• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cruise Gemi Turları?

Norveç fiyortlarına değil tabi ama yunan adalarına gitmiştim birkaç yıl önce ben gemi turuyla. Fiyatı bayağı makuldü yanlış hatırlamıyorsam ama gemi bizi inanılmaz mayıştırmıştı, bazı adalarda inmeye halimiz kalmamıştı da birbirimizi gazlaya gazlaya zar zor inmiştik. Onun dışında normal otel tatilinden bir farkı yoktu hatırladığım kadarıyla, kumarhanesi, akşam etkinlikleri, restorantı, barı, havuzu filan vardı, havuzu nedense yaz sıcağında bile sıcak suyla dolduruyorlardı, kış mevsiminde daha keyifli olabilir o yüzden buzul manzarasına karşı havuz keyfi yapmak. Bir de otel içinde ücretli harcamalar euroyla yapılıyordu seyahat harçlığını onu da dikkate alıp hesaplasınlar.

Ben Konyanın ilçesindeyim kocam benimle memleketime gelse yeter.
Konuyla iligili bilgim yok.
Babanızın düşünceli olmasına kıyasla yorum yaptım.

Milana22 Milana22
@office
MissCherryBlossom MissCherryBlossom
@pelin-
3nity 3nity

Sizin bir fikriniz var mı kızlar, yurtdışı turlarıyla ilgili bilginiz vardı gibi hatırlıyorum. :)

Var :)

Panpacim tur sirketiyle gorus, fiyat listesi al. Cruise gemileri tur sirketlerinde satiliyor, kaziklanmazsiniz merak etme:)
Tatil, cruise tur sirketinden alacaksaniz iyi, ucak bileti vb almayin onlarda direkt alin bak orda kaziklanirsiniz. Ama ben mesela tatilimi hep tur sirketinden aldim ve gayet memnunum. Hem Ani Tur hem Jolly turdan memnunuz ailecek tum yaz tatilerimiz superdi.

Su, yerli/yabanci icki, kamara pencereli mi balkonlu mu vb cidden fark ediyor. Tur sirketiyle konusup fiyatlari ogren bence. Balkonlu kamara cok pahali mesela. Bu arada fiyortlar b.k gibi bence bu baharda en iyisi Sardinya, Ege adalari, Ispanya kiyilari, Kanarya adalari, ya da Akdeniz kiyilari.

Eşimin annesi babası sürekli gezerler bu ara bu gemi turlarına taktilar yine gidecekler çok yakında. Ets tur ile gidiyorlar jolly turla denediler daha önceleri daha tuzlu oldu.
Kalinacak odayı hiç önemsemeyin.Gemi çünkü inanılmaz büyüklükte oluyor adeta bi yüzen şehir..
Ve her ülkeden insanlar oluyor.İçinde birsuru aktivite var havuz , bar,sahne gosterileri tiyatrolar dans şovları alışveriş yapılacak yerler disko kumarhane , ameliyathane bile hatta.
Çok uzun süren 2 haftalık secmeyin derim karaya demir attığında gemi kendinizi hala denizde sallanıyor gibi hissedebiliyormussunuz kqyinvalidemin dedigi.
Yaşlılar için çok güzel ilerde bende düşünüyorum.

İç kabinlere bakıyorum artık, önceden iç ve dış arasında gidip geliyordum. Babam 2 haftalık seç dedi o yüzden 2 haftalıklara bakıyorum ama bu dediğinizi de söylerim artık kendisi karar versin. Çok teşekkür ederim vallahi ben bile özendim bavullarına saklanıp peşlerinden gidesim var. :/

Aradaki fiyat farkı geminin büyüklüğü ile ilgilidir zannedersem ,bende bir ara bakmıştım.farklı gemilerin fiyatlarıda değişik oluyor ,dönem farkıda önemli.mesela yunan adaları turu için aynı geminin aynı özellikli odasının baktığımız tarih ile bir kaç hafta sonraki fiyatı farklıydı.

Evet olabilir çok detaylı incelemek lazımmış nevrim döndü cidden. Teşekkürler. :)

Norveç fiyortlarına değil tabi ama yunan adalarına gitmiştim birkaç yıl önce ben gemi turuyla. Fiyatı bayağı makuldü yanlış hatırlamıyorsam ama gemi bizi inanılmaz mayıştırmıştı, bazı adalarda inmeye halimiz kalmamıştı da birbirimizi gazlaya gazlaya zar zor inmiştik. Onun dışında normal otel tatilinden bir farkı yoktu hatırladığım kadarıyla, kumarhanesi, akşam etkinlikleri, restorantı, barı, havuzu filan vardı, havuzu nedense yaz sıcağında bile sıcak suyla dolduruyorlardı, kış mevsiminde daha keyifli olabilir o yüzden buzul manzarasına karşı havuz keyfi yapmak. Bir de otel içinde ücretli harcamalar euroyla yapılıyordu seyahat harçlığını onu da dikkate alıp hesaplasınlar.

Yemekler ücretsizdi sanırım, içecekler mi paralıydı sizde?

inşallah dertleriniz hep böyle güzel olur:KK200:

Canım canım, çok sağol öpüyorum seni. :)

Var :)

Panpacim tur sirketiyle gorus, fiyat listesi al. Cruise gemileri tur sirketlerinde satiliyor, kaziklanmazsiniz merak etme:)
Tatil, cruise tur sirketinden alacaksaniz iyi, ucak bileti vb almayin onlarda direkt alin bak orda kaziklanirsiniz. Ama ben mesela tatilimi hep tur sirketinden aldim ve gayet memnunum. Hem Ani Tur hem Jolly turdan memnunuz ailecek tum yaz tatilerimiz superdi.

