Tatlı Tarifi Çubuğun Ayva Tatlısı-Resimli

E

EU3

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi EU3
önce ayvaları soyup ikiye bölüyoruz ve ortalarını oyuyoruz ve limon suyuyla ayvaları ovuyoruz kararmaması için.
daha sonra geniz bir tencereye ayvaları diziyoruz
ve orta kısımlarına yarımşar çay bardağı şeker koyuyoruz
ayva çekirdeklerini ve ayva kabuklarınıda tencerenin aralarına serpiştiriyoruz (renk vermesi için)
üzerini örtecek şekilde su ekliyoruz ve yarım çay bardağı suda çay kaşığının ucunla kırmızı gıda boyası eritip içine döküyoruz kaynamaya bırakıyoruz
ayvalar pişerken diğer yandan elmaları rendeliyoruz içine tarçın ve ceviz ekledikten sonra ocakta biraz pişiriyoruz
ayvalar pişip soğuduktan sonra ortalarına bu karışımdan ekleyip üzerlerini kremşantiyle süslüyoruz

• Konu Sahibi EU3
offff diyorum yaaa
harika görünüyor
ben çok severim ayva tatlısını
üzerine kremşanti yerine kaymak da konulabilir
bu arada gıda boyasını nereden alabiliriz

• Konu Sahibi EU3
aktarlarda satılıyor canımm
kremşanti yerine kaymakta olabilir tabi
ben kaymak yiyemediğim için şanti koydum

• Konu Sahibi EU3
kız seni marifetli pis cadı seniiiiilülülülülülü yerim kız senin ayva tatlılarını:jeyyar: bu da herşeyi beceriyo anacım

• Konu Sahibi EU3
afiyet olsun leyloşşum ye tabiiiiii
ayy yine canım istedi yaaaaaaa

• Konu Sahibi EU3
ellerine sağlık canım harika görünüyo ..eminim tadıda bi o kadar güzeldir..afiyet olsun

• Konu Sahibi EU3
süper gözüküyor çubukkrakerim ellerine sağlık canım istedi valla önümüzdeki hafta bende yapayımcokacimcoook

• Konu Sahibi EU3
harika gözüküyorlar ellerinize sağlık kabak ve ayva tatlılarına bayılırım şerbetli tatlılara göre daha hafif geliyor, siz sanırım gıda boyası kullanmışssınız geçen gün televizyonda lohusa şekeri de kullanılabilir renk vermesi için diye duydum...

teşekkür ederim arkadaşlarr

ben gıda boyası kullandım,aslında fotoğrafta biraz daha soluk çıkmış oysaki baya kan kırmızı rengii

cubugum harika gozukuyolar ellerine sağlık :içelim:
ayva tatlisi asiklarindanim ben de :lepi:

çubuğum tatlın nefis gözüküyor...ellerine sağlık canım..kızımda çok sever, önümüzdeki hafta geldiğinde kızıma kesin yapacağım...teşekkürler..

anamm bunlar çıbıkmı yapmış:1shok:
inanmam başkasına yaptırmıştır :dilcikar:

ooo gece gece de nasıl çekti canım bende yarın yapmayı düşünüyorum. kızlar bişi sorcam gıda byası demişiniz bi kaç sitede ayrı ayrı okudum ayvanın cekirdegi kırmızı rengini veriyomuş gıda boyası koymasakta olur sizce deneyen oldumu aceba ???

valla ben denedim ama olmuyor güldencim yaa

yani hani sanki ayva dışarda dururda kararır ya aynı öyle oluyor

bende böyle şeker gibi kırmızı kırmızı olsun diye çok az gıda boyası katıyorum

yarım çay kaşığı hatta belkide daha az kırmızı gıda boyasını 1 çay bardağı suda eritip döküyorum tencerenin içine

bayılırım aywa tatlısına ellerine sağlık canım..ben gıda boyası kullanmadan yapıyorum çekirdekleri de böyle renk weriyo..bi de ewde yaptığım muhallebiyi koyuyorum şanti yerine..yapiiim haftasonu canım çekti

ellerine sağlık kuşuuum
pek güzel görünüyolar
süslü arkadaşım beniiiim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…