Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1500 Liraya Alınmış Bardak Yok

hep söylüyorum ve hep söyleyeceğim şu forumda kaç kişi kredi kartının aylık tutarının tamamını ödeyebiliyor?

Şu kısmı defalarca bende sordum, hatta ev ve arabayı nakit alabilen sayısını da merak ediyorum, banka kredisi, konu komşudan borç Alıp parayı denkleştirmeyen, aile desteği olmadan, kendi cebindeki nakit parasıyla ev alanlar parmak kaldırsın:-)

Herkes alışverişi kredi kartıyla yapıyor, artık 2 liralık çoraba bile en az 4 taksit imkanı var, daha yeni birkaç Parça birşey için alışverişe gittim, 2 Kuruş için 9 taksit yapalım mı dediler:-)
Çek ordan hepsini dedim, bak bak havaya bak bendeki:KK70:

Valla şaka bir yana da insanlara kefilsiz mefilsiz kartlar banka kredileri veriyorlar artık, kart kullananlar ona 5 taksit, buna 9 taksit derken ay sonu bir bakıyor herşey için taksidi var, sanki sonra onca borcu dedem ödeyecek:KK14:

Eee bunca şeye bir haber, kredi Kartı kullananlardan bilmem kaç milyonu kart mağduru diye.

Elbette bunun sorumlusu insanlar, bilinçli tüketim yok lakin kart kullanımı alım gücünün arttığının göstergesi değil, alım gücü arttı demeniz için piyasada sıcak para dolaşımı olması gerekiyor.
Yani herşeyi nakit almanız lazım, var mı nakit alan?

Şu kısmı defalarca bende sordum, hatta ev ve arabayı nakit alabilen sayısını da merak ediyorum, banka kredisi, konu komşudan borç Alıp parayı denkleştirmeyen, aile desteği olmadan, kendi cebindeki nakit parasıyla ev alanlar parmak kaldırsın:-)

Herkes alışverişi kredi kartıyla yapıyor, artık 2 liralık çoraba bile en az 4 taksit imkanı var, daha yeni birkaç Parça birşey için alışverişe gittim, 2 Kuruş için 9 taksit yapalım mı dediler:-)

Valla şaka bir yana da insanlara kefilsiz mefilsiz kartlar banka kredileri veriyorlar artık, kart kullananlar ona 5 taksit, buna 9 taksit derken ay sonu bir bakıyor herşey için taksidi var, sanki sonra onca borcu dedem ödeyecek:KK14:

Eee bunca şeye bir haber, kredi Kartı kullananlardan bilmem kaç milyonu kart mağduru diye.

Elbette bunun sorumlusu insanlar, bilinçli tüketim yok lakin kart kullanımı alım gücünün arttığının göstergesi değil, alım gücü arttı demeniz için piyasada sıcak para dolaşımı olması gerekiyor.

Ben o soruyu görmedim ya.Benim kredi kartım yok.Şimdi millet zengin diye düşünecek de (bir yerde k.k sorduklarında yok deyince öyle diyorlar) zamanında kredi,k.k yüzünden zor durumda kaldım.Bir daha da almam dedim.Param varsa harcarım yoksa otururum.:63: Bu arada İcra dairelerindeki dosya sayısı %400 artmış durumda.Neredeyse herkes bu durumlarda :KK12:

@evlafe kız ciks ciks yerlerde gezip ( bu ciks de nasıl bir kelimeyse artık ) avm ler dolup taşıyor diyon tabi acık gecekonduya in bak bakalım kasalarda kuyruk varmı? lokantalarda sıra varmı? bırakta istinye parkın günaydınında sıra olsun tabi ..:rolleyes:

yalnız seni acaip şekilde takdir ediyorum bu kadar inanarak savunmanı hayranlıkla okuyorum ..şimdi senin mantığına göre atanamayan binlerce öğretmen gitsin başka bir işe girsin dimi ? elbette girsin boşta durmaktansa gitsin kasiyerlik yapsın vs vs.. peki ama niye yapsın ? niye okutuyoruz biz çocuklarımızı ? o zaman ortaokuldan sonra verelim bir işe çekirdekten başlasınlar geleceklerini garanti altına alsınlar senin mantığına göre.. işsizlik oranın en çok olduğu ülkelerden biri olarak neden peki 3 çocuk yapıyoruz?

