- 24 Nisan 2015
- 6.896
- 7.096
- 198
- Konu Sahibi eftelya2015
-
Hastaneden hiç böyle bir bilgi verilmemişti, açıkcası aile hekimliği ile 2. görüşmem onlarda bugün bu bilgiyi verdiler ve bugün 5. günümmüş testin yaptırıldığı günden sayıyorlar anladığım.Bende pozitiftim karantinam dün bitti , eşim ve görüştüğüm iki kişi negatif sonuca rağmen benim gibi 14 gün karantina da kaldılar. Şuanda test yaptıran herkese sonuç ne çıkarsa çıksın karantina veriliyor.
Her sağlık kurumu farklı uygulama mı yapıyor ki?Cuma günü bizim ısyerinde 25 kişiye test yapıldı hepsi negatif hiçbirisi karantinada değil. Hepsi işte bugün.
Hiçbir kağıt imzalamadık karantina vs ilgili hatta eşime ben söyledim diye 1 hafta ıstırahat raporu verildi o bile verilmeyecektiKalp ameliyatı sonrasi hastaneden taburcu olurken 14 gun karantinada olacağına dair kagit imzalattilar babama. Koronayla alakasi olmamasina ragmen.
Belki sizinki de boyle bir uygulamadir refakatci kaldiginiz için
Çünkü bu testlerin doğruluk oranları düşük. Yani her zaman doğruyu söylemiyor bildiğim. Eğer olup da hafif atlatiyorsaniz kimseye bulastirmasin diyedirNegatif çıkmasına rağmen neden karantina bunu bi öğrenin
Eğer karantinayaysanız ve çıkarsınız 3 bin kusur ceza diye biliyorum
Öyle bir kağıt imzalamadık. Ve bizim etrafımızda pozitif tanısı olan kimse yok bende aile hekimi yönlendirdi diye test yaptırdım yoksa temalı değilim kimse ile..Boğazdan alınan sürüntü testini negatif çıksa bile ciğerlerinizin pozitif olma ihtimali var. Ya da testte çıkmadığı halde pozitif olma ihtimaliniz var. Ya da kuluçka süresinde olduğu için negatif çıkma ihtimaliniz var.
O yüzden 14 gün karantinada kalıyorsunuz negatif olsanız bile.
Biz covid geçirdik.
Önce anneme teşhis kondu, bizde belirti olmadığı halde karantinada kaldık.
Sonra bizde test yaptırdık pozitif çıktı, iyiki karantinada kalmışız dedik.
Hata varsa test yaptığınızda sizi bilgilendirmeye hastanenin hatası. Daha annem test yaptırmadan karantina kağıdını imzalamıştık biz.
Temaslı biri olmasa bile 14 gün karantinada kalmak zorunda oluyorsunuz, ben çevremde böyle gördüm.Öyle bir kağıt imzalamadık. Ve bizim etrafımızda pozitif tanısı olan kimse yok bende aile hekimi yönlendirdi diye test yaptırdım yoksa temalı değilim kimse ile..
Hastane cikis evrakiniz yok mu? Karantina kagidi ayrica imzalatilmiyor, diger kağıtların arasinda oluyor ve mesela babama soylememislerdi bunu. Evde raporlari okurken tesadufen gordu oyle ogrendik.Hiçbir kağıt imzalamadık karantina vs ilgili hatta eşime ben söyledim diye 1 hafta ıstırahat raporu verildi o bile verilmeyecekti
Böyle bir evrak yok çıkışa dair tek bilgi raporda yazıyordu hatta bugün hastaneye gidip onaylattım raporu birşey denmedi..Hastane cikis evrakiniz yok mu? Karantina kagidi ayrica imzalatilmiyor, diger kağıtların arasinda oluyor ve mesela babama soylememislerdi bunu. Evde raporlari okurken tesadufen gordu oyle ogrendik.
Allah Allah o zaman korona bakan bir hastane olmayabilir.Böyle bir evrak yok çıkışa dair tek bilgi raporda yazıyordu hatta bugün hastaneye gidip onaylattım raporu birşey denmedi..
İşte o görünmüyor olsa söylerlerdi işin tuhaflığı da burada ya zaten..Allah Allah o zaman korona bakan bir hastane olmayabilir.
Esiniz karantinada gorunuyor mu aile hekiminizde peki?
Tıp fakültesi pandemi kliniği de var ayrıca..Allah Allah o zaman korona bakan bir hastane olmayabilir.
Esiniz karantinada gorunuyor mu aile hekiminizde peki?
Test sonucumu gönderdim sistemden de görüyoruz dediler yani ellerinde test sonucuna dair belge var şu an.
Ya kızlar benim de kuzenim test yapmıştı ve negatifti neyse biz 3 4 defa görüştük ve mesafe falan koymadık. Bugün 8. Gün ve kuzenim ve eşi korona dan hastanedeler. Ben de görüşmemizin 3.gununde çok şiddetli baş ağrısı oldu ve boğazım da aynı şekilde, hafif ateşle beraber 3 gün sürdü, sonra geçti. Şuan hiçbir şeyim yok. Annemlerde aynı zamanlarda başlayan burun akıntısı ateş falan oldu ve hala devam ediyor (hep beraber görüştük)
Acaba annemle babam korona mı geçiriyor? Ya da benim geçirdiğim korona mıydı?
Hastaneye gitmeye onları da ikna edemedim. Benim ise hiç bir şikayetim yok şuan. Gitmeli miyim?
Sosyal mesafeye çok dikkat ediyoruz şuan. Beli pozitifizdir diye ama emin de değiliz
Çünkü testin tekrar pozitif çıkma olasılığı oluyor.
Sürüntü mü alındı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?