How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Covid başında çok sıkı önlem alanlar, dikkat edenler şu an nasıl bu durumlar?

2 aşı oldum sanırım, bir kez covid geçirdim 2 ay önce..
covid olduktan sonra daha rahatladım, avmlerde marketlerde hala maskeliyim ama açık alanda restoranda vs kullanmıyorum. spor salonuna gidiyorum, misafirliğe gidiyorum, misafir kabul ediyorum çok kalabalık olmaması şartıyla. hijyene devam.

aşım yok ,maske mesafe hijyen kurallarına hala dikkat ediyorum ilk gün gibi

dışarda hiç bi şeye elle dokunmuyorum ,kullan at eldivenlerden kullanıyorum alışverişte vs ,herkes uzaylı gibi baksa da :) devam yani

alışverişten aldıklarımı da balkonda bekletip ,gerektiğinde paketini açıp ellerimi yıkıyorum ,sonuçta kasadaki her türlü şeye ellerini vurup bi çok insanla temas ediyorlar, ordan bulaş olabiliyor

insanlar rahat davranıyor bence maskesiz avm de gezmek bana çok yanlış geliyor ,kimin nasıl etkileneceği belli değil bu hastalıktan ,ileriki dönemde de sonuçlarını bilmiyoruz herkes benim kadar dikkat etse biterdi aslında:)

Merhaba. İyi ramazanlar.
Covid başında çok dikkatli olan, çok önlem alan hanımlar, şu an bu durumlar nasıl? Neleri gevşettiniz, nelere hala çok dikkat ediyorsunuz? Genel olarak önlem aldığınız ve dikkat ettiğiniz noktalar neler? Genel olarak nasılsınız yani covid konusunda?
Çalıştığım okulda hala maske takıyorum, onun dışında kalabalıklarda dikkat ederim ama evde normal hayatıma döndüm, zaten temiz bir insandım, fazla kasmıyorum..

maske kolonyaya devam.
kolonya cebimde zaten her birşeye dokunduktan sonra kullanıyorum.
mesafeye eskisi gibi dikkat etmiyorum artık malesef.

Insanlara sarilip opmeyi birakmistim. Hala ayniyim + maske kullanmaya devam ediyorum. Ilk kez bu sene korona oldum. Kizimi cocuk acile götürmüştük, henuz maske takamadigi icin once o korona oldu, ondan bize bulasti.

pandemi basinda yaklasik bir sene market ve annemde dahil hic bir yere gitmedim sayilir ( sadece yazin köye kendi aracimizla bir ay gidip teyzemlerle görüstuk) acik alanda takildik evin onunde yaz aylarinda kizimi oynatip geri eve giriyordum birde acik alanlarda geziyorduk bazen.
kagit ve metal paralar dahil eve giren herşey muhakkak yikaniyordu, ekmegimi kendim yapiyordum.
disarda birine temas etmeme gerek yok sık sık kolonya dezenfektan sıkıyordum.
disarda sigara icen birinin yanindan gecerken sigara dumanindan kovit bulasir diye nefesimi tutuyordum 😂
şuan maske takip her yere giriyorum ama kimsenin burnunun dibine girmiyorum, asansor dugmelerine kapi kollarina hala elimle dokunmuyorum asansore bizden baska biriyle ayni anda binmiyorum.
elimi agzima goturmuyorum gerekmedikce dezenfektan kullanmiyorum disardan gelenleri yikamiyorum, soyle bir elini yuzunu silip kaldiriyorum ( bunun pandemiyle alakasi yok)
hala kimsenin evine gitmiyorum çok gerekliyse mumkun mertebe alani havalandiriyorum.
açik alanda mesafemi koruyabiliyorsam maskemi indiriyorum.
kizim cimnastik salonunda maske takmadigi icin onun tasimasiyla bir bucuk ay once covit oldum.

3 doz aşımı oldum.
Kovit atlatmadim.
Ellerimi zaten çok sık yıkar yada kolonyalarim eskiden beri. Aynen devam.
Onun dışında ne olursa olsun iş yeri dahil herkese bana yaklaşma diyorum. 😊 Bu gerçekten bende tik oldu. Birde kimseye sarılmiyorum. Dokunmuyorum. (Ailem hariç).
Yaklaşana hemen mesafe koyuyorum.
Maske takmıyorum. Cam sürekli açık. (İdrar yollari iltihabı böbrek ağrısı sıkıntısı çekiyorum. Cereyanda kalmaktan)

Merhaba. İyi ramazanlar.
Covid başında çok dikkatli olan, çok önlem alan hanımlar, şu an bu durumlar nasıl? Neleri gevşettiniz, nelere hala çok dikkat ediyorsunuz? Genel olarak önlem aldığınız ve dikkat ettiğiniz noktalar neler? Genel olarak nasılsınız yani covid konusunda?
Saldım çayıra mevlam kayıra
Bende durumlar bu sekil ben evden çıkmadım çocuklarımla isten eve gelen eşimi potansiyel virüs gözüyle hemen banyoya yollar herseui dezenfekte ederdik
Uzunca bi zaman kimseyle görüşmedik ama şuan ne yalan söyleyim pek umursamiyorum asimizi olduk artık maske takmıyorum hastahane ve çok kalabalik ortam dışında

Merhaba. İyi ramazanlar.
Halen aynıyım

Aşırı titiz olmasam da dikkat ederdim (annem babama taşımayım diye), iki ayrı ülkede iki kez covid geçirdim, üç doz aşım var. İlk kez türkiye'de enfekte olduğumda aşılama başlamamıştı, ikincisinde halihazırda 3 doz aşılıydım. İkisinde de nereden kaptım hiçbir fikrim yok ama oluyor. İkinci enfekte olmamda şaşırmadım gerçi, insanlarla yakın temasım olmasa da maskeyi falan atmıştım çoktan (bulunduğum yerde zorunlu değil). Pandemi bitti artık benim için yeter yahu.