Su, yerli/yabanci icki, kamara pencereli mi balkonlu mu vb cidden fark ediyor. Tur sirketiyle konusup fiyatlari ogren bence. Balkonlu kamara cok pahali mesela. Bu arada fiyortlar b.k gibi bence bu baharda en iyisi Sardinya, Ege adalari, Ispanya kiyilari, Kanarya adalari, ya da Akdeniz kiyilari.

Ya annemin arkadaşı işte bir de annem Vikingler dizisini izliyor da. :olamaz: Ondan da özenmiş. Akdeniz de olabilir bir sorayım da babama. Bana kalsa Akdeniz daha iyi tabi Mayıs'ta Norveç brrr. Ama fiyortlar da tam bir doğa harikası kuzucum, herkes gidemiyor ki Norveç'e Akdeniz'e kıyasla.

Sri Lanka maldivler turu bence evlilik yıldönümü için harika.Kış mevsiminden yaza geçmek maldivlere gittik diye anlatmak çok havalı geldi bi an:KK28:

Çok sevinirim sevgili Milana, bilgilendirirsen minnettar kalırım inan ki. :)
tatlim pronto turla gitmisler , gemide hersey dahilmis ne suya ne baska seye para odemedik dedi babam
cok memnun kalmislardi tavsiye ederim dedi ama once sirketle detaylica konussunlar dedi neler dahil neler degil diye

şimdi şöyle gemide dikkat etmeniz gereken fiyat farkları kabinlerden oluşan farklardır öncelikle.camı olan kabin iç kabin arasında ciddi fiyat farkları olur.Ben kaldıığımda camı olmayan iç kabinde konakladım.Pek rahatsız etmemişti beni ama kapalı yer korkusu varsa ailenizin cam olsun isteyebilirler.Sonra akşam yemeği dahil mi ve en önemlisi içecekler dahil mi?içecek dahil olmayan gemiler daha uygun ancak içeride bir suya 5 euro vermek ağır gelir :) gemide çok ekstra tur var mı limanları inceleyin ekstra tura katılmadan kendileri gezebiliyorlar mı yoksa ekstra tur fiyatlarına bakın.Ben pronto tur u ve MSC yi öneririm size.Yunan adaları içinde celestry ı tek geçerim :)

içeceklerin tamamı paralı, ama iki farklı restoran var. biri açık büfe diğeri alacarte. alacarte de su da paralı ama açık büfede bardağa doldurabiliyorsunuz. kahvaltı da çay kahve bitki çayları bedava. tavan yüksekliği tüm odalarda aynı, ben halen dış kabinlere verilen paranın gereksiz olduğunu düşünüyorum. ilk gittiğimiz sene biz de dış kabin tercih etmiştik, tamamen anlamsız.

Astoria Astoria
Cok guzel oluyor cruise turlari. Ama mevsime dikkat etmek lazim.
Bir de bizim gittigimiz su alkol oglen yemegi dahil degildi hem de zorunlu bahsis veriliyordu.

O yuzden cok masrafli olmustu.

Sirketten sirkete degisebilir
Mutlaka sorun

Ben gittim gemi seyehatine kısa bir turdu 4 5 günlük.
Öncelikle tam pansiyon bakmalısınız ve iç kamara olmasın çünkü cami falan yok, hapis gibi bir oda.
Balkonlu ile dış kamara arasında fiyat farkı çok değilse balkonlu tercih edilmeli kesinlikle.
Çünkü limanlarda uzunca bir süre kalinmiyor tatilin büyük bölümü gemide geçiyor.
Ets yi önerebilirim onun güzel turları ve bağlantıları var, ve gerçekten yurt dışında inanılmaz kaliteli hizmet verir.
Sadece yurt dışı çalışan turlara da bakabilirsiniz.
14 gün bana çok uzun bir süre geldi insan bunalabilir, daha kısa olanları tercih edin derim

Merhabalar, bu kadar "lüks" bir başlık açacağım ömrü billah aklıma gelmezdi ama çevremde sorabileceğim bilen hiç kimse yok, tur şirketleri tarafından kazıklanmak da istemiyorum. Burada belki bilenler vardır diyerek size danışıyorum.

Annem ile babamın Haziran'da 30. evlilik yıldönümleri doluyor. Annem de cruise gemi seyahatine çok özeniyor(muş), bir arkadaşı Norveç fiyortlarına gitmiş hava atmış galiba anneme. Babam da yıldönümü hediyesi olarak annemi bu gemi seyahatine çıkarmak istiyor ancak benimle kardeşime söyledi siz ayarlayın ben hiç bilmiyorum bu işleri diye. Annemin haberi olmayacak sürpriz olacakmış o yüzden "Arkadaşına sor bakalım nasılmış" gibi soramıyoruz. Kardeşim sallamadı, iş bana düştü. Babam da özel rica edince... Şöyle bir turlara baktım ama hiçbir şey anlamadım. Mesela 7 gece olanla 14 gece olanla 1000 tl fark oynuyor ama görünüşte pek bir farkları yok. Gidenler varsa önerecekleri tur şirketi olabilir, iç kamara ayrı fiyat dış kamara ayrı, balkonlular ayrı kafam karıştı. Nelere dikkat etmem lazım kazıklanmamak için yardımcı olabilecekler varsa çok minnettar kalırım gerçekten. :)

Not: Biz gidemiyoruz maalesef onlarla, babam "Sizi de kocalarınız götürsün artık zamanı gelince hehehe" dedi. :işsiz: Kısmet, belki sonra ben de giderim. :)
norvec fiyortları en cok görmek istedigim yerler arasında insallah gider

Back
X