aslında bana göre şu an erbakan dönemiyle ve söylemleriyle pek farklı değil.onlar baştan tavırlarını belli ettiler,şimdi ise yavaş yavaş isteklerini elde ettiler.imam hatipler şu anda akepe'nin arka bahçesi konumunda.düz liseleri kaldırarak çocukların imam hatiplere zorunlu gitmesi sağlanıyor.
Açıkçası korkmuyorum
Arka plandaki istekleri zaten demirtaş seçilmese de Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek .
Bunun dışında Kürt halkının kazanımlar elde etmesinden şikatetçi değilim demokrasi yaşayan yüm halkların söz hakkı alabilmesi ve hak elde etmesidir.şimdiye kadar ki yöntemleri terör yoluyla oldu ve buna karşıydım ama şu anda siyaset yapıyorlar ve gayet de güzel yapıyorlar.
Milletvekillerine bir bakın halklarıyla nasıl iç içeler ,söylemlerinde ve davalarında ne kadar dürüstler.
Kadın vekillerine bir bakın nasıl kendini yetiştirmiş güçlü kadınlar ve parti onları kadın diye 2. Plana atmaktansa öne çıkarmayı tercih ediyor eşbaşkan diyor.
Muhalefet deseniz en cesurcasını yapıyorlar .
Korumaları ya da milyarlarca liraları yok
Bir halkın yıllarca dilini konuşamamış olması Diyarbakır cezaevinde ve daha öncesinde işkenceler görüp yok sayılması aslında bu kavganın temeli .benim gönlüm siyasetçilerin değil halkların barışmasından ve birbirini kabul etmesinden yana ve bunun için onların siyaset sahasında olması beni umutlandırıyor.
Kendi dillerinde eğitim istemelerini de Kürt öğrencilerle 5 yıl çalışmış bir insan olarak sonuna kadar destekliyorum olması gereken bu .milli dil Türkçe olur kendi açtıkları okullarda kürtçe eğitim verebilirler tıpkı yabancı dilde eğitim veren kolejler gibi .
Yani sözün kısası kısır kaba sığ ve tekdüze siyasetimizde yeni cesur özgür bir kimlik getirdikleri için aslında umutluyum.
Eki Görüntüle 1210001
bir de bu var.madem imam hatip sizler için bu kadar önemli neden kendi çocuklarınızı göndermiyorsunuz
Benim milletimi arka bahçe ön bahçe tarla bostan yapmasınlar. Meclistekiler bu milletin hizmetçisidir. Bu Çankaya için de geçerlidir.
Belki torunu imam hatip lisesini istememiştir. Ne var bunda? Konu ak parti olunca millet tabiri caizse öküz altında buzağı arar oldu.
Bir kaç üyemize anlattım diye hatırlıyorum ama yine anlatmakta sakınca görmüyorum. Amerika'ya yerleşmeme sebep olan arkadaşım orada öğretmen ve bir gün okul çıkışında almaya gittiğimde okuldan çıkan Sudan'lı çocukları (6-7 yaşında) başları kapalı görünce bu nasıl iş dediğinde bana cevap olarak ;
- "sana ne" dedi !
peki dedim, aradan 3-5 dakika geçtiğinde dil öğretmeni çıktı okuldan memeler fora "bu ne" dedim bu sefer de bana döndü ve "bana ne" dedi !
aslında olayın özü buydu !
Bana ne ve sana ne !
anlayana ....
