cumhuriyet altini mi tam altin mi vs birikim yapmak icin hangisi sizce

Sirius777

Guru
Kayıtlı Üye
Hanimlar aranizda birikim yapanlariniz varsa tecrubelerinizden faydalanmak isterim hangi altin uzun vadeli birikimde daha karli???

Altını bence bankada biriktirmek mantıklı canım. Malum sağı solu belli olmuyor son zamanlarda.

İkisi de aynı şey. Altın karlı yatırımdır bence. Kısa vadede bozdurmayacaksan eğer.

Fiyat farki var ben de cok da bilgili degilim bu konuda ama internetden arasdirdiklarimdan cikardigim galiba ayri ama bilmiyorum
Tam altın cumhuriyet demek zaten,yarım altın ve cumhuriyet altın var.

Peki hanimlar aranizda uzun vade birikin yapan varmi yani gercekden karli cikiliyomu yani mantiklimi altina yatirim yapmak sizce

Cumhuriyet altını bildigimiz altınların adı. Tam altın alabilirsin bence altın sağlam bir yatırım ama döviz de düşünebilirsin dolar derim ben Euro'ya güvenme...

Simdi arasdirdim tam altin 7 gram cumhuriyet 7.2 gram yani farkliymis
Altını uzun vadede bozdurmayacaksan alabilirsin ama şöyle birşey de var,altın yükselirde düşerde,birikim yaptın ve acilen bozdurmak zorunda oldun eğer altın fiyatı düşmüşse düşük fiyattan bozdurursun,değer kaybeder tabi yüksek olursa daha iyi olur,bankada para hesabı açabilirsin yada bes diye birşey var bireysel emeklilik sistemi diye geçer onu yap madem birikim istiyorsun,senin yatırdığın paranın üzerine devlette katkı sağlıyor,uzun vade düşünüyormuşsun bayağı bir para birikir.

Altın güvenli bi yatırım değil bence.bende bi kaç altın almıştım, gerekince bozdurdum çok zarar ettim. simdi artan param hesabımda birikiyor

Altının 2-3 aylık 15-20 liralık kârı uğraşmaya değmiyor bence, piyasayı günbegün takip edip her gün alım satım yapmaya vaktin olmayacaksa mantıksız.
Onun yerine enpara gibi bir yerlerde nakit yatırım yapın.

İşçilikten zarar etmeyecek tüm altınlar yatırım için uygundur.
Teneke gibi minik parçaları da oluyor, o şekilde de yatırım yapılabilir.
Tabii onları bulabilir misiniz bilmiyorum.

Yaklaşık 3 sene önce yatırım yapmaya karar verdim. Bankada gram altın hesabı açtırdım. İnternet şubesinden param oldukça gram altın aldım. Allah'ın şanslı kulu imişim, gramı 79-80 TL iken aldım, altın birden 100'lere çıktı. Hemen sattım tabi. Düşünce aldım, yükselince sattım.

Amaaaaaaa son zamanlarda altın hiç güvenli değil.

Şu anda dolar ve euro alıyorum. Yine bankada internet şubesinden tabi ki.

Evde birşey yok

Canim niye altini oyle alacaksin ki banka hesabi acip gram altin al. Cumhuriyetmis ceyrekmis zarar edersin satarken. Gram altini kulce gibi dusun 24 ayardan aliyorsun satiyorsun. Satarken yine banka uz3rinden sattigin icin za4ar etmiyorsun. Altin hesabi en iyisi. Birde bunun hirsizi var saklamasi var filan

Ben altin hesabı hic denemedim bilmiyorum ama altinin uzun vadede yatirim oldugunu dusunuyorum kisa zamanda ne cikarsa bahtina hesabi, acil lazim olur aldigindan düşük degerde bozdurursun mesela. . Dokar euro durumlarindan da pek anlamam acikcasi ben. Dugun nborclarindan henuz level atlayio birikime baslayamadik :)

işçiliği olmayan her altın yatırım için uygun.ister yarım olsun ister tam olsun.altında iki yıldır, yılda iki kez sert düşüş çıkışlar oluyo.hemen duyuluyo.düşüş olduğunda kuyumcularda altın kalmıyo.hatta yüksek fiyattan alan kuyumcular satışını durduruyo zarar etmemek için.takip edip al sat yaparsanız birikiminizde iyiyse kar edersiniz.önce biraz biriktirin sonra altın hesabı açıp oraya yatırın. daha kolay olur bozdurmak falan.

Back
Yukarı