- 11 Mart 2013
- 9.605
- 12.975
Nasıl havalı havalı yazdım değil mi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nasıl havalı havalı yazdım değil mi
ahh keşke o havada olsaydık bizde. ben böl çocuğum kaça kadar böleceksen diyorum. birde demiyormu bankanız 3 te ekledi diyye,şöyle yuppiiee diye bağırmak geliyor içimdende yer müsait değil:)Nasıl havalı havalı yazdım değil mi
Anacim herkesde ogretmenlik okuyor benim 4 5 yegende okuyor anlamadim baska meslek mi yok tabi devlet kapisi sirtini daya diye sectiriyorlar sonra atama bekleki ciksinbak işte aynı şeyi söylüyoruz mesleğini icra edemiyorsa bir insan bundan kendisimi sorumludur sence? bir öğretmen 10 sene işsiz bırakılır mı yahu.. erkek olsaydı mecbur değişik işlere girip geçimini sağlayacaktı ama zaten sorun bunun bu şekilde olması .. o zaman çocuklarımızı üniversitede onca zaman emek para harcayarak okutmanın ne anlamı var ki?
O mevzuyu biliyorum, gerçekleri ne kadar yansıtıyordu bilmiyorum ama doğalgaz'ı geceden geceye açsan bile en az 100 lira, o arada suyu ısıtmak için harcanan efor, kombinin çalışırken sarf ettiği Elektrik göz ardı ediliyor sanırım, 1 ay sadece mutfakta yemek yapmak için doğalgaz kullansan 10-15 lira yahu25 liraya doğal gaz. kendisi sanırım ukraynada yaşıyor.:)
Kesinlikle olur, daima savundugum bi orgutlenme sekli bu. Bunun olabilmesi icin yani isci sinifinin birlesip ortak hareket edebilmesi icin kapitalizmin daha da gelismesi gerekiyor sanirim. Kemiklesmesi lazim. Sert olmayan sey kirilmaz sonucta :)Of şu konu tam benlik konu.Acayip takıntılıyım bu iş muhabbetine.Keşke insanları örgütleyebilsem ve herkes bunu yapabilecek durumda olsa ya da sözünden dönmeseler.Bir toplumun en azından emeğinin karşılığını alma konusunda aşabileceği bir sorun.Burada en önemlisi çalışan insanlara ve işe ihtiyacı olan insanlara düşüyor.
Bir işverenin elemana ihtiyacı var.Buraya uygun bir eleman bulamıyorsa , başvuran kişiye istediği fiyatı vermek zorundadır.Bir adam 1.500 tl istiyorum der , başka biri 1.000 tl ye tamah ederse adam ucuz fiyat isteyeni işe alır.
Kişi bu fiyata çalışmam dese eleman mı yok der.Adam haklı,kendi cebini düşünür.Niye fazladan para versin.
Peki herkes 2.000 tl isterse ve kimse bu fiyattan aşağı bir fiyata çalışamayacağını söylerse ne olur?Adam mecbur eleman alacak ve bu fiyatı vermek zorunda kalacak.İşe olan ihtiyaç nedeniyle insanlar daha az fiyat talep edip , emeklerinin karşılığını alamıyorlar.İş ücretleri öğrencilerin çoğalması ile düşüşe geçer.Bir bekar insan ya da aile için 1.000 tl yeterli olmazken ailesinin yanında yaşayan ya da ev arkadaşları olan öğrenci için yeterli bir paradır.
Başka bir etken de ; Zengin olup paraya ihtiyacı olmayan insanların çalışmasıdır.Birebir tanıdığımın durumu buna güzel bir örnek.Ailesi zengin ve özel ünv. de okuyup mezun olan bir tanıdığım, yüksek lisans yaparak 45 puan ile atanarak devlet memuru olarak çalışıyor. Bu kişinin kesinlikle devletten aldığı 2.000 tlye ihtiyacı yok.Sadece ben okulu okudum evde boş durmayım,çalışmak için çalışayım mantığında.
İhtiyacı olduğu için değil sadece çalışmak için düşük ücretle çalışan insanlar var.