Ben o soruyu görmedim ya.Benim kredi kartım yok.Şimdi millet zengin diye düşünecek de (bir yerde k.k sorduklarında yok deyince öyle diyorlar) zamanında kredi,k.k yüzünden zor durumda kaldım.Bir daha da almam dedim.Param varsa harcarım yoksa otururum.:63: Bu arada İcra dairelerindeki dosya sayısı %400 artmış durumda.Neredeyse herkes bu durumlarda :KK12:

Benim kaç arkadaşım kart mağduru oldu, aslında diğer yazımda dediğim gibi bilinçsiz tüketim kurbanı oldular, hepsinin cebinde 3-4 bankanın kartı, biriyle taksitli alışveriş, diğeriyle karttan para çekip taksitli olanın asgari ödemesini yapayım derken, bu taksitli alışverişlere çok kaptırdılar kendilerini ve gelirlerinden fazla borç içine girdiler, kartlar bir süre sonra birbirini döndüremeyince icralık oldular.

Benim var kartım ama tektir ve senelerdir bir ihtar dahi yoktur çünkü kartı taksitli alışveriş için kullanmam, insanlık hali birşey olur cepteki nakit çıkışmaz, acil durum teminatıdır kart.
Paran varsa harcarsın yoksa almazsın, bu bu kadar basit, ben ev içinde kredi çekemem, büyük konuşmayayım, Allah muhtaçta etmesin ama risktir yani, yarının garantisi var mı?

O açıdan bakarak gülmedim.:KK43:Aklıma gelen bunu yapamayacağını bile bile hükümeti desteklemeye çalışmış olduğuydu.Öyle düşündüm.Eğer durum bu değilse asla fakir diye dalga geçmem.Ben olayı yanlış anlamışımdır.
İçimizi burkma kız ,daha neleri var görmediğimiz:KK42:
biliyorum geçmeyeceğini arkadaşım ama fakirlik var bu bir gerçek kim ne derse desin

Benim kaç arkadaşım kart mağduru oldu, aslında diğer yazımda dediğim gibi bilinçsiz tüketim kurbanı oldular, hepsinin cebinde 3-4 bankanın kartı, biriyle taksitli alışveriş, diğeriyle karttan para çekip taksitli olanın asgari ödemesini yapayım derken, bu taksitli alışverişlere çok kaptırdılar kendilerini ve gelirlerinden fazla borç içine girdiler, kartlar bir süre sonra birbirini döndüremeyince icralık oldular.

Benim var kartım ama tektir ve senelerdir bir ihtar dahi yoktur çünkü kartı taksitli alışveriş için kullanmam, insanlık hali birşey olur cepteki nakit çıkışmaz, acil durum teminatıdır kart.
Paran varsa harcarsın yoksa almazsın, bu bu kadar basit, ben ev içinde kredi çekemem, büyük konuşmayayım, Allah muhtaçta etmesin ama risktir yani, yarının garantisi var mı?
yok maalesesef munecim garantimiz haklısın,bizde dikkatliyiz,fakat maalesef bilinçsiz kullanan çok var çevremde

canım fakir olmak ayıp değil ama varsa ülkende yok demek ne anlama gelir bilemiyorum,geçtiğimiz aylarda bir genç kızın burada editöre yazdığı mesajı gördüm içim burkuldu,babam bekçi asgari ücretli ben tesettürlüyüm bana kıyafet gönderebilirmisiniz yazıyordu:KK43:(

O açıdan bakarak gülmedim.:KK43:Aklıma gelen bunu yapamayacağını bile bile hükümeti desteklemeye çalışmış olduğuydu.Öyle düşündüm.Eğer durum bu değilse asla fakir diye dalga geçmem.Ben olayı yanlış anlamışımdır.
İçimizi burkma kız ,daha neleri var görmediğimiz:KK42:

yok yaw, o üye asgari ücret falan almıyor, kendisi de yazmış zaten.. asgari ücret alan kim "yetiyor, bir de üzerine biriktiriyorum" diyebiliyor ki.. kış günü kimin doğalgaz faturası 25tl geliyor.. ama bir hayli yıprattı kendini hesap yapıp üzerine para arttıracağım diye, yeter ki iddiası tutsun.. onun derdi oydu, neyse..

Müdürüm, benim taksit anlayışım 2'den ibaret.. 2'den fazla taksit yaptırdığım zaman kalbim sıkışıyor :KK53: Rabbim kimseyi borç ile imtihan etmesin, çok zor ve çok kötü. o yüzden ne zaman tv de borçlu haberi görsem içim sızlıyor. hem her şey çok pahalı hem de kartlar bedava gibi kullanıyor insanlar.

yok maalesesef munecim garantimiz haklısın,bizde dikkatliyiz,fakat maalesef bilinçsiz kullanan çok var çevremde
Insanlar bu alışveriş çılgınlığına çok özendirildi, çoraba taksit olur mu cyrptic?

