• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Dadaş gelinleri... Isteme de ne ikram ettiniz...

gicikcadi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2011
402
218
123
Selam erzurumlu gelinler ve gelin adayları

BU CUMARTESİ BENİ İSTEMEYE GELİYORLAR. sizi istemeye geldiklerinde ne ikram ettiniz?? Ailenin sözü geçen büyüklerinden olan dedem kahve ikram etmeyin demiş. çok kalabalık olur onla uğraşmayın sadece çay ikram edin demiş. Bilenler bilir nikah günü(söz günü) zaten yemek şerbet ikram edilecek. Ama isteme de sadece kuru çayla olur mu ya?? :59: :59: :59: :59: :59:

Son düzenleme:
canım ne yaptınız? benim erkek arkadaşımın ailesi erzurumlu adetler nasıl sizde? bilgi verir misin

ben de kısmetse dadaş gelini olacağım. canım nasıl yaptınız?? kalabalık mı geldiler?? benim erkek arkadaşım bizimkilr yemeğe gelir. o kadar yoldan gelecekler bi yemek verirsiniz artık diyor?? gerçi bizimki seneye..

merhaba kızlar eğer ayrı illerdeyseniz isteme ve söz bir aynı gün olur. biz istemede kahve ikram etmedik çay servisi yapıldı. daha sonra yüzüklerin takılacağı gün onun ailesi aile dostları bizim aynı şekilde toplanıldı ilk olarak dini nikah kıyıldı, şerbetler dağıtıldı, erkeklere yemek verildi takılar takıldı,daha sonra bayanlara yemek verildi, yüzükler takıldı, damat gitti çay ikram edildi, oynadık biraz gittiler. bu kadar oldu.

biz erzurumlu olaraktan kızlerımı ıstemeye gelenlere ılk once bı cay servısı yapıyoruz kete salata kek fılan o tur seylerle cay verıyoruz sonrada ıstendıkten sonra kahve verıyoruz adet olmus kahve vermesen olmuyor yanı ne kadar kalabalık olunursa olunsun

Ben de dadaş gelini olacağım:) Haftaya istemeye gelcekler uzaktan geliyorlar yemek mi vermek lazım ne yapsak acaba?

Canım biz ilk önce çay ikram ettik ama yine kahve ikram ettik.
Börek, sarma falan yapmıştık.
Eşimin aileside kurabiye ve soğuk içecek getirmişlerdi, onlardanda ikram ettik...

Back