Aynı şey evler içinde geçerli.Bir aile 400 tl kira verirken bir öğrenci 4 kişi o eve 600 tl ödeme yapacağını söylerse ; ev sahibi evi öğrenciye verir.Ve ev fiyatları düşmez.
Yanlış hatırlamıyorsam 2005 senelerinde psikologların başına böyle bir durum gelmişti. Psikologların özeldeki ücretlerinin düşmesi de yine pdrcilerin daha düşük maaş talep etmelerinden kaynaklanmıştı.Adam psikologa 1.500 verene kadar yeni mezun bir pdr'ciyi alıp yarı fiyatına çalıştırabiliyordu.
Bu şekilde en güzel örgütlenenler fizyoterapistlerdi kimse 4.000 tlden aşağı fiyatı kabul etmiyordu.Mecbur işe alanlar bu ücreti ödemek zorunda kalıyordu.Son durumları nedir onu şu an bilmiyorum.
Kısa ve anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalıştım ama uzun oldu galiba.Daha anlatırım da kafanı şişirmeyeyim.İnsanların bu şekilde birleşmesini sağlamayı çok istiyorum ama bu çok zor.Herkes işi bıraksa kim kaç gün sabredecek ya da biri hemen yerine girecek.Sence olur mu Marksist kız ?
Anacim herkesde ogretmenlik okuyor benim 4 5 yegende okuyor anlamadim baska meslek mi yok tabi devlet kapisi sirtini daya diye sectiriyorlar sonra tama bekleki ciksin
artık tıp, hukuk gibi bölümler haricinde iş bulmak devlette de özelde de cok zor..Anacim herkesde ogretmenlik okuyor benim 4 5 yegende okuyor anlamadim baska meslek mi yok tabi devlet kapisi sirtini daya diye sectiriyorlar sonra atama bekleki ciksin
Bozdur bozdur harcacanım herkes bayramda ikramiye bekler ya eskiden devlette öyleydi kardeşimin bankasında balon dağıtmışlar,kardeşim bakıp bunu ne yapıcaz demiş
Aaa bak aşk olsun, öğretmenliği gerçekten sevdiği için okuyanlara haksızlık buAnacim herkesde ogretmenlik okuyor benim 4 5 yegende okuyor anlamadim baska meslek mi yok tabi devlet kapisi sirtini daya diye sectiriyorlar sonra atama bekleki ciksin
kardeşim içinden başka bir şey demişte burada yazmak olmazBozdur bozdur harca
Kesinlikle olur, daima savundugum bi orgutlenme sekli bu. Bunun olabilmesi icin yani isci sinifinin birlesip ortak hareket edebilmesi icin kapitalizmin daha da gelismesi gerekiyor sanirim. Kemiklesmesi lazim. Sert olmayan sey kirilmaz sonucta :)
munecim devlete sırtını dayamayı istemek her türk gencinin hakkı,devlette sosyal hakların en üst seviyededri,senin parasız mesaiye bırakmaz,çalıştığın saat bellidir,yaşamın ona göre düzenli olur,ev hayatında iş hayatında,neden bunu istemek yanlış olsunkiAaa bak aşk olsun, öğretmenliği gerçekten sevdiği için okuyanlara haksızlık bu
Benim kızım daha ortaokulda başladı ben çocuk gelişimi okuyacağım diye, o yüzden de onu direkt meslek lisesine yazdırdım, çocuk gelişimini seçti, herkes oturdu tek tek konuştu onla, yalan yok bende dediler bu meslek zor, bir süre sonra üzülürsün vs yine de vazgeçmedi, çocuklara aşık çünkü.
Ama merak etmeyin biz kamuya dayatmayız sırtını, zaten girme kızım KPSS'ye diyorum
Güzel yaklaşım.Ben görür müyüm o günleri bilmem.Ama kapitalizmin son çırpınışları gibi geliyor bana bu kredi kartı olayları bir darbe vurdu,ellerinde ev - araç kredileri kaldı bir kez daha patlarsa toplayamazlar gibi geliyor.
