• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma namazına Erdoğan ayarı!

iftitah tekbiride sadece namaza başlarken Allah u ekber demektir bahsettiğim o deği Siz iftitah tekbiri drken kamet getirmekten bahsediyorsunuz galiba ama oda sadece erkeklere farzdir ve dedigim oda degil.. bir cemaat hep birlikte öğle namazini yarim saat geciktirdi ise ezenini kendileri okur vekilar araştirip öğrenin

Siz anlamak istemiyorsunuz sanirim?? Bir cami imaminin gorevi namaz vakti girdigi an ezani okuyup cagrisini yapmaktir. Imam dunyalik isler icin kendi asli işini geciktiremez. Ezani tam vaktinde okumak zorundadir. .
Hayir yani bi de Cuma namazindan bahsediyoruz. Cuma vaktinden??? Cuma vaktini geciktirebilir miyiz?? Yapmayin rica ederim.. Cuma vakti dunyalik islerle ugrasmak nedir????
Selametle..

Ezan namaz kilmak için bekkeyen cemaate ''haydi namaza başlayin '' demektir ve orada bulunan cenaat gec kalmiş ise o cemaat icin okunur az biraz araştirip görün bürsürüde delili vardir.. Biz kendimiz bile bir toplanti yapiyorsak ve ögle vakti olali yarim saat olmuş ise bile, biri oradaki cemaatimiz için öğle ezanini okur ve cemaat namaza durur..Üstelik yeni degil bunu yillardir yapariz gidin ilum sahibi birine sorun öğrenin...

Cuma vektininid3 geciktirebiliriz hanim efendi...Demekki siz buradaki bizim cami imamindan bile alim birisiniz:))) Zira sirf okuldan cikan ögrenciler cumaya yetisemiyor diye imam cuma vaktini 30 dk gec başlatiyor üstelik bir seferlikte degil bütün kış boyunca.. Yani gerçekten bilmeden ahkam kesiyorsunuz bu nedenle tartismaya gerek yok

Ezan namaz kilmak için bekkeyen cemaate ''haydi namaza başlayin '' demektir ve orada bulunan cenaat gec kalmiş ise o cemaat icin okunur az biraz araştirip görün bürsürüde delili vardir.. Biz kendimiz bile bir toplanti yapiyorsak ve ögle vakti olali yarim saat olmuş ise bile, biri oradaki cemaatimiz için öğle ezanini okur ve cemaat namaza durur..Üstelik yeni degil bunu yillardir yapariz gidin ilum sahibi birine sorun öğrenin...

Şu söylediğinizin bu gelişen olayla ne alakası var! Diyorsunuz ki ''cemaat geç kalmış ise ezan geciktirilebilir.'' Burada cemaat mi geç kalmış? Ezanın geç okunma sebebi bu mudur???
Üstelik ''biri oradaki cemaatimiz için öğle ezanini okur...'' ne demek? Geciktiğiniz zamanlarda kim okuyor ezanı sizin için tekrar?

cemaate gelecek son kişiye kadar beklesin o zaman imam.
imam ne bilir kimin ne zaman geleceğini?

Her gün 1 saat gecikmeli okunsun madem ezan ne malum birinin gecikmeyeceği?

Şu söylediğinizin bu gelişen olayla ne alakası var! Diyorsunuz ki ''cemaat geç kalmış ise ezan geciktirilebilir.'' Burada cemaat mi geç kalmış? Ezanın geç okunma sebebi bu mudur???
Üstelik ''biri oradaki cemaatimiz için öğle ezanini okur...'' ne demek? Geciktiğiniz zamanlarda kim okuyor ezanı sizin için tekrar?

Ayy bana demogoji yapmayın rici edicim:))
Demekki siz bizim buradaki caminin imamindan iyi biliyonuz:)) Zira sirf okuldan cikan ögrenciler cumaya yetisemiyor diye imam cuma vaktini 30 dk gec başlatiyor üstelik bir seferlikte degil bütün kış boyunca.. Demekki bizim imam dini bilmiyor siz biliyorsunuz gelin siz bizim imam olun en iyisi...Yani gerçekten bilmeden ahkam kesiyorsunuz bu nedenle tartismaya gerek yok

Ayy bana demogoji yapmayın rici edicim:))
Demekki siz bizim buradaki caminin imamindan iyi biliyonuz:)) Zira sirf okuldan cikan ögrenciler cumaya yetisemiyor diye imam cuma vaktini 30 dk gec başlatiyor üstelik bir seferlikte degil bütün kış boyunca.. Demekki bizim imam dini bilmiyor siz biliyorsunuz gelin siz bizim imam olun en iyisi...Yani gerçekten bilmeden ahkam kesiyorsunuz bu nedenle tartismaya gerek yok

İnsanlar ibadet edebilsinler diye ezanı geç okuyan imamı takdir ederim.

İnsanları ibadetinden alıkoyanı değil

İnsanlar ibadet edebilsinler diye ezanı geç okuyan imamı takdir ederim.

