Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sebebi önceki iktidarların olduğu duruma düşmek istemememiz.Ben baska siyasiler demedi demiyorum.
Kotunun iyisi diye kabullenmeyi anlamiyorum. Diger siyasetcileri konusamayiz cunku bunlari duzeltecek iktidardi ve iktidarda kim vardi ?
Demokrasi bu; denerain olmazsa vazgecersin.
Rica ederim, özürlük birşey yoközür dilerim. bilmiyor olabilir diye yazmak istemiştim. haklısınız
Şu körü körüne oy verme suçlamasını benimde mantığım almıyor, ben öyle olduğunu düşünmüyorumda ve evet illa gitsin politikası ters tepiyor ama farkında değiller.sebebi önceki iktidarların olduğu duruma düşmek istemememiz.
yani biz türk bayrağına basan bir başbakan
köşkünden çıkmayan, halkla uzaktan yakından alakası olmayan bi cumhurbaşkanı istemiyoruz.
yani zırt pırt yol okul cami köprü park yapılması hoşumuza gidiyor
ulaşımın rahatlaması hoşumuza gidiyor
istediğimiz kıyafetle okula gitmek,
çocuklarımıza okulda tablet dağıtılması,
hekim seçme özgürlüğü,
istediğimiz yerde muayene olabilmek, vs vs... hoşumuza gidiyor.
neden bu kadar olumlu şeyden vazgeçip, geçmişte yaptıkları malum olan partilere oy verelim ki...
chp de MHP de akp den önce iktidardaydı. koalisyon da olsa. ne yaptılar?
kötünün iyisi demek, partileri kıyaslayabiliyoruz demek
kötünün iyisi, oy verdiğimiz partinin de hataları olduğunu, düzeltilesi gerektiğini biliyoruz demek
kötünün iyisi, kıyaslayabiliyoruz, körü körüne oy vermiyoruz demek
yani ille de bunlar gitsin de ne olursa olsun demek değil....
bunlar giderse yerine geleceklerin de ne yapabileceğini düşünmek demek...
Bende çok üzülüyorum yazık, böyle cumhurbaşkanı ne Türkiye ne dünya tarihinde yok.halkın seçtiği ve tek işi yalancılara bu böyle oldu şu şöyle oldu demeye vakti olmayan bunu bile artık bıktıgı için açıklayan bi cumhur başkanı ya adamın uğraştığı şeylere bak üzülüyorum gerçekten
bu verdiğin örnek İŞLAMLA yakından uzaktan alakası yokk.. bunu sende biliyorsundaa neden böyle şeyler paylaşıyorsun hadi bilmiyosun bilmediğin din hakkında neyi anlatıyorsun eee hadi müslüman değilsin sinirlisin islam dininee haaa o zaman şunu dee arkadaş islam fobim var benim ifrit oluyorum ben deee dede bilelimm.. yahu ben açık bir bayanım bir tek ramazanda oruç tutarım oda nazlana nazlana yani ameli eksiklerim çokkkk mevcuttur ama hiç bir zaman İSLAM budur tüü kaka diyemedim İSLAMI bir araştır yahu edep yahuu..Şimdi güllük gülistanlıkta biz mi göremiyoruz Hem resimle ne alaka onu anlamadım yani. Atatürk olan ve olabilecek şeyler hakkında konuşmuş. Bakın bu da günümüz . Arada ki fark ;
Eki Görüntüle 1565667
bilmiyorumki nesin senn.. yeminle bu kadarmı objektif bakabilir bir insann ellerine sağlık bu yazında ben üstüme düşeni aldımm.. saygılarr..Şu körü körüne oy verme suçlamasını benimde mantığım almıyor, ben öyle olduğunu düşünmüyorumda ve evet illa gitsin politikası ters tepiyor ama farkında değiller.
Gayet objektif bir analiz yapayım mı? Belki hem hükümet kanadı olarak sizler hemde muhalifler bu analizden hoşlanmayacaksınız fakat düşüncem bu.
