onlar alay etsinler..ben kimseyle alay etmem..zaten tc tarihinde genelde hep sağ partileri kazanmıştırki olağan bir şey bu..kiz Allah askina...chp liler mhp liler kendileri alay ediyorlar kilicdarogluyla ve bahceliyle...ben ne desem farketmez...yazilarimda kufur yok hakaret yok...
egri oturup dogru konusmak gerek...gercekten curuk adaylardi...bunuda kabul etmek gerek...
onca kisi bir araya geldi Erdogani yenemediler...cok sukur...
canım kızkardeşime yine bir komşusu söylemiş ban köyde okudum orda bize Atatürkü kötü bellettiler demiş..okuldada kuran kuslarındada..şidi çocukken akıllara kazınan fikri değiştiremezsin..
tüm kuran kurslarında değildir bencede..birilerine bağlı olan kurlar varya onlarda olabilir ..hangi şehirde okumuşlar ki onlar
elbetteki kötü niyetliler vardır
Atatürkü sevmeyenler de var maalesef ama okul ortamında buna cesaret etmeleri çok ürkütücü
belli ki kimse şikayet vs de etmez diye rahatça kötülüyolar
ve kuran kurslarının hepsinde de böyle birşey yoktur bence genellemek doğru olmaz
biraz öğretmenlere iş düşüyo sanırım
ben daha çok sosyal medyada görüyorum bu Atatürk karşıtlığını ve üzgünüm ama Atatürkçü geçinenler insanları daha çok sevdirmek yerine nefret ettirecek söylemlerde bulunuyolar
ben bu sebeple Atatürkün siyasete sürekli alet edilmesine sinirleniyorum
Allah kötü niyetli kişilerin eline düşürmesin
keşke şikayet edilebilse
ama yaptırımı var mı ondan bile şüpheliyim
tüm kuran kurslarında değildir bencede..birilerine bağlı olan kurlar varya onlarda olabilir ..
tabii çok yoksul kimsesizleri kabul ediyorlar mesela tam istedikleri şekle sokabiliyorlar..ve böyle tarikat tarzı şeyler de olabilir bence
onlar da tuhaf oluyo çünkü
kötü niyetli insanlar yetiştiriyo olabilirler
aslında bu hesaplamalara ben de inanmıyorum. açlık sınırı, yoksulluk sınırı, neye göre belirliyorlar da uzman kişiler bu rakamları çıkarıyolar bilemeyeceğim ama normal bir insanın hayatın her rengini yaşayacak şekilde miktar belirleniyor. hafata yemesi gereken et miktarı, sanatsal faliyetler sineması vs bunlar da katılıyor. olayı realist olarak ele alırsak gelir düzeyi normal çizgisinden yukarı olan insanlar ayda kaç kere sinema,opera tarzı faliyetlerde bulunuyorlar?Şükür Allah a olur!
Benim şükürsüz olduğumu sen nerden biliyorsun?
Yine gaipten sesler mi duydun?
Yoksulluk sınırını hesaplayan ben değilim, bu işin uzmanları .
Sen 2000 lirayla geçiniyorsan( yada geçindiğini sanıyorsan ) herkeste geçinmek zorunda değil.
Matematik ortada, dahada kalkıp hükümeti savunmak için insanlar harcamayı bilmiyor deme.
Insanlar yaşamak için büyük emek sarfediyor bu ülkede.
benim içim rahat.burada oy kullanmayacağım demiştim. sonra dedimki kendime bu bir görev. bunu yapmamam yanlış olur. sonra kalkıp asla bir eleştiri yapamam. yüzüm olmaz.gittim sabah ilk oyumu kullandım. bomboştu hatta ilk gelenlerden biriyim.
kesinlikle katılıyorum. o halde ezanın Türkçe okunmasına neden takar insanlar?ha diyeceksinizki senin inancın beli. sana düşmez yorum yapmak belki.ama şu ezan konusunda fikrimi söyleyeyim bende. kuranın türkçe çevrilmesi elbette şart. okuduğumuzu anlamalıyız elbette. ama ezana gerek yoktu. çünkü tanrı uludur tanrı uludurla ezanın esas hali arasında o kadar fark varki. ben şahsen türkçe okumasında o etkiyi alamazdım.arapça okunurkenki verdiği ruhani etki asla türkçede mümkün değil. bir yabancı her müslüman ülkeye gitse ezanı tanıyacaktır. ama türkçe okunduğunda bu ne diyebilir. zaten ezanın arapça ne demek istediğini herkes biliyor. o yüzdende türkçeye çevrilmesi gereksiz.
ha bana göre
Atatürk düşmanlığını da osmanlı düşmanlığını da anlayamıyorum
ne diye her lafa bunlar katılıyo
bütün muhabbetler buna dönüyo
kökenimizi inkar etmenin de bi anlamı yok
evet soyumuz sakalardan başlayıp osmanlıya kadar geliyo
ama şuanda da TC vatandaşıyız türküz yani
geçmişe dönme gibi ya da tekrar osmanlı yönetimi isteme bi durum sözkonusu değil ki
böyle bi yönetim isteyen yoktur heralde
Atatürkçü olmak geçmişi inkar etmek mi
bunu yazarken herkesi kastetmiyorum ama bazı arkadaşlar cidden tuhaf konuşuyo
zaten türk tarih kurumunun kurulmasını en çok isteyen ve katkı yapan Atatürkdür
tam olarak kökenimizin nereye dayandığını bilmek istemiştir
hatta Atatürkün kurtuluş savaşında örnek aldığı lider de sanırım kutluk türklerinden biriydi
ay ben dinlemedim cidden bunlar yapıştı koltuğa sökene aşkolsunkılıçdaroglu hala seçimin kazananı selahattin ve ekmeldir diyor ALLAH aşkına ne istifa etmesi
bu konuda birşeyler yazmak istedim bu nasıl bir düşüncedir bilmiyorum..kızkardeşimin bir arkadaşı var bu kız kapalı ama kendini yetiştirmeye çalışmış..akpliler gittiği evden 1000 lira alıyor ayda..evin sahibi hanım sosyetik..bir gömleğe 500 lira veriyor..ama temizliğe gelene bin tl bukız ev kerddisini ödemek için çalışıyor hep kılar namazınıda..kiminin geçinmesi ne kadar kolay kimininkide zor o zengin ben fakirim ben hizmet etmeliyim diye düşünüyor yada ötesini berisini düşünmüyor..yazık bu insanlaraŞükür Allah a olur!
