Doğuma Hazırlık Daha hicbir hazirligim yok:(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.019
3
selam arkadaslar,
acelemi ediyorum bilmiyorum ama 5 ayima giriyorum ve daha hicbirsey almadik!
Esim bana ,,daha erken hele bir cinsiyetini ögrenelim aliriz" diyor ama bende ilk defa anne oluyorum ve bir seyler almak istiyorum. Bir daha ki kontrollümde 4 hafta sonra eger bebisimiz yine önünü kapamaz ise cinsiyetini söyliyecek doktor bize. Aslinda son gittigimde söyliyecekdi ama bizim kuzumuz önünü kapadi:) yaramaz sey bizi meraklandiriyor. Sizce acaleci mi davraniyorum?
Beklesemmi biraz daha?

bende 22 haftalık gebeyim hiç birşey almamıştım geçen hefta çıtçıtlı bady filan aldım bikaç tane. hatta bize kalsa biz 6 aydan önce bişey almayacaktık. ama hepsini aynı anda almak maddi olarak zorlayacağı için ufak ufak başladık. çok para bağlamadım. istersen ufak uafak başla ama çok acele etmicem bende çok para bağlamadan bikaç hafta daha gider böyle. hastane çıkışı zıbın altaçma çorap patik filan aldım. daha beşiğe karar vermedik. sarı yeşil turuncu al cinsiyeti öğrenincede ona göre alırsın. her renk olmalı bence giyebilirler.Allah hepimize sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah .ailenle mutluluklar canım

hayırlı olsun öncelikle..
bende inanki 7.aydan önce bir şey almadım.7.aydan sonrada yavaş yavaş hallettim herşeyimi.
yeterki para olsun elinde herşeyi gidip bir anda alıyorsun vallahi..

acelen neki cok erken bence senin icin bende 4. ayimi bitirdim ve bisiyler almaya 6. aydan sonra basliycam...

benimde yok hiçbi hazırlığım
sadece yengemiz hediye aldı bitane yelekli tulum o var
bide halası bi badi aldı o kadar
sen iyice araştır alışveriş listeni nerelere gideceğini düşün bi de para olsun zaten gidip alırsın hemen
bende ekim sonu çıkmayı düşünüyorum 30 falan olucam işte anca

ben de 6.ayın sonuna doğru almaya başladım canım tutamadım kendimi acele etmeye gerek yok aslında şimdi yavaş yavaş alıyorum 32 haftalıkken falan doğum çantası hazırlarım herhalde..............

canım ben de 6. ayda aldım daha önceden listemi hazırladım herşeyimi bi günde aldım geldim eksik bir iki şey kaldı bulamadığım onları da sonra rastgeldikçe aldım bu arada erkenci olmamak lazım ama çok da geç kalmayın ben bu aralar çok yorgun hissediyorum son zamanlar daha zor geçiyor bi de erken gelme riski var tabii
en azından listeni yap araştır kk daki listeleri incele bi fikrin olsun sonra ön hazırlık yap araştır dükkanları o da zaman alıyor ama henüz gücün yerindeyken gez bence
sonra gidip alması kalacak bi tek o da kolay zaten
ama aceleci de davranma araştırma yap bence
benim şu anda her şeyim hazır sadece almakla bitmiyor bir de evde hazırlıklar var çok da geciktirme daha aldığın tekstil ürünlerini yıkayıp tek tek ütüleyeceksin yerleştirme oıda yapacaksan boyama işleri var eğer mobilya sipariş edip yaptıracaksan da onu bekliyosun bi süre havalandırman da gerekiyor işler çok yani ama sen bilirsin cnm cinsiyeti belli olmadan da zor...

bence önce cinseyitini öğren daha rahat alışveriş yaparsın bende 5. ayda başlamıştım

Daha çok erken bee kardeşim sakin ol. Benim ki 36.haftasında yeni aldım bişeyler onlarıda yıkadım ama henüz ütülemedim :eek: üşeniyorum ütülemeye. Bi uyku seti aldım, yatağımızı yeni sipariş ettik inş.haftaya gelir. Rahat ol ve panik yapma daha çok vaktin var Allah'ın izniyle herşeyi yavaş yavaş yaparsın yeter ki herhangi bir sağlık sorunun olmasın. iyi bak kendine...

