How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Covid başında çok sıkı önlem alanlar, dikkat edenler şu an nasıl bu durumlar?

Ben pabdemiden önce nasılsam aynıyım bi maske ve kolonya yerine dezenfektan aldı sadece. Her zaman yanımda kolonya pecete olurdu oturduğum masaları silerdim simdi herkes siliyor 🤣 eve gelen herseyin üstune dezenfektan sıkarım bu benim icin hiç değişmiyecek 🤷🏼‍♀️

Ha şunuda söylim 3 doz aşilıyım asılardan önce covid oldum ama bu yaptıklarım pimpiriklikten değil pis insanların pislikleri eline falan bulaşır diye hiç bi zaman hastaliktan miktoptan kokrmadim benimki baska birsey

Hiç covid olmadım. Maske takmıyorum artık. Sadece kolonya kullanıyorum. Onu da zaten pandemi öncesinde de kullanıyordum. Ben pandemi öncesine döndüm tamamen.

Kapali mekan,sinif,market,asansor buralarda hala maskeyi cikarmam..Hele sinifta kar yagarken bile mutlaka pencere acikti bi tane simdi de acik.Eve gelir gelmez bir seye dokunmadan hemen el yikama,dezenfekte etme devam.Onun disinda normal hayatın akisindayim..en ufak bir bogaz yanmasi,burun akmasini dertlenirdim.Ondan da siyrildim.

Merhaba. İyi ramazanlar.
Covid başında çok dikkatli olan, çok önlem alan hanımlar, şu an bu durumlar nasıl? Neleri gevşettiniz, nelere hala çok dikkat ediyorsunuz? Genel olarak önlem aldığınız ve dikkat ettiğiniz noktalar neler? Genel olarak nasılsınız yani covid konusunda?
Vallahi ben korona sürecini hiç kasmadan geçirdim ve bence bu yüzden hiç korona geçirmedim tüm testlerim negatifti.

Dışarıdan gelenlerin ambalajını yıkar, kıyafetleri havalandırırdım. Sarılma ve ziyaretler bitmişti tabii. Markete girip çıkarken bile tırsardım. Maskeyi düzgün takardım. Telefonumu bile kolonyalardım. Eldiven kullanmadım çünkü eldiven kullanmak saçmalık. Onu kim ortaya attıysa onların yüzünden eldiven fiyatları kaç katı zamlandı.
O kadar dikkat etmeme rağmen evdekiler bulaştırdı bana. Covid geçireli 2 yıl olacak. Aşı da olmadım. PCR testi zorunluluğu kalkana kadar her hafta test de yaptırıyordum. Pozitif çıkmadım hiç.

Şu anda ise pandemi öncesine neredeyse döndüm. Dezenfektan veya kolonya taşımıyorum. Toplu taşımada bir yere tutunmuyorum. Eve dönerken tutunma gereği hissettiysem eve gelince elimi yıkıyorum ki önceden de yıkardım. Kapalı alanda maskeliyim. Sadece bir kere asansörde maske takmadım. Kendimi çıplak gibi hissettim onda da :KK70: Hastalık kapatım diye kıyafetimle sonra ağzımı burnumu kapadım. Toplu taşımada maskesiz görünce o kısmı terk ediyorum veya binmiyorum. Bazen binince de belki takarlar diye bilerek öksürüyorum ama tık yok.

Kapalı alanda maske ve dezenfektan aynen devam. Ofisimde takmıyorum ama maske. Geziyorum fıldır fıldır. Daha açık hava mekanları tercih ediyorum zaten hep öyleydi sigaradan dolayı. Hiç covid olmadım.

Esim ben çocuklarım kim dışarıdan gelse veya market alışverişini herseyi yıkadım kalabalığa girmedim girmek zorunda olduğumda maske mesafeye uydum 3.asiyi oldum ama nereden geldiğini bilmediğim coronaya yakalandım Allatan hafif geçirdim ama sıkıntısı kaldı adetimi bitiremiyorum Dr 3 ay içinde corona veya asısından olabileceğini söyledi malesef

El yıkama ve dışarıdan gelen şeyleri dezenfekte etme hastalığım yıllardır var,ekstra hiçbirşey yapmadım.Kapali alanlarda maske kullandım süreç boyunca ama artık takmıyorum.İki doz aşımı oldum,daha da ne yapayım?Yeter artık gına geldi.Bu arada covid İspanya'da normal grip kapsamına alınmış,ne kadar doğru onu da bilmiyorum.Hiç covid olmadım,daha doğrusu bizim ailede kimse geçirmedi.

Kapalı alanlarda mutlaka maske takıyorum. Açık alanda takmıyorum. Dışarıda bir şeylere dokunduysam ellerime sık sık kolonya sürüyorum. Eşim dezenfektan kanser yapıyor diye bıraktırdı, artık sadece kolonya kullanıyoruz. Dışarıda kafede vs yemek yiyeceksem açık alanda veya yarı kapalı alanda oturmaya dikkat ediyorum. Çok çok mecbur kalmadıkça toplu taşıma kullanmıyorum. Artık marketten vb aldığım ürünleri bekletmeyi ve yıkamayı bıraktım, doğrudan kullanıyorum. Eve geldiğimde mutlaka ellerimi sabunla yıkıyorum, eğer huylandıysam üzerimi de değiştiriyorum, huylanmadıysam değiştirmiyorum.
Ben pandemi sürecinde, burada aşırı pimpirikli olmamla meşhur oldum. Yaptıklarımı anlatsam sayfalar yetmez, bilenler biliyor; ancak gerçekten hastalıklı bir boyutta tedbirler alıyordum. Bunun için psikolojik tedavi gördüm. Nihayetinde eşim ve ben bir ay önce ilk kez covid geçirdik. Kapma sebebimiz kayın ailemin yanına gitmemiz ve onlardan kapmamız neticesinde oldu. 3doz biontech aşımız vardı ve omicron varyantına yakalandığımız için çok hafif atlattık. Pandemi başında kötü bir varyanta yakalanmadığımız için kendimi şanslı hissediyorum. Eşim KOAH olduğu için hep korktum.
Bu arada 4. aşı hakkı verilecek mi bilmiyorum. Bu konuda bilgisi olan varsa yazabilir mi?