İnsanları ibadetinden alıkoyanı değil
Hea hani ezan vaktini gecirilemezdi:))) hala demigoji yapiyorsunuz.. Şimdide ezan vakti geçirilebilir ama hangi konularda geçirilebilir fetvasimi vereceksiniz..belkide o yeni açilan camide ibadet etmek istedi insanlar ve beklenildi belkide o konuşma ve insanlari bazi seyler hakkinda uyarma ve gözlerini açmada bir ibadettir hele bide birileri diyaneti din dersini, hopörlerden okunan ezani yasaklamak için pusuda bekliyorsa bence bunlari insanlara göstermek ve uyarmak cihat kadar mühim ok:KK66:))

Allah aşkına şuan zaten memurlar için , çalışanlar için cuma namazı vaktinde oynamalar oluyor . Mesela burda 20 dk geç okunuyor Tayyip Erdoğan için değil işçiler için .. Neden bunu sanki ilk defa yapılan birşeymiş gibi lanse ettirmeye çalışıyorsunuz anlamadım. Hıı Pardon anladım Tayyip var olayda ondan dimi ? :KK51:

11246362_10153302870888540_67963156499472450_n.jpg

Egem bir kezde kendi fikrini paylassan..Zira bu resim bana paralelcileri hatirlatiyor malesef senin amacina hizmet etmiyor benim açimdan:))) Killictarida getirirdi aklima ama o namaz kilmiyor ama iyi caliyor anayasa mahkemesinden ceza aldilar hala caliyorlar...SSK yi batirdi hala caliyor...bu resimlerden bende sana getirrim simdi 1000 tane vaka kalir RTE düşmanlari sonra resim eklemek yadaklansin demeye başlarlar:))

Körü körüne savunmak böyle birşey olsa gerek, başka bir siyasi parti başkanı sebebiyle yaşansaydı bu gecikme, eyvahlar olsundu, kıyametleri koparırdınız ama iktidar olunca bir tek o mu gecikti? Başka gecikenlerde oldu vs denebiliyor.
Siyasette böyle körü körüne fanatizmi anlayamıyorum şahsen. Gerçeğe bu kadar gözleri kapatip, üç maymunu oynamak zor olmuyor mu merak ediyorum.

Ayy benim oğlumdami siyasi olmuşşş..Zira bizim buranin imaminin bekledigi okul öğrencileri arasinda benimde oğlumda varrrr:KK66:
Ayrica diger partililer beklenilirmiydi hiç bilemiycez sanirim zira mesela kilictar namaz kilmadigi icin sorun yok vakit gecmis olsun olmasin o mitingi sırasında ikindi ezani okunurken insanlara ''ezan okunuyor orucunuzu acabilirsiniz''der sadece ahahahahs ikindi ezaninda oruç açtiriyor adam ya ahahahaha

Hangi beşer herhangi bi yerdeki herhangi bir müslümanın ibadet etmesi için yüzyılların geleneği olan bu çağrıyı siyaset için engelleyebilir?

Hea hani ezan vaktini gecirilemezdi:))) hala demigoji yapiyorsunuz.. Şimdide ezan vakti geçirilebilir ama hangi konularda geçirilebilir fetvasimi vereceksiniz..belkide o yeni açilan camide ibadet etmek istedi insanlar ve beklenildi belkide o konuşma ve insanlari bazi seyler hakkinda uyarma ve gözlerini açmada bir ibadettir hele bide birileri diyaneti din dersini, hopörlerden okunan ezani yasaklamak için pusuda bekliyorsa bence bunlari insanlara göstermek ve uyarmak cihat kadar mühim ok:KK66:))

Bakın altını da çizmişim hani yanlış anlama olmasın diye ama yeterli olmamış demek ki!
Ben ezanın geciktirilme sebebinin siyaset olmasını eleştirmişim öyle değil mi? Yani kesinlikle geciktirilemez diye bir ibare var mı? Yok.

Haa bi de o göz kırpan smileyleri sürekli kullanarak kendinizi ispatlamış olmuyorsunuz biliyorsunuz değil mi

Eğer gerçekten söylediklerinizi ispat edebilecek yetkinliğiniz olsaydı, sizden alıntı yaptığım bütün yorumlarınıza cevap verebilirdiniz.

Konuşmalarınız snn be slk seviyesine indiğine göre ben kaçar ..
Son olarak bkz. demagoji nedir

güzel Allahım,her akepe karşıtını da chp'li zannediyorlar.kaç defa açıkladım,ben chp'li değilim.:mad:
başı kapalı,kendimce ibadetlerimi yapan,Atatürkçü bir kadınım,ayrıca partizan biri de değilim.:KK66:

Çok şükür niye AKPlilerle tartışmaya girmediğimi başlık sayesinde tekrar hatırladım.

Not: Argümanınız tükenirse duble yol, hastanede para vermiyoruz, gaz kuyruğu yok artık diyebilirsiniz. Hatırlatayım : )

♥ duble yol ♥

Yooo ben sana cehape lisin demedim o senin kuruntun:KK66:)) ayrica neci oldugunda önemli degil hepiniz birsiniz zira çatıda hep bir ağızdan konuşan ve secimlerde birbirlerini destekleyip ittifak kuranlarin benim icin farki yok .. cehepe = mehepe = hdp=cemaat ve diger ufak partiler hepsi bir hepsi çatı altinda hepsi RTE düsmani....Hicbir partim yok deseniz bile RTE düşmanliginizla onlarla ayni saftadiniz okk:KK66:))

Ay böyle dini konulardan bi haber olanlar din konusunda ahkam kesince çok komik oluyor ya;)
Vakit namazi bile biri gelecek ise beklenebilir;) Aksi takdirde vakit girer girmez namazi kilmamiz gerekirdi kilmazsak birdaha kilamazdik;) Oysaki bir dahaki vakit girene kadar kilma hakkimiz var..Ahhhh ahhh bilgi olmadan fikir olmasi iste:))

Fakat bu dogru degil arkadasim. bir partiyi desteklemek her yaptiklarini desteklemek anlamina gelmez, gelmemelo.
Yaptigi cok yanlış. Namazi kendine degil kendini namaza uydurmaliydi.
Vakit namazini biliyoruz fakat cuma vakti diye de bir vakit vardir. Bunu es gecebilir miyiz? Olmaz. ..

İslam bize göre olsun, biz İslam'a göre olmayalım anlayışı. Oy ve iktidarın rızası için gibi geldi bana.

Back