bulaşır hemde yavruya yazık o halde göndermeyin. Erteleniyorsa bir hafta on gün erteleyin derim çocuk daha fazla hasta olacaktır eminim evde yatıp dinlensin. Geçmiş olsun.Hanımlar kızım tam 2.5 yaşında.
Ben de yarın işe başlayacağım. Yarın erkenden kalkacağım güya... Kızımı 2 gün sadece birer saat oryantasyona götürdüm. Şu saat oldu öksürükten, burun akıntısından uyuyamıyor. Dün de böyleydi ama gündüz iyi diye ilaç vermek istemedim. Gece öksürüğü tutuyor.
İşi çok istiyorum, benim için iyi bi iş ama kızımla nasıl olacak diye kara kara düşünürken şimdiden bu şekilde bi başlangıç beni işe başlama fikrinden uzaklaştırıyor. Maddi olarak çok iyi değiliz. Sırf para için gideceğim işe de.
Daha gitmeden işten vazgeçecek hale geldim. Çünkü bunun gibi onlarca gün olacak ve kızım hasta olduğunda bakacak bir kişi dahi yok. Ailelerimiz farklı şehirlerde. Bu hafta için eşim işten izin aldı ama gerisi yok... Ay bilmiyorum çok karamsarım ve umutsuzum
Nasıl gelip alın diyorlar ya, çocuklar hasta hasta çok gidiyor.bilmediğim için soruyorum, kreşin tavrı nasıl ? Çocuk hasta gelip alın derlerse ne yapacaksınız? Benim oğlum da 2,5 yaşında, ateşi, halsizliği olmasa bile burnu akıp öksürüyorsa gelip alın diyorlar. Alerjik bir çocuk zaten, yılın yarısında burnu akıyor, daha işe başlamadım ama başlayınca nasıl olacak düşünemiyorum.
Ay yuh ya.Doktor gibi teşhis koymak istemem ama büyük ihtimalle astım. Doktora gidin hava versin ancak öyle düzeliyor.
Yani bence işi bırakmak için bir neden değil çocuklar hastalanır düzelir kreşte oynar düşer felan fistan bunlar gelip geçici şeyler durumunuz da pek iyi değilmiş. İlaç verin buhar makinası alın gerçekten işe yarıyor burnu açılır ve solunum yolunu yumuşatır ben bu yaşta 2 ayda bir grip oluyorum sürünüyorum ama o buhar makinası beni 3 günde toparlıyor ..Hanımlar kızım tam 2.5 yaşında.
Ben yıllardır astım atakları yaşayan bir çocuğun annesiyim. Eğer bir çocuk gece uykusunda öksürüyorsa astım konusunda değerlendirilmeli çünkü öksürüğün ciğere indiğini gösteriyor. Sabaha karşı öksürük atağı oluyorsa kurup oldu demektir ki bu da astımın getirisi. Normal çocuklarda hastalık ciğere inmez. Eğer 3 defadan fazla ciğere inen hastalık yaşandıysa doktorlar direk astım diyor.Ay yuh ya.
Doktor gibi teşhis koymak istememmdeyip gayet koydunuz teşhis.
2 cümleye hem de, aşmışsınız.