- Konu Sahibi CamasirSuyunaCorba
ilaçlarla ilgili uyarıyı okudum, amacım bu ilacın önermek ya da tanıtmak değil tabi ki. sadece doktor bana bu ilacı verdi ve sonuçlarını merak ediyorum, endişeliyim açıkcası...kullananlarla bilgi paylaşımı yapmak istiyorum....
arkadaşlar, bu ilaç doktor tarafından bana verildi, reçeteli bir ilaç....belirtmek istedim....
CYLO-PROGYNOVA KULLANAN VE BEBEĞİ OLMAYAN ARKADAŞLAR BU YAZIYI DİKKATLİCE OKUYUN... İBRETLİK Bİ ÖYKÜ....LÜTFEN SONUNA KADAR OKUYUN......
ben 13 yaşında geçirdiğim bi rahatsızlık sonucu kemoterapi ve radyoterapi aldım. 2,5 yıllık tedavi sonunda şükürler olsun Allahıma sağlığıma kavuştum, 16 yaşıma kadar bekledik ama adet görmedim, sonunda Ege Üniv.ne Endokrin(hormon) bölümüne başvurdum bana 3 aylık menogon ve pegyl tedavisi verdiler, adet görmeye başladım, fakat 19 yaşında geçirdiğim bi sıkıntının sonunda adetim kesildi. tekrar aynı dr.ma gittiğimde bana cylo-prognova verdi ve bana asla anne olamayacağımı söyledi. bu ilacı kullanmaya başladım ve aradan geçen 8 yıl sonra evlendim, 4 yıl bekledik bebeğimiz olmadı. Aydında Üniv. Endokrin Prof. buldum oda bana anne olmamın çok zor olduğunu söyledi, nedeni aldığım radyoterapinin kafada bulunan hipofiz bezimin çok büyük zarar gördüğünü fsh ve Lh hormonlarının salgılanmadığını, yumurtalıklarımın senelerdir uyuduğunu söyledi, ben de ozaman bu cylo bi işe yaramıyodu madem niye ben bu ilacı 12 yıldır içiyorum dediğimde dr. bana cylo, iki fazlı hormon preparatıdır yani, menopoza giren veya östrojen yetersizliği olan insanlarda kullanılır dedi, bebek için aşılama veya tüp bebek yönteminin tekrar denememizi söyledi, Dr. çok 5 senedir hala beni takip ediyor.ayrıca bu içtiğim cylo bana adet gördürüyormuş ama sadece yumurtanın dışındaki zarı soyup kanama yaptırıyormuş,yumurtalar çalışmıyo, yeni yumurta üretip çatlatmıyomuş..
Bu arada osterooporoza(kemik erimesi) yakalandım yumurtalarımın çalışmaması sonucu. bebek isteğiyle kahramanlarda özel ege tüp merekezine başvurduk, afedersiniz soyup soğana çevirdiler, bi aşılamada 5.000tl paramız gitti, sonra kendim internetten araştırdım ve ege üniv. tüp bebek bölümü dr.nı okudum, eşime ben dr. bulbum gidelim dedim, tekrar Üniv.nin yolunu tuttuk ama bu defa bebek için, ben dr.ma dedimki eğer olmayacaksa lütfen söyleyin, ben umud beslemiyeyim, benim zaten bi tane kızım var kızkardeşimin bebeği, o doğurdu ama benim canım dedim, PROF.DR. EGE NAZAN TAVMERGEN Dr. gözümün içinebaktı sen böyle düşünüyosan bebeğin olur dedi, inanın sen asla çocuk sahibi olamazsın dediler ama ben hep eşime de diyodum Rabbim bana bi bebek vericek benim yüreğim bana bunu söylüyo ben 50 yaşındada olsam anne olucam diyodum, aynı şeyi dr.mada söyledim, bana inanmak başarmanın yarısıdır demişti, yemin ediyorum size dr. çıkınca eşime dediğim tek şeyi Allahım bize bi bebek verecek ve bu dr. vesile olacak dedim..
