daha evlenmeden böyle ne yapmaliyim?

En azıdan aileler birbirleriyle tanışmadan böyle gidip gelmelere karşıyım ben.. Ne işiniz var, hem de yanınızda erkek arkadaşınız olmadan?

Ben eşimle flört dönemimizde onlarin bir organizasyonuna gitmistim. Ne resmiyet ne ailemin haberi vardı. Bazen muhabbeti olur kayinvalidem gelmistin falanca zaman der hala kendime kızarım ne isim vardı diye. Gitme diyenler cok mantıklı sebepler söylüyor: )

Onlarin ailesu israr etmismiydi peki? Eger oyleyse cok ayip etmisler gercekten

Evet sevgilim askerdeyken anneme destek olmadin diyo. Ama adada soz nisan yok. Annesiyle de is yerime gelmistiler oyle tanistim. Hani evlerine gidipte tanusmadim. Ama yengesinin evine gittim abisini filan biliyorum. O yuzden yengesi bekledi sanirim. Hakli belkide ayip ettim biraz :/
Ne alaka destek olmakla.. Ben askerden önce tanışmıştım ailesiyle yine o askerdeyken hiç gitmedim. Sevgilim de o zamanlar ne git dedi ne ara dedi.. Ne zaman nişan oldu ondan sonra arada sırada tek gitmeye başladım.. Babasıyla o yokken tanışmak da neyin nesiymiş.

Haklisiniz ne olcagi bellimi olur. Gitsemde bu sefer baska seyler diyebilirler
Aynen ne rahat kizmis ailesi genişmiş vs bunlari duyarsin sonra da. Sen resmiyeti koru, ailem izin vermez de. Maalesef boyle oluyor işte...

Onlarin ailesu israr etmismiydi peki? Eger oyleyse cok ayip etmisler gercekten
Senin mevzun gibi bi aşırı ısrar yoktu su anda da kayinvalidem ayıplar nitelikte demiyor tabi ama arada resmiyet olmadan gidilmemeli diye düşünüyorum. Tabi herkesin ilişkisi farklıdır ,birine uyan diğerine uymaz. En iyisini sen bilirsin.

Çok takdir ettim canım aynen devam çok takılma sen sana yakışanı yap :KK56:

Ne alaka destek olmakla.. Ben askerden önce tanışmıştım ailesiyle yine o askerdeyken hiç gitmedim. Sevgilim de o zamanlar ne git dedi ne ara dedi.. Ne zaman nişan oldu ondan sonra arada sırada tek gitmeye başladım.. Babasıyla o yokken tanışmak da neyin nesiymiş.

Ay ne guzel ya. Beni rahat birakmadilar ki ilgilendiler Allah var. Aradilsr ettiler annesi is yerime geldi. Ben gitmedim diye sevgilim tavir yapiyo bunlara ragmen. Onun ailesi iyiymis ben kotu yapmisum gitmemekle. Ne deseler haklilarmis

En azıdan aileler birbirleriyle tanışmadan böyle gidip gelmelere karşıyım ben.. Ne işiniz var, hem de yanınızda erkek arkadaşınız olmadan?

Bncede oyle ama gel de erkek arkadasima anlat. Ustelik gelir gelmez nisanda olmuycak. Nisana da daha var

Ay ne guzel ya. Beni rahat birakmadilar ki ilgilendiler Allah var. Aradilsr ettiler annesi is yerime geldi. Ben gitmedim diye sevgilim tavir yapiyo bunlara ragmen. Onun ailesi iyiymis ben kotu yapmisum gitmemekle. Ne deseler haklilarmis
Ben yokken babamla gidip tanış de bakayım ne diyecek.. Onlar arayabilirler ama daha ailenin onayı yoksa kimse kusura bakmıcak sen aileni dinlemek zorundasın, kalkıp buna laf etmek de onların ayıbı olur zaten..

Şimdi aran iyi ama düğün stresiydi evlilik süreciydi aranızın bozulmayacağının da garantisi yok yengeyle kayınvalideyle. Annesine yalan söyleyip gelmişti bize diyedebilirler mesela kendi ısrarlarını unutup.
Ayrıca ailece fazla baskınlar ilerde sorun olabilir.
Önce erkeğin ailesiyle samimi olunur demek de ileride önce erkeğin ailesi gelir demenin kibarcası bence. Ayrıca usulünü düşüyorsa önce erkek gelir kızın ailesiyle tanışır sonra kız erkeğin ailesiyle tanışır. Tüm çevrem, arkadaşlarım da, akrabalarımda ve bende de durum aynen böyle oldu.
Şu an doğru yapıyorsun. Bu kadar ailesinin baskısıyla gaza gelmesi de hoş değil sanki ya. Taviz verme tavrın çok doğru.
Kendi kızı olsa kayınvalide ne derdi acaba? Kızım yalan söyledi gitti tanımadığım, bana tanıştırmadığı sevgilisinin annesinin evine ne hoş mu derdi?

O zaman de ki aramızda resmi bir şey olmadıkça ben size gelip gidemem. Belki süreç hızlanır.

