- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
Ay devletteki ne o ya tek pikselCanim ben bulamadim sen bakar misin?
Bu devletteki olan.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ay devletteki ne o ya tek pikselCanim ben bulamadim sen bakar misin?
Bu devletteki olan.
Ay evet asıl konu o yahu sen onu atlamışsınYeminle ilkinde yasamadigim stresi yaşıyorum 2 hafta gerilik sebebini arastirmaktan. Kanama alanini dahi unuttum, nedense bu kismi takmiyorum.
Yavru kuşum, öncelikle olacak ve öleceğe çağre yok. Ama yaşayacak bebeği yaptığın stresle sinirli agresif bi çocuk haline getirebilirsin . O sebeple sakinleş önce. Benim adetim bi düzenli bi düzensiz, seninle de geçmişte yazışmıştık gebe değildin o zaman. Diyeceğim şu ki ben 35. Gün kan testinde 0 gördüm. Bi hafta sonra 42. Gün idrarda pozitif, ogün kanda 170 civarı çıkmıştı ama hiç okumadım araştormadım. Doktorum Kağan Kocatepe idi, nasıl pozitif nası tatlı bi insan. Desi ki hersey yolunda, bi hafta sora bana gel kese bakalım, soraki hafta bebek, soraki hafta kalp atışı. Ve dedi ki asla başka doktora gitme, gitmen gerekirse de son adetini bi hafta geç söyle hep. 9 haftalık gebeyken devlete gidip rapor aldım bi haftalığına, doktor baktı 7 haftalık falandı . Ama doktorumun sözünü dinleyip bunları hiçama hiç takmadım. Şimdi sizin en son ilişki 15 mayıs diyorsun ya , sperm içerde 72 saate kadar yaşayabiliyor, hatta 5 güne kadar ihtimal var diye duydum, yumurta da içinde çatladıktan sonra 24 saat yaşıyor, sperm ve yumurta 3 gün sonra birleşmiş olabilir. Rahime geç tutunmuş olabilir. Çok ilginç hikayeler var bu konularda. Mesela benim oğlumun gebeliği de son ilişki tarihine göre tutmuyordu, çok şükür babasının tam bir kopyası, gözü kulağı aynı onun gibi doğdu da şüphe duymadı eşimher ultrason makinası farklı, her açı farklı. 3 boyutlu bi araç sonunda. Diyorlar ki bu bebek 4 kilo üstü doğacak , sezeryana alıyorlar ve bebek 3.5 kilo değil
yani üç boyutlu bir makine o sakin ol yavrucum. Ömrü nefesi yazılmışsa doğacaktır elbet, ama sen daha oluşum aşamasındayken bu kadar olumsuzluk yüklersen sinirli agresif gergin bi insan olabilir cidden bak derin bi nefes al
Allah senden razi olsun.Ay devletteki ne o ya tek pikselben anlamadım valla bence seni devlette sat a göre yazmışlar, özel gayet boyutunu ölçmüş. Bence de geç yerleşme diye bişi var, 1 veya 2 gün oynayabiliyor, ilk haftalarda da bu büyük bi rakam. Bi de ben şeye çok inanıyorum. Herkesin yapısı farklı bak, benim oğlum karnımda da durur durur bi anda büyürdü. Doğdu doğalı öyle, normalde yeni doğan bebekler ilk 3 ay belli bi ivmeyle büyürmüş, bizimki ilk 30 gün o icmenin 3 kayı hızla büyüdü. Akşam giydirdiğim sabah dar geliyordu atakları vardı hep. Rahimde de böyle gelişimler olabiliyo bence. Mesela yarın gitsen belki bu gece öyle bi büyüme geçirdi ve 7 inci haftada çıkacak. Ama senin korkun rahimden besleniyor mu yoksa büyümesi mi durdu di mi ? Buna takıldın di mi? Ay oğlum karnımdayken de çıksa da plesentam besliyo mu hersey yolunda mı diye düşünüp durmasam diyorum. Şimdiki aklım olsa en huzurlu yeri anne karnıymış derdim
![]()
Canım hastanenin olayı o bence takma, biri oraya bişi yazmış sen ne hallere düştün eski dökümanlara gömüldün bak hersey normal. Bu şey gibi ya, kan veriyosun biyerde, iki yerde de degerin aynı ama hastanelerin ikisinin verdiği referans aralığı farklı onun gibi oldu şuan. Daha doğru düzgün bebek yok bişi yok yavrukuşum milim heryerde milim, bi hastanenin makinasının sapma ayarı daha az diğerinin daha fazla sdce bu mesele. Ohoo ben oğluma gebeyken sigortam limitsizdi arada çıkar başka doktorlara giderdim, hepsi farklı ölçerdi herşeyini, iki hafta oynadığını bilirim. Doğuma bi hafta kala perinatolog kontrolde demişti ki kordon boyna dolanmamış, rahat doğum olur stres olmayacak diye, doğumda boynundan 3 tur kordon söktülerIlk kizimin usg çıktılarına baktim.
