- 13 Nisan 2007
- 15.555
- 36.072
- 1.123
Buldum mesajları..
Bakın, oylamamız zaten hatırlarsanız sadece ve sadece deneme süresine ilişkindi.
Oyçokluğu ile de üyenin deneme süresinin en az 2 hafta olmasına karar verdiniz.
Sanırım burada sorun yok.
Yani deneme süresinin iki hafta olması demek, üyenin kilo farkının ikiye bölünmesi demektir.
Sonra Laydline kaptanım kendi takımında uyguladığı şu yöntemden bahsetti:
Ben de oylamaya bile gerek olmaksızın bu yöntemi karar defterimize ekledim. O dönem mesajlarına bakılırsa diğer arkadaşlarımızın da olumlu yorumlarını görebilirsiniz.
Toparlıyorum:
1- Üye deneme süresi en az 2 haftadır.
2- Üyenin yarışmaya giriş kilosu ilk Cuma kilosudur. Güncel kilosu ile giriş kilosu arasında kaç Cuma varsa fark ona bölünür. Zaten bunun detayı karar defterinde örneğiyle yazıyor.
3- Üye adına haksızlık olmaması için benim hazırladığım aylık sıralama listesinde yarışmaya girdiği günkü kilo yazılacaktır. Karne hazırlanırken de aynı şey uygulanacaktır. Bu nedenle de bildirimlerim yanına yeni üyenin takıma girdiği tarih ve kilonun not olarak düşülmesi gerekmektedir.
ve gogo kaptanım.. Senin başlatacağın uygulama bu çerçevenin içindeki hangi maddeyi değiştirecekse, onuı daha açık yazarak başlatırsan sevinirim..
Bakın, oylamamız zaten hatırlarsanız sadece ve sadece deneme süresine ilişkindi.
Oyçokluğu ile de üyenin deneme süresinin en az 2 hafta olmasına karar verdiniz.
Sanırım burada sorun yok.
Yani deneme süresinin iki hafta olması demek, üyenin kilo farkının ikiye bölünmesi demektir.
Sonra Laydline kaptanım kendi takımında uyguladığı şu yöntemden bahsetti:
Bu sorunu bence şu şekilde çözebiliriz. Benim uyguladığım yöntemi anlatayım kısaca. Üye takıma ilk geldiğinde her hangi bir işlem yapmıyorum. Hafta içi de olsa hafta sonu da olsa önemli değil. Geldikten sonra ilk cuma bildirimini yapıyor. O bildirim benim için üyenin yarışmaya başlangıç kilosu oluyor. İkinci cuma bildiriminde önceki cumanın kilosu ilk kilosu oluyor. Eğer üyeyi üçüncü haftaya bekleteceksem ise yarışmaya giriş kilosu ikinci cuma bildirdiği kilo oluyor. Hem üyenin kilosu bölünmüyor. Hem de sonuç oldukça adaletli oluyor. Bahar' ın bu oylamayı yapmasında ki amaç yeni başlayan her üyenin ilk haftasında çok iyi kilo vermesi. Doğal olarak bu bütün takımların ortalamasını önemli ölçüde etkiliyor.
Yeni yöntem uygulanmaya başlandığında da ben aynı sorunu yaşayacağımızı düşünüyorum. Sonuçta üyenin ilk bildirdiği kilo ödemli ve fazla kilosu olacak. İlk hafta 3 kilo verecek. İkinci hafta 1 kilo. Yine ortalaması yüksek çıkacak. Ama benim uyguladığım yöntemde bu mümkün olmuyor. Umarım anlatabilmişimdir?
Ben de oylamaya bile gerek olmaksızın bu yöntemi karar defterimize ekledim. O dönem mesajlarına bakılırsa diğer arkadaşlarımızın da olumlu yorumlarını görebilirsiniz.
Aebenim.. oylama bitsin toparlayacağım.. diyecektim ki aşağıdaki mesajı gördüm.. hemen zıplıyorum aşağıya.. (biliyorum zıplamak genelde yukarıya doğru yapılan bir eylemdir, kafa kalmadı artık idare edin)
Öncelikle benim neyim eksik.. Ben de isminle hitap etmek istiyorum sana..
Ebru'm.. Harikasın.. Süper düşünmüşsün..
Bu uygulama oylamaya bile sunulmayacak kadar mükemmel..
Evet.. bu durumda deneme süresi oylamamız bitsin, ucuna da senin uygulamanı ekleyeyim.
Yeni üye formatımızı oturtup karar defterine eklerim.
Bir de kendime yeni üye takibi konusunda yardımcı atayacağım.. Bundan sonra yeni üye bildirimlerini yardımcım kontrol edecek. Adı belli.. Sweetdimple. Hayır deme hakkı var.. Hayır derse 2. kişi de hazır aklımda, 3. kişi de.. efenime söyleyeyim 4. kişi de..
Olmadı Bulut'u atarım..
Toparlıyorum:
1- Üye deneme süresi en az 2 haftadır.
2- Üyenin yarışmaya giriş kilosu ilk Cuma kilosudur. Güncel kilosu ile giriş kilosu arasında kaç Cuma varsa fark ona bölünür. Zaten bunun detayı karar defterinde örneğiyle yazıyor.
3- Üye adına haksızlık olmaması için benim hazırladığım aylık sıralama listesinde yarışmaya girdiği günkü kilo yazılacaktır. Karne hazırlanırken de aynı şey uygulanacaktır. Bu nedenle de bildirimlerim yanına yeni üyenin takıma girdiği tarih ve kilonun not olarak düşülmesi gerekmektedir.
ve gogo kaptanım.. Senin başlatacağın uygulama bu çerçevenin içindeki hangi maddeyi değiştirecekse, onuı daha açık yazarak başlatırsan sevinirim..