Aynen katiliyorum simdi belki taslanicam ve cok kisinin hosuna da gitmeyecek ama ben universitede ya da hastanelerde turbanlilarin olmasindan rahatsiz degilim baslangicta huzursuz oldum cunku kafama boyle sokulmus ama kendimce dusununce - yani birtakim siyasi goruslerin etkisinde kalmayinca bana ne zarari var ki diye dusundum beni hac takan da rahatsiz etmez turban takan da mottom bana nedir zaten en guzeli
Aynen katiliyorum simdi belki taslanicam ve cok kisinin hosuna da gitmeyecek ama ben universitede ya da hastanelerde turbanlilarin olmasindan rahatsiz degilim baslangicta huzursuz oldum cunku kafama boyle sokulmus ama kendimce dusununce - yani birtakim siyasi goruslerin etkisinde kalmayinca bana ne zarari var ki diye dusundum beni hac takan da rahatsiz etmez turban takan da mottom bana nedir zaten en guzeli
kazen buradayken yazayım,konu dışı ama benim mesaj düzenleme panelim çalışmıyor.ne yapmam lazım
Bakin ben burda ! Ak partiyi övüp diger partileri yermedim konu başörtü hanimefendi bitde sizin kimi destejlediginiz beni ilgilendirmediği gibi benimde kimi desteyecegimi size soracak değilim heralde siyasi görüşün hakkinda ne düşündüğüde ilgilendirmez acikcasi kimin egosu yuksek belli oluyor zira bu ulkenin isabetli kararini sadece siz belitliyirsunuz bizde kim oluyoruz ki...Alıntıladığın cümleden ne anladığımı açıklamak istiyorum izninle.
Cümlenin içinde ''başörtüsü'' kelimesini göremediğim için başörtülülere hakaret olarak algılamıyorum.
''Sizden'' sözcüğünü ise AKP'yi sevenler destekleyenler olarak görüyorum. (Erkek, kadın açık kapalı, 7 den 70'e destekleyen herkes.)
''AKP'ye kalsa'' Halkın yarısı da onu desteklemediği için ona kalamıyor. (Destekleyenlerin oranı ölçüsünde tehlike artar, azalır veya ortadan kalkar)
''koleler yaratmak, sus deyince susan, otur deyince oturan'' Kayıtsız şartsız kendine itaat edecek toplumu elbette destekleyenlerden yaratabilir.
Destek vermeyen, karşı çıkan, muhalefet eden, sorgulayan insanlardan itaatkar bir toplum yaratamaz değil mi?
Bu cümlenin neresinin başörtülülere hakaret içerdiğini açıklarsan sevinirim.
Neler hissettiğini anlamaya çalışıyorum ranana. Ben nasıl ki tavan yapmış egosuyla RTE'nin bu ülkeye daha fazla hizmet edemeyeceğini düşünüyorsam.
Sen de RTE giderse bu ülke için hiç iyi olmaz diye düşünüyorsun.
İkimizden biri daha gerçekçi düşünüyor. Ama hangimiz bunu bilmiyoruz. İkimiz de bu ülkenin en iyi şekilde yönetilmesini istiyoruz.
Senin doğru düşündüğünden emin olsam en az 10 oyla RTE'ye giderim. İnanıyorum sen de benim düşüncemden emin olsan E.İ.oğlu nu desteklersin.
Sandığa gittiğimizde hiç kimse bize etki edemez. Hangi adayı istersek basarız mührü.
Sandığa gidene kadar tarafsız olarak adayları mercek altına alıp Ülkemiz için en isabetli kararı bulma gayreti göstermeliyiz.
Aynen öyle ustelik kadin kadina hakaret ediyor aci veten de bu...Aslında kadına çok büyük hakaret ediliyor farkında değilsiniz.
Saygısızlık edip saygı bekliyorsunuz....
komik hatta trajikomik....
mesaj düzenlemesi 20 dakika için geçerli sonra pasif oluyor
oyumu ben kullandım : ) ya siz ?
hiç korkmadan yazın bence ....
Onemli değil kimseyi bilerek isteyerek kirmam ama oluyor bazen istemeden de olsaYazdıklarımı iyi okursanız ben size yalancısınız demedim. Öyle anlaşıldıysa sizden tekrar tekrar özür dilerim. Ben o boşboğaz ithamım Tayyip Erdoğan'a değil,Necmettin Erbakan'a idi. Ben kölesiniz de demesim. Sadece başörtünün Erbakan o dönemde ''Başörtülülere rektörler ve dekanlar saygı duruşuna duracak'' ve ''İmam hatipler arka bahçemizdir'' beyanları Türk Milleti'nin gençlerine büyük zarar vermiştir. Uyuyan yılanı uyandırmıştır. Bu gerçekleri herkesin bilmesini isterim. Ne de olsa bizim yakın tarihimizdir.
