Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275
saadet partisi oy kullanmayacaklarini belirtti secimden once...
akp ye oy veren dinci olarak diyeyim 100 de 30 dur..her oy veren Atatürk karşıtı değil onu demek istiyorum..benim bir komşum var balkonunda Atatürk resmi var benim evimde hiç resim yok örneğin diyeyim ama o komşum akp ye oy veriyor hep sağdada tek parti sağ düşünceden ötürü veren çok..18 yıldır oy kullanıyorum..hem Müslümanım elhamdüllilah hemde süşüncelerim sola yakın gibi çokda değil ama sağ düşünce fikrim hiç yok..bir defa sağ partiye oy verdim hayatımda..ailem hiç vermemiştir ..

Ezan ve Kur'an konusunda aynı düşünüyorum.

Off ya sıktınız valla
Sürekli sürekli hesap kîtap bişiler... Cokmu calıstınız bunlara... Aşlaja sulur bn geçiniyorum hala borc oduyorum refaha ulasmadım daha ama hamd etmesını biliyorum dedim... Kime ne anlatıyorum ki şükür bilmeyen surekli bi istanlarda bi tripli kim ne desede laf soksak havasındasınız ... Vallahı sıktınız... Bu kadar mı zor geldi ya...
Gül gibi geçiniyorum havasındaymısom... Dor bakayım kım gül gbü geçiniyorum dicek... Sizin gibi şükürsüzler olsada hep yok demezmi zaten...
Size burda gelirlerımı giderlerimi dökemem...
Hesap kıtap işini cok seviyosunuz ama bosa....
Hadi by by

Atatürk düşmanlığını da osmanlı düşmanlığını da anlayamıyorum
ne diye her lafa bunlar katılıyo
bütün muhabbetler buna dönüyo

kökenimizi inkar etmenin de bi anlamı yok
evet soyumuz sakalardan başlayıp osmanlıya kadar geliyo
ama şuanda da TC vatandaşıyız türküz yani
geçmişe dönme gibi ya da tekrar osmanlı yönetimi isteme bi durum sözkonusu değil ki
böyle bi yönetim isteyen yoktur heralde

Atatürkçü olmak geçmişi inkar etmek mi
bunu yazarken herkesi kastetmiyorum ama bazı arkadaşlar cidden tuhaf konuşuyo
zaten türk tarih kurumunun kurulmasını en çok isteyen ve katkı yapan Atatürkdür
tam olarak kökenimizin nereye dayandığını bilmek istemiştir

hatta Atatürkün kurtuluş savaşında örnek aldığı lider de sanırım kutluk türklerinden biriydi

Memleketi Erdogan mi satiyor dine karsi olan topluluk mu satiyo acaba cocuk kandiriyorsunuz heralde.. ben buna sadece gulerim :)))) bu sene cok ugrastilar ama nafile gezi olaylari ayakkabi kutusu yok ekmek bu ucuz numaralarla gelmeyin bize yemezler... dinimizde ayrica ezan arapca okunur bu kural vardir ha cok merak ediyorsan turkce meal olan binlerce kitap var al oku ama DINIMIZDE EZAN TURKCE OKUNMAZZZ !! canim dini sizin keyfinize gore sekillendiremeyiz kusura bakma .TURKUM VE TURK OLDUGUM ICIN GURURLUYUM AMA DINIM HERSEYDEN ONCE GELIR.laflariniza dikkat edin ve benimle muhattap olmayin bidaha

hahaha vallahi guzel soyledin...namaz kilanlarin boyle birseyi dert edindiklerini zannetmiyorum zaten...
ben namaz kılıyorum eşimde..ama ben İngilizce bir şeyde okusam tercümesine bakarım..dualarında ayatlrinde bakarım ne okurum merak ederim ezbere okumakumam..öyle olması daha iyi bence..

canım kızkardeşime yine bir komşusu söylemiş ban köyde okudum orda bize Atatürkü kötü bellettiler demiş..okuldada kuran kuslarındada..şidi çocukken akıllara kazınan fikri değiştiremezsin..

açıkçası bahçeli hiç istifa edecek gibi durmuyo
ama muharrem ince başkanlık için çabalıyormuş diye duydum
ne kadar doğrudur bilemem
ama kılıçdaroğlu başarısız olduğunu kabul etmeli artık

benim kayinbabam AKP yi secmeyecekti...hahaha ama o bile AKP ye vermis oyunu sukurler olsunki..bizim peder dogru yolda...kaldiki solcu biridir kendisi yani...cok yanlis tutum sergilediler cokkk..

kisaca 10 curuk yumurta 1 saglam yumurta etmedi

Şükür Allah a olur!
Benim şükürsüz olduğumu sen nerden biliyorsun?
Yine gaipten sesler mi duydun?

