Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken bizde nabzı ölçelim !

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tercihiniz hangi isim olur ?

• Ankete Katılan
    275

açıkçası 8 yıllık eğitim geldiğinde buraları düşünememiştim.en çok da en azından kızlarımız zorunlu 8 yıl okuyacak diye düşünmüştüm.

Siz aklıma bile gelmediniz zira ben Amerika vatan(daşıyım)...

Hatta seçimlerde gittim oyumu da kullandım bunu da fotoğrafladım

Bakınız ; http://instagram.com/p/RP5i6iQTlL/

öyle düz bakıyorsunuz ki her şeyin sizin düşüncelerinizin etrafınızda döndüğünü sanıyorsunuz oysa adım geçene kadar yazılarınızı okumuyordum bile ... Zira çok agresif ve at gözlüğü ile bakarak yazıyorsunuz... Orada ki yaşamı sizden iyi bildiğimi düşünüyorum siz nasıl burayı bizden iyi biliyorsanız...

Ben de kurt degilim. Pkkli da degilim.

Bir sey itiraf etmek istiyorum tum vaatleri cok guzel. Ozgurlukcu. Arzuladigim gibi.

Adamin edebiyle tasi gedige koymasi da beni gulumsetiyor ancak itiraf ediyorum korkuyorum... bu yuzden oy veremem kendisine...

Arka plandaki istek ve arzulari beni korkutuyor. Siz cekinmiyor musunuz?

Neyseki bizim ülkemizin liderleri binlerce insanın ölümüne sebep olan bir devleti, sizin o hayran hayran anlattığınız "obama " gibi açık açık destekliyoruz diye utanmazca beyanlar vermedi. Eğer buysa o sizin methiyeler düzdüğünüz ülke ve yönetimi..

açıkçası 8 yıllık eğitim geldiğinde buraları düşünememiştim.en çok da en azından kızlarımız zorunlu 8 yıl okuyacak diye düşünmüştüm.

işte kimse buradan bakmadı kolej okuyamayanlar dil eğitimini en iyi alacağı 12-13 yaşında düz ortaokula gittiler ! Ben şanslıydım, oğlumda şanslı peki imkanı olmayanlar ?

Amerika görebileceğiniz en demokrat ülkedir. Kapalı insana neden kapalısın diye sormaz açık olana da neden açıksın demez. Bunu hazmedemeyenler bunu dillendirir. İnanın liderler ile Amerikan vatandaşlarını karıştırmak ve sorgulamak çok yanlış olacaktır.

Resim cok guzelmis..

işte kimse buradan bakmadı kolej okuyamayanlar dil eğitimini en iyi alacağı 12-13 yaşında düz ortaokula gittiler ! Ben şanslıydım, oğlumda şanslı peki imkanı olmayanlar ?

evet çok şanslısınız,maalesef küçük bir ilçede yaşayan bizim çocuklarımız için imkan yoktu.halbuki dil öğretmeni oğlumdan çok memnundu ama çaremiz de yoktu

bunu itiraf etmek bile demokratlıktır. Düşünceye saygıdır, sizinle aynı düşünüyorum... Korkmayın yazın ...

bunu itiraf etmek bile demokratlıktır. Düşünceye saygıdır, sizinle aynı düşünüyorum... Korkmayın yazın ...

Tesekkur ederim yazmaktan korkmak degil de hdpyi cok tanimiyorum acikcasi daha cok bdp gundeme geldi dolayisiyla acaba ayni amaclari guder mi ulkemin bazi topraklari elden gider mi endisesi tasiyorum keske bundan da bahsetse

Bu arada amerika yorumunuza katiliyorum oradaki ozgurlugu ahlaksizlik olarak niteleyenler olsa da gercekten keske o kadar demokrat olabilsek..

evet çok şanslısınız,maalesef küçük bir ilçede yaşayan bizim çocuklarımız için imkan yoktu.halbuki dil öğretmeni oğlumdan çok memnundu ama çaremiz de yoktu

eğitim zorunlu olarak 4 + 4 + 4 = 12 sene ama canım Anadolu liseleri ne durumda ? Adı lise ama bizleri ortaokul seviyesinde eğitime alıyorlardı ya bugün ? Nerede benim dil eğitimi veren okullar ? Bitti gitti !

filler savaştı çimler ezildi ....

bir de bu var.madem imam hatip sizler için bu kadar önemli neden kendi çocuklarınızı göndermiyorsunuz

Siz ölen bir insanın arkasindan "boşboğaz" demekle kul hakkına girmiyormusunuz? Kaldı ki o insan Türkiye siyasetinde önemli görevler almış ve başarılı hizmetler yapmış biri.

