• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dış gebelik geçirdim, düşük yaptım bebeğim olur mu diyenler lütfen okuyun

hande_71

nefret et, ama acıma...
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2012
874
247
133
2009 yılının kasım ayında dış gebelik geçirdiğimi öğrendiğim gün dünya başıma yıkılmıştı. inanılmaz ağrılarla hastaneye yatışım olduğu gün sanki bir daha çocuk sahibi olamayacağım sanmıştım. günlerce belkide aylarca ağlamıştım.. sol tüpüm kurtarıldı ama hasar gördü iğne ile atlatmıştım. normal bir bayandan %50 daha az şansım olduğunu söylemişti doktorlar. dış gebelik sonrası bir düşük yaptım ve daha sonra tedaviye başladık eşimle. çok şükürr dünyalar tatlısı 13 aylık bir oğlum var. Rabbim bütün isteyenlere nasip etsin.
ve şimdi hiç beklemediğim anda 2 gün önce çift çizgiyi gördüm. zaten hissediyordum belirtilerim vardı ama emin değildim. hiç tedavisiz tekrar gebe kalmış olmam çok şaşırttı beni. herşey yolunda gibi geliyor bana. inşallah sağlıkla kucağıma alırım 2inci yavrumuda. bu benim 5inci hamileliğim olacak. yaklaşık 7 senelik evliyim. zaman meğerse nelere gebeymişş.
burdan bir zamanlar benim gibi üzülenlere moral olsun diye açtım bu konuyu.
Rabbim büyüktür o ne zaman hayırlısıysa o zaman verecektir. dileğim hiç kimsenin kucağı boş kalmasın darısı bütün isteyenlerin olsun :KK68:
25.07.2015 düzeltme
ayın 16 sında sipnal sezeryanla ikinci oğlumu kucağıma aldım:nazar:. çok güzelmiş yeniden anne olmak. Rabbim bütün isteyenlere nasip etsin inşallah.:KK46:

Son düzenleme:
inşallah canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah.sende umut veriyorsun böyle insanları görmek ne güzel Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin. bende temmuz anne olacağım senin gibi nasipse.

inşallah canım sağlıkla kucağına alırsın inşallah.sende umut veriyorsun böyle insanları görmek ne güzel Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin. bende temmuz anne olacağım senin gibi nasipse.
Rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah.eylul annesi olacakken temmuz annesi olucam kismetse :)

2009 yılının kasım ayında dış gebelik geçirdiğimi öğrendiğim gün dünya başıma yıkılmıştı. inanılmaz ağrılarla hastaneye yatışım olduğu gün sanki bir daha çocuk sahibi olamayacağım sanmıştım. günlerce belkide aylarca ağlamıştım.. sol tüpüm kurtarıldı ama hasar gördü iğne ile atlatmıştım. normal bir bayandan %50 daha az şansım olduğunu söylemişti doktorlar. dış gebelik sonrası bir düşük yaptım ve daha sonra tedaviye başladık eşimle. çok şükürr dünyalar tatlısı 13 aylık bir oğlum var. Rabbim bütün isteyenlere nasip etsin.
ve şimdi hiç beklemediğim anda 2 gün önce çift çizgiyi gördüm. zaten hissediyordum belirtilerim vardı ama emin değildim. hiç tedavisiz tekrar gebe kalmış olmam çok şaşırttı beni. herşey yolunda gibi geliyor bana. inşallah sağlıkla kucağıma alırım 2inci yavrumuda. bu benim 5inci hamileliğim olacak. yaklaşık 7 senelik evliyim. zaman meğerse nelere gebeymişş.
burdan bir zamanlar benim gibi üzülenlere moral olsun diye açtım bu konuyu.
Rabbim büyüktür o ne zaman hayırlısıysa o zaman verecektir. dileğim hiç kimsenin kucağı boş kalmasın darısı bütün isteyenlerin olsun :D
Canım güzel yürekli insanmışsın, bizi bîzlerden başka kimse anlayamıyor...allah kimseye yaşatmasın, ama yaşayanlarada senin yaşadıkların umut olsun inş. Umarım bizlerde umut oluruz birgün başkalarına...