Geçmişi bir yana koyarsak yani 2001 öncesini zira geçmiş geçmişte kaldı, ne kadar konuşsakta değiştiremeyiz, şu andaki mevcut partilerin HDP CHP ve MHP sürekli ve istikrarlı sürdürülebilir ekonomik Çözümleri olduğunu düşünmüyorum, oy vermeye az zaman kala 3-5 proje çıkarılıyor hepsi o kadar, CHP çok bariz hatalarda yaptı üstelik, hala da yapıyor, AKP gitsin diyor ama Atatürk'ün büstlerini yakanlara, bayrağımızı indirenlere birlikte iyi salladık diyebiliyor.
Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde AKP gayet yerinde bir aday gösterdi, HDP'de öyle ama diğerleri ne yaptı? Halkın hiç tanımadığı birini çatı adayı gösterdi. Bu partilerin seçimlerde aldıkları oy oranı ortalama %15-20'yi bulamazken, biz bu Kişiyi aday gösteriyoruz, sizde ona oy vereceksiniz gibi bir tavır seçmenlerinin tepkisini almış olacak ki, çoğu kişi tatilini Yarıda kesip oy vermeye bile gitmedi.
AKP'ye dayatmacı derken kendileri de aynı dayatmacılığı yaptılar, halbuki bildik tanıdık biri olsaydı durum farklı olabilirdi, hee öte yandan İhsanoğlu'nu AKP aday gösterseydi Cumhurbaşkanı seçilirdi o da ayrı bir konu.
Hükümet ilk seçildiği zamanlarda gerçekten iyi hamleler yaptı, paradan 6 sıfır atma, enflasyonun tek hanelere düşürülmesi, işsizlik oranının aşağı çekilmesi, ekonomik istikrar...
Verileri takip ettiğim için hangi noktadan sonra kırılmalar olduğunu az çok biliyorum, 2007'ye kadar süperdik, bunu Maliye bakanı vs kabul ediyor, sonrasındaki kırılmaları da kabul ediyorlar.
Baştan ürettikleri Çözümler bir yerden sonra tıkandı çünkü ekonomi, büyüme, iç ve dış borç vs verilerini düzeltmeye çalışırken ülkenin asıl kalkınma göstergesi olan üretim ihmal edildi.
Sadece tükettik, üretim yok, üretimdeki zayıflığımızı kalkınmanın ana göstergesinin yönünü yol, köprü, AVM'ler olarak belirleyip halka kalkınma budur denildi.
Fabrika var mı? Mevcutları sattık ki birçoğu aslında kardaydı ve bir yıllık kârlarına eşdeğer fiyatlara gittiler, yeni fabrikalar kurulmadı, kurulacak denilen otomobil fabrikası bile henüz ortada yok, hep gelecek tarihler veriliyor, 2023, 2030, tank uçak yaptık Dediğimiz fabrikalarda yok. Diyeceksiniz ki hepsi sattı, evet hepsinin şimdiye kadar yaptığı ortak hatalardan biridir fabrikaları satmak.
Sümerbak Beykoz'daki fabrika şu an dizi, klip, filmler için platforma çevrildi, Paşabahçe Şişecam atıl duruyor. Tekel keza öyle.
Şu an bizi götüren lokomotif sektör inşaat, Paso inşaat yapıyoruz, rezidanslar, siteler, Alıcı tıkandı mı bu iş kolu da tıkanacak.
Bundan sonrası için kalkınma planları da yok gibi görünüyor, en azından süreklilik arz edecek bir ekonomik kalkınma projeleri yok ama hiçbir partinin yok maalesef, belki ilk birkaç yılı kurtaracak Çözümleri vardır ama ya sonrası?
Bugün CHP MHP iktidar olsa ne olur? Halkı gerçekten kendilerine inandıramadıktan sonra %20'leri geçemez oy oranları, ekonomi, kalkınma, insanların kazandıkları haklar hakkında ne yapacaklar hala soru işareti, kimse sil baştan eskiden yaşadıklarını yaşamak istemez haklı olarak( giyim yüzünden okula gidememe, çalışamama vb gibi)
Bu durumda yine her Seçmen Kötünün iyisi düşüncesiyle oy verecektir partilere, sonuçta CHP MHP gibi partilere de böyle düşünerek oy vermiyorlar mı?
Ama tabii bu arada hepimiz elinde kredi kartına bilmem kaç taksit yaptığı akıllı telefonlarımız, ay sonu nasıl gelecek diye endişeli, çoluk çocuğa iş bulamamanın derdine düşmüş vatandaş olarak yaşayıp gideceğiz.
