• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çürük diş ağrısına ne iyi gelir :(

Başlığı okuyunca direk diş hekimi iyi gelir dedim ben de. Klinikler zaten steril, o çürükte yayıldıkça daha kötü olacak. Gidecek, başka çaresi yok.

Eşimin dişi 3 gündür çok ağrıyor. Aylardır evdeyiz, korunmayı başardık. Ama artık dayanamıyor ağrıya. Dişçiye gitmesinden, oradan covid kapmasından çok korkuyoruz.
Sarımsak, karanfil yağı, tuzlu su denedik işe yaramadı :KK43: başka tavsiyeniz var mı?

Ankara’da covid önlemleri alan bildiğiniz bir diş kliniği var mı?
Dişçi bilmiyorum ama dexday adı ilacı önerebilirim suda eritecek çoğu eczacı dexday yok dexforte falan vereyim der aynı etki yok bilginiz olsun bunu alsın içsin içtikten sonraki 8. Dk da ağrının nerede olduğunu bile unutturuyor insana

Karanfil yağı kekik yağı şyi gelir ama özellikle karanfilin uyuşturma etkisi var ağzında çiğneye bilir yada emebilir şeker gibi.

Apranax fort ağır ama diş ağrısında çok etkili ilaçtır.

Evde yapılacak bu tür şeyler o an için , o gece için randevu bulana kadar sizi birkaç gün idare edecek şeyler olur. Pandemi bitmeyeceğine göre beklemeyin. İltihap olmasın. Ne kadar erken o kadar iyi. Gideceğiniz kişi bir hekim, her şeyden önce kendi sağlığını düşünerek zaten tedbirini alıp yeterince dezenfekte ediyordur ortamı aletleri. Sağlık için sağlığı ertelemek çok anlamsız

Beklemeden doktora gidiniz bende gitmedim en son dayanamayınca gittim ve disimde kist olmus hem disimi cektiler hemde kisti temizlediler daha zor geçiyor

Çürük dişe iyi gelen bisey yok. Agriyi dindirip agzinda bahsettiginiz kökü kalmiş kirik dişle dolasmasi kotu birsey. Korona ne zaman biter belli olmaz cektirsin.
Ben eylulde diş doktoruma gitmeye başladim, maske vs taksin.

Dişçi bilmiyorum ama dexday adı ilacı önerebilirim suda eritecek çoğu eczacı dexday yok dexforte falan vereyim der aynı etki yok bilginiz olsun bunu alsın içsin içtikten sonraki 8. Dk da ağrının nerede olduğunu bile unutturuyor insana
Bana o ilac göğüs agrim icin verilmisti. Gercekten dis agrisina da iyi geliyor mu yaa kalanlari atmayim bari.

Valla ben 2 aydır gidip geliyorum mecburen dişçiye. Diş ertelenmez hele de ağrı var. Benim ağrım bile yoktu ama iltihap vardı.

İhmal etmesin gitsin zaten oradada önlem aliniyor
Bende gitmedim gitmedim tamamen çürüdü ve çektirmek zorunda kaldim
Agzimdaki o igrenç koku ile daha fazla dayanamadim
Diş ağrısına apranax çok çok iyi
Bi ara sürekli bunu içtim çektirmedim sonrada dişim apse yapti yanağim falan şişti ve sonuçta 4 yada 5 gün iğne yaptirmak oldu o zaman korona yoktu ama
Yani böyle bişey sizinde başiniza gelebilir diye diyorum
Bir gün korona var diye gitmezseniz bir hafta gitmek zorundada olabilirsiniz

Karanfil yağı değil de karanfili kaynamış suda demleyip içince uzun süre uyuşma oluyor, ya da doğrudan dişe koyunca. Küçüklüğümden beri çok diş ağrısı çektim hep karanfille geçiştirdim. Ayrıca zeytinin çekirdeğini çıkarıp dişime koyardı annem, iyi gelirdi. (Zeytinin kendisini.)

Eczanelerde diş için uyuşturucu sprey var. Diş Çürük diye ağırımaz iltihap yapmıştır apse onun için ağırır. Antibiyotik kullanması lazım Doktor şart 🙄

Back