Allah im insallah cuma günü guzel haber alırım ama icimdeki ses sonumun kürtaj olacagini soyluyor ve ben kötümser biri gic degilimdir. Yani hep iyimser bakarim olaylara. Bu defa içim cok huzursuz ve o yuzden dayanamayip konu actimIlk haftalarda yanılma payı çoktur. Gelişmemiş diye düşünme, bende de öyleydi, sonra sonra düzeldi, bu seferde iki hafta önden gidiyor dedi. Sonuç, nurtopu gibi bir kızım var, herşeyi tam, fiziksel zihinsel sorun yok. Olması gerektiği gibi. Iyi düşün iyi olsun.
Canim gec dollenme illa gec yumurtlamadan mi oluyor. Yani olusan embriyonun yerlesmesi uzun surmus olabilirmi? Bende bugun muayene oldum tam 1 hafta geride oldugunu farkettim ayni seyi banada soyledi doktor endise edecek bisey yok onemli olan haftaya gore kesenin boyu dedi. Sejin kese kac mm?merhabalar,
sat 1 mayıs
en son iliski 15 mayis
Hamileligimi ogrenince 14 mayisa devlete randevu almistim.
ultrasonda dr kese etrafinda kanama alani var dedi ve düşük riskine karsilik progestan verdi gunde 3 defa oral.
haftaya persembe gel,kalbini dinleyelim dedi.
tabi benim icim icimi yedi ve ertesi gün ozele gittim.
bu defa da dr kanama alani evet var ama dusuk riski oldukca düşük dedi.
progestan almaya devam edin ve dinlenin dedi.
dedi demesine ama ölçümlerde şok oldum.
6+3 sata göre,
4+4 ultrason ölçümüne göre..
tabi ben direk aaaa gelisememis mi dedim.
dr da ilk haftalarda böyle olabiliyor yakalar haftasini dedi.
ama 2 gundur bugun 3, kk de sayısız hikaye okudum hepsinde de gec döllenme ile alakalı gerilik cikmis sonuc olarak.
ama ben de gec döllenme ihtimalim hic yok.
Buraya hem icimi dokmek, hem de cumaya kadar yüreğim ağzımda tek başıma beklemek istemedigim için yazıyorum.
normalde de ailelere 4 aylik olmadan soylemeyecektik, artik asla söyleyemem netleşmeden.
icimden bir his diyor ki, bu bebegi kucagima alamicam
cunku gec dollenme olmadığı halde 2 hafta geride cikti bebegim
Allah ne derse o olacak..
Allah ima sığınmış bekliyorum sabirsizca.
Benim gibi hikayesi olan,cevresinden duyan varsa lutfen yazsin.
iyi veya kötü lütfen paylassin.
Ay simdi agliyorum resmen.Canim gec dollenme illa gec yumurtlamadan mi oluyor. Yani olusan embriyonun yerlesmesi uzun surmus olabilirmi? Bende bugun muayene oldum tam 1 hafta geride oldugunu farkettim ayni seyi banada soyledi doktor endise edecek bisey yok onemli olan haftaya gore kesenin boyu dedi. Sejin kese kac mm?
Bugunleri zehir etmeyelim kuzum kendimize banada 15 gun sonra gel dedi eger onemli bisey gorse o kadar zaman vermezdi bence. Ben kendimi 6 haftalik saniyodum meger 5misAy simdi agliyorum resmen.
Ciddi misin ayy.
Bi bakip yazacağım hemen.
Canim ben bulamadim sen bakar misin?Canim gec dollenme illa gec yumurtlamadan mi oluyor. Yani olusan embriyonun yerlesmesi uzun surmus olabilirmi? Bende bugun muayene oldum tam 1 hafta geride oldugunu farkettim ayni seyi banada soyledi doktor endise edecek bisey yok onemli olan haftaya gore kesenin boyu dedi. Sejin kese kac mm?
Bu da ozeldekiCanim gec dollenme illa gec yumurtlamadan mi oluyor. Yani olusan embriyonun yerlesmesi uzun surmus olabilirmi? Bende bugun muayene oldum tam 1 hafta geride oldugunu farkettim ayni seyi banada soyledi doktor endise edecek bisey yok onemli olan haftaya gore kesenin boyu dedi. Sejin kese kac mm?
Devlettekinde goremedim de kuzum ozeldekinde 13.4 mm yaziyor odur buyuk ihtimal e normal o zmaan benimkide 11 mmdi bugun 4+6 dedi banada. 22 mmde bebegi gorebiliriz dedi.Bu da ozeldeki
((6. haftada embiyonun boyu 5-9 mm. arasında, 7 haftada 10-15 mm. arasında ölçülür))Devlettekinde goremedim de kuzum ozeldekinde 13.4 mm yaziyor odur buyuk ihtimal e normal o zmaan benimkide 11 mmdi bugun 4+6 dedi banada. 22 mmde bebegi gorebiliriz dedi.