Meselenin Erdogan oldugunu anlamissinizda, sebebi vitrine konan sebepler degil, onu yanlis anlamissiniz..
Bu saydiklatiniz vitrindeki göstermelik sebepler...
Şöyle ki;
Mesele milli degerlerimiz demissiniz..
İpleri başkasinin elinde olan milletlerin milli degeri olmaz..IMF ye olan milyarlarca borc sayesinde bizim hicbir milli degetimiz yoktu herseyimiz IMF nin emrindeydi ve onlar emreder biz yapardik..Her yil para dilenirdik...Ekonomk özgürlügü olmayan milletler köle olnaya mahkumdur ve bizde köleydik..Kimseninde sesi cikmiyordu...Demekki mesele degerler degil..
Mesele atatürk demissiniz.. bu secimde aslinda koyu atatürk savunucusu olan( bu forumda da varlar) hatta en ufak olumsuz birsey söyleyeni bile mahkemelerle tehdit edenler, atatürke ve atatürkcülere küfür ve hakaret eden hdp ye oy vermislerdir..Sırrı Sakık ran atatürk ve atatürkcülere hajaret yazip aratin ve izleyin..Bir örnek olarak...
Pelin Batu ailecek hdp yd verdik diyor bu forumda sempatik sülo diye oy verenler var. Beren saat, dogan medya calisanlari beyaz türkler nisantasi etiler vb vb sözde atatürkcü ana hdp ye oy verdiler.. Yani mesele atatürkte degil..
Mesele cevre doga demissiniz..
Erdogan istanbul belediye baskani olmadan önce istanbul cöp sehirdi..Su akmayan musluklar cöp dolu sokaklar lagam haline gelmis halic, ormanlari katledip özel üniversiteler, villalar yapan zenginler... Ve yine kimselerden ses yoktu..
Demek ki mesele cevrede degil..
Mesele hak hukuk demissiniz..
Bundan önce bir basbakan cikip " Memura zam yapamiyoruz ama benim memurum isini bilir" diyor ve resmen rüşvrt yasallaşiyordu..Halk hakkini soramaz olmuştu..Faili mechuller almis basini gitmisti..Mahkemeler zenginin kölesiydi..
Yani ne hak vardi ne hukuk..
Demek ki mesele hak hukuk da degil..
Medele medeniyet demissiniz..
Halk su kamyonkari ile getirilen sulardan bidon doldurup isini görüyordu ida gelirse..İnsanlar kuyruklarda ölüyordu..Hastaneler sabahin 2 sinde kuyruga giren ama yinede muayine olamayan ilac alamayan insanlarla doluydu..En büyük sehirlerarasi yollar köy yolu gibiydi..insanlarin ölüleri, hastalari hastanelerde rdhin kalirdi..Bolu dagi tüneli bitmesine 2- 3 metre kala, bitmiyor bu, kaynakta kalmadi diye, patates deposu yapilmak icin birakildi..
Yani mesele medeniyette degil
Mesele bilim demissiniz..
İnsanlar milli birseyler üretmek gelistirmek icin urasmazdi.. Cabalanmazdi dahi..
Yani mesele bilimde degil..
Mesele kadinlar demisdiniz hele o hic degil zira bugün 10 hafraliktan sonra yapilan kürtaj cinayettir denmesine bile soksklara dölülüp benim bedenim diyenler, sevisirim evlenmem hamile kalirim dogurmam diyenler, sirf basörtüsü yüzünden zulüm gören , ikna odalarinda inletilen, hatta hatta işkence yapilan kizlari kimse kadin diye umursamadi yani mesele kadinda degil..
Mesele emek halk hic degil zira bu halk ne adam yerine konuldu nede emegine deger verildi bugüne kadar...Simdi bile, halki asagilamaya alismis zihniyet, yine, sirf tercihi yüzünden bidon kafali, dagdaki coban, örümcek kafali diye asagilayip duruyor....
Yani sözün özü mesele Erdogan ve müslümanlarin haklarini vermesi...
bu sizin içinde geçerli...Mune de yazmasa karşı görüşten kimseye haklısın demeyeceksiniz. iyi ki mune var.
