Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
saraylım geldinmi.:)hoş geldin sefa geldin..eyalet olayı nedir ..uygulamaya konulabilir deniliyor yakında
Oncelile Cumhurbaskanligindan baskanlik sistemine gecilmesi gerekiyor. Erdogan'in hedefledigi gibi TC Devleti lagvedilip TC Islam Devleti (en son adi oyle idi) kurulacak, baskanlik sistemine gecilecek. Amerikan modeli baz aliniyor ama Amerika'daki sistem dahi onlar icin fazla demokratik, bu yuzden bir benzerini yapar, adini da baskanlik sistemi koyarlar. Ulke eyaletlere bolunuyor, her eyalet baska bir devlet gibi ancak gene de esas devlete bagli. Her eyaletin basina bir vali getiriliyor. Kanunlar farkli olabiliyor, sonucta ozerklik var. Iste boyle birseyler.. Tam derinine ben de inmedim, zaten ne bildigimiz de onemli degil, Erdogan onu da kendine gore sekillendirecektir.

banada teyze diyebilirsin:)deistler allaha inanıyor dinlere inanmıyor..allahada inanmıyorsa ataist deniyor..deistlerde biraz tepkili dilerdeki yıpranıştan o nedenle böyle tepkiler verebiliyorlar..
yok be 7 yaş büyüksün abla olur belki

ama beni çok sinirlendiriyosun
sinirli.gif

ilk banımıda senin yüzünden yedimmm
gözlerim yoruldu klavye.gif

Oncelile Cumhurbaskanligindan baskanlik sistemine gecilmesi gerekiyor. Erdogan'in hedefledigi gibi TC Devleti lagvedilip TC Islam Devleti (en son adi oyle idi) kurulacak, baskanlik sistemine gecilecek. Amerikan modeli baz aliniyor ama Amerika'daki sistem dahi onlar icin fazla demokratik, bu yuzden bir benzerini yapar, adini da baskanlik sistemi koyarlar. Ulke eyaletlere bolunuyor, her eyalet baska bir devlet gibi ancak gene de esas devlete bagli. Her eyaletin basina bir vali getiriliyor. Kanunlar farkli olabiliyor, sonucta ozerklik var. Iste boyle birseyler.. Tam derinine ben de inmedim, zaten ne bildigimiz de onemli degil, Erdogan onu da kendine gore sekillendirecektir.
allah ne veririse hayırlıysa versin inşallah..

gelmeyeydi iyiydi Eki Görüntüle 1215845

zira hiç anlaşamıyozzz

okyy kız şimdi ceza varmiyolarya sonradan okuyup vereceklermi kii

okumayı gözleri kesermiii Eki Görüntüle 1215849
Fazla kalacak degilim, bir kac saat sonra ise gidecegim zaten. Icimden de yazmak gelmiyor, oyle bakiyorum. Turkiye cag atlamadi ama bir devir son buldu, demokrasi ve Cumhuriyet devri. Artik seriattan bahsetmeye baslanildigina gore yakin gelecekte bizleri neyin bekledigi herkesin icine doguyor zaten, konusulacak pek birsey de kalmadi.

Fazla kalacak degilim, bir kac saat sonra ise gidecegim zaten. Icimden de yazmak gelmiyor, oyle bakiyorum. Turkiye cag atlamadi ama bir devir son buldu, demokrasi ve Cumhuriyet devri. Artik seriattan bahsetmeye baslanildigina gore yakin gelecekte bizleri neyin bekledigi herkesin icine doguyor zaten, konusulacak pek birsey de kalmadi.
bence öyle düşünmemelisin..hitler gibi biri bile son buldu..yönetimide..fikirleride kitaplarda kaldı...

Dogrudur.bugn erdogan amerika sayesinde başa geçmiştır.lakin bakn israil ile savunma anlaşması 2008 yılına kadar süresi vardı.süre bitti.israil yenilemek istedi fakat türkiye reddetdi.2008 yılından sonra çarklar degşmeye başladı.
Tabiri caizse kara propaganda yürütüldü.
Terörist başını bize musallat edip teslim karşlgında idam edilmesi istendi israil tarafndan.yani ne idam ne baş.anlaşma var çünkü .eyalet isteyen komünist kürtlerdir.böyle birsey olamaz
Eyalet lafini ilk zikreden bu ulkede Kenan evren'dir, bu yuzden de bayagi bir tepki cekmistir. baskanlik rejimini ikinci isteyen de Erdogan'dir, artik komunist kurt mu baska bir sey mi ona ilerde siz karar vereceksiniz. Sonucta Barzani ile, Apo ile gorusme masalarinda o var, neler gorusuldugunu onlardan baska bilen de yok, ne sozler verdiyse onlara, tutmalari icin baskilar basladi bile..

Eyalet lafini ilk zikreden bu ulkede Kenan evren'dir, bu yuzden de bayagi bir tepki cekmistir. baskanlik rejimini ikinci isteyen de Erdogan'dir, artik komunist kurt mu baska bir sey mi ona ilerde siz karar vereceksiniz. Sonucta Barzani ile, Apo ile gorusme masalarinda o var, neler gorusuldugunu onlardan baska bilen de yok, ne sozler verdiyse onlara, tutmalari icin baskilar basladi bile..
evet bıçak kemiğe dayandımı ne diyordu facede gördüm..apo sıkıldı içerde herhalde...

evet bıçak kemiğe dayandımı ne diyordu facede gördüm..apo sıkıldı içerde herhalde...
halk bunlara müsaade eder mi sizce?