Canım güzel yürekli insanmışsın, bizi bîzlerden başka kimse anlayamıyor...allah kimseye yaşatmasın, ama yaşayanlarada senin yaşadıkların umut olsun inş. Umarım bizlerde umut oluruz birgün başkalarına...
çok sağol canım. amacım aynı kaderi yaşadığım arkadaşlara umut olmak ve inançlarını asla kaybetmemelerini sağlamak.
Rabbim büyük herkese hayırlısını ne zaman vereceğini O bilir. inşallah sende birgün burda başkalarına umut olursun canım.

Hem okuyorum hem yazıyorum hem ağlıyorum :( geçen hafta çarşamba 103 olan değerim 258 çıktı bugün.ilk testi farklı bir hastanede yaptırmıştım.cuma günü tekrar çağırdı dr.kanda bakacak ya ilk yaptırdığın test hatalı olabilir dedi ya da dış gebelik olabilir dedi....Hiçbir ağrım sızım yok...dış gebelik olabilir mi gerçekten çok üzgünüm :( nisan ayında da bir düşük yapmıştım....

Hem okuyorum hem yazıyorum hem ağlıyorum :KK43: geçen hafta çarşamba 103 olan değerim 258 çıktı bugün.ilk testi farklı bir hastanede yaptırmıştım.cuma günü tekrar çağırdı dr.kanda bakacak ya ilk yaptırdığın test hatalı olabilir dedi ya da dış gebelik olabilir dedi....Hiçbir ağrım sızım yok...dış gebelik olabilir mi gerçekten çok üzgünüm :KK43: nisan ayında da bir düşük yapmıştım....
canım inşallah kan sonucun hatalıdır. şunu soracağım bebeğinin kesesi ultrasonda gözüktümü. genellikle dış gebelikde ultrasonda kese bebek gözükmez ondan sordum. ağrı bende biranda başlamıştı. aynı günde hastaneye yatışım oldu. umarım herşey yolunda gider. Rabbime çok dua et. hayırlısını dile. Allahım hayırlısıysa nasip et de. canım güzel haberlerini yaz mutlaka ve üzülme hamile kalabiliyorsun ne güzel. ve tekrarda kalabilirsin :KK66:

Henüz kese görünmedi.Rahim duvarları kalınlaşmış Kesede 3-5 gün içinde görülmesi gerekir dedi.Tabi bunları kan tahlilinden önce söyledi.Sonra sonucu görünce hepimiz hayal kırıklığına uğradık dr umda dahil :(

Henüz kese görünmedi.Rahim duvarları kalınlaşmış Kesede 3-5 gün içinde görülmesi gerekir dedi.Tabi bunları kan tahlilinden önce söyledi.Sonra sonucu görünce hepimiz hayal kırıklığına uğradık dr umda dahil :KK43:
böylesi hayırlıymış demekki. bak benimde 2 düşüğüm oldu ve birde dış gebelik geçirdim. bir oğlum var yine hamileyim. bu dış gebelikte erken tanı çok önemli. ben iğne ile atlattım. iğne ile atlatırsan tüpün daha az zarar görür. üzülmeyi bırakmalı ve eğer dış gebelik teşhisi konulmuş ise biran evvel takibe alınmalısın (betahcg) takibi yapılıp teşhis konur. iğneyle atlatmak en mantıklısı bunu doktoruna sor.

böylesi hayırlıymış demekki. bak benimde 2 düşüğüm oldu ve birde dış gebelik geçirdim. bir oğlum var yine hamileyim. bu dış gebelikte erken tanı çok önemli. ben iğne ile atlattım. iğne ile atlatırsan tüpün daha az zarar görür. üzülmeyi bırakmalı ve eğer dış gebelik teşhisi konulmuş ise biran evvel takibe alınmalısın (betahcg) takibi yapılıp teşhis konur. iğneyle atlatmak en mantıklısı bunu doktoruna sor.

