• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Covid geçirenler bakabilir mi

chix

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2010
276
140
303
Kreşe giden 2 yaşındaki çocuk 1 haftadır şiddetli ateşlendi. Annesininde koku alması gitmiş. Anneannesi dünden beri ishal, kuru öksürük ve halsizlik başladı. Sadece çocuğa test yapıldı ve negatif çıktı.. Bu işin aslı astarı nedir? Üşütme mi yoksa covid mi? Bu arada anne ve baba covidi pek ciddiye alan insanlar değil, dikkat etmiyorlar. anne ev hanımı olmasına rağmen bu süreçte çocuğu kreşe verdi. Olan anneanne ve çocuğa oldu, test de yaptırmak istemiyorlar. Sizce nedir bu :/

Belirtiler cov id diyor sizde temaslımısınız çok geçmiş olsun,ayrıca annedeki rahatlığa kızdım evdesin çocuğu neden kreşe veriyorsun ...ders olsun di cem hastalık bu yaaa...

Yuksek ihtimalle covidler. Testlerin guvenilirligi de yuzde 60 kadar zaten. Kim bunlar? Sizin temasli oldugunuz birileri degildir umarim
maselef benim temaslı olduğum kişiler. Ablam, yeğenim ve annem. Annem 2 gün sonra eve yani bize dönecekti. Şimdi gelse mi gelmese mi bilemedik, eve dönerse bizde hasta olacagız.

Belirtiler cov id diyor sizde temaslımısınız çok geçmiş olsun,ayrıca annedeki rahatlığa kızdım evdesin çocuğu neden kreşe veriyorsun ...ders olsun di cem hastalık bu yaaa...
bizde çok kızdık. Anne sabahtan akşama kadar evde telefonda oyun oynuyor, sırf çocukla ilgilenmemk için verdi zaten.

Niye bilmece gibi yazdınız ki? Geçmiş olsun aileniz bariz covid. Hemen gidip test yaptırmalılar. Bu süreçte kim bilir kimlere bulaştırdılar ahh ahh bu covidi ciddiye almayanlar yüzünden ciddiye alanlar zarar görüyor.
Çocuk iyileşme sürecine geçmiş ve testi negatife dönmüş olabilir. Bir de yalancı negatiflik de çokça görülüyor.

Niye bilmece gibi yazdınız ki? Geçmiş olsun aileniz bariz covid. Hemen gidip test yaptırmalılar. Bu süreçte kim bilir kimlere bulaştırdılar ahh ahh bu covidi ciddiye almayanlar yüzünden ciddiye alanlar zarar görüyor.
Çocuk iyileşme sürecine geçmiş ve testi negatife dönmüş olabilir. Bir de yalancı negatiflik de çokça görülüyor.
sormayın. aylarca evden çıkmadık, o kadar tedbir aldık. annemde tam gidecek zamanı buldu, otobüse atladı gitti, covid oldu, şimdide gelmek iatiyor 10 saatlik yol.

sormayın. aylarca evden çıkmadık, o kadar tedbir aldık. annemde tam gidecek zamanı buldu, otobüse atladı gitti, covid oldu, şimdide gelmek iatiyor 10 saatlik yol.

Ben olsam kesin bir dille en az 28 gün ( 2 kuluçka süresi) eve gelemeyeceğini söylerdim. Hem sizin hem yolda denk geldiği masum insanların canına kastı yoksa otursun geliniyle

Koku gitmiş, coviddir çok büyük ihtimal. Annenizin kesinlikle gelmemesi gerekiyor. Zorla orada tutun ve getirmeyin.

büyük vebal alır. Kendisi şüpheli. Gelecek size bulaştıracak. Yetmiyormuş gibi otobüste 10 saat yolculuk yaptığı insanlara bulaştıracak. Böyle sorumsuzluk olmaz.

arkadaşımın annesi çok özledim, yeni doğan torunumu görmedim diye otobüsle kızının yanına gitti.kendisi gripmiş giderken ama bende korona yok diye gitmiş. Şimdi kızın ailesi, yakınları hepsi hasta.

Bir de test yaptırmaları gerek acilen. Olayın ciddiyetini anlamıyorlar galiba. Hastalık özellikle anneniz İçin riskli. Evde bir şeyim yok diye geçirdiği süre hastalığın ciğerlere inmesine sebep olabilir. Erken teşhisle ilaç tedavisine başlaması gerekir.

Benim esim pozitif ve ben negatifim.

bir kari kocayi dusunun, ne kadar sacma degil mi bulasmamasi? İste tum bu nokta da testlere cok guvenmiyorum.

Tabii ki gelmesin, covid olmasalar bile riske atılacak şey değil.
Bu arada tabii ki izole olmuyorlar değil mi?
Biz de böyle vakalar azalacak diye bekliyoruz.

Çocuktan kreşe kreşten başka evlere taşınacak belki insanlarda kalıcı hasar bırakacak ya da birileri hayatını yitirecek. Büyük sorumsuzluk

Back