evet arkadaslar haklisiniz ama su yönden biraz korkuyorum, ya tam alacagim zaman bir agirlik yorgunluk hissedersem ve gönlümün istedigi seyleri alamaz isem cok üzülürüm, derler ya sonlaar dogru insan iyice yorgun halsiz kaliyor diye,
insanin belleri agriyor ve benim bel agrilarim rahat bir hafta dan beri basldadi cok agrilarim oluyor, bu yüzden hepsini sona birakmak istemiyorum, cinsiyetini bilelim o zaman cocuk odasini alacagiz insallah arastiriyorum bende nerede uygun ve güzel seyler var diye:)
sizede kolay gelsin, cok tatli bir alisveris günleri bizleri bekliyor heyecan dolu günler:)

bende oglusuma daha bırsey almadım yatagımız arabamız onemlı seyler ılk kızımdan var zaten ama battanıye kıyafetler alınacak erken dogumda olursa kızımın herseyını sakladım pembe pembe gıydırırız artık karızmamız sarsılır bıraz ekım sonuna dogru baslarız almaya burda havalar hala sıcak yazlık urunler daha kalkmadı kıslık kalın seyler gelsın dıye beklıyorum

benımde henuz bı hazırlıgım yok erken dıye dusunuyorum daha... bı hastane cıkısımız war dayımız aldı bıde zıbınla hırkamız onlarda teyzemızden... babanem patık hırka yelek ormeye baslamıs ama daha elıme gelmedı onlar... ekım ayınıda bıtırıyım kasım - aralık gıbı dusunuyorum... dogum subatta olucak Allah kısmet ederse son ay zor olur soguk kar kış derken... kasım aralık ıyıdır benım ıcın...

ben 32. haftada almaya başladım .ve 36. hafatada yıkadıım-ütüledim hepsini.ama sizlere tavsiyem 32. hafatnızda falan ütü işlerinizi bitirin çünkü çook zor geldi bana yıka-as-ütüle.zaten iyce ağırlaştığınız için yaptığınız her iş çok zor geliyor.çantalarınızı bile 32.haftadan önce hazırlayın

arkadaslar bilgileriniz icin cok tesekkür, simdi benim su sorunum da var:)
ilk zamanlar yani en önemli seyler nelerdir bir bebek icin, hele maddi durumu okadar iyi olmiyanlar icin mesela, simdi ben alabilirim aslinda ama hepsi bir anda oldumu cok zor gelir bize....
siz nler alacaksiniz ilk zaman icin önemli seyler nelerdir sizce???

zilanur ben de fazla bişey almadım canım;
ama araştırıp bir liste hazırladım bazı şeylerin gereksiz olduğunu düşünüyorum.
KENDıNıZ ıÇıN
• Kolay emzirmeyi sağlayan önü açık gecelik, pijama
• Emzirme atleti veya sütyeni (ben atlet aldım daha kullanışlıymış, bir de önden açılan bir sütyen aldım)
• Göğüs pedleri (bunu ben de almadım, pamuk da konabilir)
• ıç çamaşırları
• Hijyenik pedler veya hasta bezi
• Göğüs pompası
BEBEK ıÇıN
• Tulum 2-3 tane
• çıtçıtlı Bodyler bol miktarda olmalıymış
• havlu (banyo için)
• Anakucağı tercih meselesi ben almadım mesela
• Patik, eldiven, bere, çorap (birçok bebek takımında bunlar var zaten)
• Mendil, önlük (mendil yerine tülbent alıp kesebilirsin hem daha yumuşak hem daha uygun oluyor)
• Hırka, yelek
• Battaniye (bikaç tane alman iyi olur çünkü bolca gerekebilir)
• Biberon (acele etmeyebilirsin emmezse alabilirsin)
• Emzik (biberon gibi sonra da alınabilir)
• Tırnak Makası
• Vücut termometresi (bizim evde vardı onu kullanıcam ben özel almadım)
• Islak mendil (bir paket aldım çünkü ilk zamanlar sılak pamuk kullanıcam sonra da altını yıkamayı düşünüyorum bebeğin, sadece dışarı çıktığımızda kullanmayı planlıyorum ama bilemem)
• Çocuk bezi (çok sayıda alma yenidoğan bezler var onlardan ben 1 paket aldım 3-6 kg olanlardan 2 paket)
• Şampuan, bebek sabunu, (bebeyağını almıştım ama kendim için, bebeğe krem kullanmayı düşünmüyorum tamamen doğal olan zeytinyağını kullanacağım)
• Küvet ve filesi
• Alt değiştirme yatağı ya da örtüsü
• Tülbent (çok önemli)
• Baby Deterjan (dalan roxy diye bi deterjan vamrış kullananlar çok memnun ben bulursam ondan alcam dalinin sıvı deterjanını aldım ama çok pahalı geldi bana)
• Hastane çıkış seti (ufak boyları da var )
• Bebek malzemesi çantası (bu çanta genelde port bebeyle takım halde satılıyor ben öyle aldım daha uyguna geldi)
• Bebek arabası / Oto Koltuğu (bunları henüz almadım yaza doğru araba alabilirim kışın zaten nereye gezdireceğim diye düşündüm)
• Kanguru (şart değil ama benm eşim çok özeniyor ben ablamdan alacağım)
• Bebek karyolası (bunu da büyüyen karyolalardan aldım hem şifonyeri çekmeceleri de monte şekilde bu karyolaya dahil oluyor, hatta arkasından daha sonra çalışma masası çıkıyor aynı zamanda beşik kısmı sallanıyor ve beşiği ileride çıkarıp genç karyolasına da çevirebiliyorsun bence bunu bi incele beşikler de az çok yakın fiyatta oluyor ve sadece belirli bir süre kullanıyorsun üstelik bunu alınca başka bir dolaba da ihtiyaç duymayabilirsin)
• Şifonyer (almadım karyolamda var)
• Yastık (ince bi yastık başucuna konacak bebek zaten yastıkta yatmaz)
• Çarşaf (uyku setinin içinde vardı)
• Yatak (özel almadım)