Embriyo boyu diyor kuzum suan bizimki kese boyu zaten kesenin boyuna gore haftayi hesapliyolar((6. haftada embiyonun boyu 5-9 mm. arasında, 7 haftada 10-15 mm. arasında ölçülür))
Bu yaziyu okudum simdi google da. O zaman 6+3 ken gittigimde yani cuma gununki ultrason ölçümü normal diyebiliriz mi ?
13.4 mm se benim kese.
Hekim kontrolundesiniz. Siz yapacaginizi yapiyorsunuz, gerisi tevekkul. Zor bir durum. Ama daha neleri olacak annesi? Guclu olun. Dikkatinizi dagitacak islere zaman ayirin. Konusmayin bu konuyu kimseyle. Beyniniz bir dinlensin.merhabalar,
sat 1 mayıs
en son iliski 15 mayis
ultrasonda dr kese etrafinda kanama alani var dedi ve düşük riskine karsilik progestan verdi gunde 3 defa oral.
6+3 sata göre,
ama 2 gundur bugun 3, kk de sayısız hikaye okudum hepsinde de gec döllenme ile alakalı gerilik cikmis sonuc olarak.
Buraya hem icimi dokmek, hem de cumaya kadar yüreğim ağzımda tek başıma beklemek istemedigim için yazıyorum.
normalde de ailelere 4 aylik olmadan soylemeyecektik, artik asla söyleyemem netleşmeden.
Simdi senin dr un demis ya onemli olan sata gore gebelik haftasiyla uyumlu olmasi diye.Embriyo boyu diyor kuzum suan bizimki kese boyu zaten kesenin boyuna gore haftayi hesapliyolar
Allah tan ne gelirse, herseye raziyim.Hekim kontrolundesiniz. Siz yapacaginizi yapiyorsunuz, gerisi tevekkul. Zor bir durum. Ama daha neleri olacak annesi? Guclu olun. Dikkatinizi dagitacak islere zaman ayirin. Konusmayin bu konuyu kimseyle. Beyniniz bir dinlensin.
Inanin geciyor. Yasayacak mi korkusu duydugumdan bu yana yillar gecti. Simdi arkasini topluyorum.Allah tan ne gelirse, herseye raziyim.
Ama cuma gunu olmadan asla beynim dinlenemeyecek zira elimden geleni yapiyorum kafami dagitmak icin.
Insallah hemen gecer gunler.
Onun sata gore dedigi 4+6ya gore 11 mm uygun canim aslinda ben bugun 5+6yim hattabenim kese seninkinden kucuk kalmisSimdi senin dr un demis ya onemli olan sata gore gebelik haftasiyla uyumlu olmasi diye.
Benim mm olarak 6+3 e uyumlu oluyor sana yazdigim az onceki o yaziya gore. Ama yine de 4+4 olculmesi zaten beni endiselendiren.
Anlatamadim mi ki :)
Yavru kuşum, öncelikle olacak ve öleceğe çağre yok. Ama yaşayacak bebeği yaptığın stresle sinirli agresif bi çocuk haline getirebilirsin . O sebeple sakinleş önce. Benim adetim bi düzenli bi düzensiz, seninle de geçmişte yazışmıştık gebe değildin o zaman. Diyeceğim şu ki ben 35. Gün kan testinde 0 gördüm. Bi hafta sonra 42. Gün idrarda pozitif, ogün kanda 170 civarı çıkmıştı ama hiç okumadım araştormadım. Doktorum Kağan Kocatepe idi, nasıl pozitif nası tatlı bi insan. Desi ki hersey yolunda, bi hafta sora bana gel kese bakalım, soraki hafta bebek, soraki hafta kalp atışı. Ve dedi ki asla başka doktora gitme, gitmen gerekirse de son adetini bi hafta geç söyle hep. 9 haftalık gebeyken devlete gidip rapor aldım bi haftalığına, doktor baktı 7 haftalık falandı . Ama doktorumun sözünü dinleyip bunları hiçama hiç takmadım. Şimdi sizin en son ilişki 15 mayıs diyorsun ya , sperm içerde 72 saate kadar yaşayabiliyor, hatta 5 güne kadar ihtimal var diye duydum, yumurta da içinde çatladıktan sonra 24 saat yaşıyor, sperm ve yumurta 3 gün sonra birleşmiş olabilir. Rahime geç tutunmuş olabilir. Çok ilginç hikayeler var bu konularda. Mesela benim oğlumun gebeliği de son ilişki tarihine göre tutmuyordu, çok şükür babasının tam bir kopyası, gözü kulağı aynı onun gibi doğdu da şüphe duymadı eşimmerhabalar,
sat 1 mayıs
en son iliski 15 mayis
6+3 sata göre,
Bak bak seni buralardan takip ediyorum gittin demek doktoraCanim gec dollenme illa gec yumurtlamadan mi oluyor. Yani olusan embriyonun yerlesmesi uzun surmus olabilirmi? Bende bugun muayene oldum tam 1 hafta geride oldugunu farkettim ayni seyi banada soyledi doktor endise edecek bisey yok onemli olan haftaya gore kesenin boyu dedi. Sejin kese kac mm?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?