6+1 de 18 mm cikmis ve sata göre uyumlu ölçümü.
Bunda 6+3 de 17 mm ama 4+4
Ikisinin de haftasina gore keselerinin mm si ayni ama..
4+4 un yaninda arti eksi 8d yaziyor. 8 gun az da olabilir fazla da sapma payi.
Canim hamileligin boyunca 50 tane olumlu olumsuz sey duyucaksin bazen haftasi geri cikacak bazen ileri bazen gunuyle uyumlu doktor seni uyarmadigi surece panik yapma doktor sana soylemekle yukumlu bence sakin ol gidisata gore seni onlar yonlendirir al progestani yat dinlenmerhabalar,
sat 1 mayıs
en son iliski 15 mayis
Hamileligimi ogrenince 14 mayisa devlete randevu almistim.
ultrasonda dr kese etrafinda kanama alani var dedi ve düşük riskine karsilik progestan verdi gunde 3 defa oral.
haftaya persembe gel,kalbini dinleyelim dedi.
tabi benim icim icimi yedi ve ertesi gün ozele gittim.
bu defa da dr kanama alani evet var ama dusuk riski oldukca düşük dedi.
progestan almaya devam edin ve dinlenin dedi.
dedi demesine ama ölçümlerde şok oldum.
6+3 sata göre,
4+4 ultrason ölçümüne göre..
tabi ben direk aaaa gelisememis mi dedim.
dr da ilk haftalarda böyle olabiliyor yakalar haftasini dedi.
ama 2 gundur bugun 3, kk de sayısız hikaye okudum hepsinde de gec döllenme ile alakalı gerilik cikmis sonuc olarak.
ama ben de gec döllenme ihtimalim hic yok.
Buraya hem icimi dokmek, hem de cumaya kadar yüreğim ağzımda tek başıma beklemek istemedigim için yazıyorum.
normalde de ailelere 4 aylik olmadan soylemeyecektik, artik asla söyleyemem netleşmeden.
icimden bir his diyor ki, bu bebegi kucagima alamicam
cunku gec dollenme olmadığı halde 2 hafta geride cikti bebegim
Allah ne derse o olacak..
Allah ima sığınmış bekliyorum sabirsizca.
Benim gibi hikayesi olan,cevresinden duyan varsa lutfen yazsin.
iyi veya kötü lütfen paylassin.
Valla harikasin, uzaktan beni anca bu kadar motive edebilirdin.Canım hastanenin olayı o bence takma, biri oraya bişi yazmış sen ne hallere düştün eski dökümanlara gömüldün bak hersey normal. Bu şey gibi ya, kan veriyosun biyerde, iki yerde de degerin aynı ama hastanelerin ikisinin verdiği referans aralığı farklı onun gibi oldu şuan. Daha doğru düzgün bebek yok bişi yok yavrukuşum milim heryerde milim, bi hastanenin makinasının sapma ayarı daha az diğerinin daha fazla sdce bu mesele. Ohoo ben oğluma gebeyken sigortam limitsizdi arada çıkar başka doktorlara giderdim, hepsi farklı ölçerdi herşeyini, iki hafta oynadığını bilirim. Doğuma bi hafta kala perinatolog kontrolde demişti ki kordon boyna dolanmamış, rahat doğum olur stres olmayacak diye, doğumda boynundan 3 tur kordon söktüleryani niye anlattım bunları, tıp okey tıp da bazen çok da lazım değil çok da güvenme
Hormonlarin da etkisi var bu ruh halimde.Canim hamileligin boyunca 50 tane olumlu olumsuz sey duyucaksin bazen haftasi geri cikacak bazen ileri bazen gunuyle uyumlu doktor seni uyarmadigi surece panik yapma doktor sana soylemekle yukumlu bence sakin ol gidisata gore seni onlar yonlendirir al progestani yat dinlen
Hormonlarin da etkisi var bu ruh halimde.
Aldim progestani ve yattım dediğin gibi tesadufe bak :)
Hayirli dogum diliyorum,Allah saglikla kucagins almayi nasip etsin cnm.