Demek ki biz yazarken samimi değiliz ? Ve burda 10 kişi aynı şeyi söylüyorsa bile yalan mı söylüyor bu durumda ? Ya da sorduğun soruların cevaplarını okumuyorsun .Buradan bunu çıkartıyorum.bak canım haklı buldugum bişey olsaydı yazardım ben hep samimi ve dogru olmaya çalıştım ama RTE MIherseyin tek şuçlusu 100 yıllık Türkiye siyasetinde
Bir dini bilip bilmediğimi nerden biliyorsun ? Ya da islama karşı sinirli olduğumu nereden çıkartıyorsun ? Müslümanlarla değil müslümancıklarla benim derdim. O sınıfa girmeyenler de bundan rahatsız olmaz. İslam kötüdür , müslümanlar kötüdür diyen tek bir cümlem var mı benim ? Burada eleştirilen zihniyettir,bağnazlıktır. Verdiğim örneğin ve ülkenin islamla alakası yok değil mi ? Onlar yahudi idi doğru ! Müslümanım diye geçinen bir ülkelere bakın bakalım , hangi biri insanlıktan nasibini almış. Din adı altında , her şeyi kendilerine hak görüyorlar.bu verdiğin örnek İŞLAMLA yakından uzaktan alakası yokk.. bunu sende biliyorsundaa neden böyle şeyler paylaşıyorsun hadi bilmiyosun bilmediğin din hakkında neyi anlatıyorsun eee hadi müslüman değilsin sinirlisin islam dininee haaa o zaman şunu dee arkadaş islam fobim var benim ifrit oluyorum ben deee dede bilelimm.. yahu ben açık bir bayanım bir tek ramazanda oruç tutarım oda nazlana nazlana yani ameli eksiklerim çokkkk mevcuttur ama hiç bir zaman İSLAM budur tüü kaka diyemedim İSLAMI bir araştır yahu edep yahuu..
nedense sana yazdıktan sonra şu yazdıklarına açıklık getiriyorsun o zaman de arkadaşımm İSLAM bu değil ama onu kendilerine uyduranların yaptıklarına bir bakınn.. deeeBir dini bilip bilmediğimi nerden biliyorsun ? Ya da islama karşı sinirli olduğumu nereden çıkartıyorsun ? Müslümanlarla değil müslümancıklarla benim derdim. O sınıfa girmeyenler de bundan rahatsız olmaz. İslam kötüdür , müslümanlar kötüdür diyen tek bir cümlem var mı benim ? Burada eleştirilen zihniyettir,bağnazlıktır. Verdiğim örneğin ve ülkenin islamla alakası yok değil mi ? Onlar yahudi idi doğru ! Müslümanım diye geçinen bir ülkelere bakın bakalım , hangi biri insanlıktan nasibini almış. Din adı altında , her şeyi kendilerine hak görüyorlar.
Edebi de , dini de senden öğrenecek değilim. Benim inancım da kimseyi ilgilendirmez. O benim Yaratan ile aramda olan bir şey. Diğer insanlara kanıtlamak ya da anlatmak zorunda da değilim. Hani sizler de vardır ya Allah ile kul arasına girilmez.Ha ondan işte.
Çok şey derdim de kaldırmaz burası.Diyeceklerim bu kadar daha da polemiğe giremem.
Biri hakkında bilgin olmadan fikrin olmasın.
Bunların yaşanmadığı bir islam ülkesi gösterin o zaman bana. Kadınlara yönelik şiddet, istismar ve çocuk tecavüzlerinde islam ülkeleri açık ara farkla önde gidiyor. İslam bu değilse bile yaşanılan islam bu ! Dine bu kadar körü körüne , sorgusuz sualsiz boyun eğenlerin sonları hep bunlara benzerdir.Hep bu şekilde kendilerine uyarladılar ve hala uyarlıyorlar. Ve hala bunları doğru görüp bu yolda giderek destekleyenler var. Burada bile.nedense sana yazdıktan sonra şu yazdıklarına açıklık getiriyorsun o zaman de arkadaşımm İSLAM bu değil ama onu kendilerine uyduranların yaptıklarına bir bakınn.. deee
Arkadaşım bilirmisinki allahın dinini böyleymiş gibi gösterenlerin sonunu o kadar çok ayet varki vay o namaz kılanların haline onların kıldıkları yüzlerine fırlatılacaktır. ki onlar yetimi iterler dullara iftira atarlar... ve öyle oruç tutanlar vardırki ...tuttukları oruç sadece aç kalmalarıdır ve uykusuz kalmalarıdır.. yani senin anlattığın bu insan müsvetteleri ni.. zaten mevla anlatmışş ve karşılaşacakları sonucuda yazmışş..Bunların yaşanmadığı bir islam ülkesi gösterin o zaman bana. Kadınlara yönelik şiddet, istismar ve çocuk tecavüzlerinde islam ülkeleri açık ara farkla önde gidiyor. İslam bu değilse bile yaşanılan islam bu ! Dine bu kadar körü körüne , sorgusuz sualsiz boyun eğenlerin sonları hep bunlara benzerdir.Hep bu şekilde kendilerine uyarladılar ve hala uyarlıyorlar. Ve hala bunları doğru görüp bu yolda giderek destekleyenler var. Burada bile.