X buzdolabıııııı 8 taksit, Y Makine 12 taksit, gel vatandaş kefilsiz kredi Kartı, bilmem ne kadarlık limit, hatta bir ara sana sormadan banka senin adına kart çıkarıp yolluyordu, biz kaç tane kart iade ettik öyle, istemiyorum arkadaş kartını martını, sonra o kartı kullan ya da kullanma yıllık hesap Bakım ücretleri bir birikiyor, evine kağıt geliyor, şu kadar borcunuz var diye, be hey insafsız ben mi istedim o Kartı senden?

Insanlara tatlı geldi kartla ödeme, sanki kesesinden ödemiyor, borç üstüne borç, ay sonu bir geliyor, bir hesap kitap eldeki Maaş 1000 lira borç 1.500 lira.

Almasınlar mı? Alsınlar tabii de ceplerindeki paraya göre alsınlar, sonra totalde baktığında efendim AVM'ler dolu, alım gücü arttı vs vs
Nerde annem nerde? Sitede 500 bine yakın kadınız, hadi Çıkarın cebinizden para, çokta değil 2. el 15.000 liraya araba alacaksınız her biriniz.

@evlafe kız ciks ciks yerlerde gezip ( bu ciks de nasıl bir kelimeyse artık ) avm ler dolup taşıyor diyon tabi acık gecekonduya in bak bakalım kasalarda kuyruk varmı? lokantalarda sıra varmı? bırakta istinye parkın günaydınında sıra olsun tabi ..:rolleyes:

yalnız seni acaip şekilde takdir ediyorum bu kadar inanarak savunmanı hayranlıkla okuyorum ..şimdi senin mantığına göre atanamayan binlerce öğretmen gitsin başka bir işe girsin dimi ? elbette girsin boşta durmaktansa gitsin kasiyerlik yapsın vs vs.. peki ama niye yapsın ? niye okutuyoruz biz çocuklarımızı ? o zaman ortaokuldan sonra verelim bir işe çekirdekten başlasınlar geleceklerini garanti altına alsınlar senin mantığına göre.. işsizlik oranın en çok olduğu ülkelerden biri olarak neden peki 3 çocuk yapıyoruz?
Senin agzini yerimmmmm bennnn:KK52::KK15:
Kiz ben neler biliyorum buranin koyleride var bacim cikiyrm oralarada emin ol hepsini goruyorum Benim abimin esi 10 senedir atama bekliyor 10 senede evde yatti e mubarek yatacagina calis dedim saatli ogretmenlik yapti aldi 3 kurus e gir bir magazaya calis ataman olana kadar dedim burun kivirdi ben universite okudum diye o calismayinca agbim dara dustu simdi atamasi oldu gitti urfa ya ama buna ne es dayandi ne yuva gitti giden .Azicikta kafayi kullanmak gerek mubarek.:63:

yok yaw, o üye asgari ücret falan almıyor, kendisi de yazmış zaten.. asgari ücret alan kim "yetiyor, bir de üzerine biriktiriyorum" diyebiliyor ki.. kış günü kimin doğalgaz faturası 25tl geliyor.. ama bir hayli yıprattı kendini hesap yapıp üzerine para arttıracağım diye, yeter ki iddiası tutsun.. onun derdi oydu, neyse..

Müdürüm, benim taksit anlayışım 2'den ibaret.. 2'den fazla taksit yaptırdığım zaman kalbim sıkışıyor :KK53: Rabbim kimseyi borç ile imtihan etmesin, çok zor ve çok kötü. o yüzden ne zaman tv de borçlu haberi görsem içim sızlıyor. hem her şey çok pahalı hem de kartlar bedava gibi kullanıyor insanlar.
amin canım amin

evlaefe evlaefe şunu anlatmaya çalışıyoruz.. o harcamaların hepsi ama hepsi kredi kartı ile yapılıyor.. o lüx telefonlar, lüx yemekler hep kartla yani borçla yapılıyor.. bak kendin diyorsun üzerinde kıyafeti olmayan adamın elinde 3000 liralık telefon var diye.. nasıl var sence? geliri çok yüksek olsa üzerine bir şeyler alır değil mi?