yani liste kabarık görünüyor cnm ama sen kendine göre düzenle ben öyle yaptım çok abartmaya gerek yok özellikle kıyafetleri kısa bir süre giyecek hemen büyüyor bebekler.

bazı şeyleri de bebek büyüdüğünde çıkıp alırım diyorum şimdiden diş kaşıyıcıya ya da mama tabağına gerek görmedim

herkesin fikri farklıdır bence doğum yapmış bir tanıdığına da sor ben ablama ve anneme sorarak aldım bunları

kolay gelsin

sekercik
cok sagol nede güzel siraladin, allah razi olsun
bayagi seyler var ya liste kabarik ama önemli seyler bunlar alinmasi sart bakalim ne yapacagim
cinsiyeti belli olsun hepsini birden degil yavas yavas alacagim, ne kadar paran var ise o kadar cabuk alinir derlerya bizimkiside isde yavas yavas:)

canım çok kıyafet alma, zaten sağdan soldan da gelir, hırka filan örebiliyosan ya da yakınlarında ören varsa ör, ben internetten bakıp örüyorum:))) sitelerde örgü tarifleri var burda da var hatta:)))
bence en acillerini öncelikel al
ben cinsiyet belli olunca listemi aldım annem ve kocişle gittim bi günde hepsini nerdeyse aldım geldim ama önce bi fiyat araştırması yaptım bikaç mağaza gezdim
bi de internetten de biçok şey ucuza bulunabiliyor
bazı şeyleri cinsiyeti belli olmadan da alabilirsin, bizim hast. çıkışımız kırmızı beyaz babamız çok özendi almış gelirken bi gün; erkek bebek bekliyorum ama erkekler de kırmızı giyer, bazı renkler orta, istersen al mesela turuncu yeşil kırmızı beyaz....
biçok şeyde cinsiyetin belli olması şart deil cnm,
bi de ben 33. haftadayım mesela artık çok çabuk yoruluyorum bu haftalara iş bırakma bunlar alınıyor yıkanıp ütüleniyor etiketleri kesiliyor bi dünya iş. 25. haftada en geç al yıka ütüle kaldır yoksa yorulursun birden 3. trimesterda gücünün tükendiğini hissediyorsun
merak etme bi defada alınabiliyor
liste kabarık görünse de yaklaşık 1500e hepsi hallediliyor
bazı şeyleri ben ablamdan alacağım yeni alınması şart değil çok az kullanılıyor çevrende varsa böyle de yapabilirsin ablam bana bazı kıyafetleri bile gönderdi ben bebeğime 3 kıyafet aldım kendim:))) büyüyünce çeşit çeşit alırım ama şimdi alsam da çabucak küçülecek diyorum
tabii herkesin kendi seçimi...
kolay gelsin canım
allah sağ salim doğurmayı nasip etsin
ama 30. haftada bile doğum yapanlar oluyor o haftaya bırakma
hast. çantana koyacaklarını da belirle ve bir kenara ayır çantaya koymasan bile liste elinin altında bulunsun
yavaş yavaş al, ben gördükçe şamp, sabun filan aldım

sekercık sagol walla lısteyı sımdıden bılg.a kaydettım opuyorumnanaktan

Canım bence daha telaş yapacak döneme gelmemişsin. Ben 35 e girdim daha hazırlık olarak bişe yaptım sayılmaz. Bizimde maddi sorunlarımız vardı bu haftaya kadar ertelemek zorunda kaldık. Geç kaldık ama para olduktan sonra bir iki günde hepsi halledilir. Ama yinede insan birşeyler almak istiyor haklı olarak. Sekercik çok güzel anlatmış. Bence şimdiden kendin ve bebek için hastene çantasını hazırla ufak ufak 32. haftana kadar tamamlamaya çalış. Ben daha bitirmedim, çok önemli olmayan ufak tefek eksikler kaldı. Kıyafet olarak çok fazla şey almamaya çalış zaten çok çabuk büyüyor ve etraftan çok hediye geliyormuş. Bence şimdilik alacaklarının listesini yap. Yavaş yavaş almaya başla ama kıyafetten başlama madem cinsiyeti belli değil. Ya da şimdi herhangi bir renk al sonra değiştirirsin...

X