Boşboğaz bir Türk deyimidir, hakaret değildir. Hatta ''boşboğazı fırına atmışlar; odunlar ıslak demiş'' diye ataözü de vardır.
Hatta ''Fol yok yumurta yok; yine aştın çizmeyi. Dam üstünede saksağa vur beline kazmayı'' da derler luzumsuz sözler üzerine

Açıkçası korkmuyorum
Arka plandaki istekleri zaten demirtaş seçilmese de Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek .
Bunun dışında Kürt halkının kazanımlar elde etmesinden şikatetçi değilim demokrasi yaşayan yüm halkların söz hakkı alabilmesi ve hak elde etmesidir.şimdiye kadar ki yöntemleri terör yoluyla oldu ve buna karşıydım ama şu anda siyaset yapıyorlar ve gayet de güzel yapıyorlar.
Milletvekillerine bir bakın halklarıyla nasıl iç içeler ,söylemlerinde ve davalarında ne kadar dürüstler.
Kadın vekillerine bir bakın nasıl kendini yetiştirmiş güçlü kadınlar ve parti onları kadın diye 2. Plana atmaktansa öne çıkarmayı tercih ediyor eşbaşkan diyor.
Muhalefet deseniz en cesurcasını yapıyorlar .
Korumaları ya da milyarlarca liraları yok
Bir halkın yıllarca dilini konuşamamış olması Diyarbakır cezaevinde ve daha öncesinde işkenceler görüp yok sayılması aslında bu kavganın temeli .benim gönlüm siyasetçilerin değil halkların barışmasından ve birbirini kabul etmesinden yana ve bunun için onların siyaset sahasında olması beni umutlandırıyor.

Kendi dillerinde eğitim istemelerini de Kürt öğrencilerle 5 yıl çalışmış bir insan olarak sonuna kadar destekliyorum olması gereken bu .milli dil Türkçe olur kendi açtıkları okullarda kürtçe eğitim verebilirler tıpkı yabancı dilde eğitim veren kolejler gibi .
Yani sözün kısası kısır kaba sığ ve tekdüze siyasetimizde yeni cesur özgür bir kimlik getirdikleri için aslında umutluyum.

Son düzenleme:

aynen çimler yani çocuklarımız ezilen.ben bu 4+4+4 sistemini anlayamadım.belki de benim çocuklarım bu devrede olmadığı için.ama pek hoş görmüyorum

Bir kaç üyemize anlattım diye hatırlıyorum ama yine anlatmakta sakınca görmüyorum. Amerika'ya yerleşmeme sebep olan arkadaşım orada öğretmen ve bir gün okul çıkışında almaya gittiğimde okuldan çıkan Sudan'lı çocukları (6-7 yaşında) başları kapalı görünce bu nasıl iş dediğinde bana cevap olarak ;
- "sana ne" dedi !
peki dedim, aradan 3-5 dakika geçtiğinde dil öğretmeni çıktı okuldan memeler fora "bu ne" dedim bu sefer de bana döndü ve "bana ne" dedi !

aslında olayın özü buydu !

Bana ne ve sana ne !

anlayana ....

Bizim ulkemizin lideri zaten bu konuda mimli, geziden, hatirladin mi? Gozu ciikan, olen ve yaralanan binlerce kisi sadece musluman degil, kendi vatandasiydi da... "irak'taki Amerikan askerlerinin sag salim eve donmelerine duaciyiz" dediginde artik ne kadar utanip utanmadigini da ona sorun isterseniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…