Peki neden artmış olabilir sizce yani 2 günde ne değişmiş olabilir ki. Akciğer tomografisi beklyrm şuan oda okdr ağır birşey iş ki dünden beri pert etti beni tansiyonumu oynattı içim yandı resmenD dimer tek başına pıhtı değeri taşımaz, benim akcigerime pıhtı atti.Oyle bir durumunuz olsa şimdiye kadar gezemezdiniz
Bende anksiyete var zaten ama tabi kan testi böyle olunca doktor da artmış diyince panik oldum iyice çarşamba tomografi sonucu çıkacak Ozamana kadar nasıl olcak bilmem bide o temiz çıkarsa başka yerlere git dermi acabaOrasını bilemem,panik atak olabilir.Damar yolu açılınca bile d dimer yükseliyor biraz
Bu mesajı yazdiktan sonra kontrol için gittiğimde d dimere gene bakıldı ve hala yüksek...bacak ultrasonu cekildi varis var ama d dimeri yukseltecek kadar kötü durumda değil...kalp, akciğer temiz...en son norolojiye sevk ettiler. Ilacli beyin mr ve ventografi cekildi. Ventografi sonucunda Sağ transvers sinus hipoplazisi diye bir durum cikti. Dogustan da olabilirmis, pıhtı atmasi sonucu da...norolog dogustan olduğunu söyledi çünkü belirtileri benim yasadiklarimdan daha ağır olurmus ve gittikçe kotulesirmis...Başka bir norolog tan daha randevu aldım...içim sıkılıyor, bu lanet olası d dimer neden yüksek bir anlayamadik...Son 1 aydır tansiyon yüksekliği, kolda ve kafa arkasında uyuşma ve yaklasik 1.5 yildir da ara ara carpinti yaşıyorum. Beyin mr, ilacli bt anjiyo, akciger rontgen, tomografi dahil bir sürü tahlil taptirdim bir sorun yok. İki kez kalp krizi geçiriyorum diye acillik oldum. Birinde troponin diye bir değer yüksek ciktigi için 2 gece kardiyolojide yattım. Sonra da d dimer referans aralığı 0-500 araligindaylen benim 800 kusur cikti. Dr lar tek başına anlamlı bulmadı. Kan sulandirici, kalp ritim düzenleyici beta bloker ilac başladım. Panik atak dedi tüm dr lar, antidepresana da başladım, iki haftadır iyiyim...artık hangisi iyi geldi Allah bilir...