bizim ülkede "lüx yaşam" hevesi var, cepte para yokken X lokantada yer bildirimi yapmak için yemeğe gidenler var mesela.. bu alım gücünün iyi olduğunu değil, çok sağlam bir şekilde uçuruma gittiğimizi gösterir.. hep söylüyorum ve hep söyleyeceğim şu forumda kaç kişi kredi kartının aylık tutarının tamamını ödeyebiliyor?

gelelim "iş var ama sen beğenmiyorsun" kısmına.. sana çok yakınımdan örnek vereyim, bir kere daha örnek vermiştim gerçi.. 2 üniversite mezunu, Amerikada master'ı var, ama iş bulamadı.. söyler misin bana bu çocuk neden kasiyerlik yapmak zorunda? eğer bu özelliklere sahip biri kasiyerlik yapmak zorundaysa vah ki ne vah, neyi savunuyoruz o zaman.. öyle yüksek de değil 3000 lira maaş istedi (yoksulluk sınırı 4,500tl) ve işverenin verdiği cevap: "ben 2 dil bileni 1500'e çalıştırıyorum" oldu.. söyler misin bana bir insan eğitimine harcadığı parayı çalışırken çıkaramıyorsa neden okuyor?

sen de biliyorsun bu konunun savunulacak bir tarafı olmadığını aslında ya neyse..
Gozunj sevdigim cebimde varsa alirim yoksa almam.taksitlr alirsamda kesemi sıkarım ay sonu karta bindirmem.Azicikta havayi civayi biraksin millet.

Insanlar bu alışveriş çılgınlığına çok özendirildi, çoraba taksit olur mu cyrptic?

X buzdolabıııııı 8 taksit, Y Makine 12 taksit, gel vatandaş kefilsiz kredi Kartı, bilmem ne kadarlık limit, hatta bir ara sana sormadan banka senin adına kart çıkarıp yolluyordu, biz kaç tane kart iade ettik öyle, istemiyorum arkadaş kartını martını, sonra o kartı kullan ya da kullanma yıllık hesap Bakım ücretleri bir birikiyor, evine kağıt geliyor, şu kadar borcunuz var diye, be hey insafsız ben mi istedim o Kartı senden?

Insanlara tatlı geldi kartla ödeme, sanki kesesinden ödemiyor, borç üstüne borç, ay sonu bir geliyor, bir hesap kitap eldeki Maaş 1000 lira borç 1.500 lira.

Almasınlar mı? Alsınlar tabii de ceplerindeki paraya göre alsınlar, sonra totalde baktığında efendim AVM'ler dolu, alım gücü arttı vs vs
Nerde annem nerde? Sitede 500 bine yakın kadınız, hadi Çıkarın cebinizden para, çokta değil 2. el 15.000 liraya araba alacaksınız her biriniz.
aynen munecim eşim kaç defa söyledi banka bana kredi kartı tahsis etmiş almadım biri motorsikletle getirmiş hiç kabul etmeden geri göndermiş birde sürekli,3000 ..5000 kredi tahsis ettik diyorlar,babamın hayrına tahsis etmiş sanki,bankalara baksak ayvayı yemiştik şimdiye dek:KK53:

aynen munecim eşim kaç defa söyledi banka bana kredi kartı tahsis etmiş almadım biri motorsikletle getirmiş hiç kabul etmeden geri göndermiş birde sürekli,3000 ..5000 kredi tahsis ettik diyorlar,babamın hayrına tahsis etmiş sanki,bankalara baksak ayvayı yemiştik şimdiye dek:KK53:
Evet valla doğru, ya benim babam rahmetli oldu, adam öldükten birkaç ay sonra x bankası kart göndermek için aradı, kartla hiçbirşey yapmasan yıllık hesap bakım ücreti kesiyorlar, birde Bazısı biriktirir ta ki borcun artıp icralık olana kadar.

Bize de taksit kepek yapıyor, taksit yapmayız, adam alışık değil öyle şeylere, çok pimpiriklidir, taksit dedin mi adamın ruh hali değişiyor, bir anda 20 yaş çöküveriyor mazallah:KK70:
Millet bizimkinin huyunu ne bilsin, bir kere biri abi kaçırma sen bu ürünü taksit yaparız dedi, bir üstüne atlamadığı kaldı:KK70:

Universite mezunu arkadasim isbasvurusu yaptigi sirketten 1200 lira talep etti ve isveren adam 10 yillik deneyimi olan elemanima 1000 tl veriyorum sana niye 1200 vereyim dedi. Bu da bir ornek mesela.