Arkadaşım bilirmisinki allahın dinini böyleymiş gibi gösterenlerin sonunu o kadar çok ayet varki vay o namaz kılanların haline onların kıldıkları yüzlerine fırlatılacaktır. ki onlar yetimi iterler dullara iftira atarlar... ve öyle oruç tutanlar vardırki ...tuttukları oruç sadece aç kalmalarıdır ve uykusuz kalmalarıdır.. yani senin anlattığın bu insan müsvetteleri ni.. zaten mevla anlatmışş ve karşılaşacakları sonucuda yazmışş..
inandığınız insanlar derkenn...???kiii eğer oy verdiğim partiden bahsediyorsan işte sana iki seçenek.. bir lider çıkıyor kiii mazisi baya uzunn ezanlar türkçeleştirilecek,,Laikliği dinin önüne koyarak (.kii aslında arkasına sığınıp nefsinin istediği..)dinin gereğini yaşamak isteyen hanımlarımıza sırf baş örtüsü taktığı için okumalarına ,doktor,avukat vs mesleklerden engelleyen,,kötülüklerin anası olan içkiyi meşrulaştırmak isteyen,kadın erkek ilişkilerinde sınır tanıtmayan bir yol izleyen,,ve kadın kollarında gizli çekilen videolar sayesinde ortaya çıkan asıl yüzleri..kii ezana ses kirliliği diyen ve sesi kısılmalı diyen baş örtüsüne bir bez parçası diyen bu öğrencileri kendi safımıza çekmemiz lazım diyenemi kii vs vs..yada bir lider çıkıyor tüm bu yazdıklarımın tam tersini yapıyor bir bak baş örtülü doktoruda görürsün,hemşireyide,, okullara üniversitelere,,ve aradaki o dengeyi sağlamış bir lideremi oyunu verirdinn.. kii bunun mazisi 13 seneee.. 13 senedir körü körüne kii senin deyiminle inandığım bu liderden ben bunları görmedimm.. lider olacak kişi önce halkı düşürmicek birbirine önce iç huzur sonra dış huzurr..heh işte bizde tam bundan bahsediyoruz. körü körüne sorgusuz sualsiz inandığınız insanların sonu bu!
inandığınız insanlar derkenn...???kiii eğer oy verdiğim partiden bahsediyorsan işte sana iki seçenek.. bir lider çıkıyor kiii mazisi baya uzunn ezanlar türkçeleştirilecek,,Laikliği dinin önüne koyarak (.kii aslında arkasına sığınıp nefsinin istediği..)dinin gereğini yaşamak isteyen hanımlarımıza sırf baş örtüsü taktığı için okumalarına ,doktor,avukat vs mesleklerden engelleyen,,kötülüklerin anası olan içkiyi meşrulaştırmak isteyen,kadın erkek ilişkilerinde sınır tanıtmayan bir yol izleyen,,ve kadın kollarında gizli çekilen videolar sayesinde ortaya çıkan asıl yüzleri..kii ezana ses kirliliği diyen ve sesi kısılmalı diyen baş örtüsüne bir bez parçası diyen bu öğrencileri kendi safımıza çekmemiz lazım diyenemi kii vs vs..yada bir lider çıkıyor tüm bu yazdıklarımın tam tersini yapıyor bir bak baş örtülü doktoruda görürsün,hemşireyide,, okullara üniversitelere,,ve aradaki o dengeyi sağlamış bir lideremi oyunu verirdinn.. kii bunun mazisi 13 seneee.. 13 senedir körü körüne kii senin deyiminle inandığım bu liderden ben bunları görmedimm.. lider olacak kişi önce halkı düşürmicek birbirine önce iç huzur sonra dış huzurr..
