8 yıllık eğitim geldiğinde benim ikinci dili öğrendiğim anadolu liselerinin ortakul bölümü kaldırıldığında neredeydiniz ? Lütfen beni yanlış anlamayın taraf ta yapmayın ama Sezar'ın hakkını da Sezar'a verin ...
Bana mi laf atiyorsun Kazen?Cok daha iyi yapiliyor hem de... Yanli TVlere gazetelere bagimli degilim. Hem yerel basindaki her turlu haberi, hem de dunya basinindakileri takip edebiliyorum. Ben gezi olaylarini Amerika'da CNNden naklen seyrederken sizler orada penguen belgeseli seyretmek zorunda birakildiniz. Olaylari sadece sosyal medyadan ve olayin icindekilerin cektigi videolardan seyredebildiniz, ben her taraftan.. Youtube, twitter size yasaklandi, bana serbest.. Hersey bir yana, ben baska bir ulkede insanin ne kadar insanca yasayabildigine, idarecilerinde ne gibi vasiflarin on ve vazgecilmez olduguna, adaletin, hukukun ne kadar onemli ve dokunulamaz oldugu kadar milletin en alt seviyesinden baslayarak en ust seviyesine(baskan dahil) esit isledigine ve herkesin hakkinin ve esitligin kanunlarla korunduguna burada sahit olan bir insan olarak; kendi memleketimle karsilastirdigimda gordugum manzaradaki kokusmuslugu, rezaletleri orada Turkiye'de yasayan bir insandan cok daha net bir sekilde gorebiliyorum.
Yasadigim ulkenin baskani Obama, seveni oldugu kadar sevmeyeni de var.. Neyse, herkes gibi iste... Ben onunla ilgili yolsuzluk, rusvet tapelerinin ortaliga dokulmesini dusunemiyorum bile... Burada kizilca kiyametler kopar, aninda aciga alinip aklanincaya dek de o koltugun yuzunu goremezdi herhalde.. Burada yargilama hemen basladigi icin sorun da olmaz, oyle yok secim oncesi, manidar zamanlama filan da dinlemez Amerika. Zamaninda en basarili Amerikan baskanlarindan biri sayilan Clinton'u karisini aldattigi icin 40 gun boyunca yargilamislardi. Yolsuzluk, rusvet, ayakkabi kutulari ne demek? Ucururlar adami burda aninda..
selahattin demirtaş:
vicdani ret haktır.
kürtaj kararı kadına bırakılmalıdır.
halklar eşit olmalı.
anadil üzerindeki tüm baskılar kaldırılmalı.
kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık olmalı, partinin yönetici kademelerinde eşbaşkanlık sistemi ile en az 1 kadın bulundurulmalı.
cumhurbaşkanı halk meclisleriyle (genç-engelli-işçi-kadın-lgbti) beraber hareket etmeli.
cumhurbaşkanı sokakta halkla birlikte olmalı.
devlet gencini asayiş sorunu olarak görmemeli.
lgbti bireyler üzerindeki tüm baskı ve nefret söylemleri son bulmalı, nefret suçu anayasalaşmalı.
aleviler üzerindeki tüm baskılar kaldırılmalı, cemevi ibadethane olarak kabul edilmelidir.
diyanet işleri kaldırılmalı, zorunlu din dersine son verilmelidir.
yök kaldırılmalı.
seçim barajı kaldırılmalı.
Bunları adam gibi söyleyen kadın haklarına kadın cinayetlerine tepki gösterebilen tek aday .seçilmeyecek belki ama benim için siyaseti çok başka yerlere taşıdı bile.( Kürt değilim PKK'lı ya da bölücü filan da değilim :) )
Bana mi laf atiyorsun Kazen?Cok daha iyi yapiliyor hem de... Yanli TVlere gazetelere bagimli degilim. Hem yerel basindaki her turlu haberi, hem de dunya basinindakileri takip edebiliyorum. Ben gezi olaylarini Amerika'da CNNden naklen seyrederken sizler orada penguen belgeseli seyretmek zorunda birakildiniz. Olaylari sadece sosyal medyadan ve olayin icindekilerin cektigi videolardan seyredebildiniz, ben her taraftan.. Youtube, twitter size yasaklandi, bana serbest.. Hersey bir yana, ben baska bir ulkede insanin ne kadar insanca yasayabildigine, idarecilerinde ne gibi vasiflarin on ve vazgecilmez olduguna, adaletin, hukukun ne kadar onemli ve dokunulamaz oldugu kadar milletin en alt seviyesinden baslayarak en ust seviyesine(baskan dahil) esit isledigine ve herkesin hakkinin ve esitligin kanunlarla korunduguna burada sahit olan bir insan olarak; kendi memleketimle karsilastirdigimda gordugum manzaradaki kokusmuslugu, rezaletleri orada Turkiye'de yasayan bir insandan cok daha net bir sekilde gorebiliyorum.
