zilanur ben de fazla bişey almadım canım;
ama araştırıp bir liste hazırladım bazı şeylerin gereksiz olduğunu düşünüyorum.
KENDıNıZ ıÇıN
• Kolay emzirmeyi sağlayan önü açık gecelik, pijama
• Emzirme atleti veya sütyeni (ben atlet aldım daha kullanışlıymış, bir de önden açılan bir sütyen aldım)
• Göğüs pedleri (bunu ben de almadım, pamuk da konabilir)
• ıç çamaşırları
• Hijyenik pedler veya hasta bezi
• Göğüs pompası
BEBEK ıÇıN
• Tulum 2-3 tane
• çıtçıtlı Bodyler bol miktarda olmalıymış
• havlu (banyo için)
• Anakucağı tercih meselesi ben almadım mesela
• Patik, eldiven, bere, çorap (birçok bebek takımında bunlar var zaten)
• Mendil, önlük (mendil yerine tülbent alıp kesebilirsin hem daha yumuşak hem daha uygun oluyor)
• Hırka, yelek
• Battaniye (bikaç tane alman iyi olur çünkü bolca gerekebilir)
• Biberon (acele etmeyebilirsin emmezse alabilirsin)
• Emzik (biberon gibi sonra da alınabilir)
• Tırnak Makası
• Vücut termometresi (bizim evde vardı onu kullanıcam ben özel almadım)
• Islak mendil (bir paket aldım çünkü ilk zamanlar sılak pamuk kullanıcam sonra da altını yıkamayı düşünüyorum bebeğin, sadece dışarı çıktığımızda kullanmayı planlıyorum ama bilemem)
• Çocuk bezi (çok sayıda alma yenidoğan bezler var onlardan ben 1 paket aldım 3-6 kg olanlardan 2 paket)
• Şampuan, bebek sabunu, (bebeyağını almıştım ama kendim için, bebeğe krem kullanmayı düşünmüyorum tamamen doğal olan zeytinyağını kullanacağım)
• Küvet ve filesi
• Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü
• Tülbent (çok önemli)
• Baby Deterjan (dalan roxy diye bi deterjan vamrış kullananlar çok memnun ben bulursam ondan alcam dalinin sıvı deterjanını aldım ama çok pahalı geldi bana)
• Hastane çıkış seti (ufak boyları da var )
• Bebek malzemesi çantası (bu çanta genelde port bebeyle takım halde satılıyor ben öyle aldım daha uyguna geldi)
• Bebek arabası / Oto Koltuğu (bunları henüz almadım yaza doğru araba alabilirim kışın zaten nereye gezdireceğim diye düşündüm)
• Kanguru (şart değil ama benm eşim çok özeniyor ben ablamdan alacağım)
• Bebek karyolası (bunu da büyüyen karyolalardan aldım hem şifonyeri çekmeceleri de monte şekilde bu karyolaya dahil oluyor, hatta arkasından daha sonra çalışma masası çıkıyor aynı zamanda beşik kısmı sallanıyor ve beşiği ileride çıkarıp genç karyolasına da çevirebiliyorsun bence bunu bi incele beşikler de az çok yakın fiyatta oluyor ve sadece belirli bir süre kullanıyorsun üstelik bunu alınca başka bir dolaba da ihtiyaç duymayabilirsin)
• Şifonyer (almadım karyolamda var)
• Yastık (ince bi yastık başucuna konacak bebek zaten yastıkta yatmaz)
• Çarşaf (uyku setinin içinde vardı)
• Yatak (özel almadım)
yani liste kabarık görünüyor cnm ama sen kendine göre düzenle ben öyle yaptım çok abartmaya gerek yok özellikle kıyafetleri kısa bir süre giyecek hemen büyüyor bebekler.
bazı şeyleri de bebek büyüdüğünde çıkıp alırım diyorum şimdiden diş kaşıyıcıya ya da mama tabağına gerek görmedim
herkesin fikri farklıdır bence doğum yapmış bir tanıdığına da sor ben ablama ve anneme sorarak aldım bunları
kolay gelsin