Bak bunu görmek istiyorum,belki sınıfsız bir toplum doğar
Severek isteyerek okuyana lafim yok tabiki ama uyanik milletiz bir ara besyo modaydi herkesssss ama acikta kalinca cogu diger bolumlere kaydilarAaa bak aşk olsun, öğretmenliği gerçekten sevdiği için okuyanlara haksızlık bu
Benim kızım daha ortaokulda başladı ben çocuk gelişimi okuyacağım diye, o yüzden de onu direkt meslek lisesine yazdırdım, çocuk gelişimini seçti, herkes oturdu tek tek konuştu onla, yalan yok bende dediler bu meslek zor, bir süre sonra üzülürsün vs yine de vazgeçmedi, çocuklara aşık çünkü.
Ama merak etmeyin biz kamuya dayatmayız sırtını, zaten girme kızım KPSS'ye diyorum
munecim o arkadaşın çocuğu yok,yemek için fiş veriliyormuş karıkoca çalışıyor,çocuk yoksa peteği açmaz yorgan altındada durursun,o arkadaşın yazdıkları türk aile standartına uygun değil gerçeği yansıtmıyor sonuçta,çoluk çocuk varsa akşam tencere kaynayacak ev ısınmak durumunda öyle değilmiO mevzuyu biliyorum, gerçekleri ne kadar yansıtıyordu bilmiyorum ama doğalgaz'ı geceden geceye açsan bile en az 100 lira, o arada suyu ısıtmak için harcanan efor, kombinin çalışırken sarf ettiği Elektrik göz ardı ediliyor sanırım, 1 ay sadece mutfakta yemek yapmak için doğalgaz kullansan 10-15 lira yahu
Biz müsriftik o zaman bana 250 liranın altında gelmezdi, ki benim petekler bildiğin eski tip döküm petekti, ısındığında kolay kolay soğumazdı diğerleri gibi.
Elektriği 25 lira yapacak bir formül var mı acaba o da 100 liranın altında gelmiyor hınzır
E ama bak dayanmak olarak görülüyor, ciddiyim ben daha baştan dedim kıza, girme KPSS falan diye, kendini geliştir, özelde çalış dedim, varsın iş güvencesi olmasın, ondan ekmek isteyen yok su isteyen yok, biz o çok istedi diye destekliyoruz mesleğini, yoksa normalde işi hazır, biz başına baki değiliz, kız evladı mesleği olsun kimseye Muhtaç olmasın diye zaten yaptık biz yatırırımızı.munecim devlete sırtını dayamayı istemek her türk gencinin hakkı,devlette sosyal hakların en üst seviyededri,senin parasız mesaiye bırakmaz,çalıştığın saat bellidir,yaşamın ona göre düzenli olur,ev hayatında iş hayatında,neden bunu istemek yanlış olsunki
bizde o tarz bir birleşme olmaz,1500 ü beğenmeyen bir ünüversite mezunu işten çıksa iki ünüversite bitirmişi hemen onun yerine geçerGüzel yaklaşım.Ben görür müyüm o günleri bilmem.Ama kapitalizmin son çırpınışları gibi geliyor bana bu kredi kartı olayları bir darbe vurdu,ellerinde ev - araç kredileri kaldı bir kez daha patlarsa toplayamazlar gibi geliyor.
Bak bunu görmek istiyorum,belki sınıfsız bir toplum doğar
inşallah rabbim gönlünüzce olmasını nasib eder..E ama bak dayanmak olarak görülüyor, ciddiyim ben daha baştan dedim kıza, girme KPSS falan diye, kendini geliştir, özelde çalış dedim, varsın iş güvencesi olmasın, ondan ekmek isteyen yok su isteyen yok, biz o çok istedi diye destekliyoruz mesleğini, yoksa normalde işi hazır, biz başına baki değiliz, kız evladı mesleği olsun kimseye Muhtaç olmasın diye zaten yaptık biz yatırırımızı.
Hmmm bak ben oraları bilmiyorummmmunecim o arkadaşın çocuğu yok,yemek için fiş veriliyormuş karıkoca çalışıyor,çocuk yoksa peteği açmaz yorgan altındada durursun,o arkadaşın yazdıkları türk aile standartına uygun değil gerçeği yansıtmıyor sonuçta,çoluk çocuk varsa akşam tencere kaynayacak ev ısınmak durumunda öyle değilmi