cv hazirlama yardim !!

mozzy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2013
1.719
1.580
248
İstanbul
Selam kizlar bir arkadasima is basvurusu icin cv hazirlamamiz gerekiyor benimde cok bir bilgim yok yardimci olurmusunuz tesekkurler

Girin bir ik sitesine. Orda hazır cv leri doldurun sonra onu kopyalayın. Bu kadar.

Biraz detay verebilirseniz belki yardımcı olabilirim. Ne tür bir iş, ne tür bir firma vs

Biraz detay verebilirseniz belki yardımcı olabilirim. Ne tür bir iş, ne tür bir firma vs
Ya aslinda tam net bir firmamiz yok henuz yonetici asistanligi yada sekreterlik istiyor uzun suredirde calismiyor oglu okula baslayinca ise donmeye karar verdi ne yazmaliyiz nasil olmali nelere dikkat etmeliyiz vs gibi genel hususlarda bilgi almak istiyorum

SLM
ÖNCELİKLE TECRÜBE (YANİ DAHA ÖNCE ÇALIŞTIGINIZ FİRMA İSİMLERİ KAÇ SENE ÇALIŞTIĞINIZ VE HANGİ POZİSYONDA ÇALIŞTIĞINIZ) PROGRAMLAR (BİLDİĞİNİZ BİLGİSAYAR PROGRAMLARI HANGİ İŞLE İLGİLİ BAŞVURUYORSANIZ O İŞE AİT PROGRAMLAR) EĞİTİM ( OKULLARIN İSMLERİNİ SIRASIYLA YAZIYORSUNUZ)SERTİFİKALAR VE KURS (DAHA ÖNCE ALDIĞINIZ BİR EĞİTİM VEYA DEVAM ETTİĞİNİZ BİR KURS İSİMLERİNİ VE SERTİFİKALARINIZI YAZIYORSUNUZ ) İLGİ ALANLARI( HOBİLERİNİZİ YAZIYORSUNUZ) REFERANSLAR (DAHA ÖNCE ÇALIŞTIĞINIZ YERDE SİZE REFERANS OLACAK KİŞİLERİN İSİM VE TELEFONLARI) DİL BİLİYORSANIZ ONUDA EKLERSİNİZ. EN SON NOT YAZIP EKLEMEK İSTEDİKERİNİZİ DE YAZABİLİRSİNİZ.
ÖNEMLİ OLAN NOKTA ŞU ÇOK FAZLA UZUN YAZMAMAK KISA ÖZ VE NET İFADELERLE ANLATMAK İSTEDİĞİNİZİ İFADE ETMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
UMARIM YARDIMCI OLABİLMŞİMDİR.

Kusura bakma işim çıktı hemen dönüş yapamadım.

O halde klasik bir CV örneği anlatayım. En üstte adı soyadı olmalı, diğer yazacağınız şeylerden biraz daha büyük bi karakter kullanın isim için. Sağ tarafta da bir vesikalık resmi olsun.

Daha sonra sırayla kişisel bilgiler (ev adresi, telefonu, mail adresi, uyruk, medeni hal)

İlk işi değil anladığım kadarı ile, o yüzden kişisel bilgilerden sonra meslek tecrübeleri gelmeli (en son çalıştığı yer en üstte olacak şekilde, şirket adı, pozisyon adı, hangi tarihler arası çalıştığı ve o üstlendiği görevler)

İş deneyimlerinden sonra eğitim kısmı (yine en üste son mezun olduğu okul olacak şekilde, lise ve varsa üniversite olsun ama daha eski öğrenimlerine gerek yok, üniversite daha detaylandırılabilir burası, olup olmadığını söylerseniz yardım ederim)

Eğitimden sonra bilgisayar bilgileri (sanırım Microsoft Office kullanıyor bahsettiğiniz pozisyon için gerekli diye düşünüyorum, bir de bu programı hangi seviyede kullandığı, başlangıç-orta seviye-ileri seviye tarzı)

Varsa Sertifika/Kurs bilgileri

Varsa yabancı dil (seviyesi yine yazılacak şekilde)

Kişisel özellikler (burada azcık kendini pohpohlasın, işte iletişim becerileri yüksek, takım çalışması ve bireysel çalışmaya yatkın, verilen görevleri eksizsiz tamamlar, titiz, dikkatli filan falan)

En sona da eğer eski işyerinden referans göstermek isterse o kişinin ismi soy ismi ve telefonu

İdeal bir CV hangi pozisyonda bir insan için hazırlanırsa hazırlansın maksimum 1,5-2 sayfa olmalı aklınızda bulunsun

Umarım yardımcı olabilmişimdir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…