Iyi de kimse disarida sevissinler demiyor ki bugunku hukuka gore de halkin huzurunu bozmaktan ceza alirlar boyle bir sey yapsalar. Banka sistemine gelince madem oyle musluman olmayan bankayla is yapmayabilir ya da muslumanlara ozgu bir banka acilabilir
Dmekki suanki medeni hukukta neyse Allahn hukukuda aynı şeyden bahsediyor.
Insan dogası geregi maalesf kibrine yenk düşüp kabul etmek istmyor yada kısıtlanmaktan
Bnkayla is yapmamak su zamanda okadar zorki maalesef.müslüman bnkasi da var onunda faizi var.iste bu yüzdn islam ile müslüman farklıdır.
Amerika ah hala fırsatlar ülkesi diye bilen kaldımı hala?amerika çok ama çok farklı ulus devletidir.amerikaya uyarsak bugn kürdistan eyalet olack oraya ayrı byrak ayrı bşkan olacak.bunlar egoist olduklarından baskıyı seviyor hasta beyinliler..kimse faiz yemesin..yiyan yesin sana ne...kimse başını açmasın..açan açar sana ne..sen abd ile yanyana olabilirmisin yanından dahi geçemezsin..orada pembe kırmızı saçlada donlada okula g,rebiliyorlar..onlara ahlaksız dinsiz denmediği gibi kapalı girene de öcü demiyorlar...
Dmekki suanki medeni hukukta neyse Allahn hukukuda aynı şeyden bahsediyor.
Insan dogası geregi maalesf kibrine yenk düşüp kabul etmek istmyor yada kısıtlanmaktan
Bnkayla is yapmamak su zamanda okadar zorki maalesef.müslüman bnkasi da var onunda faizi var.iste bu yüzdn islam ile müslüman farklıdır.
Ben burda şeriat nedir ne degldir bunu anlatmaya çalıştım.siz cidden şeriat istiyo musunuz
ben neden istediğinizi anlamadım
şu anda dininizi yaşamanıza engel ne var
günümüzde bunun uygulanabileceğine inanıyo musunuz
ha bende duydum onu hadi hayırlısı:)Amerika ah hala fırsatlar ülkesi diye bilen kaldımı hala?amerika çok ama çok farklı ulus devletidir.amerikaya uyarsak bugn kürdistan eyalet olack oraya ayrı byrak ayrı bşkan olacak.
Egoistlik degldir daha düne kadar başbakanın maası nedn okadar oglunun malvarlgı çok ndn rahatsz ediyor o halde.
Kedicik o halde problem yok su anki sistemde ozgurce dinini yasayabiliyorsun. Bak gordun mu islami usul banka dedigin adamlar bile islami degil cikarini dusunuyorlar bir de devletin elinde oldugunu dusun bunun neler yaparlar bu gucle? Bir de su acidan bakalim mesela yurtdisinda yasayan vatandaslarimiz var onlar kilise baskisiyla yasasalardi ayaklanirdik
Ben burda şeriat nedir ne degldir bunu anlatmaya çalıştım.
Din özgürlügü ile şeriat farklıdır
Günümüzde türkiye de şeriat uygulanamaz
Amerikada okullarn hali dumanha bende duydum onu hadi hayırlısı:)
Hayır ben önce 4 karı getrecek dyen arkadaşa şeriat o degldrle başladm arkası geldi.e biz de uygulanamaz diyoruz zaten
öyle bi yazıyosunuz ki sanki şeriat sistemi gelsin der gibi
yoksa ben şeriatın nasıl olduğu biliyorum zaten
ve kimse de günümüzde düzgün bi şekilde bunu uygulayamaz ve uygulansa dahi müslüman olmayanlar için sorun teşkil eder diyorum
işte orada baskı başlar. herkes benim inancıma göre davranacak benim gibi giyinecek ,isterse farklı inancı olsada buna uyacak olursa orada baskı ve yasak başlar. bunu isteyen kimse havasını alırzaten öyle bankalar var islam kurallarına göre işlem yapan
arkadaş hepsi öyle olsun diyo heralde
Zaten problem yokki ben nacizane şeriatı anlatmaya çalıştım.
Kisi bireysel şeriatçı da olabilir.Allah kural koymuş uy yada uyma.
