• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma namazına Erdoğan ayarı!

Ayy benim oğlumdami siyasi olmuşşş..Zira bizim buranin imaminin bekledigi okul öğrencileri arasinda benimde oğlumda varrrr:KK66:
Ayrica diger partililer beklenilirmiydi hiç bilemiycez sanirim zira mesela kilictar namaz kilmadigi icin sorun yok vakit gecmis olsun olmasin o mitingi sırasında ikindi ezani okunurken insanlara ''ezan okunuyor orucunuzu acabilirsiniz''der sadece ahahahahs ikindi ezaninda oruç açtiriyor adam ya ahahahaha
Ben size chp yada x parti dedim mi? Genelleme yapıyorum siz direkt olarak kodlanmışsınız o partiye ve onun üzerinden hareketle savunduğunuzu saniyorsunuz ama komik olduğunuzun, sağlıklı, gerçek temellere dayandıramadığınızın farkında bile değilsiniz. Bu mudur yani X namaz bile kılmıyor ya, oylar Akp'ye midir? Bu kadarı yetiyor herhalde size. Ne güzel kafalar valla bunlar,her daim hipnotize. Gözü tamamen kapalı.

Yooo ben sana cehape lisin demedim o senin kuruntun:KK66:)) ayrica neci oldugunda önemli degil hepiniz birsiniz zira çatıda hep bir ağızdan konuşan ve secimlerde birbirlerini destekleyip ittifak kuranlarin benim icin farki yok .. cehepe = mehepe = hdp=cemaat ve diger ufak partiler hepsi bir hepsi çatı altinda hepsi RTE düsmani....Hicbir partim yok deseniz bile RTE düşmanliginizla onlarla ayni saftadiniz okk:KK66:))
ilk ve son kez seni alıntılıyorum.evet ne erdoğanı ne de akepeyi desteklemiyorum.bunu da her zaman dile getiriyorum:KK66:

Canum hala cahillik yanü:)
Öğlen ezani okunur ezan okunur okunmaz namaz kilmak en güzelidir ama yarim saat sonra kıl bir saat sonra kıl ta ki ikindi ezani okunana kadar kılabilirsin yeter ki kıl:)
Cumadada cumhurbaşkani o an bir cami açılışı yapiyor o açılışı yaptiktan sonra ezanini okur ve yanliz o cami cemaati gecikmeli kilabilir canumm ok:KK66:
Tüm ile ezanlari geç okuyun ben geldim demiyor sonuçta..
Bizde bir toplanti sirasinda kalabalik bir grupsak ve öğlen vakti olali yarim saat olduysa biz yine işimiz bitince bir kişi öğle ezanini okur namazimizi kilariz... Keşke bu güne kadar ülke yönecilerimiz namaz kilsaydida gecikmeli kilsaydi...
Yok ama eskiler kumar masalarinda sabahlardi:KK66:)) Internete kumar masasinda basbakanimiz yazin kim olduğunu görürsünüz:KK66:))

Bu dediğin tek başına kılınınca geçerli cemaat ile kılınan namazlar ezan sonrası imama uyarak vaktinde kılınmak zorundadır. Peygamber efendimiz zamanından beri böyledir. Ezan vakitlerinde de gecikme olmaz. İmam sabah ezanında 'aman yarım saat geç kılsınlar biraz uyuyayım' deyip ezanı geç mi okuyor.

Bakın altını da çizmişim hani yanlış anlama olmasın diye ama yeterli olmamış demek ki!
Ben ezanın geciktirilme sebebinin siyaset olmasını eleştirmişim öyle değil mi? Yani kesinlikle geciktirilemez diye bir ibare var mı? Yok.

Haa bi de o göz kırpan smileyleri sürekli kullanarak kendinizi ispatlamış olmuyorsunuz biliyorsunuz değil mi

Eğer gerçekten söylediklerinizi ispat edebilecek yetkinliğiniz olsaydı, sizden alıntı yaptığım bütün yorumlarınıza cevap verebilirdiniz.

Konuşmalarınız snn be slk seviyesine indiğine göre ben kaçar ..
Son olarak bkz. demagoji nedir

Niye sözkonudu RTE oluncami sorun oluyor..Siyasinin ibadet hakki yokmu yoksa..Ayrica siyaset cok önemlidir bakin o siyaset sayesinde basörtülüler zulüm gördü ve yine o siyaset sayesinde zulüm bitti
Ayrica evet demogoji yapiyorsunuz..RTE yi karalamak için her zaman yapilan geciktirmeleri ilkkez gibi gösterip dini hassasiyeti olan insanlari doldurmaya calisiyorsunuz ama yemezler:KK66:))

Son düzenleme:
Bu dediğin tek başına kılınınca geçerli cemaat ile kılınan namazlar ezan sonrası imama uyarak vaktinde kılınmak zorundadır. Peygamber efendimiz zamanından beri böyledir. Ezan vakitlerinde de gecikme olmaz. İmam sabah ezanında 'aman yarım saat geç kılsınlar biraz uyuyayım' deyip ezanı geç mi okuyor.

