• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cruise Gemi Turları?

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.859
598
32
Merhabalar, bu kadar "lüks" bir başlık açacağım ömrü billah aklıma gelmezdi ama çevremde sorabileceğim bilen hiç kimse yok, tur şirketleri tarafından kazıklanmak da istemiyorum. Burada belki bilenler vardır diyerek size danışıyorum.

Annem ile babamın Haziran'da 30. evlilik yıldönümleri doluyor. Annem de cruise gemi seyahatine çok özeniyor(muş), bir arkadaşı Norveç fiyortlarına gitmiş hava atmış galiba anneme. Babam da yıldönümü hediyesi olarak annemi bu gemi seyahatine çıkarmak istiyor ancak benimle kardeşime söyledi siz ayarlayın ben hiç bilmiyorum bu işleri diye. Annemin haberi olmayacak sürpriz olacakmış o yüzden "Arkadaşına sor bakalım nasılmış" gibi soramıyoruz. Kardeşim sallamadı, iş bana düştü. Babam da özel rica edince... Şöyle bir turlara baktım ama hiçbir şey anlamadım. Mesela 7 gece olanla 14 gece olanla 1000 tl fark oynuyor ama görünüşte pek bir farkları yok. Gidenler varsa önerecekleri tur şirketi olabilir, iç kamara ayrı fiyat dış kamara ayrı, balkonlular ayrı kafam karıştı. Nelere dikkat etmem lazım kazıklanmamak için yardımcı olabilecekler varsa çok minnettar kalırım gerçekten. :)

Not: Biz gidemiyoruz maalesef onlarla, babam "Sizi de kocalarınız götürsün artık zamanı gelince hehehe" dedi. :işsiz: Kısmet, belki sonra ben de giderim. :)

Son düzenleme:
Merhabalar, bu kadar "lüks" bir başlık açacağım ömrü billah aklıma gelmezdi ama çevremde sorabileceğim bilen hiç kimse yok, tur şirketleri tarafından kazıklanmak da istemiyorum. Burada belki bilenler vardır diyerek size danışıyorum.

Annem ile babamın Haziran'da 30. evlilik yıldönümleri doluyor. Annem de cruise gemi seyahatine çok özeniyor(muş), bir arkadaşı Norveç fiyortlarına gitmiş hava atmış galiba anneme. Babam da yıldönümü hediyesi olarak annemi bu gemi seyahatine çıkarmak istiyor ancak benimle kardeşime söyledi siz ayarlayın ben hiç bilmiyorum bu işleri diye. Annemin haberi olmayacak sürpriz olacakmış o yüzden "Arkadaşına sor bakalım nasılmış" gibi soramıyoruz. Kardeşim sallamadı, iş bana düştü. Babam da özel rica edince... Şöyle bir turlara baktım ama hiçbir şey anlamadım. Mesela 7 gece olanla 14 gece olanla 1000 tl fark oynuyor ama görünüşte pek bir farkları yok. Gidenler varsa önerecekleri tur şirketi olabilir, nelere dikkat etmem lazım kazıklanmamak için yardımcı olabilecekler varsa çok minnettar kalırım gerçekten. :)

Not: Biz gidemiyoruz maalesef onlarla, babam "Sizi de kocalarınız götürsün artık zamanı gelince hehehe" dedi. :işsiz: Kısmet, belki sonra ben de giderim. :)
Ay ben de bunu çok merak ediyorum takipteyim valla

Tur şirketlerini arayıp sorun, detaylı mail isteyin öyle karar verin. En önemli şeylerden biri, çoğu gemide yiyecek-içecek ücretli. Kiminde de 3 öğün yemek var ancak içkiler extra oluyor. Karaya çıktığınız süreler dışında da başka yerde yiyeyim diyemediğiniz için, gemi içerisinde bayağı para harcamak zorunda kalabilirler. Tur sitesinden ha bu iyiymiş diye hemen almayın.

Tur şirketlerini arayıp sorun, detaylı mail isteyin öyle karar verin. En önemli şeylerden biri, çoğu gemide yiyecek-içecek ücretli. Kiminde de 3 öğün yemek var ancak içkiler extra oluyor. Karaya çıktığınız süreler dışında da başka yerde yiyeyim diyemediğiniz için, gemi içerisinde bayağı para harcamak zorunda kalabilirler. Tur sitesinden ha bu iyiymiş diye hemen almayın.

Zaten hiçbir şey anlamadım ki dediğiniz gibi, sabah öğle akşam yemekleri diyor mesela fiyata dahil olarak ama zannediyorum kimisinde su yok çünkü birinde su servisi demiş. Bir diğerinde belli bir markada sınırsız içki demiş. Ne dahil ne değil cidden anlamadım zaten. Ha iyiymiş diye atladıklarımda da iç kamara dış kamara balkonlu kamara bir sürü şey çıktı. En iyisi dediğiniz gibi tur şirketleriyle görüşmek ama onlar da kazıklarlar diye korkuyorum. İşi biraz bilerek görüşmek istiyorum açıkçası ondan buraya konu açtım.

Benim bir bilgim yok ama babanizi alkişlamaya geldim:KK9: keşke benim eşimde örnek alsa sizin babanizi.

Babam anneme düşkündür ama 30 yıl doldurdular. İnşallah siz de 30. yılınızı doldurunca daha iyi tatillere gidersiniz. :)

Sen zamanın varsa bir iki büyük tur şirketi ile görüş

Hem sen imzalamayacağın için sözleşmeyi kandıramazlar

Babam ayrıntıcıdır sorar deyip otu b sor

Kamara büyüklüğü ve özellikle tavan yüksekliğine dikkat edin bence zira belli yaş üstü anneler küçük yerde bunalabilir

Sen zamanın varsa bir iki büyük tur şirketi ile görüş

Hem sen imzalamayacağın için sözleşmeyi kandıramazlar

Babam ayrıntıcıdır sorar deyip otu b sor

Kamara büyüklüğü ve özellikle tavan yüksekliğine dikkat edin bence zira belli yaş üstü anneler küçük yerde bunalabilir

Haftasonu görüşeceğim 1-2 şirketle de önden belki gidenler vardır bilenler vardır diye buraya sormak istedim. Bak mesela tavan yüksekliği kamara büyüklüğü hiç aklıma gelmezdi not alayım. Bir de iç kamara dış kamara olayı nedir ya iç kamara dediği deniz mi görmüyor?

Zaten hiçbir şey anlamadım ki dediğiniz gibi, sabah öğle akşam yemekleri diyor mesela fiyata dahil olarak ama zannediyorum kimisinde su yok çünkü birinde su servisi demiş. Bir diğerinde belli bir markada sınırsız içki demiş. Ne dahil ne değil cidden anlamadım zaten. Ha iyiymiş diye atladıklarımda da iç kamara dış kamara balkonlu kamara bir sürü şey çıktı. En iyisi dediğiniz gibi tur şirketleriyle görüşmek ama onlar da kazıklarlar diye korkuyorum. İşi biraz bilerek görüşmek istiyorum açıkçası ondan buraya konu açtım.

İç kamara dış kamara o kadar önemli değil bana göre. Her halükarda yatmadan yatmaya geçecekler kamaraya, camından deniz görmüş, görmemiş çok da önemli değil bence. Ne kadar tur şirketi varsa arayın, özel fiyat isteyin, detaylı mail isteyin. Su/içecek olayı cidden önemli. Bu gemilerde yiyecek/içecek çok pahalı oluyor. He ne yaparlar, karaya ayak bastıkça sudur içecektir, cipstir çantalarına depolayıp sokabilirler ama bazı gemiler dışarıdan yiyecek kabul etmiyor.

daha nce uzun yıllara inş annen ile babana :) bir kaç tur şrketi dha detaylı bilgi verir bence

son 4 senedir tatile cruise turlarıyla çıkıyoruz ve çok memnunuz. o yüzden firmamızı değiştirmedik, gece uykunuzda yolculuk yapıyorsunuz. gözünüzü açtığınızda hop olmak istediğiniz yerdesiniz. tecrübelerimi paylaşacak olur isem kesinlikle kurumsal bir firma ile görüşün benim tavsiyem MSC cruise, ilk sene ETS nin gemisi eagon paradise(sanırım buydu geminin adı) gitmiştik tabii MSC nin gemileri çok daha büyük. bence iç kabin alın, zaten dış kabinlerin büyük çoğunluğunun camları açılmıyor. camları açılan balkonlular da çok pahalı hiç gerek yok. zaten uyumadan uyumaya gidiliyor odaya. sormak istediğiniz başka soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Annem ile babamın Haziran'da 30. evlilik yıldönümleri doluyor. Annem de cruise gemi seyahatine çok özeniyor(muş), bir arkadaşı Norveç fiyortlarına gitmiş hava atmış galiba anneme. Babam da yıldönümü hediyesi olarak annemi bu gemi seyahatine çıkarmak istiyor ancak benimle kardeşime söyledi siz ayarlayın ben hiç bilmiyorum bu işleri diye. Annemin haberi olmayacak sürpriz olacakmış o yüzden "Arkadaşına sor bakalım nasılmış" gibi soramıyoruz. Kardeşim sallamadı, iş bana düştü. Babam da özel rica edince... Şöyle bir turlara baktım ama hiçbir şey anlamadım. Mesela 7 gece olanla 14 gece olanla 1000 tl fark oynuyor ama görünüşte pek bir farkları yok. Gidenler varsa önerecekleri tur şirketi olabilir, iç kamara ayrı fiyat dış kamara ayrı, balkonlular ayrı kafam karıştı. Nelere dikkat etmem lazım kazıklanmamak için yardımcı olabilecekler varsa çok minnettar kalırım gerçekten. :)

çok beğendim bu fikri ya.bir an önce eşime söyleyeyim.fiyat farkı az sa,balkonlu olan iyidir diye düşündüm.7 gün bana yeter ,fazlası sıkıcı olabilir.başka da bir fikrim yok.sadece,ilgimi çektiği iç girip yazdım.konuyu takip edeyim bari.:super:

tatlim benim annemler norvece gitti cruise turla ama hatirlardigim kadariyla once ucakla bi ulkeye gidip ordan bindiler gemiye yani istdan binip de gidilmiyor
bi soruyum anneme hangi sirketle nasil gitmisler
annemler cok memnun kalmisti

Çok sevinirim sevgili Milana, bilgilendirirsen minnettar kalırım inan ki. :)

son 4 senedir tatile cruise turlarıyla çıkıyoruz ve çok memnunuz. o yüzden firmamızı değiştirmedik, gece uykunuzda yolculuk yapıyorsunuz. gözünüzü açtığınızda hop olmak istediğiniz yerdesiniz. tecrübelerimi paylaşacak olur isem kesinlikle kurumsal bir firma ile görüşün benim tavsiyem MSC cruise, ilk sene ETS nin gemisi eagon paradise(sanırım buydu geminin adı) gitmiştik tabii MSC nin gemileri çok daha büyük. bence iç kabin alın, zaten dış kabinlerin büyük çoğunluğunun camları açılmıyor. camları açılan balkonlular da çok pahalı hiç gerek yok. zaten uyumadan uyumaya gidiliyor odaya. sormak istediğiniz başka soru olursa yardımcı olmaya çalışırım.

Ay sizi bana Allah gönderdi sanırım çok teşekkür ederim. :) Ben de ETS'den Costa Favolosa'ya bakıyorum şu an ama bunu genelde çocuklu aileler tercih ediyormuş sanırım. İç kabin alsak sıkıntı olmaz yani peki odanın yerini seçebildiniz mi siz? İnternette okuduklarımdan bazıları seçemediklerini, personel kabinlerinin, makine dairesinin yanına denk geldiklerini sıkıntı çektiklerini yazmışlar sizde öyle bir durum oldu mu? Bir de yiyecek içecek durumu nasıl oldu, kimisinde su ve içki dahil kimisinde değil sanırım.

çok beğendim bu fikri ya.bir an önce eşime söyleyeyim.fiyat farkı az sa,balkonlu olan iyidir diye düşündüm.7 gün bana yeter ,fazlası sıkıcı olabilir.başka da bir fikrim yok.sadece,ilgimi çektiği iç girip yazdım.konuyu takip edeyim bari.:super:

Balkonlular çok pahalı 1000 tl fark oynaması iki farklı turda iç kabinler arası. :) Mesela benim şu an baktığım 14 günlükte kişi başı iç kabin fiyatı 1399 euro ama balkonlu kişi başı 2399 euro.

Eşimin annesi babası sürekli gezerler bu ara bu gemi turlarına taktilar yine gidecekler çok yakında. Ets tur ile gidiyorlar jolly turla denediler daha önceleri daha tuzlu oldu.
Kalinacak odayı hiç önemsemeyin.Gemi çünkü inanılmaz büyüklükte oluyor adeta bi yüzen şehir..
Ve her ülkeden insanlar oluyor.İçinde birsuru aktivite var havuz , bar,sahne gosterileri tiyatrolar dans şovları alışveriş yapılacak yerler disko kumarhane , ameliyathane bile hatta.
Çok uzun süren 2 haftalık secmeyin derim karaya demir attığında gemi kendinizi hala denizde sallanıyor gibi hissedebiliyormussunuz kqyinvalidemin dedigi.
Yaşlılar için çok güzel ilerde bende düşünüyorum.

Aradaki fiyat farkı geminin büyüklüğü ile ilgilidir zannedersem ,bende bir ara bakmıştım.farklı gemilerin fiyatlarıda değişik oluyor ,dönem farkıda önemli.mesela yunan adaları turu için aynı geminin aynı özellikli odasının baktığımız tarih ile bir kaç hafta sonraki fiyatı farklıydı.

Back
X