• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cruise Gemi Turları?

Merhabalar, bu kadar "lüks" bir başlık açacağım ömrü billah aklıma gelmezdi ama çevremde sorabileceğim bilen hiç kimse yok, tur şirketleri tarafından kazıklanmak da istemiyorum. Burada belki bilenler vardır diyerek size danışıyorum.

Annem ile babamın Haziran'da 30. evlilik yıldönümleri doluyor. Annem de cruise gemi seyahatine çok özeniyor(muş), bir arkadaşı Norveç fiyortlarına gitmiş hava atmış galiba anneme. Babam da yıldönümü hediyesi olarak annemi bu gemi seyahatine çıkarmak istiyor ancak benimle kardeşime söyledi siz ayarlayın ben hiç bilmiyorum bu işleri diye. Annemin haberi olmayacak sürpriz olacakmış o yüzden "Arkadaşına sor bakalım nasılmış" gibi soramıyoruz. Kardeşim sallamadı, iş bana düştü. Babam da özel rica edince... Şöyle bir turlara baktım ama hiçbir şey anlamadım. Mesela 7 gece olanla 14 gece olanla 1000 tl fark oynuyor ama görünüşte pek bir farkları yok. Gidenler varsa önerecekleri tur şirketi olabilir, iç kamara ayrı fiyat dış kamara ayrı, balkonlular ayrı kafam karıştı. Nelere dikkat etmem lazım kazıklanmamak için yardımcı olabilecekler varsa çok minnettar kalırım gerçekten. :)

Not: Biz gidemiyoruz maalesef onlarla, babam "Sizi de kocalarınız götürsün artık zamanı gelince hehehe" dedi. :işsiz: Kısmet, belki sonra ben de giderim. :)
eee sen git ailenle ille kocanı alma napcan kocanı ama baya pahalı bide vize basvurusu yapıcan falan kimliklerle gidersen belki anneni istemezler

pronto tura bak o guzel anıtur olur ets olur ama biraz daha bekle suan tam turlar olusmamıstır

Tur şirketleri ile ilgili bilgim yok ama şunu bilmenizde büyük yarar var diye düşünüyorum mağdur olmamanız açısından zira benim annem tur şirketinin sorumsuzluğu yüzünden epey mağdur oldu. Anneniz ve babanız daha önce KKTC'ye pasaport ile giriş yaptıysa yani mevcut bir pasaportları varsa, o pasaporta KKTC damgası vurulmuşsa ve Yunanistan'a ve Yunan Adaları'na girişlerde bu pasaport kullanılacaksa ülkeye giriş yaptırmıyorlar, tıpış tıpış geri dönmek zorunda kalıyorsunuz. Tatil diye burunlarından gelmesin. Gemi ile Yunanistan turları da olduğu için bilin istedim.
Sanırım pasaport şubede bu durumu belirttiğinizde size Yunanistan'a girişler için geçici bir pasaport çıkarıyorlarmış. Ben de kendim için araştırınca internette okumuştum. Bir araştırabilirsiniz.
Ailenize iyi tatiller dilerim.
Merhabalar, bu kadar "lüks" bir başlık açacağım ömrü billah aklıma gelmezdi ama çevremde sorabileceğim bilen hiç kimse yok, tur şirketleri tarafından kazıklanmak da istemiyorum. Burada belki bilenler vardır diyerek size danışıyorum.

Annem ile babamın Haziran'da 30. evlilik yıldönümleri doluyor. Annem de cruise gemi seyahatine çok özeniyor(muş), bir arkadaşı Norveç fiyortlarına gitmiş hava atmış galiba anneme. Babam da yıldönümü hediyesi olarak annemi bu gemi seyahatine çıkarmak istiyor ancak benimle kardeşime söyledi siz ayarlayın ben hiç bilmiyorum bu işleri diye. Annemin haberi olmayacak sürpriz olacakmış o yüzden "Arkadaşına sor bakalım nasılmış" gibi soramıyoruz. Kardeşim sallamadı, iş bana düştü. Babam da özel rica edince... Şöyle bir turlara baktım ama hiçbir şey anlamadım. Mesela 7 gece olanla 14 gece olanla 1000 tl fark oynuyor ama görünüşte pek bir farkları yok. Gidenler varsa önerecekleri tur şirketi olabilir, iç kamara ayrı fiyat dış kamara ayrı, balkonlular ayrı kafam karıştı. Nelere dikkat etmem lazım kazıklanmamak için yardımcı olabilecekler varsa çok minnettar kalırım gerçekten. :)

Not: Biz gidemiyoruz maalesef onlarla, babam "Sizi de kocalarınız götürsün artık zamanı gelince hehehe" dedi. :işsiz: Kısmet, belki sonra ben de giderim. :)

