Ya yine başa dönücem kendi hikayeme ama değinmek istediğim ufacık bir nokta var;
Benim eski sözlümle de biz ilişkimizi ailelere açıkladığımızda benimkiler de cidden çok tepki gösterdiler, baya bir direttiler, babam istemeye gelmesinler diye 6 ay bahaneler üretti. Dönüp dolaşıp, yapamazsın onunla ve ailesiyle, seni çok üzerler, anlaşamaz ayrılırsınız bir yıla kalmaz vs diyordu ailem. Ama ben hep güzel taraflarını anlatıp durdum, biraz da inat ettim ve sonunda oldu.
Ailemi karşıma aldıktan sonra ve söz olduktan sonra eski sözlümün ailesi bir tuhaf oldular, eften püften meseleleri sorun ettiler, maddi olarak karşılanması gereken masraflarda akıl almaz pazarlıklar yaptılar babamla, ve işin garibi o sevgilim gitti bambaşka biri geldi sözlenince, ailesinin dolduruşuna gelip gelip benimle atışıyordu, sürekli yok senin baban böyle yapıyor yok senin baban şöyle diyor vs diyerek babamın bir kızını verirken yapmak istediği en doğal şeyleri bile eleştiriyorlardı. En basit örnek; biz nişan yapalım istiyoruz, onlar ne gerek var masraf yaptırmayın diyorlar. Düğün ağustosta olsun diyor babam, ben o zamana toplarım kendimi, adamlar yok illa mayıs olsun diyor. Böyle saçma sapan meseleler yüzünden yedi bitirdi beni eski sözlüm ve sonuçta ben bir hamlede attım sözü.
Hoş benim durumumla seninkisi aynı değil ama aileler bazen öngörülü olabiliyorlar. Ben şuan onların rızasını almadan asla biriyle evlenmek istemiyorum mesela. Anladım anne baba rızasının ne demek olduğunu..
Nihancım ne olursa olsun, ne kadar üzülsen de sakın onların ahlarını alma, rızaları olmadan karar verme ve sakın aileni karşına alma.. Acısı sonradan çıkıyor...