Doğuma Hazırlık Daha hicbir hazirligim yok:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
sekercık sagol walla lısteyı sımdıden bılg.a kaydettım opuyorumnanaktan
canım işinize yarasın da:))) nette bi dünya liste var ama çoğu bence fuzuli masraf... evde olan şeyleri de değerlendirmek lazım
Canım bence daha telaş yapacak döneme gelmemişsin. Ben 35 e girdim daha hazırlık olarak bişe yaptım sayılmaz. Bizimde maddi sorunlarımız vardı bu haftaya kadar ertelemek zorunda kaldık. Geç kaldık ama para olduktan sonra bir iki günde hepsi halledilir. Ama yinede insan birşeyler almak istiyor haklı olarak. Sekercik çok güzel anlatmış. Bence şimdiden kendin ve bebek için hastene çantasını hazırla ufak ufak 32. haftana kadar tamamlamaya çalış. Ben daha bitirmedim, çok önemli olmayan ufak tefek eksikler kaldı. Kıyafet olarak çok fazla şey almamaya çalış zaten çok çabuk büyüyor ve etraftan çok hediye geliyormuş. Bence şimdilik alacaklarının listesini yap. Yavaş yavaş almaya başla ama kıyafetten başlama madem cinsiyeti belli değil. Ya da şimdi herhangi bir renk al sonra değiştirirsin...
canım sen de geciktirme bence, ağırlaşıyor insan. olmadık ağrılar başlıyor az ayakta kalsam yoruluyorum hemen, anca yarım saat bi saat gezebiliyorum sonra mutlaka dinlenmem gerekiyor:KK43:
valla ben daha hamile bile kalmadan bi turuncu takım almıştım:) ortak renk, malum. erkekler de turuncu giyer babamız da kırmızı almıştı çok şeker:))) illa mavi mi giycek oğullarımız ?
bi de ablam bana gördüğün orjinal bişey olursa al, diğerleri nasılsa tamamlanır demişti ben de büyük de olsa görüp de çok beğendiğim şeyleri alıyorum
yorgan kullanamıyormuş bebekler bi uyku tulumu almak lazım ben de onu alamadım daha, kadife uyku tulumları var altı torba gibi kapalı kolları filan var içine bebeği sokuyosun uyuyor öyle üstünü açma derdi yok ama örülmüşünü de gördüm örenler de var sanırım ama kadifeler daha sıcak tutar gibi geldi bi de bebeklere polar giydirmeyin deniyor haberiniz olsun kızlar:)))

ablam 7. ayına girdi ve daha yeni almaya başladık ufaktan ufaktan...hiç acele edilmesi taraftarı değilim bende...Her şey alınır yeterki anne- bebek sağlıklı olsun...

buzdevri bana yardımcı olcak kimse yoktu, burda değil annemler, bana da 5. ay biterken geldilerdi, gelmişlerken çıkıp aldık; yoksa tek başıma bunları almayı bilemezdim.
bir de anne kayınvalide çok hevesli oluyor onlar da bi sürü şey alıyor örüyor

merhaba arkadaşlar izmirdeki özel hastanelerde yaklaşık doğum fiyatlarını bilen varmı

sekercik
ne sanslisin kaynana alip örüyor benimkide biliyor hamile oldugumu ama hic bir sey yollamadi, yada demiyorki örüyorum:KK43: öteki iki eltime neler neler ördü, aman gözümde oyk benden uzak olsun yeter:)
annem birtanecik annem bana simdidedn yavas yavas aliyor sari yesil dün gördüm yüzbezi aldi, birde hani bebislerimiz üzerimize kusmasin diye bir bez seriliyor ya onlardan aldi, simdi onlara renk begenip igne oyasi yapacagim kenarlarina:)

canım zilanur,
kaynanam 72 yaşında yazık kadıncağızın bir kolu da dirsekten tam bükülmüyor aşırı kireçlenme var ama öyle hevesli ki ben örme deyince de darılıyor ördürmüş birkaçını da.
annem de 70 yaşında:) bizim annelerin yaşı var yani, ben başlayayım dedim internetten ama zor oluyor gene de deneyeceğim anlatımlı bebek örgüleri die arama motorundan aratınca bir sürü site çıkıyor kaç ilmek başlanır nasıl örülür hepsi yazıyor
ama olsun bebekler kısmetleriyle gelirler ben buna çok inanıyorum eminim bebeğinin çok güzel cicileri olacak:)

bu arada:

Bebeğinizin kıyafetlerini sıkça değiştirmek zorunda kalacağınızdan, yeterli sayıda kıyafet almanız gereklidir. Yeterli sayıda çorap, body, tulum almalısınız. Tulumu mevsimlik almaya özen gösterin. ılk dönemlerde bebek çok hızlı büyüyeceğinden alınan kıyafetler de hızlı bir şekilde küçülebilir, bu nedenle gereğinden fazlasını almamaya çalışın.