yarın sabah doktordayım kanda bakacak tekrar ona göre de tedavi yöntemini belirlicektir.İğne ile atlatabilirim diye düşünüyorum.Sonrasında da doktor kontrolünde hamile kalmak istiyorum.Belli ki takviye olmadan doğru bir gebelik yaşıyamıcam ..

yarın sabah doktordayım kanda bakacak tekrar ona göre de tedavi yöntemini belirlicektir.İğne ile atlatabilirim diye düşünüyorum.Sonrasında da doktor kontrolünde hamile kalmak istiyorum.Belli ki takviye olmadan doğru bir gebelik yaşıyamıcam ..
yinede insan ümid ediyor işte iyi haberle gelmeni istiyorum. eğer teşhis konulur ise biran evvel yatışın yapılır hastaneye. evet en doğrusu dr kontrolunde olmak. hayırlı haberlerini bekliyorum

yinede insan ümid ediyor işte iyi haberle gelmeni istiyorum. eğer teşhis konulur ise biran evvel yatışın yapılır hastaneye. evet en doğrusu dr kontrolunde olmak. hayırlı haberlerini bekliyorum

Az once geldim doktordan.carsamba gunu 258,99 olan degerim 342,57 ye cikmis.coraspin vermisti ona devam edicem.alttan muayene etti.rahim ici kendini hazirlamis kesenin yeri hazir ancak nerde oldugu belli degil.yumurtaliklarda temiz cikti.muhtemelen tupun icinde hala ve hizli gelisemio o yuzden deger hizli artmiyo.pazartesi tekrar kan vericem surekli takip etmek gerekiyor.deger yuksek olmadigi icin tupu patlatma riski yokmus henuz :(

Az once geldim doktordan.carsamba gunu 258,99 olan degerim 342,57 ye cikmis.coraspin vermisti ona devam edicem.alttan muayene etti.rahim ici kendini hazirlamis kesenin yeri hazir ancak nerde oldugu belli degil.yumurtaliklarda temiz cikti.muhtemelen tupun icinde hala ve hizli gelisemio o yuzden deger hizli artmiyo.pazartesi tekrar kan vericem surekli takip etmek gerekiyor.deger yuksek olmadigi icin tupu patlatma riski yokmus henuz :KK43:
çok geçmiş olsun. inşallah geç döllenme olur ve rahme düşer. takibe devam doktorun çağırdı müddetçe gitmen ve kan tahlili takibi yaptırman iyi olur. öpüyorum seni

çok geçmiş olsun. inşallah geç döllenme olur ve rahme düşer. takibe devam doktorun çağırdı müddetçe gitmen ve kan tahlili takibi yaptırman iyi olur. öpüyorum seni
Cok tesekkur ederim destegin icin.Artik hayirlisi neyse oyle olsun. Her habere hazirlikliyim.

Agri sizi yok kanama basladi....
kanama başladıysa ağrınında başlaması yakın canım. doktorunla görüş yarın. bendede ilk kanama ile başlamıştı çok az az lekelenme gibiydi. iğneden sonra arttı. betahcg düşük seviyelerde ise düşük yaparsın ve iğneye gerek duyulmaz. ben dış gebelik sonrası yaşadığım düşükte bana dış gebelikmiş gibi geldi. çünkü dışgebelik tekrarlaya biliyor. o düşüğümü kanamalarla atlatmıştım. tekrar dış gebesi olmaktan korkmuştum. neyse ki betahcg takibi ile sınırladı o düşüğüm. daha sonra yaklaşık 6 ay gibi bir süre sonra oğluma hamileydim. sakın üzülme canım inşallah dış gebelik geçirmeden atlatırsın. çünkü dış gebelik çok kötü çok zordu.

Kanamam artti ve sanirim dustu zaten.o gordugum baska bisey olamazdi :( yarin baktiklarinda beta hcg dusmus olur baya.hayirlisi boyleymis daha kotu seylerle karsiladabilir ve daha sonra bir bebek sahibi olmak zorlasabilirdi.tabiki cok uzgunum ama elden ne gelir.bundan sonra doktor ne derse o.

Back