Son düzenleme:
1. klima farkı
2.konum farkı
3. eğlence dunulan hizmet farkı

Aynı tura gidenlerin bir kısmı bin euro verirken lüks alanlar 2500 euro verebilir

Zaten hiçbir şey anlamadım ki dediğiniz gibi, sabah öğle akşam yemekleri diyor mesela fiyata dahil olarak ama zannediyorum kimisinde su yok çünkü birinde su servisi demiş. Bir diğerinde belli bir markada sınırsız içki demiş. Ne dahil ne değil cidden anlamadım zaten. Ha iyiymiş diye atladıklarımda da iç kamara dış kamara balkonlu kamara bir sürü şey çıktı. En iyisi dediğiniz gibi tur şirketleriyle görüşmek ama onlar da kazıklarlar diye korkuyorum. İşi biraz bilerek görüşmek istiyorum açıkçası ondan buraya konu açtım.
ets,anı tur, pronto ve jolly guvenılır fırmalar sorun olursa muhattap bulabılecegınız turden bunlardan bakın derım ben...
kamara turu oda turu demek yanı kara manzaralı denız manzaralı standart delux oda arasındakı fark gıbı dusunun farklarını...
genelde içecekler ücretlidir bu tarz cruise turlarında ve her daim tura ödediğiniz kadar bir miktar para ayırmanız gerekir özel harcamalar için...

Tur şirketleri ile ilgili bilgim yok ama şunu bilmenizde büyük yarar var diye düşünüyorum mağdur olmamanız açısından zira benim annem tur şirketinin sorumsuzluğu yüzünden epey mağdur oldu. Anneniz ve babanız daha önce KKTC'ye pasaport ile giriş yaptıysa yani mevcut bir pasaportları varsa, o pasaporta KKTC damgası vurulmuşsa ve Yunanistan'a ve Yunan Adaları'na girişlerde bu pasaport kullanılacaksa ülkeye giriş yaptırmıyorlar, tıpış tıpış geri dönmek zorunda kalıyorsunuz. Tatil diye burunlarından gelmesin. Gemi ile Yunanistan turları da olduğu için bilin istedim.
Sanırım pasaport şubede bu durumu belirttiğinizde size Yunanistan'a girişler için geçici bir pasaport çıkarıyorlarmış. Ben de kendim için araştırınca internette okumuştum. Bir araştırabilirsiniz.

Çok doğru bir tespit,bizde bu yüzden yunanistana gidemiyoruz..
Yeşil pasaportla Kıbrıs'a giriş çıkış yaptığımız için..

Çok doğru bir tespit,bizde bu yüzden yunanistana gidemiyoruz..
Yeşil pasaportla Kıbrıs'a giriş çıkış yaptığımız için..
En altta bahsettiğim durumu bir araştırın isterseniz. Dediğim gibi pasaport şubede durumu izah ettiğinizde o ülkelere girişlerde kullanabilmeniz için geçici bir pasaport veriliyormuş.

En altta bahsettiğim durumu bir araştırın isterseniz. Dediğim gibi pasaport şubede durumu izah ettiğinizde o ülkelere girişlerde kullanabilmeniz için geçici bir pasaport veriliyormuş.

Onu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkürler:))
Gazetede okudum hiç bir şekilde giriş yapılamıyormuş oralara..

Onu bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkürler:))
Gazetede okudum hiç bir şekilde giriş yapılamıyormuş oralara..
Öyleyse çok acımasızca olur, umarım öyle değildir. Ben KKTC'de okuduğum için mecburen pasaportla giriş yapmam gerekiyordu. Gerçi ben yeşil pasaport hakkımı evlenince kaybettiğim için pasaport defterimin zaten bütünüyle değişmesi gerekecek. Bir gün gitmeyi çok istiyorum, umarım o zaman geldiğinde sıkıntı yaşatmaz. :işsiz:

Öyleyse çok acımasızca olur, umarım öyle değildir. Ben KKTC'de okuduğum için mecburen pasaportla giriş yapmam gerekiyordu. Gerçi ben yeşil pasaport hakkımı evlenince kaybettiğim için pasaport defterimin zaten bütünüyle değişmesi gerekecek. Bir gün gitmeyi çok istiyorum, umarım o zaman geldiğinde sıkıntı yaşatmaz. :işsiz:

Kıızmda KKTC'de okudu,yeşil pasaport artık 25 yaş sınırına alındı,bizimde kaybetti yaştan dolayı sonra değiştirdi tabi..
İnşallah sorunsuz olur gidip gelmek ama biraz zor gibi gözüküyor..