Bebeğinizin göbek kordonu düşmeden önce üzeri kapalı olduğundan, ondan da endişe etmenize gerek yoktur. Tulumların bacakları düğmeli olanları, altını değiştirirken kolaylık sağlar. Ayrıca çoğu bebek giysisi kafadan da rahatlıkla geçişi sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Doktorunuz ultrasonda tahminen büyük bir bebeğiniz olacağını söylediyse, en küçük bebek giysileri (50 cm'lik olanlar) muhtemelen bebeğinize uymayacaktır.

Yeni doğan bebekler özellikle başlarından kolay ısı kaybettiklerinden, her zaman mevsime uygun incelikte bir şapka giydirin. Küçük bebekleri sıkı giydirmiş olsanız da, çok soğuk kış günlerinde uzun süre dışarıda tutmayın.

ılk aylarda en çok kullanacağınız giyisi yakası geniş açılabilen ve alt tarafı çıtçıtlı olan fanilalar, üst kısımdan bacak arasına kadar önünde ve ağ kısmında çıt çıt olan patikli tulumlar, yüzünü tırnaklarıyla çizmemesi için eldivenler, geceleri kullanabileceğiniz tulumlar, çoraplar, patikler ve kış için sokak giyisileridir. En önemli giyisilerden biride ayakkabılardır. Yumuşak ve bebeğim ayaklarını çok sıkmayan ama çokta bol olmayan, ayağını yeterince kavrayan mümkünse ortepedik bir ayakkabı seçin, ilk aylarda evde yere çıplak ayak veya kaymayan çoraplarla basmasını sağlayın, hem daha sağlıklı olacaktır ve hemde daha dengeli basacaktır.

Kış aylarında ise anneler ve babalar acaba bebeğimi veya çocuğumu dışarı çıkartsammı? Acaba üşütür müyüm? Acaba doğru giydirebilecekmiyim diye telaşa düşerler. Özellikle ilk aylarda bebeklerin gerekli olan önlemler alındıktan sonra dışarı çıkarılması, hava aldırılması veya gezmeye götürülmesi tabii ki doğrudur. Fakat özellikle yeni doğan bebeklerin bünyeleri daha zayıf olduğundan dolayı rüzgar ve yağmur korumalı bir bebek arabasıyla ve bebeği sıcak tutacak ve rüzgar geçirmeyecek bir örtü ile dışarı çıkarabilirsiniz. Yine de mümkün olduğu kadar soğuğun az olduğu saatlerde ve kısa süreli olmasına özen gösterin,bebeğiniz büyüdükçe işler daha kolaylaşacaktır.

Giyisi seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurların başında, bebeğin hassas cildine zarar vermeyecek, SENTETıK OLMAYAN kaliteli ve pamuklu kumaşlardan yapılması, rahat giyilip çıkarılabilir ve teferruatı az giyisiler olmalı, sık yıkanmaya ve ütülenmeye elverişli giyisiler olmalıdır.

Bebeğin tenine değen giysilerin yumuşak pamuklu kumaştan olması, dikişlerinin batmayacak şekilde olması önemlidir. Bebeğin giysilerini, kendiniz için kullandığınız deterjanla yıkamayın.

En iyisi sabunla yıkamaktır. Sabun tozlarının otomatik makinelerde kullanılabilenleri de mevcuttur. Ancak bebeğin makineyi doldurabilmek için yeterli giysisi olamayabilir. Bu yüzden elde yıkayacak tozlardan da bulundurmanızda fayda vardır.

Bunun dışında bebeğiniz için yumuşak, su emiciliği yüksek alt kurulama havlusu ve banyo havlusu almanız gerekir.

Alıntıdır...

