• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dağiniklik

Ertesi gün uyuyorsun tamam da sonraki gün de izinli olmalısın, o günlerde temizlik yapabilirsin, evden hergün ciksan ne yapacaksın, ben özlüyorum valla nöbet tuttuğum günleri çok zordu o şekilde calismak ama herşeye vakit ayirabiliyordum

Naptınnn ama sen yaaa..
Mutfagı o şekilde bırakıp nasıl çıkıyosun :)

Önce onları topla etraf bir açılsın sonra yaparsın keyfini.
Öyle geç saatlerde yemeyin kuruyemiş falan, saglıga zararlı :KK48:
Çıkan kuruyemiş tabaklarını da at hemen makinaya.

Çamaşırları nasıl atıyosunuz ortaya öyle.
Çıkarın atın sepete hemen.

Biz mesela banyoda soyunuruz.
Yatak odasın da soyunmak bile yasak bizde.

dışarıdan getirdigimiz tozu, dökülen saçlarımızı
uyudugumuz alana getirmenin anlamı yok.

Öyle işteee,

yazdıkça acaba bende OKB falan mı var diye düşünmedim degil :KK64:

Sizde sorun yok ben böyleyim benim annemde böyleydi :KK53:
Teyzelerim de kardeslerde

Her şeyi zamanında yapmıyoruz sonüç dagank ev mutsuz biz

Kokar o bulaşıklar kokar :KK53:

Bu işin tek çıkar yolu zamanında yapmak. Başka türlü olmuyor valla. Kimse gelip o mutfakta birikenleri makinaya tıkmıyor biz yapmazsak.

O an yapasım gelmiyor işte sonra yaparım diyorum eşim de görünce kızıyor ki çok aşırı değil ufak tefek dağınıkliklar bu erkekler niye ew işlerine burnunu sokar ki..

İşte yapasın gelmese de iki dakka yauw ne olacak ki deyip gaza getircen kendini.

Ev işlerine burnunu sokan erkek mi??? Benim bey sende olsa kafayı yerdin demek ki. Adam sadece ortalık toplu olsun diyor, öp de başına koy...

Ertesi gün uyuyorsun tamam da sonraki gün de izinli olmalısın, o günlerde temizlik yapabilirsin, evden hergün ciksan ne yapacaksın, ben özlüyorum valla nöbet tuttuğum günleri çok zordu o şekilde calismak ama herşeye vakit ayirabiliyordum
İşte her şeye vakit ayıranlara hayranmm ben yapamiyorum..ha çok kötü değilim eşim çok çok düzenli olmami istiyor onu da ben yapamiyorum

Valla bekarken kardeslerim annem koltuk yastıkları yerde mutfak tarumar biz kahvaltı sonrası sohbeti yapardık babam işten gelmeye yakın kalkar evi toplardik :))

işte bana batar o dagınıklık,
ettiğim sohbetten de hiç birşey anlamam :)

Ben evlenmeden öncede böyleydim.
Ben eve gelmeden her yeri toplarlardı :KK53:
Söylene söylene kapıları çarpardım, çat çut diye.

Suan beni rahatsız etmeyen tek şey oğlumun oyuncakları.
Onları da o uyurken topluyorum hemen.

Abim buna bile şaşırıyor görünce. Çok çekmişler benden, yazarken farkettim:110:

işte bana batar o dagınıklık,
ettiğim sohbetten de hiç birşey anlamam :)

Ben evlenmeden öncede böyleydim.
Ben eve gelmeden her yeri toplarlardı :KK53:
Söylene söylene kapıları çarpardım, çat çut diye.

Suan beni rahatsız etmeyen tek şey oğlumun oyuncakları.
Onları da o uyurken topluyorum hemen.

Abim buna bile şaşırıyor görünce. Çok çekmişler benden, yazarken farkettim:110:

Bende evimde ki Dağınıktan rahatsızım ama elim kolum kalkmiyor
Artık birini alıyorum

Bende evimde ki Dağınıktan rahatsızım ama elim kolum kalkmiyor
Artık birini alıyorum

En güzelini yapıyorsun.
Ben her konuda yazıyorum, bu konuda da yazıcam yine :)

Çalışan kadına yardımcı almak

Elektrik,su, dogalgaz faturası gibi olmazsa olmaz giderlerden biri olarak düşünülmeli.

Bir ay şu faturayı ödemiyim gibi bir lüksümüz yok dil mi.
Bu da ruh ve beden sağlığımız için ödediğimiz bir fatura benim gözümde.