Tesetür veya örtünmek farzdır. İsteyen istediği gibi örtünür. Türban, başörtüsü, eşarp, yazma, çember, çarşafla örtünebilir; isteyen de yorganla örtünsün. O tamamen o kişinin tasarrufundadır ve ne giydiği sadece kendinin problemidir.
Burada bazen birbirimizi çok kırıyoruz. Bu da kul hakkına giriyor. Herkesden rica ediyorum birbirimizi kırmayalım.
Hangi filmden bu?Hangi is? hangi as? Kendisi gelmeden once de issizlik vardi, simdi de var. ama o zamanin calisanlari Koc'un, sabancinin, ve daha bilumum zengin fabrikalarinda calisirken bugunun parasinin en az iki uc kati ucret alirlardi, sendikalar her sene toplu is sozlesmesi yaparken bu zenginlerin anasini aglatirlardi. Simdi ayni fabrikalar kadraolu isci almiyor, uc bes paraya sozlesme ile adam calistiriyorlar, dogru durust hic bir hakkin yaok, adam istedigi an disardasin.
Yerli ucagimiz, tankimiz vardi da Israile neden binlerce dolar kazandiriyoruz savunma sanayisinde? Neden gobekbagimiz var, adamlar alay ediyorlar bizle, mallarimizi boykot ediyorlar Israilde, biz oyle sus pus bon bon bakip "ama bizim ticari iliskilerimiz vaaar.." diyoruz?
Yol, hastane her zaman yapildi ve yapilmaya devam ediyor. En buyuk istihdam kapisidir yol insaatlari, hic bir iktidar bundan geri durmadi zaten.. Kopruler, parali yollar havadan gelmedi kucuk hanim... AKPden once de araba kullaniyorduk biz..
Ogrencilere (simdi ici bos olan) kitaplari ucretsiz verme projesi de Cem Uzan'in secim vaadiydi. Baksaniza, Marmaray bile Abdulmecit'in mi ne projesiymis, AKP'nin kendine ait bir projesi hic olmadi ki hanim.. Hepsi calinti..
Hastanelerdeki hizmete gelince... Sansin varsa iyi doktora denk gelirsin, yoksa ozele gidip dunya para bayilirsin. aldigin ilacin ve devlet hastanesinde oldugun muayenenin ucreti emekli maasindan dusulur, maas kusa cevrilir. Eskiden kuyruk beklerdik ama ayni gun muayene olup ilacimizi alirdik. Ilac ucuzdu, odedigimiz %20, hesap sasmazdi. Maas aynen cepte yani.. Iyisini istersen gider profesorune muayene olurdun disardan bir muayene ucretine, sigortada hic beklemeden her turlu testini, ameliyatini da pasa pasa olurdun zamaninda.. Aylarca olmeyi beklemezdin yane... Bilmem anlatabiliyor muyum?
Erdogan'in ben bu zamanda hic bir artisini goremiyorum, memleket her zaman ileri godiyordu zaten, yillarca geri gitmedik ki biz ondan once.. Ama eksiler girla... Adalet sistemi coktu. Hukuk yerlerde.. Insanlar yillarca hucrelerde curutulduler bu kokusmus hukuk ve adalet sayesinde... PKK terorist basi adam oldu ahkam kesiyor Imrali'dan, tehditler savuruyor, bizim basbakanimiz gidip elinde PKK bayragi ile Diyarbakir'da sozumona Kurdistan baskani teroristbasi ile elele poz veriyor, aglasiyor... Rusya'dan baslayarak butun cevremizdeki komsularimizla dusman olduk bozuk dis politikalari sayesinde.. Daha saysacam da sayfalar yetmez.. Boyle diktator sadece isteyenlerin basina olsa ne iyi olurdu di mi? Hem belki sizin ayakkabi kutulariniz da sebeplenirdi biraz bu isten...
Bu konuda bilgili birine benziyorsunuz biraz bahseder misiniz hdpden benim cok malumatim yok acikcasi.