Yoksulluk sınırını hesaplayan ben değilim, bu işin uzmanları .
Sen 2000 lirayla geçiniyorsan( yada geçindiğini sanıyorsan ) herkeste geçinmek zorunda değil.
Matematik ortada, dahada kalkıp hükümeti savunmak için insanlar harcamayı bilmiyor deme.
Insanlar yaşamak için büyük emek sarfediyor bu ülkede.

dediginiz kadar cok ac ve yoksul varsa..-ki ben hic yok demiyorum...
bu oy verenler kim bu adama???

benim kayinbabam AKP yi secmeyecekti...hahaha ama o bile AKP ye vermis oyunu sukurler olsunki..bizim peder dogru yolda...kaldiki solcu biridir kendisi yani...cok yanlis tutum sergilediler cokkk..

kisaca 10 curuk yumurta 1 saglam yumurta etmedi :)
siz böyle yazdığınız yazıları kendinize yakıştırıyorsanız problem yok..ama hz.Muhammet efendimizin ümmetinin tarzı bu olmamalı..çünkü o naif düşünceli biriydi..kırıcı ve alaycı olduğuna dair hiçbir şey okumadım şimdiye dek..

kiz Allah askina...chp liler mhp liler kendileri alay ediyorlar kilicdarogluyla ve bahceliyle...ben ne desem farketmez...yazilarimda kufur yok hakaret yok...

egri oturup dogru konusmak gerek...gercekten curuk adaylardi...bunuda kabul etmek gerek...

onca kisi bir araya geldi Erdogani yenemediler...cok sukur...

canım allah şükürler olsun hep şükrederim bende zira gerçekler var..eşim haftanın 7 günü çalışır helal ekmek paramız için..bayramların birinci günleri birlikte geçer sadece..ama 2000 tl alamayan okadar çok insan varki..insanların tatilede ihtiyacı var..anne babaların olmasa bile çocukların ..hiç meyve yedirmeyen var..ev kredisi ödemek için ..temizliğe giden var..maalesef dar gelirle güllük gülistanlık geçinmek hayal..adan zye doğrusun..kendimide kandırmam şükrümüde ederim..

Çok pardon da ezanın Türkçe okunması neden kötü? Türkiye'nin yüzde kaçı Arapça biliyor? Resmi dilimiz Arapça mı? Anlayarak yapılan ibadet, edilen dua kötü bir şey mi?

Ezan Türkçe veya başka bir dilden okunamaz; çünkü o, Evrensel İslâm'ın bir şiarıdır.Ezanın ortaya çıkışı ile ilgili sahîh hadîsler gösteriyor ki, ezan rüya ve ilham yoluyla bir iki sahâbîye öğretilmiş, Peygamberimiz (s.a.s) bunun ilâhî bir yoldan geldiğini tasdik etmiş, benimsemiş ve sesi müsait bulunan ilk müezzin Bilâl'e okumasını emretmiştir. Başka müezzinler edindikçe de onlara bizzat kendisi bu ezanı öğretmiştir. Şu halde ezân-ı Muhammedî İslâm'dan önce Arapların bildiği bir usûl ve metin değildir, İslâm'dan sonra bulunup uygulanmıştır, kaynağı da ilâhîdir, nebevîdir.

Aynı soruya diyanetin verdiği cevap da şu şekildedir:Ezan, İslâm’ın değişmez bir simgesidir. Dünyanın neresinde olursa olsun, Müslüman varlığının ve kimliğinin bir göstergesidir. Özgün dilindeki şekliyle okunması gerektiği konusunda 15 asırlık bir gelenek ve ittifak söz konusudur. Ezanın asıl maksadı, vaktin girdiğini bildirip namaza davet olduğundan değişik dilleri konuşan Müslümanların hepsine bu davetin ulaştırılması, ancak yine hepsinin ortak bilincine hitap etmekle olur ki, bu da ezanın bilinen aslî lafızlarıyla okunmasıyla gerçekleşir.

benim dayimlar spli onlar oy vermedi, bu konuda spli olup akpye oy verenlerde var vermeyenlerde, ama tahminen cogu vermedi

ha diyeceksinizki senin inancın beli. sana düşmez yorum yapmak belki.ama şu ezan konusunda fikrimi söyleyeyim bende. kuranın türkçe çevrilmesi elbette şart. okuduğumuzu anlamalıyız elbette. ama ezana gerek yoktu. çünkü tanrı uludur tanrı uludurla ezanın esas hali arasında o kadar fark varki. ben şahsen türkçe okumasında o etkiyi alamazdım.arapça okunurkenki verdiği ruhani etki asla türkçede mümkün değil. bir yabancı her müslüman ülkeye gitse ezanı tanıyacaktır. ama türkçe okunduğunda bu ne diyebilir. zaten ezanın arapça ne demek istediğini herkes biliyor. o yüzdende türkçeye çevrilmesi gereksiz.
ha bana göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…