Sri Lanka maldivler turu bence evlilik yıldönümü için harika.Kış mevsiminden yaza geçmek maldivlere gittik diye anlatmak çok havalı geldi bi an:KK28:

Cidden güzel olur. :) Bir önereyim babama bakalım ne diyecek, teşekkür ederiz. :)

tatlim pronto turla gitmisler , gemide hersey dahilmis ne suya ne baska seye para odemedik dedi babam
cok memnun kalmislardi tavsiye ederim dedi ama once sirketle detaylica konussunlar dedi neler dahil neler degil diye

Tamam Pronto'yu aklıma yazdım muhakkak görüşeceğim çok teşekkür ederim ilgin için. Daha önce de kuzeninle görüşmüştün yine bir sorunumla ilgili vallahi çok zahmet verdim, nezaketinle çok mahcup ediyorsun beni. Tekrardan çok sağol, sevgiler, öpüyorum. :)

şimdi şöyle gemide dikkat etmeniz gereken fiyat farkları kabinlerden oluşan farklardır öncelikle.camı olan kabin iç kabin arasında ciddi fiyat farkları olur.Ben kaldıığımda camı olmayan iç kabinde konakladım.Pek rahatsız etmemişti beni ama kapalı yer korkusu varsa ailenizin cam olsun isteyebilirler.Sonra akşam yemeği dahil mi ve en önemlisi içecekler dahil mi?içecek dahil olmayan gemiler daha uygun ancak içeride bir suya 5 euro vermek ağır gelir :) gemide çok ekstra tur var mı limanları inceleyin ekstra tura katılmadan kendileri gezebiliyorlar mı yoksa ekstra tur fiyatlarına bakın.Ben pronto tur u ve MSC yi öneririm size.Yunan adaları içinde celestry ı tek geçerim :)
.

Benim annem düzenli su içemezse çok kötü olur o yüzden suya falan böyle 5 euro vermemeleri lazım tabi o yüzden içecek olayını çok önemsiyorum. Pronto ve MSC ikinci öneriler olarak geldi, kesinlikle inceleyeceğim. Çok teşekkür ederim ilginize. :)

içeceklerin tamamı paralı, ama iki farklı restoran var. biri açık büfe diğeri alacarte. alacarte de su da paralı ama açık büfede bardağa doldurabiliyorsunuz. kahvaltı da çay kahve bitki çayları bedava. tavan yüksekliği tüm odalarda aynı, ben halen dış kabinlere verilen paranın gereksiz olduğunu düşünüyorum. ilk gittiğimiz sene biz de dış kabin tercih etmiştik, tamamen anlamsız.

Babama sorup ona göre alayım o zaman iç dış kabin olayını. Bana araştırma yapmadan önce "Çok uçma ama çok da kısma" demişti. Ben yine de sorayım fiyatlarını da söyleyip. Çok teşekkür ederim size. :)

Astoria Astoria
Cok guzel oluyor cruise turlari. Ama mevsime dikkat etmek lazim.
Bir de bizim gittigimiz su alkol oglen yemegi dahil degildi hem de zorunlu bahsis veriliyordu.

O yuzden cok masrafli olmustu.

Sirketten sirkete degisebilir
Mutlaka sorun

Bu bahşiş olayını görüyorum da kimisinde yazıyor kimisinde yazmıyor baştan vereceğimiz ücrete dahil herhalde. Mesela şey yazmış, bahşişler 83 euro, rezervasyon sırasında alınır. Herhalde ücret öderken dahil ediyorlar.

Ben gittim gemi seyehatine kısa bir turdu 4 5 günlük.
Öncelikle tam pansiyon bakmalısınız ve iç kamara olmasın çünkü cami falan yok, hapis gibi bir oda.
Balkonlu ile dış kamara arasında fiyat farkı çok değilse balkonlu tercih edilmeli kesinlikle.
Çünkü limanlarda uzunca bir süre kalinmiyor tatilin büyük bölümü gemide geçiyor.
Ets yi önerebilirim onun güzel turları ve bağlantıları var, ve gerçekten yurt dışında inanılmaz kaliteli hizmet verir.
Sadece yurt dışı çalışan turlara da bakabilirsiniz.
14 gün bana çok uzun bir süre geldi insan bunalabilir, daha kısa olanları tercih edin derim