Erdogan cumhurbaskam

Siz cumhuriyetn kuruldugu yıllarda ingliz masalarnda ne knusuldugunu biliyormuydunuz da şmdikini biliyorsunuz.bu ülke yeni satılmadı.
Yeniden satılyrmuş gbi lanse ediliyor.
Barzani ve apo masalarnda var dyorsunuz ama ne knusldgnu blymusunuz.apo sadece teroristmi? Neler dönüyor hey yawrum hey

bence öyle düşünmemelisin..hitler gibi biri bile son buldu..yönetimide..fikirleride kitaplarda kaldı...
Hitler gidene kadar cok insan zulum gordu. Bunalrdan biri olmadigin icin bugun sanslisin. Bu kez de bizim bir diktatorumuz var, bugune dek Silivrideki sen olmadigin icin de sanslisin, sokakta yonetimi protesto ederken olen, gozu cikan veya yaralanan 5-6 bin kisiden biri olmadigin icin de sanslisin, ama surec hala devam ediyor, sira kimde belli degil..

Hitler gidene kadar cok insan zulum gordu. Bunalrdan biri olmadigin icin bugun sanslisin. Bu kez de bizim bir diktatorumuz var, bugune dek Silivrideki sen olmadigin icin de sanslisin, sokakta yonetimi protesto ederken olen, gozu cikan veya yaralanan 5-6 bin kisiden biri olmadigin icin de sanslisin, ama surec hala devam ediyor, sira kimde belli degil..
bende onu düşündüm biraz önce balkonda sigara içerken..ne kadar bencilce değilmi..

Fazla kalacak degilim, bir kac saat sonra ise gidecegim zaten. Icimden de yazmak gelmiyor, oyle bakiyorum. Turkiye cag atlamadi ama bir devir son buldu, demokrasi ve Cumhuriyet devri. Artik seriattan bahsetmeye baslanildigina gore yakin gelecekte bizleri neyin bekledigi herkesin icine doguyor zaten, konusulacak pek birsey de

Niye korkuyosun.ki sen nye gezer tozarsn korkma.şeriattan

halk bunlara müsaade eder mi sizce?
Joker, guldurdun beni... Su ana kadar halkin musaade ettiklerine bakman yeterli cevap degil mi sence? Daha once hic bu kadar saibeli bir Cumhurbaskani gormus muydu bu ulke? Suriye ile savas planlarindan baslayip ormanlardaki rantlardan, sifirlanan milyarlardan, Aponun adam yerine konulmasindan tut, binlerce insanin sokaklarda gazlanip oldurulmesine kadar... Hepsine izin verdi, onayladi ve destekledi bu millet... Erdogan istesin yeter... buyulendiklerini dusunmeye basladim.:confused:

Y
Yorumların illuminati araştıran aha tek göz dyen ergen gbi.
Tc islam devleti ha;))))
Karar vern akp amerkan usagmı şeriatçmı
Osmanlı ble böyle dglken türkiye ha.

Joker, guldurdun beni... Su ana kadar halkin musaade ettiklerine bakman yeterli cevap degil mi sence? Daha once hic bu kadar saibeli bir Cumhurbaskani gormus muydu bu ulke? Suriye ile savas planlarindan baslayip ormanlardaki rantlardan, sifirlanan milyarlardan, Aponun adam yerine konulmasindan tut, binlerce insanin sokaklarda gazlanip oldurulmesine kadar... Hepsine izin verdi, onayladi ve destekledi bu millet... Erdogan istesin yeter... buyulendiklerini dusunmeye basladim.:confused:
Apo nedn adam yerine konuluyor sizce.yada neden idam edilmdi.sadece apo ve terorist başı.bukadarlıkmı.
Valla ülke buyüzden cahil.

Erdogan cumhurbaskam

Siz cumhuriyetn kuruldugu yıllarda ingliz masalarnda ne knusuldugunu biliyormuydunuz da şmdikini biliyorsunuz.bu ülke yeni satılmadı.
Yeniden satılyrmuş gbi lanse ediliyor.
Barzani ve apo masalarnda var dyorsunuz ama ne knusldgnu blymusunuz.apo sadece teroristmi? Neler dönüyor hey yawrum hey
O zamanlar Ataturk vardi, Ingiliz masalarinda ne konusuldu ise konusuldugu ile kaldi, ne satildi? hangi vatan topragi? ama simdi Erdogan var, satmaya alisik, Harran'i, Igdir ovasini Israil'e coktan satmis, Hatay'in yarisi gitmis, medya elinde, duyan tinlayan bile olmadi. Ormanlarin hepsi satilik... 80 sene icinde yapilmis ne kadar fabrika, isletme varsa hepsi satildi. Simdi de doguyu satacak, satamaz mi yani? Adam bu konuda uzman.. Yillardir evden satip ekonomi kurtariyor, evin mali bitmedi, sirada Bor madenleri var ustelik... Hey yavrum hey... Aponun terorist sayilmadigi gunleri de gorecekmisiz meger... Kahraman deyin olsun bitsin, yakinda o da olacak zaten..

Back