Of şu konu tam benlik konu.Acayip takıntılıyım bu iş muhabbetine.Keşke insanları örgütleyebilsem ve herkes bunu yapabilecek durumda olsa ya da sözünden dönmeseler.Bir toplumun en azından emeğinin karşılığını alma konusunda aşabileceği bir sorun.Burada en önemlisi çalışan insanlara ve işe ihtiyacı olan insanlara düşüyor.
Bir işverenin elemana ihtiyacı var.Buraya uygun bir eleman bulamıyorsa , başvuran kişiye istediği fiyatı vermek zorundadır.Bir adam 1.500 tl istiyorum der , başka biri 1.000 tl ye tamah ederse adam ucuz fiyat isteyeni işe alır.
Kişi bu fiyata çalışmam dese eleman mı yok der.Adam haklı,kendi cebini düşünür.Niye fazladan para versin.
Peki herkes 2.000 tl isterse ve kimse bu fiyattan aşağı bir fiyata çalışamayacağını söylerse ne olur?Adam mecbur eleman alacak ve bu fiyatı vermek zorunda kalacak.İşe olan ihtiyaç nedeniyle insanlar daha az fiyat talep edip , emeklerinin karşılığını alamıyorlar.İş ücretleri öğrencilerin çoğalması ile düşüşe geçer.Bir bekar insan ya da aile için 1.000 tl yeterli olmazken ailesinin yanında yaşayan ya da ev arkadaşları olan öğrenci için yeterli bir paradır.
Başka bir etken de ; Zengin olup paraya ihtiyacı olmayan insanların çalışmasıdır.Birebir tanıdığımın durumu buna güzel bir örnek.Ailesi zengin ve özel ünv. de okuyup mezun olan bir tanıdığım, yüksek lisans yaparak 45 puan ile atanarak devlet memuru olarak çalışıyor. Bu kişinin kesinlikle devletten aldığı 2.000 tlye ihtiyacı yok.Sadece ben okulu okudum evde boş durmayım,çalışmak için çalışayım mantığında.
İhtiyacı olduğu için değil sadece çalışmak için düşük ücretle çalışan insanlar var.
Aynı şey evler içinde geçerli.Bir aile 400 tl kira verirken bir öğrenci 4 kişi o eve 600 tl ödeme yapacağını söylerse ; ev sahibi evi öğrenciye verir.Ve ev fiyatları düşmez.
Yanlış hatırlamıyorsam 2005 senelerinde psikologların başına böyle bir durum gelmişti. Psikologların özeldeki ücretlerinin düşmesi de yine pdrcilerin daha düşük maaş talep etmelerinden kaynaklanmıştı.Adam psikologa 1.500 verene kadar yeni mezun bir pdr'ciyi alıp yarı fiyatına çalıştırabiliyordu.
Bu şekilde en güzel örgütlenenler fizyoterapistlerdi kimse 4.000 tlden aşağı fiyatı kabul etmiyordu.Mecbur işe alanlar bu ücreti ödemek zorunda kalıyordu.Son durumları nedir onu şu an bilmiyorum.
Kısa ve anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalıştım ama uzun oldu galiba.Daha anlatırım da kafanı şişirmeyeyim.İnsanların bu şekilde birleşmesini sağlamayı çok istiyorum ama bu çok zor.Herkes işi bıraksa kim kaç gün sabredecek ya da biri hemen yerine girecek.Sence olur mu Marksist kız ?

ooo var ya,buna yarıldım ben :)))))))))))

Senin agzini yerimmmmm bennnn:KK52::KK15:
Kiz ben neler biliyorum buranin koyleride var bacim cikiyrm oralarada emin ol hepsini goruyorum Benim abimin esi 10 senedir atama bekliyor 10 senede evde yatti e mubarek yatacagina calis dedim saatli ogretmenlik yapti aldi 3 kurus e gir bir magazaya calis ataman olana kadar dedim burun kivirdi ben universite okudum diye o calismayinca agbim dara dustu simdi atamasi oldu gitti urfa ya ama buna ne es dayandi ne yuva gitti giden .Azicikta kafayi kullanmak gerek mubarek.:63:

bak işte aynı şeyi söylüyoruz mesleğini icra edemiyorsa bir insan bundan kendisimi sorumludur sence? bir öğretmen 10 sene işsiz bırakılır mı yahu.. erkek olsaydı mecbur değişik işlere girip geçimini sağlayacaktı ama zaten sorun bunun bu şekilde olması .. o zaman çocuklarımızı üniversitede onca zaman emek para harcayarak okutmanın ne anlamı var ki?

X