Sabah namazı ile kerahat vakti yakindir birbirine o yüzden olmaz öyle bir şey.

Öğle namazını biz kilarken gec kilabiliriz ama ezan vakti degismez diye biliyorum ben.

Ama tabii bir alim değilim yanlış biliyor da olabilirim.

Cuma süresinin son adetininmmali bi okudun mu arkadaşım diğer arkadaşları dinden bihaber olarak ithaf ederken diyorki cuma vakti ezan okunurken alışverişi kesin derhal camiye koşun alışverişten kasıt o anki yapılan iştir miting ve açılış biraz daha erken saate alınabilirdi

Anlatmana gerek yok. Anlamazlar. Onlar neylerlerse güzel eylerler.

Abooo ne güzel kafalar var burda :KK66: keşke bizde de olsa...
images

Sabah namazı ile kerahat vakti yakindir birbirine o yüzden olmaz öyle bir şey.

Öğle namazını biz kilarken gec kilabiliriz ama ezan vakti degismez diye biliyorum ben.

Ama tabii bir alim değilim yanlış biliyor da olabilirim.

Cemaatle kılınan namazın vakti değişmez diye biliyorum. Tabii bende alim değilim. Bilemem net.
Tam bile biri varsa bizi aydınlatsın.

Olaya daha basit yaklaşalım. Bekleten ve bekleyenler var değil mi? Üstelik bekleyen kişi sayısı oldukça fazla, bekleyenler işlerini bırakıp zamanında orada olan insanlar. Benim ahlak anlayışıma ve Vicdanıma göre her ne nedenle ve her kim olursa olsun bu kadar vaktinde gelen insan bekletiliyorsa bu kul hakkına gireR.İnsanları Yada ezanı karıştırmıyorum bile.Aynı durumu hangi koşullar altında yaşarsak yaşayalım hoş değildir.Bekleyenlerin bekletenlere hakkı geçmiştir

O bir kisi ezani okur kilariz dediginiz ezan degil iftitah tekbiridir. Hep oyle yapilir cemaatle kilininca zaten ya da namaza durunca.
Bizim anlatmak istedigimiz ezan namaz vaktinin basladigini duyurur. Haydi namaza haydi namaz. Yani ogle namazi 13.20de mi basliyor? O zaman ezan 13.20de baslar ve ogle vaktinin girdigini ikindi vaktinde okunacak ezana kadar namazlarimizi eda etmemiz gerektigini duyurur...
Lutfen sizden rica ediyorum parti sevdaliligi sebebiyle Hz.Bilal'in ezanini yanlis lanse etmeyin. Rica ederim...

arkadaş bilgili izzah etmiş yukarıda:KK51:

Ay böyle dini konulardan bi haber olanlar din konusunda ahkam kesince çok komik oluyor ya:KK66:
Vakit namazi bile biri gelecek ise beklenebilir:KK66: Aksi takdirde vakit girer girmez namazi kilmamiz gerekirdi kilmazsak birdaha kilamazdik:KK66: Oysaki bir dahaki vakit girene kadar kilma hakkimiz var..Ahhhh ahhh bilgi olmadan fikir olmasi iste:))
Namaz diğer vakit girene kadar kılınır kısmı cemaat için değil evde tek başına namaz kılacaklar için geçerlidir..,Ezan vaktinde okunur ve cami cemaati ezan ardından namazlarını eda ederler...ezanı peygamber efendimiz bile geç okutmamıştır.,yaptığı Savaşlar sırasında bile Cenk edelim de ezanı sonra okursun dememiştir...Dini çarpıtmak maazallah münafık yapar insanı..,

Caminin ismini neden değiştirmediler ki o_O. tovbe allahım daha neler gorecez benim peygamberim savaşta bile namazı vaktinde kıldı savaş çıktı da benim haberimmi yok acep

E bunu da görsünler artık yuh ya.Adam dini kendine göre kullanıyor,hala körkütük destekleyenler var.Off offff

Önümüzdeki yüzyıl çok feci din tartışmaları yaşamak böyle sakat bir anlayışmı olur nereden tutarsak elimizde kalır
Acıyorum bizden sonraki nesillere nasıl düzeltecekler bu sakat anlayışı

Back