kendilerini ilgilendirmeyen meselelere kafayi takarken diger meseleleri unutuyorlar sanki...Allah sonumuzu hayra cikarsin...Allah pismanlik vermesin bizlere...utandirmasin dusmanlarimiza karsi.onlarin ezanla dertlerini de biliyoruz ya :) mevzu türkce okunsun degil asla :)
akp ye oy veren dinci olarak diyeyim 100 de 30 dur..her oy veren Atatürk karşıtı değil onu demek istiyorum..benim bir komşum var balkonunda Atatürk resmi var benim evimde hiç resim yok örneğin diyeyim ama o komşum akp ye oy veriyor hep sağdada tek parti sağ düşünceden ötürü veren çok..18 yıldır oy kullanıyorum..hem Müslümanım elhamdüllilah hemde süşüncelerim sola yakın gibi çokda değil ama sağ düşünce fikrim hiç yok..bir defa sağ partiye oy verdim hayatımda..ailem hiç vermemiştir ..saadet partisi oy kullanmayacaklarini belirtti secimden once...
Ezan ve Kur'an konusunda aynı düşünüyorum.Ezan-ı Muhammediye'nin aslı Arapça'dır, Müslümanlar'ın inandığı din İslâm'dır, İslâm'ın yüce kitabı Kur'an-ı Kerim'dir , ve o da Arapça yazılmıştır , Kuran'ı Kerim'i salt türkçesinden okumaya kalkarsanız farklı anlaşılmalara mahal verebilirsiniz dolayısıyla gerçek manada anlaşılması için tefsir kitapları da meallerle birlikte okunmalıdır...
ana dilimizin Türkçe olması, ezanımızın aslının bozulup farklı bir dile çevrilmesini gerektirmez, aslı nasıl ise öyle okunmalıdır, diğer türlüsü Müslümanlara hakarettir,
Ayrıca Arapça bir kelimeyi Türkçe ye çevirdiğinizde , oradaki gercek manayı yakalamak , o kelimelerle okunan ezandaki akustiği , okunurken insana verdiği ilahi derinliği hissedemezsiniz...
Bizler burada hergün 5 vakit duyduğumuz için , çok sıradan ya da rahatsız edici bulanlarımız vardır ancak
Islamiyete ; yalnızca, güzel okunan ezan sesinden ilham alarak giren insanlar vardır elhamdülillah ..
Ezan-ı Muhammediye'nin okunması alelade bir durum değildir ,
Rahatsız olanlar Camii'lerin yapılmadığı sitelerde yaşıyor zaten , ben 5 vakit ezanın 10 ayrı Camii'den duyulduğu bir semtte yaşıyorum ve bu durumu farklı bir şehirde gittiğim zaman inanın çok özlüyorum, Allah aslı gibi okunan ezan seslerini başımızdan eksik etmesin , istiklâl şairimiz Mehmet Akif ersoyun dediği gibi ,
Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli ,
Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli!..
Inşaallah .... Sonsuza dek..
Sürekli sürekli hesap kîtap bişiler... Cokmu calıstınız bunlara... Aşlaja sulur bn geçiniyorum hala borc oduyorum refaha ulasmadım daha ama hamd etmesını biliyorum dedim... Kime ne anlatıyorum ki şükür bilmeyen surekli bi istanlarda bi tripli kim ne desede laf soksak havasındasınız ... Vallahı sıktınız... Bu kadar mı zor geldi ya...Bu ülkede yoksulluk sınırı 3800 lira 4 kişilik bir aile için.
3 kişilik bir aile için 2700 küsür lirayken biz 3 kişi 2000 lirayla Gül gibi geçiniyoruz tavrınız enteresan geldi.
Yoksulluk sınırı bir insanın doğru beslenmek için yeterince alacağı besin, ulaşım , giyim ve diğer harcamalarının minimumda tutularak hesaplanmasıyla oluşuyor.
Bu ülkede milyonlarca insan yoksulluk sınırının altında yaşamaya çalışıyor, milyonlarcasıda açlık sınırı olan 1177 lirayı bile alamayıp asgari ücretle sürünürke n kendinizi kandırmayın.
Arapça ezan ve örtü için memleket de satılsın,her türlü ahlak kuralı çiğnensin,toplum böyle ayrıştırılsın,halk birbirine düşman edilsin,insanlar hapislere tıkılsın ama tek sizin örtünüz,Arapça ezan kalsın!Duyarsızlığınız ve bencilliğiniz için ne dense az!Ezan Türkçe olsa da herkes,çoluk çocuk anlasa fena olur değil mi,biz Arabız çünkü Türk değiliz,Türkçe de aşağılık bir dil!u
ben namaz kılıyorum eşimde..ama ben İngilizce bir şeyde okusam tercümesine bakarım..dualarında ayatlrinde bakarım ne okurum merak ederim ezbere okumakumam..öyle olması daha iyi bence..hahaha vallahi guzel soyledin...namaz kilanlarin boyle birseyi dert edindiklerini zannetmiyorum zaten...