Bende dağınıklığa gelemem ruhum daralır dağınıklıkta depresyona bile sürüjlenirim yani. Eşinizi anlamaya çalışın dağıtmazsanız toplamak zorunda kalmazsınız. İşinizi bitirdiğiniz eşyaları yerine bırakmak ne kadar zor olabilir ki

Bende dağınıklığa gelemem ruhum daralır dağınıklıkta depresyona bile sürüjlenirim yani. Eşinizi anlamaya çalışın dağıtmazsanız toplamak zorunda kalmazsınız. İşinizi bitirdiğiniz eşyaları yerine bırakmak ne kadar zor olabilir ki
Bulaşik var çamaşir var ew büyük pis bi ew çalisiyorum offf zor yani..

Bende mutfakta vakit gecirmeyi sevmiyorum:KK45:yeriz toplarim sonra bulasik makinesine koyarim hemen yapamiyorum illa uzancam iki metre:cool:temizlik birgun yaprim birgun yapamam üc kisiyiz zaten bendede hemen yapmama huyu var, ama asla isimi biraakip gitmem biryere neolur neolmaz birileri gelir oyle rahatta edemem :KK45: eee biraz rahatlik var bende acikcasi:KK75:

En güzelini yapıyorsun.
Ben her konuda yazıyorum, bu konuda da yazıcam yine :)

Çalışan kadına yardımcı almak

Elektrik,su, dogalgaz faturası gibi olmazsa olmaz giderlerden biri olarak düşünülmeli.

Bir ay şu faturayı ödemiyim gibi bir lüksümüz yok dil mi.
Bu da ruh ve beden sağlığımız için ödediğimiz bir fatura benim gözümde.

Aynen öyle
Ev dağınık olunca ruhum daralıyor

Pis eve katlanabilirim ama daginikliga asla
Herhalde cinnet gelir yani uzerime uzerime ;)
Esin sana yardimci olsun toplayiver be canim nolacak kac saatlik is sanki? Veya bir yardimci tut her gun yarim gun gelsin hem toplasin hem is yapsin temizlik falan, bebis de geliyormus hayirlisi olsun

Valla çoluk çocuk yokken böyleyseniz çocuk olduğunda ne yapacaksınız bede 1 ve 3 yaşında iki küçük çocuk var ve heryerde oyuncaklar var.bende hemen herseyi aldigim yere koyma durumu var ,yemekten sonra hemen toparlarim sonraya birakmam,etrafta cocuklarin suluklari oyuncaklari var ,onlarda normal zaten toparlasamda 1 yaşındaki cok güzel dagitiyor (oynuyor) onlarla.aldiginizi isiniz bitince yerine koyarsaniz,ve sonraya birakmazsaniz cok sıkıntı yasamazsiniz.

Aldığın şeyi geri yerine, üstünden çıkardığını dolaba/kir sepetine, bulaşığı hemen makineye atmakta erinmezsen dağınık olmazsın.

Dolaptan kıyafet alırken üsttekileri hallaç pamuğu gibi atma. Hafifçe üstekileri tartarak aradan al. Ki bu yıkanmış çamaşırların dolaba katlanmış olarak koyulmasıyla mümkün.

Ben yemekten sonra oturmadan kir bulaşıkları makineye atıyorum. En fazla 10 dakika sürüyor. Yemek yaparken tezgahı topluyorum.
Akşam işten gelince üstümü değiştirip elimi yıkamaya girince kirli sepetini ayıklayıp çamaşırı makineye atıyorum.
Bu yazdıklarım zamanında yapılırsa birikmediği için o an için çok kısa sürüyor.

Bende yedikten sonra anında herseyi makinaya yerlestirip, cocugumu uyutup ortaligi toplar, keyifle kahvemi icer, yatarim. Bide ben kendime daginik derdim ama simdi farkettimki hicte öyle degilmisim:) mesela firinda börek yaptim gecen mutfagi topladim ama tepsileri iyice yikayamadim ve firini bugün actim unlu tepsileri görünce, nisazümra amma daginiksin,hemen temizleyemedinmi tembel diye kendime kizdimm:)

Pis eve katlanabilirim ama daginikliga asla
Herhalde cinnet gelir yani uzerime uzerime :KK66:
Esin sana yardimci olsun toplayiver be canim nolacak kac saatlik is sanki? Veya bir yardimci tut her gun yarim gun gelsin hem toplasin hem is yapsin temizlik falan, bebis de geliyormus hayirlisi olsun
Temizlikçi tutamam maddi olarak eşim de yardimci oluyor sağolsun benim değişmem lazmm bekarlıktan gelen bi alışkanlik...teşekkür ederim...

Back
X