hayirli olsun oncelikle.
doktorumu aradim pembe lekelenme icin progestan almaya baslamami tabsiye etti. peogestan aldim lekeler 2-3 devam etmisti ki bir gun bir kan bosaldi benden, apar topar evimize yakin bir hastaneye gittik doktor bakti kesenin ici kan dolmus, muhtemelen sagliksiz bir gebeliktir dedi. depot igne verdiler2 gun ust uste igne oldum,2gunnsonra kendi doktoruma gittim kesenin icindeki kan dagilmisti ama igne ve istirahate devam ettik bir sure daha.
27 haftalikken nisanim geldi, rahim agzi yetmezligim cikti muhtemelen ilk donemli kanamadan bagimsiz, bir sure daha basladi igne tedavisi 34 e kadar her hafta igne oldum.
cok sukur sipacim simdi 2,5 yasinda.
hamileligim cok sikintili gecti, tek arter, kan pihtilasmasi, gebelik zehirlenmesi, rahim agzi yetmezligi...
fakat bir tek sey ogrendim bu surecte, dogacak olan bebek herseye ragmen doguyor. stresten uzak ve tedbirli davranin yeterli. mesela suan salgin var malum, bence oncelikliolarak doktorunuzu arayin. hastaneye gitmeye gerek olmadan alabileceginiz onlemler nekerdir onlari ogrenin. hamilelii ve salgin cok tehlikeli malum