Burada da genelde iç dış çok büyük fark olmuyor zaten yatmadan yatmaya dert olmaz dendi ama hapis gibi mi diyorsunuz? O zaman dış bakayım ben gene de, anneme afakanlar basıp kulaklarımı çınlatırsa bir de ehehe. Ets'ye baktım ben ilk başta ama Prontoyu da çok önerdiler, ikisine de bakarak fiyat karşılaştırması yapayım. Ben dolu dolu gezsinler diye 14 gün düşünmüştüm bir de çok büyük fiyat farkı da yoktu mesela 7 gün olan 5 bin lira 14 gün olan 6 bin lira hemen Türk kafasıyla hmm 1000 liraya 1 hafta daha şeklinde kafa işledi tabi bende ehehe. Çok teşekkür ederim, sevgiler. :)

norvec fiyortları en cok görmek istedigim yerler arasında insallah gider

eee sen git ailenle ille kocanı alma napcan kocanı ama baya pahalı bide vize basvurusu yapıcan falan kimliklerle gidersen belki anneni istemezler

pronto tura bak o guzel anıtur olur ets olur ama biraz daha bekle suan tam turlar olusmamıstır

Ailem götürmüyor bizi :) Ben kardeşimle ayrı yaşıyorum onun okulu benim işim burada. Annemle babam farklı bir şehirde yaşıyor. Bizi de götürüyor olsalar memnuniyetle giderim başbaşa takılmak istiyorlar herhalde. :) Pronto tura kesinlikle bakacağım çok önerildi. Siz daha güzellerine gidin inşallah, çok teşekkür ederim ilginiz için.

Cidden güzel olur. :) Bir önereyim babama bakalım ne diyecek, teşekkür ederiz. :)

Tamam Pronto'yu aklıma yazdım muhakkak görüşeceğim çok teşekkür ederim ilgin için. Daha önce de kuzeninle görüşmüştün yine bir sorunumla ilgili vallahi çok zahmet verdim, nezaketinle çok mahcup ediyorsun beni. Tekrardan çok sağol, sevgiler, öpüyorum. :)

.

Benim annem düzenli su içemezse çok kötü olur o yüzden suya falan böyle 5 euro vermemeleri lazım tabi o yüzden içecek olayını çok önemsiyorum. Pronto ve MSC ikinci öneriler olarak geldi, kesinlikle inceleyeceğim. Çok teşekkür ederim ilginize. :)

Babama sorup ona göre alayım o zaman iç dış kabin olayını. Bana araştırma yapmadan önce "Çok uçma ama çok da kısma" demişti. Ben yine de sorayım fiyatlarını da söyleyip. Çok teşekkür ederim size. :)

Bu bahşiş olayını görüyorum da kimisinde yazıyor kimisinde yazmıyor baştan vereceğimiz ücrete dahil herhalde. Mesela şey yazmış, bahşişler 83 euro, rezervasyon sırasında alınır. Herhalde ücret öderken dahil ediyorlar.

ne demek tatlim , herzaman yardimci olurum :)
bu arada annemler kopenhagda binmisler gemiye , oraya ucakla gitmislerdi bu da bi dipnot olsun
opuyorum cok

Evet böyle bir durum varmış haberlerde görmüştüm ama KKTCye gitmedik zaten o yüzden sorun yok. Çok teşekkür ediyorum, annenize de çok geçmiş olsun. Sıkıntılı durumlar bunlar bir o kadar da küçük düşürücü bir muamele.

ets,anı tur, pronto ve jolly guvenılır fırmalar sorun olursa muhattap bulabılecegınız turden bunlardan bakın derım ben...
kamara turu oda turu demek yanı kara manzaralı denız manzaralı standart delux oda arasındakı fark gıbı dusunun farklarını...
genelde içecekler ücretlidir bu tarz cruise turlarında ve her daim tura ödediğiniz kadar bir miktar para ayırmanız gerekir özel harcamalar için...

Evet pronto ve ets başta olmak üzere burada yazılan tur şirketleriyle muhakkak görüşeceğim. Ekstra masraf ne kadar az olursa o kadar iyi olur tabi ki. Çok teşekkür ediyorum, sevgiler. :)

ne demek tatlim , herzaman yardimci olurum :)
bu arada annemler kopenhagda binmisler gemiye , oraya ucakla gitmislerdi bu da bi dipnot olsun
opuyorum cok

Evet benim baktıklarım da Danimarka, Almanya kalkışlı falanlardı. Uçak bileti dahil galiba tur fiyatına. Ben de çok öpüyorum. :)

Haftasonu görüşeceğim 1-2 şirketle de önden belki gidenler vardır bilenler vardır diye buraya sormak istedim. Bak mesela tavan yüksekliği kamara büyüklüğü hiç aklıma gelmezdi not alayım. Bir de iç kamara dış kamara olayı nedir ya iç kamara dediği deniz mi görmüyor?

Sanırım iç kamaralar penceresiz oluyor

Back
X