Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
onlar alay etsinler..ben kimseyle alay etmem..zaten tc tarihinde genelde hep sağ partileri kazanmıştırki olağan bir şey bu..

canım kızkardeşime yine bir komşusu söylemiş ban köyde okudum orda bize Atatürkü kötü bellettiler demiş..okuldada kuran kuslarındada..şidi çocukken akıllara kazınan fikri değiştiremezsin..

hangi şehirde okumuşlar ki onlar
elbetteki kötü niyetliler vardır
Atatürkü sevmeyenler de var maalesef ama okul ortamında buna cesaret etmeleri çok ürkütücü
belli ki kimse şikayet vs de etmez diye rahatça kötülüyolar

ve kuran kurslarının hepsinde de böyle birşey yoktur bence genellemek doğru olmaz
biraz öğretmenlere iş düşüyo sanırım

ben daha çok sosyal medyada görüyorum bu Atatürk karşıtlığını ve üzgünüm ama Atatürkçü geçinenler insanları daha çok sevdirmek yerine nefret ettirecek söylemlerde bulunuyolar
ben bu sebeple Atatürkün siyasete sürekli alet edilmesine sinirleniyorum

Allah kötü niyetli kişilerin eline düşürmesin
keşke şikayet edilebilse
ama yaptırımı var mı ondan bile şüpheliyim

tüm kuran kurslarında değildir bencede..birilerine bağlı olan kurlar varya onlarda olabilir ..

tüm kuran kurslarında değildir bencede..birilerine bağlı olan kurlar varya onlarda olabilir ..

ve böyle tarikat tarzı şeyler de olabilir bence
onlar da tuhaf oluyo çünkü
kötü niyetli insanlar yetiştiriyo olabilirler

ve böyle tarikat tarzı şeyler de olabilir bence
onlar da tuhaf oluyo çünkü
kötü niyetli insanlar yetiştiriyo olabilirler
tabii çok yoksul kimsesizleri kabul ediyorlar mesela tam istedikleri şekle sokabiliyorlar..

aslında bu hesaplamalara ben de inanmıyorum. açlık sınırı, yoksulluk sınırı, neye göre belirliyorlar da uzman kişiler bu rakamları çıkarıyolar bilemeyeceğim ama normal bir insanın hayatın her rengini yaşayacak şekilde miktar belirleniyor. hafata yemesi gereken et miktarı, sanatsal faliyetler sineması vs bunlar da katılıyor. olayı realist olarak ele alırsak gelir düzeyi normal çizgisinden yukarı olan insanlar ayda kaç kere sinema,opera tarzı faliyetlerde bulunuyorlar?
Eğer 3000TL baz alınacaksa bu rakamlarda 1000TL nin altında kalan asgari ücretliler için ne halt yerlerse yesinler demek gerekir o zaman.

ben de canım içim rahat etmedi sonucu bildiğim halde kullandım, sabahtan gittim ben de kimse yoktu ama sanki bu seçim daha özensizdi, yerel seçimde falan telefonları topluyorlardı mesela, hatta çanta sokmayan bile vardı, bu seçimde öyle önlemler yoktu

kesinlikle katılıyorum. o halde ezanın Türkçe okunmasına neden takar insanlar?
günde 5 kere okunan şeyin anlamını merak etmiyorsan üstelik müslümanım diyorsan bu Arapca'nın suçu mu şimdi?

Ataturk sadece osmanlinin cok icine islemis arap kulturunu temizlemeye calismistir dilde edebiyatta sanatta.. o yuzden galiba ikisini birbirine zit goruyolar. Ataturk de osmanli dusmani falan degil. Silinip giden unutulan turk milliyetciligini canlandirdi. Tum dunyada milliyetcilik akimlari etkindi zaten donemde. Ataturk unutulmus turk kulturune hayat verdi. Turk tarih kurumu turk dil kurumu vs. Bunlari yaparken hatalar da oldu gunes dil teorisi gibi. Ya da kafatasi olcumuyle turkluk testi. O testin sonucunu kim yapsa turk cikiyodu bu arada. Oyle bi hilesi vardi :) yeri geldi fasistlesildi. Sunni olmayani istemedi tc sinirlarinda. Bunun icin de hatalar yapildi. Musluman sunni bi turk devlrtiydi amaci. Ama sunniler sevmiyor kendisini. Bu iste bi oyun yok mu simdi? Ataturk kurani yakmis falan filan. Atayurkun amaci zaten din ve irk birligi saglayip ulkeyi guclendirmekti. O olmasa guclu bi devlet olacagina inanmiyordu ki.

bu konuda birşeyler yazmak istedim bu nasıl bir düşüncedir bilmiyorum..kızkardeşimin bir arkadaşı var bu kız kapalı ama kendini yetiştirmeye çalışmış..akpliler gittiği evden 1000 lira alıyor ayda..evin sahibi hanım sosyetik..bir gömleğe 500 lira veriyor..ama temizliğe gelene bin tl bukız ev kerddisini ödemek için çalışıyor hep kılar namazınıda..kiminin geçinmesi ne kadar kolay kimininkide zor o zengin ben fakirim ben hizmet etmeliyim diye düşünüyor yada ötesini berisini düşünmüyor..yazık bu insanlara

ben mi anlamdım
ciddi anlamda soruyorum cevaplarsan sevinirim

din ve ırk birliği nerdir
yıllarca kürdüyle Türküyle yaşadığımız
vatan için savaştığımız kardeşce
çıkıp ben Türküm doğruyum dendi
be tam tersi olsaydı kürdüm doğruyum
biz çıkıp demezmiydik
yahu ben Türküm eğrimiyim diye
neden herkes kendi dinini yaşayıp kendi ırkında yaşayamıyor bi ülkede
merak ediyorum ciddi manada
madem bi tartışma platformu hadi tartışalım medenice!

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaar bi haberim var

iyimi kötümü bilemedim ama

site yenilendiiği için ceza veremiyorlarmış bi müddet

demin başka konuda birini kibledimde
ceza veremiyoz üzgünüz dedi yönetim

bakın vermek istemişler ama verememişler üzgünlermiş

üzülmeyin sorun yok

k
esinlikle güzel bir yorum olmuş.....

bundan sonra akp'liler cahil falan demicem.. zira tatillerini bırakıp evlerinden çıkmayıp oy kullanmaya gitmeyenler daha cahil bi kez daha anlamış olduk

Sevgili İpek,

Türkçeyi savunmuyorum, nasıl oluyor da anlamamakta bu kadar ısrarcı oluyorsun? Anladığımız dilde ibadetten bahsediyorum. İbadet etmek için anlamak ve inanmak gerekir diye düşünüyorum. Ezan Türkçe okunsa ve herkes ne söyleniyor anlasa fena mı olur? Benim nickimle ne alakası var bu konunun:) Benim nickimi millet anlasa ne anlamasa ne. İbadet diyorum yahu. Tövbe Allahıma.

onu diyorlar zaten..üff zenginin layık gördüğü kadarına fakir doğan razı olmalı şükrüde bilmeli arada bir iki bir şey verirse zengin gönülden bir yardım ne mutlu insanlara..

canım şimdi Türkçe okunsa kürt yada laz vatandaşlarımız kürtçe yada lazca ister ortalık karışır gider...:)

Anlamadan sorgulamadan biat ederim diyorsun. Başarılarının devamını dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…