Rabbim sağlıklıca bebeğini kucağına almayı nasip etsin :Saruboceq:

cinsiyeti belli olduktan sonra alışveriinizi yaparsanız daha güzel olur sanki :kedi:

sekercik
cok tesekkür ederim hepimizin bebislerinin insallah güzel cicileri olur
benim kaynanam daha 50 yasinda ooooh senden benden daha dinc herseyi yapiyor genc kiz gibi dolaniyor geziyor, benim annemde 41 yasinda örgü bilmyior ama birseyler almak istiyor cinsiyetini bekliyor:)
bende örgü örmek istiyorum aa bakalim nasil olacak annemin kalin sisleri var onlarla olmaz diyor güzel durmaz ince alacagiz renk alacagiz, daha arama sürecindeyiz....
almanyada pek örgü ören yok herkes hazir alyior ama bende bebisime kendim örmek istiyorum hani el emegi göz nuru derler ya öyle isde

canım bende 5. ayıma gireceğim yakında benimde hiçbişeyim yok :) şimdi mobilya bebek arabası puset fln araştırıyorum :KK70:
ben pek birşey almak istememiştim hem cinsiyetini bilmeden hemde biraz daha gelişmeden. batıl inançlarım cok :KK70: allah korusun bebişlerimizi , inşallah sorunsuz geçirip gebeliğimizi doğururuz bebklerimizi :KK70:
hazırlıklar yavaş yavaş olur daha vaktimiz çok şekerim :KK70:

kızlar
ben anneme bebeğin bir iki eksiği kaldı dedim o da bana bir şeyi eksik bırak zten iyi değildir her şeyin tamamlanması dedi
bilmem doğru mudur ama eksik mutlak kalıyo zaten

baby birden alınıyo hepsi merak etme:)

eksik hiç bitmiyor bende 33 haftalık oldum hep eksik mümknü değil bitmez yani herşeyi beyendik eşimle almasını sona bıraktık

Zilanur, ne kadar heyecanlisin canim benim.. Ayni bende senin gibiydim elim ayagimdi takvimler =)
Her güne safak azaldi die sevinir, bebegime kavusacagim zamani beklerdim 4-5 aylik gibiyken.
Tabi simdi degismedi ayni hersey, amma velakin beni azicikda olsa zapeden bebegime aldigim esyalar, eksiklikler vs..
Suan 31 haftalik hamileyim Elhamdülillah, kizimin odasini cogu cicilerini,bez, banyo vs.. eksiklerini almaya basladik.
7.ayima gelene kadar bisy almadim anca beni durdaracak, heyecanimi dindirecek yeni dogdugunda giyebilecegi beyaz renklerde kiyafetler almisdim.
Hele bir cinsiyeti belli olsun kuzunun, ondan sonra yavas yavas al derim..
Cünkü cok rahat oluyor, eksikler cok hic bitmek bilmio Maasaallah.. O yüzden mi, yavas yavas alirsin.
Bu arada, bebeginin cinseytini ögrendiginde burdan haber ver bize emi canim..
Rabbim herseyi kalbine göre versin, sen ve senin gibi tüm hamislerin..
Bu arada bende Almanya Münih'deyim.

tesekkür ederim,
dün esimle beraber gittik bebek odasi bakalim dedik fiyatlar ne durumda ona göre para ayiririz kenara diye, dudagim ucukladi:0
anaaaaam 700€ dan balsiyorlar ama cok güzeller, türkiyede fiyatlar aynimi yoksa daha ucuz mu?
burada bir tane begendim ben eger birsey bulamaz isek onu alacagiz 500€ bebek yatagi, dolabi, bezlemek icin dolab (hani bebisi üzerine koyuyorsunuz ya almancada Wickelkommode diyorlar) yatak carsafi falan filan icinde degil hepsini kendin ayri aliyorsun....
esimin agzi acik kaldi, diyokri:,, 3 ay bebis icin calisacagiz" cok masrafli bu isler birde kücük kivir zivirlari bir o kadar daha tutar... ama olsun yavrumuz icin feda:)

Öyle canim benim ölyle...
Bende bebegim icin devlete basvurdum bak, simdilik yarisini gönderdiler toplam 890euro yolladilar 100 eurosu kiyafet icin. 890'nin yarisini simdi gönderdiler, bebek odasi icin kalan yarisini da, bebek dogdukdan sonra..
Canim, devlette yardim ediyor zaten Rabbim'de o bebeisin rizkini kesdikden sonra bi bakmissin cooookk seyi halletmissin.Ben bebek odasini cook arastirdim canim, daha 4aylikken basladim ve 7ayimda da, Segmüller'de indirim vardi sansimiza cok sukur 1250€uro'luk odayi 500'e indirmislerdi. 3kapakli gardolabi, 4-5 yasina kadar icinde yatabilecek büyüklükde ki bebek yatagi ve ileride genc odasi olarak da yatagi cevirebiliyorsun ve 3 cekmeceli wickelkommode.Elhamdülillah aldik bizde.
Canim yavas yavas al derim, para oldukca evet aliniyor ama hepsi paraya bakiyor birden alinca cok zorlanirsin..