Yasadigim ulkenin baskani Obama, seveni oldugu kadar sevmeyeni de var.. Neyse, herkes gibi iste... Ben onunla ilgili yolsuzluk, rusvet tapelerinin ortaliga dokulmesini dusunemiyorum bile... Burada kizilca kiyametler kopar, aninda aciga alinip aklanincaya dek de o koltugun yuzunu goremezdi herhalde.. Burada yargilama hemen basladigi icin sorun da olmaz, oyle yok secim oncesi, manidar zamanlama filan da dinlemez Amerika. Zamaninda en basarili Amerikan baskanlarindan biri sayilan Clinton'u karisini aldattigi icin 40 gun boyunca yargilamislardi. Yolsuzluk, rusvet, ayakkabi kutulari ne demek? Ucururlar adami burda aninda..
açıkçası 8 yıllık eğitim geldiğinde buraları düşünememiştim.en çok da en azından kızlarımız zorunlu 8 yıl okuyacak diye düşünmüştüm.
Neyseki bizim ülkemizin liderleri binlerce insanın ölümüne sebep olan bir devleti, sizin o hayran hayran anlattığınız "obama " gibi açık açık destekliyoruz diye utanmazca beyanlar vermedi. Eğer buysa o sizin methiyeler düzdüğünüz ülke ve yönetimi..
Siz aklıma bile gelmediniz zira ben Amerika vatan(daşıyım)...
Hatta seçimlerde gittim oyumu da kullandım bunu da fotoğrafladım
Bakınız ; http://instagram.com/p/RP5i6iQTlL/
öyle düz bakıyorsunuz ki her şeyin sizin düşüncelerinizin etrafınızda döndüğünü sanıyorsunuz oysa adım geçene kadar yazılarınızı okumuyordum bile ... Zira çok agresif ve at gözlüğü ile bakarak yazıyorsunuz... Orada ki yaşamı sizden iyi bildiğimi düşünüyorum siz nasıl burayı bizden iyi biliyorsanız...
işte kimse buradan bakmadı kolej okuyamayanlar dil eğitimini en iyi alacağı 12-13 yaşında düz ortaokula gittiler ! Ben şanslıydım, oğlumda şanslı peki imkanı olmayanlar ?
Ben de kurt degilim. Pkkli da degilim.
Bir sey itiraf etmek istiyorum tum vaatleri cok guzel. Ozgurlukcu. Arzuladigim gibi.
Adamin edebiyle tasi gedige koymasi da beni gulumsetiyor ancak itiraf ediyorum korkuyorum... bu yuzden oy veremem kendisine...
Arka plandaki istek ve arzulari beni korkutuyor. Siz cekinmiyor musunuz?
Resim cok guzelmis..
bunu itiraf etmek bile demokratlıktır. Düşünceye saygıdır, sizinle aynı düşünüyorum... Korkmayın yazın ...
evet çok şanslısınız,maalesef küçük bir ilçede yaşayan bizim çocuklarımız için imkan yoktu.halbuki dil öğretmeni oğlumdan çok memnundu ama çaremiz de yoktu
Siz ölen bir insanın arkasindan "boşboğaz" demekle kul hakkına girmiyormusunuz? Kaldı ki o insan Türkiye siyasetinde önemli görevler almış ve başarılı hizmetler yapmış biri.
Açıkçası korkmuyorumBen de kurt degilim. Pkkli da degilim.
Bir sey itiraf etmek istiyorum tum vaatleri cok guzel. Ozgurlukcu. Arzuladigim gibi.
Adamin edebiyle tasi gedige koymasi da beni gulumsetiyor ancak itiraf ediyorum korkuyorum... bu yuzden oy veremem kendisine...
Arka plandaki istek ve arzulari beni korkutuyor. Siz cekinmiyor musunuz?
eğitim zorunlu olarak 4 + 4 + 4 = 12 sene ama canım Anadolu liseleri ne durumda ? Adı lise ama bizleri ortaokul seviyesinde eğitime alıyorlardı ya bugün ? Nerede benim dil eğitimi veren okullar ? Bitti gitti !
filler savaştı çimler ezildi ....
Tesekkur ederim yazmaktan korkmak degil de hdpyi cok tanimiyorum acikcasi daha cok bdp gundeme geldi dolayisiyla acaba ayni amaclari guder mi ulkemin bazi topraklari elden gider mi endisesi tasiyorum keske bundan da bahsetse
Bu arada amerika yorumunuza katiliyorum oradaki ozgurlugu ahlaksizlik olarak niteleyenler olsa da gercekten keske o kadar demokrat olabilsek..
Eki Görüntüle 1210001
bir de bu var.madem imam hatip sizler için bu kadar önemli neden kendi çocuklarınızı göndermiyorsunuz
Neyseki bizim ülkemizin liderleri binlerce insanın ölümüne sebep olan bir devleti, sizin o hayran hayran anlattığınız "obama " gibi açık açık destekliyoruz diye utanmazca beyanlar vermedi. Eğer buysa o sizin methiyeler düzdüğünüz ülke ve yönetimi..
tamamen duygusal : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?