Iste surecin hizlanmamasi lazim. Ben o yuzden gitmedim islerimi yoluna koymak icin zamana ihtuyacim var. Gidip gelsem bi muddet sonra nisan diycekler soz diycekler. Ben bi sure istemiyorum

Şimdi aran iyi ama düğün stresiydi evlilik süreciydi aranızın bozulmayacağının da garantisi yok yengeyle kayınvalideyle. Annesine yalan söyleyip gelmişti bize diyedebilirler mesela kendi ısrarlarını unutup.
Ayrıca ailece fazla baskınlar ilerde sorun olabilir.
Önce erkeğin ailesiyle samimi olunur demek de ileride önce erkeğin ailesi gelir demenin kibarcası bence. Ayrıca usulünü düşüyorsa önce erkek gelir kızın ailesiyle tanışır sonra kız erkeğin ailesiyle tanışır. Tüm çevrem, arkadaşlarım da, akrabalarımda ve bende de durum aynen böyle oldu.
Şu an doğru yapıyorsun. Bu kadar ailesinin baskısıyla gaza gelmesi de hoş değil sanki ya. Taviz verme tavrın çok doğru.
Kendi kızı olsa kayınvalide ne derdi acaba? Kızım yalan söyledi gitti tanımadığım, bana tanıştırmadığı sevgilisinin annesinin evine ne hoş mu derdi?

Aynen oyle acaba o zamanda derlermiydi once erkek ailesi taniycak diye. Yada derlermi kizimiz bize yalan soyleyip gitsin diye. Iste bunu anlayamayan insanlar maalesef..

Ben yokken babamla gidip tanış de bakayım ne diyecek.. Onlar arayabilirler ama daha ailenin onayı yoksa kimse kusura bakmıcak sen aileni dinlemek zorundasın, kalkıp buna laf etmek de onların ayıbı olur zaten..

Ben onun kadar israr etseymisim o tanisirmis. Laf ediyolar hemde ne laf. Bende eziliyorum karsilarinda ama ezilmiycem. Ustelik yengesiyle konustum bu konuyu haklusun anneler oyledir ededi ama sonra lafini yapmis iste

Sevgilim askerde. Ve gitmeden annesiyle abisiyle ve yengesiyle tanismistim. Sevgilim de askerdeyken illa bize git babamla tanis diyip durdu. Sonra yengesinin cocugu oldu illa git gor dedi. Bende hicbirini yapmadim. Sen gelince tanisirim babanla dedim yengesini arayip sordum o kadar.

bugunde isle ilgili sikinti oldu. Sevgilim basladi bak tanissaydin babam torpille hallederdi o isi dedi. Sonra annesini aramis annesi uzulmus o zaman gamzeyi daha goremiycez demis. Yengeside ordan goruyomuydukki bi kere bile gelmedi demis.

sanirim gonul koymuslar gitmedigim icin. Sevgilim yigenim 3.5 aylik oldu gidip gormedin diyo. Benim gitmeme sebebimde sevgilim annemle tanismadi. Annem biraz tepkili. Annemden izinsiz bisey yapmak istemedim.

Sevgilimin gelmesine 50 gun kaldi. Sizce yigenini gormeye gidiyimmi napiyim?
Agirligini koy gitme. Daha sevgilisiniz. Gitsen aa kiza bak daha soz yok ortada geliverdi derler. Gitsen suc gitmesen suc..

Ben onun kadar israr etseymisim o tanisirmis. Laf ediyolar hemde ne laf. Bende eziliyorum karsilarinda ama ezilmiycem. Ustelik yengesiyle konustum bu konuyu haklusun anneler oyledir ededi ama sonra lafini yapmis iste
Oo o zaman sen o yengeyle de arana mesafe koy sana ayrı onlara ayrıysa işin var demektir.. Boşver sen kimseyi takma annen ne diyorsa onu yap inan pişman olmazsın.. Bak benim bir arkadaşım vardı aynı böyle sevgilisi askerdeyken onlara gidip gelirdi o zamanlar herkes memnundu canımlar cicimler havada uçuştu.. Sonra evlendiler arkadaşımın ailesini saymadılar arkadaşıma da bunun lafını yaptılar sen daha orta da bişey yokken bile gelip gidiyordun diye düşün işte..

Sevgilin ammada abartmis yani dusunceli biri olmus olsa sana bu tekliflerde bulunmazdi ! Gidipte napicaksinki tanimadigin insanlarin evine ortada hic bir resmiyet yokken ! sevgilin annenle tanismis olsaydi git sende tanis derdim ama kendisinin yapmadigi seyi senden bekliyor hatta fazlasini bekliyor cok tuhaf ! Fazla samimilesme bu donemlerde hatta hic samimilesme benden soylemesi

Ohh şimdi böyle olan sevgili ve aile..
ilerde evlenince bütün tatiller, akşam yemekleri, özel günler mecbur bırakacaklardır onlarla geçirmeniz için.
kusura bakmayın olumsuz olmak istemiyorum fakat bu kadar şey bunu gösteriyor.
ben olsam gitmezdim.
gelsin ciddiyse ailemden kiminle tanışması gerekiyorsa tanışır
sonra yegen görmeye gidilir
babasıyla tanışma olayı da o gelince olmalı.

X