Evet kilise baskısı olsa idi ayakldndrdk.iranın tahranda ki kızlarna bk estetkler makyajlar havada ucuyor nerde şeriat
İslam, Müslümanların fethettikleri topraklarda yaşayan hiç kimsenin zorla dine girmesine müsaade etmez. O, herkesi inanç ve fikrinde serbest bırakır. Hak ile batıl arasındaki farkları, inançlar arasındaki doğru ve orta yolun hangisi olduğunu ortaya koymakla yetinir. Zorlama sonunda Müslüman olma keyfiyetinin İslami bir hareket tarzı olmadığını söylemekten çekinmez. Tarihte geçmiş olan, pek çok Müslüman devletin idaresi altında sayısız gayri müslimin yaşaması ve inançlarına göre serbestçe ibadet etmesi, böyle bir anlayışın sonucudur.işte orada baskı başlar. herkes benim inancıma göre davranacak benim gibi giyinecek ,isterse farklı inancı olsada buna uyacak olursa orada baskı ve yasak başlar. bunu isteyen kimse havasını alır
İslam, Müslümanların fethettikleri topraklarda yaşayan hiç kimsenin zorla dine girmesine müsaade etmez. O, herkesi inanç ve fikrinde serbest bırakır. Hak ile batıl arasındaki farkları, inançlar arasındaki doğru ve orta yolun hangisi olduğunu ortaya koymakla yetinir. Zorlama sonunda Müslüman olma keyfiyetinin İslami bir hareket tarzı olmadığını söylemekten çekinmez. Tarihte geçmiş olan, pek çok Müslüman devletin idaresi altında sayısız gayri müslimin yaşaması ve inançlarına göre serbestçe ibadet etmesi, böyle bir anlayışın sonucudur.
Kur’an’ın ifadesiyle İslam, hiç kimsenin zor ve güç kullanılarak dine girmesine müsaade etmez. O, herkesi inanç ve buna bağlı olan hareketlerinde serbest bırakır. Bu konuda Osmanlı Devleti bir örnektir.
oky zaten dinde zorlama yoktur
ama hepimizin ortak fikri
bunu kullanan vardır !!!!!
dini ama ALLAH cc onlara fırsat vermesin inşALLAH
geldinmi kız azıcık daha dolaşsaydın eşinle.:))İslam, Müslümanların fethettikleri topraklarda yaşayan hiç kimsenin zorla dine girmesine müsaade etmez. O, herkesi inanç ve fikrinde serbest bırakır. Hak ile batıl arasındaki farkları, inançlar arasındaki doğru ve orta yolun hangisi olduğunu ortaya koymakla yetinir. Zorlama sonunda Müslüman olma keyfiyetinin İslami bir hareket tarzı olmadığını söylemekten çekinmez. Tarihte geçmiş olan, pek çok Müslüman devletin idaresi altında sayısız gayri müslimin yaşaması ve inançlarına göre serbestçe ibadet etmesi, böyle bir anlayışın sonucudur.
Kur’an’ın ifadesiyle İslam, hiç kimsenin zor ve güç kullanılarak dine girmesine müsaade etmez. O, herkesi inanç ve buna bağlı olan hareketlerinde serbest bırakır. Bu konuda Osmanlı Devleti bir örnektir.
oky zaten dinde zorlama yoktur
ama hepimizin ortak fikri
bunu kullanan vardır !!!!!
dini ama ALLAH cc onlara fırsat vermesin inşALLAH
just İranlı gençler bir video çekmiş bir klibin benzerini çok güzel yapmışlar hayran kaldım kızlarda çok güzeldi,gözlerim açıldı vallahi:))Iran ikiye bolunmus bir kismi ucuk yasiyor aralarinda duvar varmis bana da bir arkadasim soyledi yani turkiyede yapamayacaginiz kadar ozgurler. Ama boyle dusunmeniz guzel bireysel olarak seriatci olmak bunu sevdim ozgurce yasayabilir herkes inancini
işte insanlar şeriatı tam olarak uygulayamadığından ve maalesef insanoğlu kendi istediği doğrultıuda kafasna ve çıkarına göre şeriatı uygullayacağından, günümüzde böyle tam manasıyla uygulayanda hiçbir ülke olmadığından, yinede bizim demokrasi en güzeli.
just İranlı gençler bir video çekmiş bir klibin benzerini çok güzel yapmışlar hayran kaldım kızlarda çok güzeldi,gözlerim açıldı vallahi:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?