o daracık giyinip kapananlar tam bir safsata neye benziyor biliyomusun aşırıya kaçıp açılanlaraaa. kii ben mini etek giyiyorum hiç taşlanmadım ve keza elbise seninki boş safsataa.. bir iki kişinin yaptığı terbiyesizliği genele mal edemessinn..ben mayomla denize girerken haşemalıyıda görmek istiyorum arkadaşım ben açık olarak ünüversiteye gidip doktor oluyorsam inancı gereği örtünen arkadaşımda doktor olsun istiyorum arkadaşımm..ve o en son yazdığın 3 posta olayınada gelince.. tee işte yapacağın hakaret budurrr.. ama korkma kiblemicem seniiyaaa demek halkı birbirine düşürmücek. bacım senin liderin neler yapıyor? sen hiç okumuyor görmüyor musun? ben burda sayısal rakamlara ekonomiye enflasyona falan girmiyorum. en net şekilde sokaktan geçen insanların bile anlayabileceği şeylerden bahsediyorum. herkesin düşüncesi kendisine de olsa bazı olaylarda aklın yolunun bir olduğu örnekleri sunuyorum. 13 sene öncesinde daracık giyinip makyaj yapıp kapalı olan kardeşimiz var mıydı? bunların hepsi sizin ötekileştirdikleriniz sayesinde,güçlünün yanında duruyorlar. gerçekten kapanmak isteyip dini emirlere göre hak eden kardeşlerimiz o zamanda kapalıydı başımızın üstünde yerleri var. sizin lideriniz sokaklarda ki insanların kıyafetlerine karışır oldu. mini etek giyene cezalar kesildi. şuan kaç tane insan devlet dairelerinde oruç tutmuyorlar diye fişlendi. halbuki etnik kökeni mezhebi farklı olabilir,anlayışlı olmadınız olamıyorsunuz. bu ülkede yolsuzluk aldı başını gidiyor. sizin lideriniz üniversite sınav birincisini bile kendi belirledi,kodlanmış kitapçıklar ortaya çıktı. birde laiklik dinin önüne geçti diyorsun. laik liğin kelime anlamını açıp okusan dinin önüne geçemeyeceğini anlarsın. o kadar bilgisiz,bilinçsiz,takım tutar gibi bağlanıyorsunuz ki resmen GÜNDE 3 POSTA DAYAK YİYİP YİNE DE KOCAM DİYEN KADINLAR GİBİSİNİZ.
inandığınız insanlar derkenn...???kiii eğer oy verdiğim partiden bahsediyorsan işte sana iki seçenek.. bir lider çıkıyor kiii mazisi baya uzunn ezanlar türkçeleştirilecek,,Laikliği dinin önüne koyarak (.kii aslında arkasına sığınıp nefsinin istediği..)dinin gereğini yaşamak isteyen hanımlarımıza sırf baş örtüsü taktığı için okumalarına ,doktor,avukat vs mesleklerden engelleyen,,kötülüklerin anası olan içkiyi meşrulaştırmak isteyen,kadın erkek ilişkilerinde sınır tanıtmayan bir yol izleyen,,ve kadın kollarında gizli çekilen videolar sayesinde ortaya çıkan asıl yüzleri..kii ezana ses kirliliği diyen ve sesi kısılmalı diyen baş örtüsüne bir bez parçası diyen bu öğrencileri kendi safımıza çekmemiz lazım diyenemi kii vs vs..yada bir lider çıkıyor tüm bu yazdıklarımın tam tersini yapıyor bir bak baş örtülü doktoruda görürsün,hemşireyide,, okullara üniversitelere,,ve aradaki o dengeyi sağlamış bir lideremi oyunu verirdinn.. kii bunun mazisi 13 seneee.. 13 senedir körü körüne kii senin deyiminle inandığım bu liderden ben bunları görmedimm.. lider olacak kişi önce halkı düşürmicek birbirine önce iç huzur sonra dış huzurr..