cumhuriyet altini mi tam altin mi vs birikim yapmak icin hangisi sizce

ben katılım hesabı açtırdım .. o da güzel yani 3 ay vadeli yaptm geçen baktm 20 tl eklenmiş .. az bişey ama benm gibi ticaretten anlamayan birine göre tam :)
aman halletsinler işte onlar benm yerime param da değerlensin heem az bişeyy :)

Yaklaşık 3 sene önce yatırım yapmaya karar verdim. Bankada gram altın hesabı açtırdım. İnternet şubesinden param oldukça gram altın aldım. Allah'ın şanslı kulu imişim, gramı 79-80 TL iken aldım, altın birden 100'lere çıktı. Hemen sattım tabi. Düşünce aldım, yükselince sattım.

Amaaaaaaa son zamanlarda altın hiç güvenli değil.

Şu anda dolar ve euro alıyorum. Yine bankada internet şubesinden tabi ki.

Evde birşey yok
Kafam cok karisdi bilmiyorum aslinda maksadim gunde 20 tl toplayib herayin sonu bi tam altin almakdi mantikli mi sizce???

Kizlar bankadan biraz cekiniyorum nedense.uzun vadeli birikim dusunuyorum bana yol gosterin lutfen aranizda altinlari bozdurup kar eden oldumu hangi altina birikim yapmisdiniz

Bence gram altin biz dugunde takilan bilezikleri gram altina cevirip bankaya altin hesabina attik sadece hediyeliklerden 50 gram bir tane bilezik yaptim dugunde bir yerde takarim diye cokta iyi oldu kar bile yaptik

evet altını elime almalıyım alım satım farkı en az olan olsun diyosan ata lira

Altın hesabı açarken alt limit nedir. Kaç gramla başlanıyor? Bankadan bankaya değişiyor diye biliyorum. Bilgisi olan var mı?

Kizlar bankadan biraz cekiniyorum nedense.uzun vadeli birikim dusunuyorum bana yol gosterin lutfen aranizda altinlari bozdurup kar eden oldumu hangi altina birikim yapmisdiniz
Altın alınca saklaması var birde evde zor saklanır hırsızlık olayları yüzünden,bankadan hesap aç istersen.

Isciligi olmayan her altin yatirim icin uygundur bende bu ay cumhuriyet almayi dusunuyorum gecen ay adana burmasi aldim ondada iscilik dusmuyorlar evde durmasin diye takiyorum azicik kezban vari durdu ama evede guven olmaz bilezik ben nereye o oraya

Altın hesabı açarken alt limit nedir. Kaç gramla başlanıyor? Bankadan bankaya değişiyor diye biliyorum. Bilgisi olan var mı?
Alt limit yok ben bir ara 1gr aldim param yok simdi0.5gr aliyorum birbucuk yildir 1300lira kadar oldu kredi kartina otomatik odeme verdim finansbank her ayin2sinde45lira kadar kesiliyor bir cafe de iki kahve parasi bence

Kısa vadede bozdurmayacaksanız dövize de yönelebilirsiniz, bankada tutmak şartıyla tabi. Malum bizim ülkemizde dövizin yükselmesi kolay, düşmesi çok zor oluyor. Uzun zamandır dolar 2.20'nin altına düşmedi, daha da yükselecek. Paramız değersizleşiyor, her şeye zam geliyor. Zamlı bir yeni yıla uyandık biliyorsunuz. Tabi dövize yönelmek de bizim paramızı değersizleştiriyor, o ayrı konu. Büyük parayı uzun vadede dövize yatırabilirsiniz. Tabi altın da karlı olabilir ama onu da bankada tutun. İyice araştırmak lazım bu tarz şeyleri.

Ben her ay yarım altın yapıyorum.
Çünkü para nasıl oluyorsa bır sekılde harcanıyor, ama altın yapıp kenara koydugun zaman ona dokunmuyosun, bırıkım maksatlı yapacaksan altın yap.
Ben maasımın bır kısmını yarım altına yatırıyorum ..

Kısa vadede bozdurmayacaksanız dövize de yönelebilirsiniz, bankada tutmak şartıyla tabi. Malum bizim ülkemizde dövizin yükselmesi kolay, düşmesi çok zor oluyor. Uzun zamandır dolar 2.20'nin altına düşmedi, daha da yükselecek. Paramız değersizleşiyor, her şeye zam geliyor. Zamlı bir yeni yıla uyandık biliyorsunuz. Tabi dövize yönelmek de bizim paramızı değersizleştiriyor, o ayrı konu. Büyük parayı uzun vadede dövize yatırabilirsiniz. Tabi altın da karlı olabilir ama onu da bankada tutun. İyice araştırmak lazım bu tarz şeyleri.
Aynen hicbi bilgim olmadigindan dedim boyle bir konu acayim arastirayim bu birikim olaylarini))

Back
Yukarı