Ama, bizim avantajimiz ki cok sukur ne dogum parasi ne doktor parasi veriyoruz Elhamdülillah hepsi bedava, devlet karsiliyor canim. O yuzden Rabbim olmayana nasip eylesin.

simdi ben devlete bas vurmayiorum basvurursam esimin vizesini yani oturmasini uzatmazlar ve esimi türkiyeye sürerler o yüzden basvurmuyorum cok cekdik vize isinden dilim yanid derler ya:)
o yüzden kendi bütcemiz yettigince yapmaya calisacagiz

walla sizler pek rahatsınız şaşırdım :) kabul ediyorum ne çok erken ne de çok geç alış veriş yapmayın ama her türlü durumu da düşünmek lazım.paran varsa bir günde herşeyini alıyorsun ama planlı olmak bence çok daha iyi çünkü gerçekten birşeyler almakla iş bitmiyor.onları yıkaması ütülemesi yerleştirmesi...28 haftalık oldum alış verişim bitti hastane çantam bile hazır sadece oğluşumun cicileri yıkanıp ütülenecek bunun için de kaloriferlerin yanmasını bekliyorum ne yazık ki.. :KK43: önümüz kış heran kar yağmur başlasa birden hava soğusa nasıl çıkıp gezeceksiniz allah korusun yerler kaygan...ya da bebişimiz erken gelse allah korusun..temkinli olmakta fayda var biz önlemimizi alalım gerisi allah tan..beni yanlış anlamayın kimseyi panikletmek ya da iç karartmak için yazmıyorum bunları sadece dikkatli olup olanlı hareket etmemiz için yazıyorum.ben mesela çok ağırlaştım evde bile zor hareket ediyorum :) kaldı ki gidip gezip alış veriş yapayım mümkün değil :) bu arada zilanur bende de şiddetli bel sırt ve karın ağrıları var o yüzden birçok şeyi internetten satın aldım mağaza gezemedim.cinsiyet konusuna takılma sağlıklı eli ayağı düzgün hayırlı bir evlat olsun kırmızı da giysin mavi de pembe de :) en acil gerekli şeyleri al dursun illa kızsa hep pembe zıbın mı giyecek :) belli şeyleri sona bırakırsın artık :) hepimize hayırlı sağlıklı bir avazda kurtulacağımız doğumlar diliyorummm...

bütün anne adaylarını tebrik edrim.allah kucağınıza almayı nasip etsin..bebek hazırlıkları içinde örgü kıyafetler olmazsa olmaz ..patik mesela.bloğuma beklerim hepinizi..düşünen anneler olursa netten yüzlerce model gösterebilirim..bebek şekerleri içinde,, bu yıl örgü bebek şekerleri çok moda....hanzademin bebek örgüleri - Blogcu

bütün anne adaylarını tebrik edrim.allah kucağınıza almayı nasip etsin..bebek hazırlıkları içinde örgü kıyafetler olmazsa olmaz ..patik mesela.bloğuma beklerim hepinizi..düşünen anneler olursa netten yüzlerce model gösterebilirim..bebek şekerleri içinde,, bu yıl örgü bebek şekerleri çok moda....hanzademin bebek örgüleri - Blogcu

örgü tarifleri cok güzel ama yapilisi yazmiyor:) acaba bu patiklerin örnekleri yokmu anlatimli, sislimi yapiliyor yoksa tig ile

benım daha once kızım oldugu ıcın bukadar rahat davrandım onun kıyafetlerı gıydırırız sıkısırsak dıye ılk bebegımde 5aylıkken besıgını arabasını a_ z herseyını almıştık bunda bıraz bekledık bugun kremlerı sampuanları tırnakmakası deterjanı yumusatıcısını alıcaz babamızla ayrıca netten arastırdım cok uygun bır magaza buldum ınternet uzerınden alıs verıste yapılıyor sok fıyatlar antalyada salı gunu kayın valıdemle magazasına gıtcez daha once kızıma bu magazadan kadıfe battanıye almıştım 15mılyona hala yep yenı duruyor arkadas hakklı gec kalıdık ev temızlencek aldıgımız seyler yıkanacak utulencek daha canta hazırlanacak yıkanıp utulenıp ooo :hulya:

X