Gebeliğe Hazırlık Covid döneminde çocuk isteyenlerin aklındaki sorular;

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

fluffy

💬
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2020
176
172
23
Selam kızlar,
Ben iki ay önce kist ameliyatı olmuştum ve bugün doktorum artık sağlıklı olduğumu ve istediğim zaman denemelere başlayabileceğimizi söyledi. Anne olmayı çok istiyorum. Covid yüzünden korkularım çok ama çok fazla çünkü daha önce bir düşüğüm var tekrar üzülmek istemiyorum. Bu dönemde bile bile lades mi olur bilemiyorum. Pandemi ne zaman biter tam bir muamma. Beklesem hayatımdan aylar akıp gidiyor, anne olma isteğim içimde büyüyor da büyüyor. Bu ay sonunda 29 yaşıma giriyorum. Şimdiye kadar hastalıktan kaçtım peki ya bundan sonra ne olacak kaçabilecek miyim? Aklımda türlü türlü sorular var. Ne yapmalıyım diye düşünüp duruyorum. Benimle aynı durumda olan var mı? Ne olur ses verin.

Korona ne zaman biter hayat ne zaman normale döner bilinmeyen bir durum ben korona ilk başladığı zamanlar hamile oldugumu ögrendim başta bizde endişe ettik bu virüs ortamında hastaneye girip çıkmak kontrollere gelmek falan nasıl olacak diye ama tedbirli olunca hiç sorun olmuyor zaten doktorlar da hastane de gayet önlem alıyor bunun için randevulu gidiyorsun tam saatinde girip 10 20 dk da işini halledip hemen çıkıyorum hastaneden maske eldiven takıyorum dezenfektan malzemeleri yanımda oluyor, kapı koltuk vs dokunmadan işimi halletmeye çalışıyorum ve şuana kadar şükür yakalanmadık bunun garantisi yok tabiki ama olacagı varsa normal hayatta da bizi buluyor bilmiyorum hayatını ertelemiş oluyorsun sonuçta beklesen ne zaman bitecek belkide yıllarca yaşayacağız bu virüsle karar senin araştır sorunsuz şekilde kontrollerini yaptıracagın bir hastane bul sonra şansını deneyebilirsin

Hamilelikte bitek korona riskli degilki grip olmanın bile çok fazla riski var

şöyle ki aslında haziranda bir düşük yaptım ve o hamileliğim sürprizdi biraz. gittiğim hastaneden yana korkum yok temiz olduğunu düşünüyorum ben de 10 dakika gibi bir sürede çıkıyorum. şu an çalışmıyorum hatta, ama eşim illaki dışarı çıkıyor işe gidip geliyor ondan korkuyorum sadece. şu an denemeye başladık diye hemen hamile kalacağım diye de bir şey yok tabii. hayat akıp gidiyor. ömrümüz eriyor. Allah sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.

Amin haklısın benim eşim de çalışıyor günlük 20 kişi gelip gidiyor ama dikkat edince bişey olmadı eşin de önlemlerini alıp dikkat etsin bu virüs apartman kapısından bile bulaşabilir sonuçta herkes o kapıyı açıyor dokunuyor gerçekten hayatın her yerinde önlem alınmalı dedigin gibi hemen olacak diye bişey yok ama hayatını erteleme herşey olacağına varıyor sonuçta

cevabın için teşekkür ederim, burada biraz içim rahatladı diyebilirim. Allah sağlık sıhhat versin hepimize, hakkımızda hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…