- Konu Sahibi eftelya2015
-
EvetÇünkü testin tekrar pozitif çıkma olasılığı oluyor.
Sürüntü mü alındı ?
Allah Allah sasirdim, babaminki de universiteydi. Demek ki uygulamalari farkli.Tıp fakültesi pandemi kliniği de var ayrıca..
siz değilde yakın temas kurdugunuz biri pozitif çıkmıştır.aile hekimin kendisi bile olabilirGeçen hafta öksürük burun akıntısı şikayeti ile aile hekimine gittim muayene bile etmeden covid testi yaptırmam gerektiği söylendi test için hastaneye gittim, yaptırdım ve sonuç negatif.
Bu arada 2 gün rapor aldım persembe cuma için ve test cuma negatif olarak sonuçlandı. Akabinde sonuçlandığını gün eşim ameliyat oldu ve yanında refakatçi kaldım, şimdi evdeyiz ve bu hafta izinliyim. Biraz önce aile hekimi aradı karantinadasın dedi, ben şok oldum, belirtim kalmadı, ve fiziken çok iyi durumdayım ve eşimden dolayı izinli olmasam şu an işteydim kimse bana test negatif çıksada karantina da kalacaksın dememişti.
Böyle bir durumla karşılaşan varmı?
Birde haftasonu şehir dışına çıkacaktım(kızım yazlıkta onu görmeye gidecektim birkaç haftadır görüşemedik) bu durumda seyahat edemez miyim ki sistemde karantina da gözüküyor isem hes kodundan o da gözükür diye düşünüyorum kafamda deli sorular biri beni aydınlatsın lütfen şuan evdeyim dışarı çıkmıyorum ama kafam çok karıştı..
Bizde öyle olmadı, negatif çıkanlar hemen işe basladiTemaslı biri olmasa bile 14 gün karantinada kalmak zorunda oluyorsunuz, ben çevremde böyle gördüm.
Sonuçta covid testini kafamıza göre yapmıyorlar, bir belirti olduğunda yapıyorlar.
O belirtileri gösterdiğinizden dolayı 14 gün karantinada kalıyorsunuz, tamamen rutin ne olur ne olmaz diye.
14 gün sonra hiçbir belirti yoksa karantina kalkıyor.
Bizde böyle oldu, annemin iş yerinde negatif çıkanlar dahi 14 gün karantinaya girdi. Aynı şekilde babamın işyerinde de belirti olmadığı halde herkes karantinaya girdi.
Maalesef şuan köydeler, üzüm toplama zamanı olduğu için. Atlatmak üzere olduklarından gitmediler test için. Görüştüğümüz kişiler bizimle görüşmeden iki gün önce test yapmışlardı ve negatiflerdi. Görüşmemizden bir hafta sonra pozitif oldular belki görüştüğümüz sırada değil de sonradan bulaşmıştır onlara diye düşündüm.Aileniz ve siz evet çok dikkat etmeli, dışarıya cikmamalisiniz.
Hastaneye gidip test yapmamakta direniyorlar da markete bile cikmamalilar evden.
Evet kapmissiniz , çok açık.
Peki sizlerde hiç belirti olmadan mi pozitif çıktı. Hissetmeden mi anlattınız?Boğazdan alınan sürüntü testini negatif çıksa bile ciğerlerinizin pozitif olma ihtimali var. Ya da testte çıkmadığı halde pozitif olma ihtimaliniz var. Ya da kuluçka süresinde olduğu için negatif çıkma ihtimaliniz var.
O yüzden 14 gün karantinada kalıyorsunuz negatif olsanız bile.
Biz covid geçirdik.
Önce anneme teşhis kondu, bizde belirti olmadığı halde karantinada kaldık.
Sonra bizde test yaptırdık pozitif çıktı, iyiki karantinada kalmışız dedik.
Hata varsa test yaptığınızda sizi bilgilendirmeye hastanenin hatası. Daha annem test yaptırmadan karantina kağıdını imzalamıştık biz.