Buraya kadar dedikleriniz tamam ancak ozerklik ve anadil istekleri beni esas korkutan cunku bu sekilde aramizda ucurumlar olacagini dusunuyorum ben de has be has turk degilim koken olarak cerkesim ancak her seyden once tc vatandasiyim neden biz boyle bir baski gormuyoruz :26: kimse aramizda cerkesce konusmamiza karismiyor biraz bu siyaseti gudenlerde buluyorum hatayi neden sadece kurtlere boyle bi baski zulum olsun ki? Acaba hatalari var midir bu tepkiyi gormusler. Tartismak icin degil meraktan soruyorum.
Yine kafamda deli sorular :)) ""
Kürtlerin geçmişlerini ve yaşadıklarını iyi bilmek gerek diye düşünüyorum
Diyarbakır cezaevi Kürt hareketinin başlangıç noktası aslında
O cezaevinde o insanlara yapılan işkenceler ne burada anlatılır ne kitaplara sığar ,bunu durdurabilmek için kendilerini yakan mahkumlar .
12 Eylül, Kürt sorununa herkesin dikkatini çekti, bu sorunu dünyaya duyurdu. Cezaevindeki vahşet olmasaydı, Kürt meselesi bu ülkede bu kadar erken açığa çıkmazdı. Diyarbakır Cezaevi'ndeki insanları birer militan haline getirdiler. Bunların %80'den fazlası dağa çıktı. İnsanın oradaki vahşeti gördükten sonra normal yaşama dönmesi çok zordu. "PKK hareketi 1984'te patladı" derler ya, bu tarih, Diyarbakır Cezaevi'nden ana tahliyelerin olduğu tarihtir.
Anneler çocuklarının cenazelerinde kürtçe ağıt yakamazlardı yasaktı mesela .ben cezaevinde insan pisliği yedirilecek ,bir tarafına şişeler sokulacak elektrikle cezalandırılacak bir hata işlediklerini sanmıyorum kürtlerin ki bu işkenceleri hiçbir halk hak etmez .
Yani ülkemizin geçtiği o berbat 12 Eylül süreci doğurmuştum bu halkın da korkusunu isteklerini .
Bir de şu var Eğer Türkiye gerçekten demokratik bir ülke olsaydı ABD gibi olabilseydi mesela içinde yaşayan insanları gerçekten özgür ve rahat hissettirebilseydi kimsenin özerklik ya da başka isteği olmazdı .insanları bu noktaya getiren tarihi süreci iyi bilmek ve gercekten tarafsız değerlendirebilmek lazım .
O solcu o Kürt o türbanlı o şu o bu demeden hep beraber yaşamayı öğrenebilmemiz gerekiyor. Bunun da yolu bir halkın ki (azımsanamayack kadar büyük bir halktan bahsediyoruz )isteklerini dinlemeyen geçiyor ise dinlensin ve çözülmeye çalışılsın .
Tüm dünya da örnekleri vardır İrlanda(ira ) da İspanya (eta)da bu tür sorunlar tamamen masa başında siyasetle ve anlaşmayla çözülmüştür ölecek veye öldürerek değil.
Hdp aslında Bdp ınn başlattığı siyasi akımın Kürt siyaseti olmaktan çıkıp Türkiye'ye batı ya açılma sola alternatif yaratma muhalefete alternatif yaratma çabası ve buna da olumlu bakıyorum.
Hayir. Turkiye boyle calkalanirken Amerikan siyaseti hic ilgimi bile cekmiyor.
Bu konuda bilgili birine benziyorsunuz biraz bahseder misiniz hdpden benim cok malumatim yok acikcasi.
Buraya kadar dedikleriniz tamam ancak ozerklik ve anadil istekleri beni esas korkutan cunku bu sekilde aramizda ucurumlar olacagini dusunuyorum ben de has be has turk degilim koken olarak cerkesim ancak her seyden once tc vatandasiyim neden biz boyle bir baski gormuyoruz :26: kimse aramizda cerkesce konusmamiza karismiyor biraz bu siyaseti gudenlerde buluyorum hatayi neden sadece kurtlere boyle bi baski zulum olsun ki? Acaba hatalari var midir bu tepkiyi gormusler. Tartismak icin degil meraktan soruyorum.
