- 13 Nisan 2007
- 15.555
- 36.073
- 1.123
Son zamanlarda birinci olan arkadaşlarımızın kuralları uygulayıp, paylaşımda bulunmaları çok güzel.Selam Bayanlar..
Ben 4. takimin uyesiyim... Bu hafta takim olarak cok guzel bir basari elde ettik.. Takim kaptanimdan hem takimimizin birinci oldugunu hemde bireyselde.1 ci oldugumu ogrendim.. Bu gercekten beni cok mutlu etti ve buraya bir haftada nasil 2kg 600 gr verdigimi yazmami rica etti.. Ilk once sunu soylemem gerekir kilo vermemde en buyuk faydasi olan takimimdaki kaptanim ve ordaki arkadaslarim... Onlarin destegi ve disiplini olmadan yapamazdim diye dusunuyorum.. ordaki motivasyon cok onemli.. onlara tekrar tesekkur ederim.. :)
Gelelim benim yaptiklarima.. Ben tam 1 aydir bu diyet grubundayim ve surekli 1 kilo ileri geri gidiyordum.. cok saglikli yememe ragmen.. sonra sorunun fazla spor yapmadigimdan ve seker tuketimimin yuksek oldugunu dusundum.. diyet moduna giremiyorum ozaman pes ediyorum.. ama onun yerine keyfimin diyetini yapiyorum.. Nasil mi derseniz.. bazi kararlar aldim ve kendime kurallar koydum.. iste onlari sizler icin siraliyorum.
- Her sabah 2 bardak ilik su ile gune basladim. Bazen elma sirkesi ekledim.
- Sabahlari 5-10 tane altin cilek yedim kahvaltidan once.
- Kahvaltim standart bir sekilde yaptim 5 gun. Beyaz peynir, zeytin, salatalik ve domatez.
- Her gun her ogunumde mutlaka ama mutlaka salata yedim. Bol sirkeli ve limonlu.
- Haftanin 2 gunu beyaz et, 1 gunu kirmizi et tukkettim. ( yaklasik 90gram)
- Oglen yemeklerimde et tuketigim icin aksamlari genelde corba yedim yada sebze yemegi salata ile.
- Yedigim ogunlerin saatlerini onceden sabitledim ve gece saat 19:30 dan sonra bir sey yemedim.
- 3 ana ogun, ve iki ara. ( aralarda meyve yada salatalik tukettim)
- Fazla sekerli meyve tuketmedim. genelde kivi ve yesil elma yedim. Gunde en fazla 2 porsiyon.
- Kendimi hic ac birakmadim. Aciktigim zaman salatalik yedim durmadan.
- 2,5 ile 3 litre arasi hergun su ictim. Ama ilik su.
- Kesinlikle hic bir turlu, seker, pilav, patates, yag, beyaz ekmek gibi seyler tuketmedim. zeytin yagi kulandim.
- Asitli iciceklerden uzak durdum, ve sekersiz cay ictim.
- Pazar gunu kendimi kucuk bir tatli ile ødulendirip, ønumdeki haftanin seker ihtiyacini almis oldum.
- Ve en onemlisi. Haftanin 6 gunu hergun 1,5 - 2 saat arasi spor yaptim.
- 1 saat orta tempo yuruyus. Geri kalan kismini hizli tempoda kostum.
Iste yaptiklarim bunlar kizlar.. bu haftada ayni seyleri uygulamayi dusunuyorum. Belki vicudum ust uste o kadar kilo vermez ama en azindan saglikli bir sekilde ilerliyorum.. Umarim yazdiklarimin bi faydasi olur.. Herkese bol sans..
Başarı sırrını bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler ve tebrikler sevgili beste.
Zaten okudukça anlıyoruz ki; görünen köy kılavuz istemiyor.
Dengeli beslenme ve spor ikilisi sahiden de böyle mucizeler yaratıyor.