D vit damla kullanan arkadaslar bi bakarmisiniz

Bu gun d vitamini degerimin 9.58 oldugunu ve minimum 30olmasi gerektigini ogrendim.
dr bu agiza damlatilan 50000/15 siselerden tamamini birgunde icmemi soyledi
kafam karisti

Simdi bu kadar buyuk bi sese cok gelmezmi?var mi icen arkadaslar
tabi bunu carsambadan carsambaya bi sise icicem 2hafta sonra tekrar yazilicakmis.
Icen ve degeri normale donen varmidir
Büyük şişe mi. Biz ailecek kullanıyoruz. Ama büyük şişe değil d vit. Sana bebeklere verileni mi verdi acaba. Normalde iğne için olan ampuller gibi bir ampul alıyorsun. Biz her kasım ayı1 ampul alırız. Benim de 25 çıktı

Benimki 3 cikmisti haftada 1 ampul ictim 4 kere 63 e cikti sonra kemiklerim kaslarim tekrar agrimaya basladi olcturdum 15 e dusmus :KK43: tekrar 3 haftada 1 1 ampul kullaniyorum.bana da cok gibi geldi drunuza danisin ya da eczaciniza.bu arada ilac icmeyle bitmiyo her gun yarim saat gunes almaniz gerekiyo vucudun 4 te 1 i acik olacak sekilde cok gecmis olsun
Cok ilginc hic bilmiodum bole bi etkisi oldugunu. Peki kemik agrilariniz belli bi bolgede mi yoksa vucudun genelinde mi oluodu? Baska belirtileri oluo mu peki?

Uff ys gece gece afakanlar basti
bi sise dusun
Icen arkadaslara ulasmaya calisiyorum
Anneolunca anladım sitesinde kadir tugcunun bununla ilgili konuları var. Benim oglumda da düşüktü. Çocuk metabolizma doktoruna gittik. Doktor orda tıpkı kadir tuğcu gibi. Her kasım ayı herkesin 1 ampul kullanması gerektiğini söyledi. Bizde kullanıyoruz. D vitamini eksikliği halsizlik yaratıyor. Aynı zamanda kilo verme problemi de yaşatıyor. Yazın güneş ile bunu karşılayabiliriz. Ama tesettürlü bayanlar veya evde surekli evde olan hasta kişiler doktor kontrolünde kullanmalı yazın bile. Ampul alındıktan sonra 1 ay sonunda yeni ölçüm yaptırın. D vitamini uzun süre stok tutmuyor tükenen bişey. Yazın kullanamıyoruz tatil vs derken ihtiyacımızı alıyoruz. Ama kasım eylül ekim ayları güneşten artık uzak kalınan dönemler. D vitamini ayrıca öğlen gunesinden alınır diğer saatler etkili değil. Fazlası da zararlı dır böbrekler için.
Ben geçenlerde test yaptırırken doktora d vite bakarmisiniz birde dedim. Şaşırdı. Sen vd vit kullandınmı 25 yani oda düşük ama 5 ten yukarı d vit gelmiyor nerdeyse hastalarda bize dedi m ülke olarak d vit eksikliği çok var yani. Bazı ülkelerde süt vs içine katılıyormus bizde böyle bir uygulama yok çünkü. Baska bir doktora gitmenizi öneririm. Size çocuklara verilen d vit vermişler. Hepsini birden almaktan ise3 ay ara ile kontrollü ampul almak daha mantıklı. Tesettür lü değilseniz yada öğlen saatleri kapalı mekanda kalma zorunluluğu yoksa artık öğlen güneşi ile de eksikliği tamamlarsınız. Baska doktora gidip tekrar d vit ölçümü isteyin.

Benim de değerim 5 çıktı. Bana 300000 lik ampullerden verdi. Haftada bir tane kır iç diye. Dün ikinci ampulü içtim. Haftaya 2 tane daha yazacak 2 daha alıcam. Sonra bakacakmış tekrar değere ona göre devam edip etmeyeceğimize karar verecek.
Aynı zamanda her gün 15 dakika kadar güneşte yürüyüş yapabilir yada direk oturabilirsin dedi. GÜneş gördükce vücut depolayacak D vitaminini. Bir de benim aile hekimim dışarıdan geldikten sonra elini yüzünü hemen yıkama dedi. Güneşten aldığı yararlı mineralleri şeffaf bir katman gibi vücut kaplar. Hemen yıkarsan gider ama yıkamazsan deri emer dedi. Bunu da paylaşmış olayım belki işine yarar.