canım kızkardeşime yine bir komşusu söylemiş ban köyde okudum orda bize Atatürkü kötü bellettiler demiş..okuldada kuran kuslarındada..şidi çocukken akıllara kazınan fikri değiştiremezsin..Atatürk düşmanlığını da osmanlı düşmanlığını da anlayamıyorum
ne diye her lafa bunlar katılıyo
bütün muhabbetler buna dönüyo
kökenimizi inkar etmenin de bi anlamı yok
evet soyumuz sakalardan başlayıp osmanlıya kadar geliyo
ama şuanda da TC vatandaşıyız türküz yani
geçmişe dönme gibi ya da tekrar osmanlı yönetimi isteme bi durum sözkonusu değil ki
böyle bi yönetim isteyen yoktur heralde
Atatürkçü olmak geçmişi inkar etmek mi
bunu yazarken herkesi kastetmiyorum ama bazı arkadaşlar cidden tuhaf konuşuyo
zaten türk tarih kurumunun kurulmasını en çok isteyen ve katkı yapan Atatürkdür
tam olarak kökenimizin nereye dayandığını bilmek istemiştir
hatta Atatürkün kurtuluş savaşında örnek aldığı lider de sanırım kutluk türklerinden biriydi
kılıçdaroğlu istifa etmeli artık. bahçelide.
yoksa bundan sonra chpye oy çıkmaz benden.yanlış politika,yanlış seçimler,risk alma,ki şu seçimde buna gerek varmıydı.herşey ortadayken işi şansa bırakma,sanki amaç chp yi yok etmek.
inanın artık bunu düşünüyorum. sanki birileri chpnin içine girmiş ve onu yok etmek için çaba sarfediyor. bu kadar saçmalamanın anlamı yok. yenildiniz kardeşim. hala yenildik demiyor 2side.
yok seçimde hile yok gitmeyenler. bunlar bahane. adam bilepinin hakkıyla aldı.
Şükür Allah a olur!Off ya sıktınız valla
Sürekli sürekli hesap kîtap bişiler... Cokmu calıstınız bunlara... Aşlaja sulur bn geçiniyorum hala borc oduyorum refaha ulasmadım daha ama hamd etmesını biliyorum dedim... Kime ne anlatıyorum ki şükür bilmeyen surekli bi istanlarda bi tripli kim ne desede laf soksak havasındasınız ... Vallahı sıktınız... Bu kadar mı zor geldi ya...
Gül gibi geçiniyorum havasındaymısom... Dor bakayım kım gül gbü geçiniyorum dicek... Sizin gibi şükürsüzler olsada hep yok demezmi zaten...
Size burda gelirlerımı giderlerimi dökemem...
Hesap kıtap işini cok seviyosunuz ama bosa....
Hadi by by
dediginiz kadar cok ac ve yoksul varsa..-ki ben hic yok demiyorum...Şükür Allah a olur!
Benim şükürsüz olduğumu sen nerden biliyorsun?
Yine gaipten sesler mi duydun?
Yoksulluk sınırını hesaplayan ben değilim, bu işin uzmanları .
Sen 2000 lirayla geçiniyorsan( yada geçindiğini sanıyorsan ) herkeste geçinmek zorunda değil.
Matematik ortada, dahada kalkıp hükümeti savunmak için insanlar harcamayı bilmiyor deme.
Insanlar yaşamak için büyük emek sarfediyor bu ülkede.
siz böyle yazdığınız yazıları kendinize yakıştırıyorsanız problem yok..ama hz.Muhammet efendimizin ümmetinin tarzı bu olmamalı..çünkü o naif düşünceli biriydi..kırıcı ve alaycı olduğuna dair hiçbir şey okumadım şimdiye dek..benim kayinbabam AKP yi secmeyecekti...hahaha ama o bile AKP ye vermis oyunu sukurler olsunki..bizim peder dogru yolda...kaldiki solcu biridir kendisi yani...cok yanlis tutum sergilediler cokkk..
kisaca 10 curuk yumurta 1 saglam yumurta etmedi :)
hahahah vallahi komedi...bahcelide ayni havada maalesef...gercegi ne zaman gorecekler acabakılıçdaroglu hala seçimin kazananı selahattin ve ekmeldir diyor ALLAH aşkına ne istifa etmesi
kiz Allah askina...chp liler mhp liler kendileri alay ediyorlar kilicdarogluyla ve bahceliyle...ben ne desem farketmez...yazilarimda kufur yok hakaret yok...siz böyle yazdığınız yazıları kendinize yakıştırıyorsanız problem yok..ama hz.Muhammet efendimizin ümmetinin tarzı bu olmamalı..çünkü o naif düşünceli biriydi..kırıcı ve alaycı olduğuna dair hiçbir şey okumadım şimdiye dek..
canım allah şükürler olsun hep şükrederim bende zira gerçekler var..eşim haftanın 7 günü çalışır helal ekmek paramız için..bayramların birinci günleri birlikte geçer sadece..ama 2000 tl alamayan okadar çok insan varki..insanların tatilede ihtiyacı var..anne babaların olmasa bile çocukların ..hiç meyve yedirmeyen var..ev kredisi ödemek için ..temizliğe giden var..maalesef dar gelirle güllük gülistanlık geçinmek hayal..adan zye doğrusun..kendimide kandırmam şükrümüde ederim..Şükür Allah a olur!
Benim şükürsüz olduğumu sen nerden biliyorsun?
Yine gaipten sesler mi duydun?
Yoksulluk sınırını hesaplayan ben değilim, bu işin uzmanları .
Sen 2000 lirayla geçiniyorsan( yada geçindiğini sanıyorsan ) herkeste geçinmek zorunda değil.
Matematik ortada, dahada kalkıp hükümeti savunmak için insanlar harcamayı bilmiyor deme.
Insanlar yaşamak için büyük emek sarfediyor bu ülkede.
Çok pardon da ezanın Türkçe okunması neden kötü? Türkiye'nin yüzde kaçı Arapça biliyor? Resmi dilimiz Arapça mı? Anlayarak yapılan ibadet, edilen dua kötü bir şey mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?