Cuma çıkışı, "Ayasofya, Ayasofya" diye bağıranlara Erdoğan, öyle bir cevap verdi ki

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898

Başbakan Erdoğan'dan 'Ayasofya' cevabı
Başbakan Erdoğan, Ortaköy Camii'nin açılış töreninde bazı vatandaşların "Ayasofya" diye bağırması üzerine "Yan tarafında Sultanahmet'i bir dolduralım bakalım. Sonra gerisi gelir" dedi.

Başbakan Erdoğan'dan 'Ayasofya' cevabı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , cuma namazının ardından restorasyonu tamamlanan Ortaköy Camii'nin açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan açılışta yaptığı konuşmasında, "Çok ciddi bir güçlendirme çalışması yapıldı, yanında tezyinattaki sıkıntıları aşma çabası yapıldı, bazı eksikliklerinde giderilmesi ile Büyük Mecidiye Camii bugün itibari ile hizmete başladı. Sultan Abdülmecid'in ruhuna Fatiha'lar göndereceğiz. Onlar eserleri ile kalıcı oldular" dedi.

"ECDAD İŞİ EHLİNE VERMİŞ"

Allahım bizleri camisiz, mabetsin bırakma. Mabetlerimiz ezansız, cemaatsiz bırakma" diyen Erdoğan, "Bunlar bizim geleceğimizin işaret fişekleridir. Burada 5 kez bu eser restorasyona uğradı. Bu eserin mimarisinde bir defa rol alan bir Ermeni mimardır. Ecdad bu noktada da çok farklı davranmış ve emaneti, işi ehline vermiş. Biz mimarından mühendisine işçisine kadar bu restorasyonlarda emeği geçenlere rahmet gönderiyoruz. Bu camilerimizi cemaatsiz de bırakmayacağız. Ortaköy Camii küçük, haddi aşmazsam bizim kitabımızda mescit geçer. Bu mescitler cemaatsiz kalmaması lazım" diye konuştu.

" Sabah NAMAZLARINDA DOLDURALIM"

Bu sırada cami avlusundaki kalabalıktan "Ayasofya" şeklinde seslenenler oldu. Erdoğan bunun üzerine, "Sultanahmet, Süleymaniye, buralar dolması lazım. Sultanahmet'i bir dolduralım. Teravih değil, bayram namazında değil, sabah namazların da dolduralım. Ondan sonra gerisi gelir" ifadesini kullandı. milliyet

Doğru söylemiş.Var olan camiler doluyor taşıyor sanki. Ya Cuma günleri,ya cenazelerde,ya da bayramlarda...

Sabah namazına değinmesi de iyi olmuş.Dedem anlatıyor,en fazla 5 kişi oluyorlarmış koca camide.

bu lafın üzerine grup ne tepki verdi acaba

başbakanın görevi ne dir laf sokmak mı yoksa
halka kaliteli bir şekilde hizmet vermek mi
ne zaman bir haber okusam hakkında ya laf sokuyor yada kesinn
bir olay olmus o olay hakkında acıklama yapıyor

Neden laf sokmak olsun?

Dogrularida mi söyleyemeyecek Basbakan diye?

Benimde en sinirlendigim konulardandir bu...

Camileri süslüyoruz, püslüyoruz, bircok yere cami yapiliyor ama ici bos..

Ne anladim ben?

Evet en önemliside sabah namazi..

Cünkü sabah namazi sahitlidir!

Bir yilin icinde ki en önemli ve en rahmet dolu gün ve gece nasil Kadir gecesi ise, bir günün icindeki "Kadir gecesi" kadar önemli, rahmet dolu zaman sabah namazi vaktidir..

Yani bir nevi sabah namazi vakti bir günün Kadir gecesi gibidir..

Son düzenleme:
Başbakana açıklaması için teşekkür ederim, güzel söylemiş, normalde çoğu camii sabah namazlarında bomboştur, birkaç camii müdavimi yaşlılar dışında kimse olmaz.
Böyle bir açıklama yapmasına sevindim.

"Sultanahmet, Süleymaniye, buralar dolması lazım. Sultanahmet'i bir dolduralım. Teravih değil, bayram namazında değil, sabah namazların da dolduralım. Ondan sonra gerisi gelir"

InsaALLAH, güzel bir mesaj...

Son düzenleme:
Bu açıklamayı bekliyordum ben de sevindim. Gereken cevabı verdi iştahla ayasofya diye bağrınan kalabalığa. Öyle bir şey yapamaz zaten başı bayağı derde girer ortodokslarla. Ama daha uygun dille izah etti anlayan anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…