İlk 1 sene aşiri pinpirik aldigimiz herşeyi yikardik. Kimseyle uzaktan dahi olsa görüşmezdik, dişari gerekmedikce cikmazdik.
Şimdi sadece maske takiyorum + dezenfektan. Mesafemi koruyabildigim ortamlarda maskeyide cikariyorum.
Ucagada bindim, ülke de degiştirdim 4-5 kez, hic covid gecirmedik eşimde bende. 2020 komple evde gecirdigimiz icin pişmanim aslinda 1 sene gitti hayatimizdan.

3 doz biontech oldum. Kalabalık kapalı alanda maske takmak dışında bişey yapmayı bıraktım. İlk çıktığında marketten gelenleri kapıda sabunla yıkamadan eve almazdım.

İlk başlarda çılgın gibi herşeyi dezenfekte ediyorum. Eve kimse gelmemesine rağmen günlük kapı kolları, priz ve anahtarları sirkeli suyla siliyordum. 2 haftada bir dışarı çıkıp market-pazar-kasap halledip geldikten sonra aldıklarımı 1 gün boyunca havalanması için balkona, kendimi duşa, montumdan saç tokama kadar herşeyi makinaya atıp 40 lıyordum.
Aldığım herşeyin paketini deterjanlı suyla ya silip ya yıkıyordum.
İlk 3 ay öyle yaşadık.
Sonra biraz gevşettim ama 1,5 sene çok dikkat ettik. Kimseye doğru düzgün gitmedim, evde ağırlamadım vs derken okulların açılmasıyla kızım ilk hafta corona kaptı 🤦🏻‍♀️ sonra hepimize bulaştırdı.
2 doz aşılıydım ozaman. Geçirdikten birtek maske ve dezenfektana devam ettim, yine çok dikkat ettim ama daha marketden aldıkladımı yıkamıyorum. Şuan 3 doz aşılıyım. Tedbir olarak birtek maske ve dezenfektana devam ediyorum, onun dışında sosyal ortamlara giriyorum sevdiklerime öpüp sarılıyorum. Artık takmıyorum, corona var diyene de ağzının ortasına vurasım geliyor 😒

Merhaba. İyi ramazanlar.

Covid benim yaşam alışkanlıklarımı değiştirdi, başlardaki kadar sıkı değilim ama halen kimseyle sarılmıyorum, öpüşmüyorum. Maske, kolonya, dezenfektanı aktif kullanıyorum, yere değmiş bir eşyayı ya da alışveriş poşetini temizlemeden eve sokmuyorum. Uzun bir kış dönemi geçirdik, bu kış domuz gribi de hortladı o yüzden dikkat ediyorum. Aslında dikkatte değil bu, alışkanlık oldu, bence bulaşıcı hastalıklar konusunda farkındalığımız gelişti. Son bir yıldır fipli kedilere yardım ediyorum, fipin ayakkabıdan, elbiseden evdeki hayvana bulaşabildiğini öğrendiğimden beri dışarıdan gelince kedime dokunmuyorum, yani bir de fip korkusundan dikkati arttırdım, çünkü sokak hayvanlarıyla epey içli dışlıyım, bundan sonra böyle yaşayacağız galiba.

Kapalı alanlarda maske takıyorum, el dezenfektanı taşıyorum ve kullanıyorum.

Hiçbir zaman dışarda alınanları evde yıkamadım. Covid üzerinde dikkat ettiğim tek şey maske mesafe kolanyaydı.
Şimdi de maskeyi kapalı alanlarda takıyorum. Açık alan da yürürken vs takmıyorum yanıma da almıyorum. Önceden yürürken vs takardım yine.

Merhaba. İyi ramazanlar.
Başlıktaki tanıma uymuyorum. Ama eşim tüm kurallara sıkı şekilde uyuyor eldiven ve maske ile dışarı çıkıyordu. Aldıklarımızı deterjanla yıkıyordu, kapıdan girerken üstünü başını soyup duşa giriyordu. Hiçbir yerde kapıları, trabzanları ellemedi, asansör düğmelerine basmadı. Dezenfektanı eline yüzüne gözüne telefonuna her yere boca ediyordu.

Ben de başından beri açıkçası hiçbir şeye dikkat edemedim. Son olarak toplu taşımada maske de takmamaya başladım. İkimiz de hiç covid geçirmedik.

Eşim şu an sadece markete vs giderken maske kullanıyor ve çıkınca elini dezenfekte ediyor.
Ben onu da yapmıyorum.

Back