Bu gun d vitamini degerimin 9.58 oldugunu ve minimum 30olmasi gerektigini ogrendim.
kafam karisti

tabi bunu carsambadan carsambaya bi sise icicem 2hafta sonra tekrar yazilicakmis.
iç bence doktoru dinle.burada öyle konular vardı search et bulursun

Cok ilginc hic bilmiodum bole bi etkisi oldugunu. Peki kemik agrilariniz belli bi bolgede mi yoksa vucudun genelinde mi oluodu? Baska belirtileri oluo mu peki?
Benim bizden asagisi agriyo.ve elum kolum ayaklarimda kramplar olusuyor.bazen boynumun arkasi kasiliyo bu normalmis kemikletin kalsiyumunu bosaltiyomus.iku kez caydanligi tupe susuz koymayi bile basardim bes

Büyük şişe mi. Biz ailecek kullanıyoruz. Ama büyük şişe değil d vit. Sana bebeklere verileni mi verdi acaba. Normalde iğne için olan ampuller gibi bir ampul alıyorsun. Biz her kasım ayı1 ampul alırız. Benim de 25 çıktı
Evet bebeklere verilen boy.ictim korka korka
kalan kucuk bir kidmida bugun ictim

Onu içene kadar gün aşırı bir ampul iç,ben gün aşırı 6 ampul içtim 13ten 64e çıktı şimdi ayda 1 ampul içiyorum

ALLAH ALLAH SIMDide onun icinmi kan verecez:/neden onada bakmiyolarki hazir kan alinmisken
Ben hamileyken kramp girerdi
Doktorum magnorm yazdı, bi bardak suya atıyosun eriyo, hani portakal suyunun çakması tadında bişey
Muz ve sade soda da iyi gelir. Günde bir tane olmak kaydıyla demişti

d vitamini eksikliği iğrenç bir şey yahu, ben de kullanıyorum o damlayı. tadı yok ama sonra iğrenç bir ağırlık hissi çöküyor üzerime :KK43: verilen damlanın dozajı bana çok gelmedi, iğne ampüllerindeki dozaj 300.000, onu da tek seferde içiyorlar genelde, 50000'i tek seferde içmek sorun yaratmaz diye düşünüyorum.

doktorunaza sormadiniz mi cok degil mi diye. ?
.
biz kisin 2haftada bi ampul iciyoruz . a dvit k2vitaminsiz alinirsa bobrek tasi yapıyor. kemiklerden kana calsium geçiyor fazla calsium da problem

siseyi icince en azindan yogurt ve tursu yiyin.
ekmege kirmayin zeytinyagina dökün icin d vitamini yagda erir ekmek de değil .

Bana doktor d vitaminimin çok düşük olduğunu söyledi ve günde 9damla verdi hamile olduğum halde.1şişe çok geldi banada ama doktorun daha iyi bilir tabikide.

Genelinde oluyo tirnak sekil bozuklugu falanda oldu bende diz kapagi bilek sirt bel :KK43: uyku sinirlilik hali vs vs vs :KK43: benimki 3 tu ama asiri dusuktu

kafam karisti

Ben varım, doktorum bunu ilk söylediğinde kendisine çok güvenmeme rağmen emin olamadım, araştırdım, bu şekilde içenlerle görüştüm.

(Aralarda ampulle karıştıranlar olmuş, ben sorduğunuz gibi şişeden bahsediyorum.)

Eylülden bu yana günde 10 damla alıyordum, aralıksız.

Ocakta değerler yine düşünce iki şişeyi bir hafta arayla içmemi söyledi.

Dediğini yaptım üstelik günde 10 damlaya da devam ederek...

Son durumu bu ayki kontrolümde öğreneceğim.

Size de D vitamini konusundaki tavsiyeye kesinlikle uymanızı, bu eksikliği telafi etmenizi öneririm.

Yoksa siz de benim gibi kemik ölçümü yaptırdığınızda kemik yaşınızın biyolojik yaşınızdan 25 yıl ileride olduğunu, kemik mineral yoğunluğunuzun ileri boyutta azaldığını, herkes için elzem olan güneş kreminin bile sizin için D vitamini düşmanı olduğunu öğrenir, aylarca durumu toparlamaya uğraşırsınız.

doktorunaza sormadiniz mi cok degil mi diye. ?
.
biz kisin 2haftada bi ampul iciyoruz . a dvit k2vitaminsiz alinirsa bobrek tasi yapıyor. kemiklerden kana calsium geçiyor fazla calsium da problem

siseyi icince en azindan yogurt ve tursu yiyin.
ekmege kirmayin zeytinyagina dökün icin d vitamini yagda erir ekmek de değil .
Ampullerin içinde ayçiçek yağı var.

Ben varım, doktorum bunu ilk söylediğinde kendisine çok güvenmeme rağmen emin olamadım, araştırdım, bu şekilde içenlerle görüştüm.

(Aralarda ampulle karıştıranlar olmuş, ben sorduğunuz gibi şişeden bahsediyorum.)

Eylülden bu yana günde 10 damla alıyordum, aralıksız.

Ocakta değerler yine düşünce iki şişeyi bir hafta arayla içmemi söyledi.

Dediğini yaptım üstelik günde 10 damlaya da devam ederek...

Son durumu bu ayki kontrolümde öğreneceğim.

Size de D vitamini konusundaki tavsiyeye kesinlikle uymanızı, bu eksikliği telafi etmenizi öneririm.

Yoksa siz de benim gibi kemik ölçümü yaptırdığınızda kemik yaşınızın biyolojik yaşınızdan 25 yıl ileride olduğunu, kemik mineral yoğunluğunuzun ileri boyutta azaldığını, herkes için elzem olan güneş kreminin bile sizin için D vitamini düşmanı olduğunu öğrenir, aylarca durumu toparlamaya uğraşırsınız.
Gecmis olsun.bilginiz icin tesekkyr ederim bende bir siseyi carsamba tam olarak icerim insallah.peki size bu ilaci devlet dr mu ozelmi dr mu tafsiye etti.sizin degeriniz kacti

X