Aile hekimim izinliydi ben aile hekimine müracaat ettiğimde yerine bakan doktor muayene bile etmedi, içeri de giremedim kapıdan 2 gün ıstırahat yazdı onu da ben istedim diye yazdı testi yaptırdım eve geldim onunla da raporu alırken 2 metre uzaktan eğilip aldım temas olmadı kisiz değilde yakın temas kurdugunuz biri pozitif çıkmıştır.aile hekimin kendisi bile olabilir
Evet.Maalesef şuan köydeler, üzüm toplama zamanı olduğu için. Atlatmak üzere olduklarından gitmediler test için. Görüştüğümüz kişiler bizimle görüşmeden iki gün önce test yapmışlardı ve negatiflerdi. Görüşmemizden bir hafta sonra pozitif oldular belki görüştüğümüz sırada değil de sonradan bulaşmıştır onlara diye düşündüm ama bir yandan da geçen hafta 3 4 gün hafif grip gibi şiddetli baş ağrısı
Peki sizlerde hiç belirti olmadan mi pozitif çıktı. Hissetmeden mi anlattınız?
Bilemiyorum.Bizde öyle olmadı, negatif çıkanlar hemen işe basladi
Pozitif olsan ya da pozitif çıkan birilerinin olduğu yerde çalışsan ya da aynı evde otursan amenna lafım yokta benim durum böyle birşey değil ki..Bilemiyorum.
Babam normalleşmeden önce covidin pik yaptığı dönemde karantinaya girdi.
İşyerinden 2 kişide çıktı, koskoca bir fabrika ve teması olan olmayan herkes karantinaya girdi.
Babamı sürekli kontrol etmişler, sürmeli aramışlar falan.
Annemlerle normalleşmeden sonra covid geçirdik.
Aynı şekilde oldu, hepimiz karantinaya girdik.
Ayrıca annemin boğaz testi negatif çıktı ancak ciğerleri pozitifti diye hatırlıyorum.
Zaten annemin ciğer filmine bakarak karantina verdiler bize.
Ama sonuçta bir belirti üzerine gidiyorsunuz, değil mi?Pozitif olsan ya da pozitif çıkan birilerinin olduğu yerde çalışsan ya da aynı evde otursan amenna lafım yokta benim durum böyle birşey değil ki..
Nasıl bakacağım tam olarak ayarlar da arama diye bir alan yok ama..Hayir telefonunuzun ayarlar kismindaki arama butonuna covid19 yazdiginizda gorebileceginiz bi yer bulma programi yuklendi tüm telefonlara. Gerci su aralar off a aldilar ama tabi ne kadar dogrudur bilemeyiz. Bu yuzden dikkat ermekte fayda var
Şu an izinde olduğum için rapor verilmedi. Kız orada kalacak ekime kadar okullar kapalı olduğundan ben ziyarete gidecektim şimdi karantina altında isem gitmem izin bitimi devam ise karantinaya raporla uzatırım ama kafam karışık ve ben dışarı çıktım bugün bile eşim çıkamadığı için onun raporunu onaylatmaya gittim.. Eve gelince arandım..Cep telefon sinyalinden takip ediyorlar 14 gün karantinada oluyorsun eğer dışarı çıkarsan para cezası var diye biliyorum.
Çok geçmiş olsun negatif olsa da önlem amaçlıdır belki
Rapor almak istiyordun hazır karantina raporu çıkmış oldu fırsat :)
Kızı da annenlerin getirme şansı yok mu ?
Geçmiş olsun en tez yoldan hallolur umarımŞu an izinde olduğum için rapor verilmedi. Kız orada kalacak ekime kadar okullar kapalı olduğundan ben ziyarete gidecektim şimdi karantina altında isem gitmem izin bitimi devam ise karantinaya raporla uzatırım ama kafam karışık ve ben dışarı çıktım bugün bile eşim çıkamadığı için onun raporunu onaylatmaya gittim.. Eve gelince arandım..
Öncelikle geçmiş olsun.tomografi çekildi mi sizden?.bazen test sonucu negatif görünsede tomografi sonucuna bakarak pozitif tanısı konulabiliyor.evinize filyasyon ekibi gelip sms doğrulama kodu girildikten sonra da karantinaya alınmış olacaksınız.ilçe sağlık müdürlüğünden sizinle iletişim kuran oldu mu?.temaslı listenizi öğrenip onları da karantinaya alacaklar..aile hekiminize de 15 günlük raporunuz düşecek..bu süreçte de tabiki hastane harici hiçbiryere çıkamazsınız..Şu an izinde olduğum için rapor verilmedi. Kız orada kalacak ekime kadar okullar kapalı olduğundan ben ziyarete gidecektim şimdi karantina altında isem gitmem izin bitimi devam ise karantinaya raporla uzatırım ama kafam karışık ve ben dışarı çıktım bugün bile eşim çıkamadığı için onun raporunu onaylatmaya gittim.. Eve gelince arandım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?