evlaefe
şunu anlatmaya çalışıyoruz.. o harcamaların hepsi ama hepsi kredi kartı ile yapılıyor.. o lüx telefonlar, lüx yemekler hep kartla yani borçla yapılıyor.. bak kendin diyorsun üzerinde kıyafeti olmayan adamın elinde 3000 liralık telefon var diye.. nasıl var sence? geliri çok yüksek olsa üzerine bir şeyler alır değil mi?
bizim ülkede "lüx yaşam" hevesi var, cepte para yokken X lokantada yer bildirimi yapmak için yemeğe gidenler var mesela.. bu alım gücünün iyi olduğunu değil, çok sağlam bir şekilde uçuruma gittiğimizi gösterir.. hep söylüyorum ve hep söyleyeceğim şu forumda kaç kişi kredi kartının aylık tutarının tamamını ödeyebiliyor?
gelelim "iş var ama sen beğenmiyorsun" kısmına.. sana çok yakınımdan örnek vereyim, bir kere daha örnek vermiştim gerçi.. 2 üniversite mezunu, Amerikada master'ı var, ama iş bulamadı.. söyler misin bana bu çocuk neden kasiyerlik yapmak zorunda? eğer bu özelliklere sahip biri kasiyerlik yapmak zorundaysa vah ki ne vah, neyi savunuyoruz o zaman.. öyle yüksek de değil 3000 lira maaş istedi (yoksulluk sınırı 4,500tl) ve işverenin verdiği cevap: "ben 2 dil bileni 1500'e çalıştırıyorum" oldu.. söyler misin bana bir insan eğitimine harcadığı parayı çalışırken çıkaramıyorsa neden okuyor?
sen de biliyorsun bu konunun savunulacak bir tarafı olmadığını aslında ya neyse..