How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Covid başında çok sıkı önlem alanlar, dikkat edenler şu an nasıl bu durumlar?

womaninlove

Çok aşık bir kadın ❤️
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2021
281
470
23
Merhaba. İyi ramazanlar.
Covid başında çok dikkatli olan, çok önlem alan hanımlar, şu an bu durumlar nasıl? Neleri gevşettiniz, nelere hala çok dikkat ediyorsunuz? Genel olarak önlem aldığınız ve dikkat ettiğiniz noktalar neler? Genel olarak nasılsınız yani covid konusunda?

Aşıları olduk. Kalabalık yerlerde maske takıyoruz.
Başka da bişey kalmadı valla. Arkadaşlarla da görüşürüyoruz, oraya buraya da gidiyoruz aldıklarımızı da yıkamıyoruz. Saldık çayıra yani..

Marketten aldığı her şeyi yıkayan, balkonda bekletenlerden biri de bendim. Covidden yakınımı kaybettim ve iyice yıkıma uğramış korkmuştum. Şimdi sadece iş yerinde maske takıyorum o da kalabalık diye. Genel olarak umrumda değil ama.

3 doz aşılıyım. 4 olmayacağım.
Maske kullanmıyorum.
Eve alınanı yıkamayı da bıraktım.
Hiç test yaptırmadım, hiç covid olmadım.
Kafamda bitirdim gibi bir şey.

Ara ara pandemi anıları makarası yapıyorum, luppo dayı, stok alışveriş, evde ekmek yapma falan.

O panikle olmadıysam bu kadar gevşekken hiç olmam artık covid.

iki doz biontech oldum. dışarı çıkıyor, yemek yiyor, konserlere gidiyorum, baştaki kadar sıkı önlem almıyorum. dezenfektan zaten hayatım boyunca kullandığım için alışkanlık oldu senelerdir, bir de kalabalıkta hala maske kullanıyorum.

Biz en başinda da korona var diye bir şeyleri abartmadigimiz için başindan sonuna pek degişmedik.
Koronanin başinda da eve camasir suyu sokmadim temizliği abartmadim bir seyleri balkonda vs bekletmedim.

Temizlik rutinim hep ayni oldu, disardan aldiklarimizi da sadece silip yerleştiriyorduk hala öyle yapiyoruz. Kapali veya kalabalik alanlarda maske takiyoruz.
Orman yuruyus spor yaparken takmiyoruz boyle işte.
Kolonya taşiyoruz yanimizda hala. Hayata devam

Aşılarımı oldum. Gevşettim önlemleri. Artık aşı da korumayacaksa ne yapayım diğer şekilde ömür geçiremem. Covid hiç olmadım

aslında aşırı aşırı önlem almıyordum ama marketten alınanları dezenfekte etme ve mecbur kalmadıkça dışarı çıkmama gibi şeylerim vardı tabii. 2 doz aşı oldum, 3. olmadım henüz. olursam yaz başında olurum muhtemelen. maske olayı gevşetildi, kapalı alanlarda takmayanları görüyorum ama ben hala takıyorum ya. ama ben özellikle 2. doz aşıyı da olduktan sonra daha rahat davranmaya başladım çünkü aşıyı neden oldum o zaman biraz gevşemeyeceksem diye düşündüm :D tabii aşı oldun korona olmazsın diye bir kural elbette yok, oluyor da millet. ama kafamda öyle oturttum. aşı durumu bi güven verdi. insanlarla görüşmeye, dışarıda gezmeye devam ediyorum.

aaa tabi kolonya, dezenfektandan vazgeçmedim. ve pandemin bana en olumlu katkısı elimi yüzüme götürme alışkanlığımı bırakmam şeklinde oldu.

Başlarda alınan şeyleri yıkıyor ,montları balkonda havalandiriyor ,dışarı çıkılan her kıyafeti yikiyordum. Şimdi bakınca ne kadar da abartmisiz. Şimdi açık havada maske takmıyorum. Hastane dışında da maske kullanmıyorum. Şu ana kadar hiç korona olmadım.

Ben hala daha maskeye devam kapalı alanda, toplu taşımada vs. Ama cafe vs hiç takmadım basından beri. Zaten girereken çıkarken takılıyordu bi mantığı yoktu bana göre
Avm gittim bugün, kimse maske takmıyor artık. Ben uzun bir müddet onu yapamam sanırım.

Onun dışında eve aldıklarını yıkamak falan onları bırakalı çok olmuştu zaten. Maske dezenfektan devam ben.

Son düzenleme:
İki doz aşı oldum üçüncüyü şimdilik düşünmüyorum. İş yeri (hastane) hariç maske hiç bir zaman takmadım cünkü zorunlu değildi. Bir kez Ocak ayında covid oldum ve hafif atlattım. Dezenfektan kullanırım ama öyle abartılacak şekilde degil sadece su ve sabunun olmadıgı yerlerde ve dışarda ellerimi yıkadıktan sonra.

Bir kez covid geçirdim. İş yerinde maske takıyorum daima, dışarıda yolda takmıyorum ama kalabalıksa yine takıyorum. Arkadaşlarla görüşüyorum. 2 aşılıyım. Başlarda yine dikkat ediyordum korona oldum nasıl olduysa.

Aşılarımı oldum.
Kapalı alanlarda maske takıyorum.
Asansör düğmeleri, kapı kolları vs toplu kullanılan yerlere elim ile temas etmiyorum.
Dezenfektan, kolonya bulunduruyorum yanımda.
Ev oturmalarına çağrılırsam gidiyorum, sevdiklerimi davet ediyorum.
O kadar.
Bildiğim kadarıyla da covid geçirmedim.

Merhaba. İyi ramazanlar.
Covid başında çok dikkatli olan, çok önlem alan hanımlar, şu an bu durumlar nasıl? Neleri gevşettiniz, nelere hala çok dikkat ediyorsunuz? Genel olarak önlem aldığınız ve dikkat ettiğiniz noktalar neler? Genel olarak nasılsınız yani covid konusunda?
Maskeli ve eldivenli hayatim devam ediyor zaten yasam tarzimiz hep karantinada gibi oldugu icin tek fark gorustugumuz insanlarla sarilip öpüsmüyoruz.
Alisverislerimiz online kapida birakiyorlar, sonra iceri dezenfekte ederek aliyoruz.
Toplu tasima kullanmiyoruz, kalabalik yerlerde bulunmamaya gayret edip islerimizi halledip cikiyoruz.
Ben bu sosyal izolasyon islerini sevdim. Covidten cekincem var ilk zamanlardaki kadar degil ama hastalanmak istemem, asili degiliz.

Back