bnece yerine geçecek güçlü birf aday yoktur..kılıçlar oğlunun elinde değildir belkide istifa etmek..Bahçeli'nin duruşuna yine alıştık da şu Kılıçdaroğlu çok renk veriyor ya..
Ama bırakmaz neden bıraksın ki koltuğu başkan olmasa dahi hatırı sayılır bir maaşı ve imkanları var.
oky Türkiye cumhuriyeti bize gümüş tepside sunulmadı..ben kazanamayacağımızı biliyordum kullandım..neden kullanmayayaım,Türkiye cumhuriyeti bedava kazanılmadı..gümiş tepsiyle al kullan diyecek halimiz yaok..anlasın herkezbenim içim rahat.burada oy kullanmayacağım demiştim. sonra dedimki kendime bu bir görev. bunu yapmamam yanlış olur. sonra kalkıp asla bir eleştiri yapamam. yüzüm olmaz.gittim sabah ilk oyumu kullandım. bomboştu hatta ilk gelenlerden biriyim.
bunu sadece komik bir açıklama olarak buldum kusura bakmazsan.İbadet yürekten yapılan bir şeydir. Anlamadan yaptığın ibadetten ettiğin duadan kime ne hayır gelir. Ama tebrikler, benim takma adımla kıyaslamışsın arapça dua etmeyi :) benim nick'imi herkes anlamasa da olur.
Yeniçerileri bile devşirme olan, padişahlarının annelerinin çoğu yabancı olan, kardeş katlinin kol gezdiği Osmanlı'yı Atatürk'e bir tutuyorsunuz öyle mi?Osmanlı torunu falan değiliz, bilmem kaç yıl önce yaşamış adamlar, kaç kuşak geçti teeeh. Gülüyorum sadece. Bunlar iyi soy olsalardı koskoca 600 yıldan sonra 20-30 kişi kalmazlardı. Kesip biçmişler birbirlerini.
MasalKenti dedi: ↑
biz Osmanlinin Evladiyiz, atatürkcüyüm demek gibi bir zorundaligimiz yok, zira ondan önce Osmanli vardi buna bakiyorsaniz, sizde Osmanli olmasaydi olmazdiniz
Nasıl bir saplantı ve buhran içinde bu mesajı yazmış olabilir. Hz Adem ile Hz Havva olmasa idi; hiçbirimiz olmazdık.
sabah sabah cok güldüm :) Osmanliyla atatürtürkü asla bir tutmam bunu belirtim ilk önce, niye bu kadar rahatsiz oldunuz istedigimin evladi olurum istedigimin olmam, e siz o zaman 500 yil sonra atatürkcü olmucaksiniz öylemi gecici bir dönem icin mi atatürkcüsünüz, cok zorla sevdirmeye calistiniz 1. sinifta basliyorsunuz siirlerini ezberletmeye (benim zamanimda böyleydi, eminim hala öyledir) her tarafa resmini astiniz ama gör bak sevmeyen sevmiyor, zorla olmaz bu isler, birakin cocuk kendi hür iradesiyle sevip sevmicegine karar versinSiz nankörlüğün en uç noktasısınız,Atatürkün adını ağzınıza almayın,bu ne cüret!
duyanda der ki ezan türkçe olunca 5 vakit kılacaklar.Peki anadilim Türkçe'yken neden başka bir dilde okunsun bana bunu izah edebilir misiniz?
3 tane büyük sağ partinin oyları gidiyor akpye..dyp,anap,Necmettin erbakanın partisi..kalkıp önceden buna oy verenler sol partiye oy vermezler..muhalefet zayıf..dsp de eridi gitti..kılıçdaroğlu istifa etmeli artık. bahçelide.
yoksa bundan sonra chpye oy çıkmaz benden.yanlış politika,yanlış seçimler,risk alma,ki şu seçimde buna gerek varmıydı.herşey ortadayken işi şansa bırakma,sanki amaç chp yi yok etmek.
inanın artık bunu düşünüyorum. sanki birileri chpnin içine girmiş ve onu yok etmek için çaba sarfediyor. bu kadar saçmalamanın anlamı yok. yenildiniz kardeşim. hala yenildik demiyor 2side.
yok seçimde hile yok gitmeyenler. bunlar bahane. adam bilepinin hakkıyla aldı.
amin canım başımızda cumhurbaşkanımız varken de dönmeyeceğiz inşallahezanin orjinali arapcadir..bu neden degistirilsin?? sahsen tanri uludurrrr tanri uludurr dendigi zaman bi garip olurum...Allah o gunlere dondurmesin ulkemizi...
herneyse hersey bitti secim bitti sira ezanda... :)
saadet partisi oy kullanmayacaklarini belirtti secimden once...3 tane büyük sağ partinin oyları gidiyor akpye..dyp,anap,Necmettin erbakanın partisi..kalkıp önceden buna oy verenler sol partiye oy vermezler..muhalefet zayıf..dsp de eridi gitti..
Bu ülkede yoksulluk sınırı 3800 lira 4 kişilik bir aile için.Evet okuyup edincce hdrseyi iyi biliniyodu degilmi hala degismedi bu buyuklik dimi... parayi kazanmak degil harcMK onemli cNim..
Onlarin gecinememesi kimsenin sucu degil....
Ben kendimden ornwk vsreyim..3 sene oldu evleneli..esim 850 ben 800 aliyoduk...800 lira ev kredisi veriyoduk zaten...butun esyalari sunu bunu borcla aldik..bn 8 ayimda hamile kaldim..saglik problminden dolayi ciktim isten...esim 1.5 sene 850 aldi...aylik 200 lira bazen 300 primi oluyo onla gecindik sukur...kizim oldu hLa ew borcu oduyoruz...esim sukur pozusyonu degisti 2000 lira maas aliyo...ama yine giden gidene...ben yasadin zorlugu...kuaformus makyajmis herkiyafete uygun ayakkabi cantaynis almadim..hamile halimle evde is yaptim.yine gecindik..bnm rizkimi erdogan vsrmedi Allah verdi...sukrettik hep yine oyle....ben rizki erdogan veriyo demiyorum ama rahat bi sekilde herzMan para kazanmak isteyen kazanir....
He diger konulara gelicek olursak sabHa kadar konusuruz konu konuyu acar....seni taniyip etmiyorum bile hakkina girmek istemem swnds bnmkine girme....
Neolcak sabaha kadar sen konussan ben sussam yine ayni sonuc.....
Cok sey donuyor ewet....herkes inanmak istwdigine inaniyor......
Cark bize dondrse o zMan dusuncelerimin yanlis olunu yanildigimi yazarim .....
duyanda der ki ezan türkçe olunca 5 vakit kılacaklar.
onlarin ezanla dertlerini de biliyoruz ya :) mevzu türkce okunsun degil asla :)hahaha vallahi guzel soyledin...namaz kilanlarin boyle birseyi dert edindiklerini zannetmiyorum zaten...
hmmmmm yarın harf devrimi olsa ve osmanlıcaya geri dönsekkk!!!!!!!!!Çok pardon da ezanın Türkçe okunması neden kötü? Türkiye'nin yüzde kaçı Arapça biliyor? Resmi dilimiz Arapça mı? Anlayarak yapılan ibadet, edilen dua kötü bir şey mi?
Peki anadilim Türkçe'yken neden başka bir dilde okunsun bana bunu izah edebilir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?