Ege Üniv. interfilite (kısırlık) teşhisi kondu ve aydındaki dr. dediklerini bu dr.da söylemişti. başladık aşılama tedvisine ama 12 yıldır uyuyan yumurtaları uyandırmak kolay olmasa gerek, sabah 2 akşam 3 ampül kullanarak hergün iğne oluyorum, ama ufacık bi tepki yok, hergün üniv. gidiyoruz hem muayene hem de tahlilimi yapıyolar 15. gün oldu, dr.u acıyla yüzüme baktı bunu hissettim, azıcık kıpırdasa gerisinden korkmuyorum ben büyütürüm, ama hiç bi tepki yok diyodu,seneler önce ege üniv. radyoterapi aldığımdada ağlayarak girip gülerek çıkmıştım, inanıyorum yine aynı şeyi yaşayacaktım, Allahım en büyük şahidimdir, ezan okunuyodu ağlayarak ezanı dinledim ellerimi açtım Rabbim ben senden hayırlı-sağlıklı bi bebek istiyorum, yüreğim inanıyo bana bi bebek vereceğine, hayırlı-sağlıklı olacaksa bana da bu mutluluğu yaşamayı nasip et dedim, ertesi günü gittik inanılmaz dr. şokta 15 gündür hiç bi tepki vermeyen yumurtalar nası olurda 8 mm çıkar dediler günlerden salıydı ,dr. yüzüme baktı biliyormusun ben de ümidimi yitirmeye başlamıştım bunu sana nasıl söyleyeceğimi düşünüyodum dedi, cumaya kadar bekliyecektim sana bi şekilde izah etmeye çalışacaktım dedi. cumartesiye kadar bebek için gerekli yumurtalarım ve büyüklüğe ulaştık, sağda 2 tane solda 3 tane yumurtan var dedi. cumartesi günü yumurta çatlatma iğnemi yaptılar, pazartesi günü aşılamam oldu..
Salı günü, saat 11:00 gibi tv. izliyordum, sol kasığımda yemin ediyorum size, 4 kere göz seyermesi hissettim, kalktım oturdum ve ellerimi açtım Rabbim şükürler olsun bebeğimi bana verdin dedim, yemin ediyorum size, eşimi aradım ben hamileyim diye eşim nası olur daha dün aşılama yapıldı mümkün değil dedi, wallaha hamileyim Allahım bebeğimizi karnıma koydu ben bu hissettim dedim ve aradan geçen 15. gün sonra hamile kaldığımı öğrendim :)) Üniv.de mucize bebek ismini koydular bebeğime, Dr. 9 ay kız dediler ameliyathanede oğlum olduğunu öğrendim :)) 4 aylık bebeğim var adını ben koydum Arda :)))
bekledim ama doğumdan sonra yine adet olamadım başladık yine cylo-progynovaya ben 12 yıldır kullanıyorum bendeki tek yan etkisi prolaktin (süthormonu) çok salgılatıp iyi huylu küçük kistler yapıyo gögüslerimde...
Diyeceğim o ki, nolur asla olumsuz düşünmeyin, tıp olumsuz düşünceyi sevmez, pozitif olun hem eşiniz hem de siz, yatağa birbirinizi sevdiğiniz için girin bebek fikrini kafanızdan atın birlikte olurken.
CYLO-PROGYNOVA kullanan arkadaşlar, size söyledim östrojen ve menopoza giren insanlar kullanıyo, lütfen bi dr. kalmayın, araştırın, Endokrin dr. bulun kendinize... ben belki 200-300 kutu içtim 12 sene boyunca ve hala devam edeceğim içmeye ve menopozumda, bana psikolojik adet görme rahatlığı esas kadınlık hormonum(östrojen) yetersiz o yüzden kullanıyorum.Doğumdan sonra kemi erimem durdu ama bakalım zaman ne gösterecek...
Bebeği olmayanlar Allahım beni merhamet kapısından geri çevirmedi, dilerim Rabbim size de tez zamanda bebek verir.. Aklınıza takılanları sorun lütfen..
HERŞEYİN GÖNLÜNÜZCE OLMASI DİLEĞİYLE....
Salı günü saat 11:00 civarıydı kasıklarımda bi ağrı,