Yine kafamda deli sorular :))
Bir de ne kadar acik gorusluyuz desek de iki taraf olarak da kapali bakiyoruz bence ben izmirliyim cevremde chpyi gordum tanidim ona bastim oyu. Hic dusunmeden. Hatta kagitta ne yazdigina bile bakmadim son secimde. Bir an durup napiyorum dedim. Kagitta hangi parti kapatilsin onu seciniz yazsa gormeyecektimbircok insan da boyle yapiyor halktan cok partizan olmusuz[/
Kürtlerin geçmişlerini ve yaşadıklarını iyi bilmek gerek diye düşünüyorum
Diyarbakır cezaevi Kürt hareketinin başlangıç noktası aslında
O cezaevinde o insanlara yapılan işkenceler ne burada anlatılır ne kitaplara sığar ,bunu durdurabilmek için kendilerini yakan mahkumlar .
12 Eylül, Kürt sorununa herkesin dikkatini çekti, bu sorunu dünyaya duyurdu. Cezaevindeki vahşet olmasaydı, Kürt meselesi bu ülkede bu kadar erken açığa çıkmazdı. Diyarbakır Cezaevi'ndeki insanları birer militan haline getirdiler. Bunların %80'den fazlası dağa çıktı. İnsanın oradaki vahşeti gördükten sonra normal yaşama dönmesi çok zordu. "PKK hareketi 1984'te patladı" derler ya, bu tarih, Diyarbakır Cezaevi'nden ana tahliyelerin olduğu tarihtir.
Anneler çocuklarının cenazelerinde kürtçe ağıt yakamazlardı yasaktı mesela .ben cezaevinde insan pisliği yedirilecek ,bir tarafına şişeler sokulacak elektrikle cezalandırılacak bir hata işlediklerini sanmıyorum kürtlerin ki bu işkenceleri hiçbir halk hak etmez .
Yani ülkemizin geçtiği o berbat 12 Eylül süreci doğurmuştum bu halkın da korkusunu isteklerini .
Bir de şu var Eğer Türkiye gerçekten demokratik bir ülke olsaydı ABD gibi olabilseydi mesela içinde yaşayan insanları gerçekten özgür ve rahat hissettirebilseydi kimsenin özerklik ya da başka isteği olmazdı .insanları bu noktaya getiren tarihi süreci iyi bilmek ve gercekten tarafsız değerlendirebilmek lazım .
O solcu o Kürt o türbanlı o şu o bu demeden hep beraber yaşamayı öğrenebilmemiz gerekiyor. Bunun da yolu bir halkın ki (azımsanamayack kadar büyük bir halktan bahsediyoruz )isteklerini dinlemeyen geçiyor ise dinlensin ve çözülmeye çalışılsın .
Tüm dünya da örnekleri vardır İrlanda(ira ) da İspanya (eta)da bu tür sorunlar tamamen masa başında siyasetle ve anlaşmayla çözülmüştür ölecek veye öldürerek değil.
Hdp aslında Bdp ınn başlattığı siyasi akımın Kürt siyaseti olmaktan çıkıp Türkiye'ye batı ya açılma sola alternatif yaratma muhalefete alternatif yaratma çabası ve buna da olumlu bakıyorum.
Size katiliyorum bende izmir de yaşiyorum ve burda çoğu kişi chp ye gözü kapali veriyor kim olduğu hic muhim değil yeterki chp olsun bizim ivin hizmette ne yaptigida hic onemli degil oysa parti degil de adam tutmak daha iyi olur takim tutar gibi parti tutuyoruz...
Onemli değil kimseyi bilerek isteyerek kirmam ama oluyor bazen istemeden de olsa
Allahım ya siz ne ictiniz arkadaşim ben ne diyorum siz ne alıyorsunuz ben işsizlik var mi dedim bi anlayinda öyle yazin birde bana alintilarla gelmeyin....
Sizin zihniyetiniz belli başörtülü bayanlar yatin kalkin başı acik arkadaslariniza dua edin zira onlar olmasaydi zor okurdunuz....
Diyecek sozum yok baska....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?