Tabii ki anlatırım..
*sırtı üstü yatmaya devam ama sırtım be boynum eskisi gibi tutulmuyor...
*yataktan çıkarken normalde yardım alıyordum ama artık gerek yok.. kendim doğrulabiliyorum ama birden bire kalkınca azcık bi sızlama oluyor 3-4 saniyelik..
*çok uzun süre oturamıyorum bi süre sonra kambur durmaya başlıyorum ve sırtım ağrıyor hafif hafif
*sertler hala ama şişlik neredeyse hiç kalmadı.. derim son derece gergin bunu hissediyorum...
* göğüs uçlarım genelde acıyor dokunduğumda
* göğsümde mesela yan tarafa dokunduğumda hissetmiyorum orayı ama 2 saat sonra tekrar dokunduğumda hissedebilyorum.. yani hissizlik dengesiz bir dağılım gösteriyor...
*drenleri olduğu yerler kapanıyor ve kaşınıyor sanırım kabuk bağlıyorlar
*çaydanlığı kaldırım da çay koyarken biraz ağrı yapıyor. dayanılmayacak kadar çok değil ama doktorum kesinlikle ağırlık kaldırmamamı söylediği için artık dikkat ediyorum.
ben 4. gün "ooo ben iyileştim artık beni kesseler acımaz" diyerek sırt çantamı aldım fotoğraf çekmeye çıktım.. çarşıya çıkıp alışverip yaptım.. arkadaşlarımla buluştum.. 2 gün o kadar kıpır kıpırdım ki "ooh ben iyileştim yahu" dedim.. ama o da ne.. 3. günde bir ağrı... bir şaftım kaydı anlatamam.. ertesi gün doktor randevum vardı bandajlarımı açtı. hersey yolundaymıs ama bu kadar ağrı çekmemin tek nedeni çok hareketli olmammış.. artık evde sürekli yatıyorum işim yoksa.. günde 2 tane cataflam ağrılarımı tamamen alıyor..
* mutfakta üst raflardan bişey alırken biraz zorlanıyorum uzanırken...
vee vee vee en fenası... şşşşööööyylee uyanınca geniiişşş geniş rahaaat rahat gerinirsiniz ya... ya da uykunuz geldiğinde ağzınızı yaya yaya esnersiniz ya.. işte onları yapamıyorum.. göğüs kafesimi çok gerdiği için garip hissediyorum..
*yerden bişey almak için eğilirken hamileler gibi eğiliyorum aksi halde sanki silikonlarım düşecekmiş gibi hissettiriyor
olabildiğince sakin hareketlerle az iş yapmaya bakıyorum.. okula giderken defter kitap götürmüyorum mesela sadece bir adet kalem öğrenci belgem anahtarım ve param.. cebime koyup gidiyorum yoksa akşama kalmadan kramp benzeri ağrılar giriyor.. doktorumla konustum hepsini.. dur bakalım daha yenisin bi 10-15 gün daha geçsin bişeyin kalmaz dedi.. sabırla ve heyecanla bekliyorum... lütfen sorunuz varsa sorun arkadaşlar. hiç üşenmem valla teker teker yazarım. çünkü ben de ameliyat olmadan önce çok merak ediyordum ama sormaya çekiniyordum.. lütfen sorun rahat olun.. bizbizeyiz dimi :)
muckkk herkeslere
:103::119::126::124: