• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

crp-wbc yüksekliği ve teşhis problemi :(

nnnietzsche

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2013
36
0
26
İstanbul
Arkadaşlar merhaba, 7-8 aydır bir problemim var, eklem ağrıları, halsizlik gibi sebeplerle bir hastalık başlıyor ateş bazen oluyor bazen olmuyor. Her hastaneye gidişimde her seferinde crp-wbc ve bikaç değer yüksek çıkıyor antibiyotikler ilaçlar.... Daha sonra bir ay sonra yine aynı şekilde kolumu kaldıracak halim olmuyor ağrıdan... Bir sürü hastaneye gittim bir sürü antibiyotikler iğneler kullandım geçen aydan beri. Ve şu an yine aynı şekildeyim. Dün yine bir sürü tahlil yapıldı, detaylı olarak incelenmen lazım, bir teşhis yok falan diyerek yine ilaçlar verdiler ve ben bu durumdan çok yoruldum yaşam kalitem düştü:( buna benzer bir durum yaşamış olan var mı aramızda, doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama yardımlarınızı bekliyorum :(

Crp yuksekliginin enfeksiyonla ilgilioldugu sana defalarca aciklanmistir eminim. Ama benim tahminim tedavinin tamamlanamadigi. Degerlerin her antibiyotik tedavisi bitiminde tekrarolculmesi grekiyor. Yoksa yapilan tedavinin bir anlami kalmiyor. Yinede diger degerlerinde ne gibi farkliliklar var onlarida anlatabilirsen daha net aciklayabiliriz belki. Bir de benim tavsiymem madem boyle bir sorunu uzun suredir yasiyosun bir egitim arastirma hastanesinde muayeeolmanda fayda var gittin ki bilmiyorum ama onlaar bu tip konularda cidden iyiler

ben hep cerrahpaşaya gidiyordum böyle durumlarda son birkaç aydır farklı hastanelere gitmeye başladım. ilk olarak eylül ayında crp:65, wbc:10.9, ne#:7.4 normal referans aralıklarından yüksek çıktı. antibiyotik tedavisinden sonra ekim ayında normal çıktılar crp:4.4 oldu normal aralığı 0-5 ti.

kasım ayını hatırlamıyorum sonra aralıkta yeniden tahlil yaptırmışım. crp:14.87 çıkmış mchc değeri biraz düşük çıkmıştı yine aynı şikayetlerim vardı o dönemde eklem ağrıları yorgunluk gibi...

sonraki dönemlerde yine aynı ş,kayetleri yaşadım ama o dönemki tahlillerimi bulamıyorum şimdi. mayıs ayı başında crp ve wbc yüksek çıktı. bu defa cerrahpaşaya değil başka bir hastaneye gitmiştim. hem antibiyotik hap hem iğne ile tedavi oldu, ve son olarak haziran başında ben yine yatak döşek oldum bu defa yine farklı bir hastaneye gittim orda da crp: 42.19 wbc:10.1 (3.5-10.0) gran:8.2 (1.2-8) yüksek olarak çıktı burda yazdıklarımı aktardım doktor bir şey diyemedi tüm tahlillerin yapılması lazım o şekilde bir incelemeyle tedavi daha iyi olur dedi. ilerleyen günlerde yeniden ggidicem bir hastaneye, bakalım...:/

Arkadaşlar merhaba, 7-8 aydır bir problemim var, eklem ağrıları, halsizlik gibi sebeplerle bir hastalık başlıyor ateş bazen oluyor bazen olmuyor. Her hastaneye gidişimde her seferinde crp-wbc ve bikaç değer yüksek çıkıyor antibiyotikler ilaçlar.... Daha sonra bir ay sonra yine aynı şekilde kolumu kaldıracak halim olmuyor ağrıdan... Bir sürü hastaneye gittim bir sürü antibiyotikler iğneler kullandım geçen aydan beri. Ve şu an yine aynı şekildeyim. Dün yine bir sürü tahlil yapıldı, detaylı olarak incelenmen lazım, bir teşhis yok falan diyerek yine ilaçlar verdiler ve ben bu durumdan çok yoruldum yaşam kalitem düştü:KK43: buna benzer bir durum yaşamış olan var mı aramızda, doğru yere mi konu açtım bilmiyorum ama yardımlarınızı bekliyorum :KK43:

Merhaba biraz geç gördm mjı öncelikle çok geçmiş olsn inan çok zor aynı şeyleri bende yaşadım hemde 8 ay ölmek istemiştm çünkü sürekli antibiotk tedawi görüodm hemde damar yoluyla hastane yatmaktan bıkmıştm hemde bi bebeğim war bakamıodm ona sana demek istedim tek şey bağısıklığnı ölçtr kan tahlili yani immun sewiyene baktr immun yetmezliği olabilir yada bağısıklığını düşürn bi hastalığın wardr ben şuan cerrahpasada tedawi oluorm iide sayılırm sakın aksatma baktr herhangi dahiliye bölümüne git özel hastanede yaptıra bilirsin daha çabuk alabilmen için sonocu

Back