Herkese cevaplar için teşekkür ederim. Konuyu yanlış yere açmışım kusura bakmayın 🙏 Ben daha önceki covid konuları bdvde diye oraya açmıştım..
Ben de hala dikkat eden ama biraz daha rahatlayan kısımdayım. Üç doz aşılıyız eşimle. Açık havada maskemizi indiriyoruz ama çok fazla insan varsa, çok kalabalıksa takıyoruz yine de.Eve aldığımız şeyleri yıkamıyoruz ya da bekletmiyoruz direkt kullanıyoruz. Ben her gün banyo yapıyorum zaten bu covid öncesi de böyleydi. Ailelerimizle hep görüştük zaten ama artık dikkat ettiğine inandığım ve sevdiğim kişilerle de görüşüyorum. Tiyatroya vs de gittik mesela ama maskelerimiz hep takılıydı. Dışarıda kolonya sıkıyorum bir yere dokunduysak. Yani sanırım bizim de maske, kolonya ve bilinçli insanlarla görüşme şeklinde ilerliyor. Seyahat vs de ettik bu arada tatile falan gittik. Çok şükür covid olmadık🙏

Covid benim yaşam alışkanlıklarımı değiştirdi, başlardaki kadar sıkı değilim ama halen kimseyle sarılmıyorum, öpüşmüyorum. Maske, kolonya, dezenfektanı aktif kullanıyorum, yere değmiş bir eşyayı ya da alışveriş poşetini temizlemeden eve sokmuyorum. Uzun bir kış dönemi geçirdik, bu kış domuz gribi de hortladı o yüzden dikkat ediyorum. Aslında dikkatte değil bu, alışkanlık oldu, bence bulaşıcı hastalıklar konusunda farkındalığımız gelişti. Son bir yıldır fipli kedilere yardım ediyorum, fipin ayakkabıdan, elbiseden evdeki hayvana bulaşabildiğini öğrendiğimden beri dışarıdan gelince kedime dokunmuyorum, yani bir de fip korkusundan dikkati arttırdım, çünkü sokak hayvanlarıyla epey içli dışlıyım, bundan sonra böyle yaşayacağız galiba.
Ne kadar güzel bir kalbiniz var 🙏 Çok tebrik ederim. Ben de üç kedi annesiyim. Dolayısıyla hayvanlar konusunda gerçekten çok hassasım. Sizin gibi ben de, kendimden çok kedilerimin sağlığına dikkat ediyorumdur. Hayatın neşeleri onlar, hepsinin tüyü kadar ömrü olsun. Sokaktaki hayvanları da merhametsiz, kötü kalplilerden korusun Allah'ım 🙏

Ne kadar güzel bir kalbiniz var 🙏 Çok tebrik ederim. Ben de üç kedi annesiyim. Dolayısıyla hayvanlar konusunda gerçekten çok hassasım. Sizin gibi ben de, kendimden çok kedilerimin sağlığına dikkat ediyorumdur. Hayatın neşeleri onlar, hepsinin tüyü kadar ömrü olsun. Sokaktaki hayvanları da merhametsiz, kötü kalplilerden korusun Allah'ım 🙏
Üç kedi annesiiii😍😍😍 canımın içi onlar, evdeki de dışarıdakiler de hepsi çok kıymetli. İki sezondur balkonumda yumurtlayan bir de kumrum var, dün anneanne oldum ikinci kez🥰 hayvansız bir yaşam düşünemiyorum, allahım hepsini korusun tüm kötülüklerden🤲

Hastane, okul, sınav salonları gibi kalabalikta maske takıyorum. Başka bir yerde takmıyorum.

Bir süre temas edeceğim bir alan varsa -mesela sınav salonundaki sıra- kolonya ile dezenfekte edip oturuyorum.

El hijyenine hep dikkat ediyordum, covid öncesi de dezenfektan olurdu çantamda.

Ömür boyu buna devam edeceğim.

Güvenilir marka el sabunlari kullanıyorum.

Market alışverişlerini hiçbir zaman yikamadim. Yapanlar kusura bakmasın ama çok sacma buluyordum.

Başka bir şey yapmıyorum sanırım.

Hastane, okul, sınav salonları gibi kalabalikta maske takıyorum. Başka bir yerde takmıyorum.

Bir süre temas edeceğim bir alan varsa -mesela sınav salonundaki sıra- kolonya ile dezenfekte edip oturuyorum.

El hijyenine hep dikkat ediyordum, covid öncesi de dezenfektan olurdu çantamda.

Ömür boyu buna devam edeceğim.

Güvenilir marka el sabunlari kullanıyorum.

Market alışverişlerini hiçbir zaman yikamadim. Yapanlar kusura bakmasın ama çok sacma buluyordum.

Başka bir şey yapmıyorum sanırım.
Biz ilk zaman yıkadık.Kısa sürede bırakdık

Biz ilk zaman yıkadık.Kısa sürede bırakdık
Hiç dokunmadan bir süre balkonda ya da güneşte bekletilse bile olurdu. Ben de yalnizca kargoları dezenfekte ederek actim. Yerlerde sürünüyor poşetler. Normal zamanda bile dikkat edilmeli buna.

Back