Merhaba sevgili arkadaşlar,
Aldığım kararları imzama eklediğimi biliyorsunuz. Bu kararlar doğrultusunda muhtemeldir ki, gelecek günlerde daha huzurlu olabileceğimizi ümit ediyorum.
Burada, hakkında tek bir cümle kurarak tanımlayabileceğim kişi sayısı çok az. Belki 5-6 kişi.
Çoğunuzu ismen biliyorum. Hiç kimseyle de özel bir yakınlığım yok.
Benim için bütün takımlar eşit, bütün üyeler eşit. .
Zaten böyle olmasa idi, on yıl gibi kocaman bir süre bu platform ayakta kalmaz idi.
Benim buradaki fonksiyonum şu:
Cuma yaptığınız bildirimlerde, karar defterimizde yer alan kararlara uyup uymadığınızı denetlemek.
Her hafta sonu etap raporu hazırlamak.
Mezun olan üyelerimize karne hazırlamak.
İki ayda bir bireysel liste hazırlamak.
Üç ayda bir takım analizleri yapmak.
Yani.. anlayacağınız ben ve Mr. excel temalı bir ilişkim var bu ortamda.
İnsan ilişkilerine mecbur kalmazsam girmem, olayları bilmem, yukarıda da dediğim gibi fazla kimseyi de tanımam.
Bir söz vardır.. çok severim.
Söz Cioran'a ait.
"Olay, sorduğun kişiye göre değişir."
Ortada bir karışıklık olduğunda, doğru analizi yapabilmek ve özellikle de objektif olabilmek için olaya dahil olmuş herkese sormak, sonra alınmış olan bütün bu farklı cevapları analiz edebilmek, başlangıcından bu yana da bütün süreçleri olabildiğince öğrenmiş olabilmek gerekir.
Dolayısı ile de benim yorumlama yapabilme imkanım olamaz. Çünkü yukarıda yazdıklarımı yapabilmemin imkanı yok. 7/24 burada olup, herbirinizle tek tek ilişkide olursam ancak bu imkana dahil olabilirim. Durum böyle olunca da elimdeki tek şey; kullanılan üsluptur. x takımın y kişisi kinayeli, dalga geçmeli, irrite edici, saygısızca bir mesaj yazdı ise benim için o noktada o kişi haksızdır. O mesajı neden yazdı, ne oldu da olay buralara geldi yi anlamak için yukarıda saydıklarımı yapabilmem lazım ki bu mümkün değil.
Sonuç olarak; bu tür mesajlar yazan her bir kişi, tek tek, benim nazarımda haksızdır.
Geçenlerde başıma bir şey geldi:
Arkadaşım eşiyle kavga etmiş, eşini çekiştiriyor. Dedim ki; ya sus.. ya da eşini de çağır. Çünkü bu koşulda sana yarardan çok zararım dokunur. Bana şu anda bütün anlattıkların senin gözlemlerin, subjektif bakıç açın. Ben bunlara dayalı yorum yaparsam yanlı olurum ve sana aslında zarar veririm.
Hayata, bu tür karmaşalara bakış açım bu, bir çoğunuz da beni tanımazsınız. Bunları da bu yüzden yazıyorum zaten.
Yanlı olmak, bir tarafı tutmak hayat felsefeme uygun değil.
Bu ortamda keyifli ve sağlıklı bir şekilde kilo verildi ve verilmeye devam edecek.
Ben ve Mr. Excel elimizden gelen bütün desteği vermeye devam edeceğiz.
Yarışmamıza geri dönelim. Bu yarışmada toplam 12 takım var. Her bir takımın altında da onlarca üyemiz var.
Üye... insan yani.
İnsanız yani.