cumhuriyet altini mi tam altin mi vs birikim yapmak icin hangisi sizce

Ben yatırım için cumhuriyet altını alıyorum, gerçi kendi adıma karlı bir yatırım oluyor mu olmuyor. Neden mi uzun vadede yapırım yaptığım için cumhuriyet alıyorum ama ihtiyacım olmadığı zamanlar yüksek olan altın fiyatı ihtiyacım olduğunda ve bozdurmak zorunda olduğumda genelde düşüyor. Altın konusunda çokta şanslı sayılmam.

akşama birde bence light ekmek filan ye
benim tercihim şalgam suyu sen belki ayran seversin.....

Yatırım yapmaksa amacın alış ve satış arasındaki farkı değerlendir. En az fark hangisindeyse onu al bence. Ben hep ata lira almıştım. Tam altında aldım. Sonra ev almak için bozdururken ata lirada fark daha azdı diye hatırlıyorum. Bir de düğünde bize gram altın takılmıştı. Alış ve satışında en az fark gram altındaydı. Çünkü işçiliği neredeyse yok. Şuan alacak olsam yatırım için gram altın tercih ederdim ben.

Tam ata altini yani internernetde tam altin diye ismI gecen dimi canim
Tam altın dedikleri, ziynet altın da denilen, 4 tane çeyrek bir arada olan altın. Ata lira, aslında altın para olarak özellikle yatırım için basılan ebat olarak tam altından daha küçük ancak gramaj da daha ağır olan altın türü. Ata liranın kulbu vs. olmadığı için alım ve satım da fiyat farkı daha az olur. Bir nevi altından liradır.

Tam altın dedikleri, ziynet altın da denilen, 4 tane çeyrek bir arada olan altın. Ata lira, aslında altın para olarak özellikle yatırım için basılan ebat olarak tam altından daha küçük ancak gramaj da daha ağır olan altın türü. Ata liranın kulbu vs. olmadığı için alım ve satım da fiyat farkı daha az olur. Bir nevi altından liradır.
Cok tesekkur ederim canim bunu bilmiyordum))

espri yaptı demişsin ya espri yapsa smile falan koyardı heralde ben haal anlamadım ne demek istediğini :S

Son düzenleme:
yıllardır ufak birikimleri altın olarak değerlendiriyorum
uzun vadede düşündüğümden her şekilde karlı olurum
bazı ay çeyrek, bazı ay yarım, bazı ay da gram yapıyorum
o ay artık ne çıkarsa

Back
Yukarı