Allah razi olsun, boyle guzel duan icin cok ama coj sagol.Allah güzel haberler almayı nasip etsin bebeğine seni sağlıklı bir şekilde kavuştursun canım![]()
![]()
Gerçeği yazmak gerekirse cumadan beri berbat bi ruh halindeyim inisli cikisli.Kızzzzz nerdesin sen biz de seni merak ediyoruz oralarda. Düşünüp düşünüp kurdun kafanda dimi. Kuzum rahat ol bişey olmayacak inşallah. Bak endişe hormonların gayet iyi çalışıyor bence gerşey yolunda![]()
Kesinlikle kuzum sen bana çok destek oldun. Güçlü kadınsınGerçeği yazmak gerekirse cumadan beri berbat bi ruh halindeyim inisli cikisli.
Gece bile kurmaktan derin uykuya gecemiyorum, ben bu kadar sacmalayan biri degildim oysa, c.tesiden beri karnimi bile sevmez oldum sanki vazgeçtim daha cuma gelmeden. Ama silkelenmem gerek biliyorum.
Canim oncelikle hayirli olsun.merhabalar,
sat 1 mayıs
en son iliski 15 mayis
Hamileligimi ogrenince 14 mayisa devlete randevu almistim.
ultrasonda dr kese etrafinda kanama alani var dedi ve düşük riskine karsilik progestan verdi gunde 3 defa oral.
haftaya persembe gel,kalbini dinleyelim dedi.
tabi benim icim icimi yedi ve ertesi gün ozele gittim.
bu defa da dr kanama alani evet var ama dusuk riski oldukca düşük dedi.
progestan almaya devam edin ve dinlenin dedi.
dedi demesine ama ölçümlerde şok oldum.
6+3 sata göre,
4+4 ultrason ölçümüne göre..
tabi ben direk aaaa gelisememis mi dedim.
dr da ilk haftalarda böyle olabiliyor yakalar haftasini dedi.
ama 2 gundur bugun 3, kk de sayısız hikaye okudum hepsinde de gec döllenme ile alakalı gerilik cikmis sonuc olarak.
ama ben de gec döllenme ihtimalim hic yok.
Buraya hem icimi dokmek, hem de cumaya kadar yüreğim ağzımda tek başıma beklemek istemedigim için yazıyorum.
normalde de ailelere 4 aylik olmadan soylemeyecektik, artik asla söyleyemem netleşmeden.
icimden bir his diyor ki, bu bebegi kucagima alamicam
cunku gec dollenme olmadığı halde 2 hafta geride cikti bebegim
Allah ne derse o olacak..
Allah ima sığınmış bekliyorum sabirsizca.
Benim gibi hikayesi olan,cevresinden duyan varsa lutfen yazsin.
iyi veya kötü lütfen paylassin.
Merhaba cnm.Canim oncelikle hayirli olsun.
Bende buna benzer bi olay yasadim. Benimde haftasiyla uyumlu degildi. doktor basta dusuk olacagini falan soyledi bana. Baslarda 2 hafta geriden geliyodu. Hatta doktor benim adet tarihimi 10 gun ileri atti. Hic korkma. Melegim suan 1bucuk yasinda.![]()
Gec dollenme oldugunu sanmiyorum. Cunku adet e 5 varken idrarda cikti. Bence yolculugu uzun surduMerhaba cnm.
Boyle guzel hikayelerle cok iyi hissediyorum.
Acaba seninki gec dollenmeden dolayi miydi ki.
Iste buuuuuuuuu. Ben de 2 varken ogrenmistim. Seninki gibi olsun benimkide.Gec dollenme oldugunu sanmiyorum. Cunku adet e 5 varken idrarda cikti. Bence yolculugu uzun surdu![]()
Gonlunu ferah tut Allah in izniyle guzel olucak ins. Saglikli bi sekilde kucagina alicagina inaniyorum.Iste buuuuuuuuu. Ben de 2 varken ogrenmistim. Seninki gibi olsun benimkide.
Oyle gosteriyo ama imkansiz yaniBak bak seni buralardan takip ediyorum gittin demek doktorayanılma payı 8 gün yav o makinelerin , o sebeple ilk hafta ölçümlerini çok sallamayın . Kanaman fln yoksa konu yok yani. Bu arada senin yumurtlama makşneye göre adetin 20. Günü falan mı yani
??
Di mi bence de bazen birleşen sperm yumurta rahme gelip yerleşene kadar içerde bi turluyo , şehir turu yapıyo falanOyle gosteriyo ama imkansiz yanison gunlerde iliski olmamisti cunku. Bence olusan embriyo gec yerlesti cunku 6 kala hcg 3 cikmisti benim.