Benim şükürsüz olduğumu sen nerden biliyorsun?
Yine gaipten sesler mi duydun?
Yoksulluk sınırını hesaplayan ben değilim, bu işin uzmanları .
Sen 2000 lirayla geçiniyorsan( yada geçindiğini sanıyorsan ) herkeste geçinmek zorunda değil.
Matematik ortada, dahada kalkıp hükümeti savunmak için insanlar harcamayı bilmiyor deme.
Insanlar yaşamak için büyük emek sarfediyor bu ülkede.
ben mi anlamdımAtaturk sadece osmanlinin cok icine islemis arap kulturunu temizlemeye calismistir dilde edebiyatta sanatta.. o yuzden galiba ikisini birbirine zit goruyolar. Ataturk de osmanli dusmani falan degil. Silinip giden unutulan turk milliyetciligini canlandirdi. Tum dunyada milliyetcilik akimlari etkindi zaten donemde. Ataturk unutulmus turk kulturune hayat verdi. Turk tarih kurumu turk dil kurumu vs. Bunlari yaparken hatalar da oldu gunes dil teorisi gibi. Ya da kafatasi olcumuyle turkluk testi. O testin sonucunu kim yapsa turk cikiyodu bu arada. Oyle bi hilesi vardi :) yeri geldi fasistlesildi. Sunni olmayani istemedi tc sinirlarinda. Bunun icin de hatalar yapildi. Musluman sunni bi turk devlrtiydi amaci. Ama sunniler sevmiyor kendisini. Bu iste bi oyun yok mu simdi? Ataturk kurani yakmis falan filan. Atayurkun amaci zaten din ve irk birligi saglayip ulkeyi guclendirmekti. O olmasa guclu bi devlet olacagina inanmiyordu ki.
esinlikle güzel bir yorum olmuş.....ha diyeceksinizki senin inancın beli. sana düşmez yorum yapmak belki.ama şu ezan konusunda fikrimi söyleyeyim bende. kuranın türkçe çevrilmesi elbette şart. okuduğumuzu anlamalıyız elbette. ama ezana gerek yoktu. çünkü tanrı uludur tanrı uludurla ezanın esas hali arasında o kadar fark varki. ben şahsen türkçe okumasında o etkiyi alamazdım.arapça okunurkenki verdiği ruhani etki asla türkçede mümkün değil. bir yabancı her müslüman ülkeye gitse ezanı tanıyacaktır. ama türkçe okunduğunda bu ne diyebilir. zaten ezanın arapça ne demek istediğini herkes biliyor. o yüzdende türkçeye çevrilmesi gereksiz.
ha bana göre
happytreefriend-- bir insanın fikri neyse zikri de o olmalı ki savunduklarına inansın insanlar.
ama sen kalkıp da Türkçeyi savunurken yaşantın buna uymazsa bu sadece klavye cambazlığında kalır. ben şahsen senin fikrin olduğuna inanmadım bunun. bir moda akımı kurbanı olarak görüyorum olayı.
onu diyorlar zaten..üff zenginin layık gördüğü kadarına fakir doğan razı olmalı şükrüde bilmeli arada bir iki bir şey verirse zengin gönülden bir yardım ne mutlu insanlara..aslında bu hesaplamalara ben de inanmıyorum. açlık sınırı, yoksulluk sınırı, neye göre belirliyorlar da uzman kişiler bu rakamları çıkarıyolar bilemeyeceğim ama normal bir insanın hayatın her rengini yaşayacak şekilde miktar belirleniyor. hafata yemesi gereken et miktarı, sanatsal faliyetler sineması vs bunlar da katılıyor. olayı realist olarak ele alırsak gelir düzeyi normal çizgisinden yukarı olan insanlar ayda kaç kere sinema,opera tarzı faliyetlerde bulunuyorlar?
Eğer 3000TL baz alınacaksa bu rakamlarda 1000TL nin altında kalan asgari ücretliler için ne halt yerlerse yesinler demek gerekir o zaman.
canım şimdi Türkçe okunsa kürt yada laz vatandaşlarımız kürtçe yada lazca ister ortalık karışır gider...:)Sevgili İpek,
Türkçeyi savunmuyorum, nasıl oluyor da anlamamakta bu kadar ısrarcı oluyorsun? Anladığımız dilde ibadetten bahsediyorum. İbadet etmek için anlamak ve inanmak gerekir diye düşünüyorum. Ezan Türkçe okunsa ve herkes ne söyleniyor anlasa fena mı olur? Benim nickimle ne alakası var bu konunun:) Benim nickimi millet anlasa ne anlamasa ne. İbadet diyorum yahu. Tövbe Allahıma.
bunu sadece komik bir açıklama olarak buldum kusura bakmazsan.
şimdi Arapça dua etmek lazım diyen oldu mu?
Dua etmekle sure okumak farklı şeylerdir. bilmiyorsan anlatablirim. Sure de duadır ve Türçe okuyabilirsin.
Ancak ezan gibi bazı klişelerin öyle kalması daha güzel diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?